Komunikaty - Pytania techniczne
ŁukaszG - Pią 01 Lut, 2008 23:47
| Vasco napisał/a: | + czy - nie ma znaczenia w sprzęcie, który nie ma więcej niż 3-4 lata!
Kupujcie raczej firmowe płyty. Groszowa różnica, a problemów 5x mniej. |
+/- to samo chciałem napisać. Unikajcie kupowania pojedynczych płytek marki "HAWK" etc. pakowanych w koperty.
W temacie "+ czy -" dodam tylko jeszcze od siebie, że na podstawie doświadczeń bliższych/dalszych znajomych mogę dojść do wniosków, że czasami opłaca się kupować "minusy" z myślą o nagrywaniu filmów DVD dla późniejszego odtwarzania na odtwarzaczach stacjonarnych.
AdminLuc
trifle - Sob 02 Lut, 2008 13:39
Chyba faktycznie o płyty u mnie chodziło. Zakupiłam sobie dziś, teraz patrzę na te R i te dzisiejsze są R+ i nagrywa się normalnie. Tamte 3% to były R-. A może to nie chodzi o R, tylko o to, że badziewiaste płyty? Będę większą uwagę na to zwracać.. Cieszę się tylko, że to nie nagrywarka A, i nagrywam tym programem, co Admin Łukasz zaproponował. I wszystko jest dobrze, yes
trifle - Czw 07 Lut, 2008 21:03
A mam jeszcze pytanie: obejrzałam dokładnie yyy przednią część tego, co się wysuwa I tam jest duże "rw" a pod tym dvd +R DL. Czy ja nie zepsuję mojej nagrywarki jeśli będę używać płyt R-? dziś nagrwałam na R-, wszystko normalnie. Ale tak na przyszłość?
Rany, nie lubię być aż taka ciemna w tym wątku..
Sofijufka - Pią 08 Lut, 2008 14:39
A dlaczego ja nie widzę w komiksie rysunków, tylko same napisy?
Admete - Pon 11 Lut, 2008 14:51
Mam problem z rozszerzeniem docx. - normalne wordowskie jest doc. ale oczywiście wymyslili nowe i teraz dupa. Mam pytanie - jeśli kupię ten nowy Office 2007 to czy będe mogła uzywac obu doc i docx? Czy tylko docx? Bo to nmnie nie urządza. Na wielu strona kuratoryjnych maja starego Worda i długo będa mieć. Ja bym chciała jakieś coś co mi pomoże konwertować te docx w normalne doc. Cos takiego znalazłam, ale nie wiem czy to bezpieczne:
http://www.adminer.pl/?p=1116
No i to jeszcze:
http://www.microsoft.com/...&displaylang=en
praedzio - Pon 11 Lut, 2008 15:00
Rozszerzenie .docx tworzy i obsługuje Word 2007 (niech go jasna...! ). Na szczęście, tenże Word zapisuje również w formacie doc, tylko trzeba pamiętać, żeby wcześniej zaznaczyć tę opcję. A jeśli masz dokument w tym formacie z innego źródła, to niestety, musisz szukać Worda 2007.
P.S. Aha, wlazłam na te podane przez ciebie strony i myślę, że takie łatki do Office'a starszych typów są jak najbardziej wskazane.
Anonymous - Pon 11 Lut, 2008 17:40
Przypuszczam, ze to jak Open Officem, ktory odczytuje i zapisuje zarowno w swoich formatach, jak i w formatach Microsofta.
Gosia - Pon 11 Lut, 2008 17:44
Pamietam ze znalazlam kiedys jakies narzedzie online, ktore przekonwertowalo mi taki dokument.
Anonymous - Pon 11 Lut, 2008 18:40
a ja szukam programu, ktory zmnieszy mi rozdzielczosc ruchomego gifa. kto mi pomoze?
Gosia - Pon 11 Lut, 2008 18:51
Moze to?
http://www.programosy.pl/...f-animator.html
Admete - Pon 11 Lut, 2008 19:54
Juz sobie z tym badziewiem poradziłam, ale i tam mam grrrr na Microsoft.
trifle - Pon 11 Lut, 2008 21:59
| Admete napisał/a: | Juz sobie z tym badziewiem poradziłam, al i tam mam grrrr na Microsoft. |
Admete, ja mam nowego Office'a z tej promocyjnej oferty. I on rzeczywiście zapisuje sam z siebie w tym nowym formacie, ALE brat mi ustawił domyślne zapisywanie dokumentów jako doc i nie ma z tym żadnego problemu, nie muszę za każdym razem pamiętać, żeby to zmieniać, bo samo się robi.
Admete - Pon 11 Lut, 2008 22:41
Domyśliłam się, że jest tam taka mozliwość. Tylko widze, że część osób - posiadaczy tego nowego Office'a nie pamięta o tym albo w swej naiwności sądzi, że wszyscy go już mają. Mam pytanie czy on od razu czyta te stare dokumenty w doc? Na przykład gdzieś na jakiejś stronie? I czy jego wygląd różni się od takiego typowego?
Anonymous - Pon 11 Lut, 2008 23:05
Gosia dzieks - bede probowac
trifle - Pon 11 Lut, 2008 23:09
Dokumenty w doc. czyta od razu. Np. nie miałam nigdy problemu jak na stronie uczelni jest jakiś plik do pobrania w doc, bo tam to raczej docx nie umieszczają.. Wygląd się różni. Ja do tej pory nie mogę się połapać, co i gdzie jest - z tych bardziej rozwiniętych opcji, ale to tylko dlatego, że bardzo rzadko korzystam, a wtedy to tylko z najprostszych funkcji, a to jest proste.
Jakby to ująć.. różni się rozmieszczeniem funkcji. Zamiast prostego na pasku: plik, edycja, widok, narzędzia i coś tam dalej, jest: Narzędzia główne, Wstawianie, Układ strony, Odwołania, Korespondencja, Recenzja, Widok. Jak teraz sobie włączyłam to mi się to właściwie bardzo przyjazne wydaje Takie łatwiejsze i prościej dostępne. Ale jak ktoś się przyzwyczaił do starego, to może być skonfundowany
Edit:
Admete - Pon 11 Lut, 2008 23:15
Ja to się przyzwyczajam do czegoś, co używam i nie rozumiem po co zmieniac jak coś jest dobre Na razie dam sobie z tym spokój. A miałam kupować ten nowy.
praedzio - Wto 12 Lut, 2008 09:35
Pamiętam, że mnóstwo się naszukałam, zanim znalazłam polecenie Drukuj...
Aine, ja nie jestem pewna, czy są programy, które zmieniają rozdzielczość animowanych gifów...
Anonymous - Wto 12 Lut, 2008 17:28
kiedys taki miałam. Ale bede probowac tego od Gosiałka
Gosia - Wto 12 Lut, 2008 19:44
Najlepiej zainstalowac ffdshow, ktory ma chyba wszystko, ale wczesnie lepiej odinstalowac inne kodeki.
praedzio - Wto 12 Lut, 2008 19:59
Ja też jestem za odinstalowaniem wszystkich kodeków, zrestartowaniem systemu i wgraniem K-Lite Codec Pack, który zawiera wszystkie potrzebne filtry i kodeki.
Anonymous - Wto 12 Lut, 2008 20:09
Tiaaa, zachciało sie blondynce komorki.
Dziewczyny ratujcie !!! Mam nową komorke SE W300l i za cholere nie wiem jaki mam numer !! Jak to sprawdzić !! Próbowałam szukać w ustawieniach, przeleciałam wszystko. W domumentach - nie mam. Rachunek przyjdzie za jakiś miesiac. No kruca bułka psia krew !!!
Gosia - Wto 12 Lut, 2008 20:12
Zadzwon do kogos
MiMi - Wto 12 Lut, 2008 20:12
Weź kmórkę od kogoś innego i zadzwoń: wyświetli się numer (ja zawsze tak robię )
Anonymous - Wto 12 Lut, 2008 20:19
Dziołszki, jam blondi, ale nie aż takie. Dzwoniłam na dwa pozostałe numery - niestety mam zablokowane wyświetlanie numeru.
Ale już sobie poradziłam - wysłałam SMS-a
Anonymous - Wto 12 Lut, 2008 20:38
No i nie podziekowałam Wam za szybka reakcje - sorki. Wstyd mi. Ale to z emocji...
|
|
|