Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Caitriona - Czw 13 Lis, 2008 14:09
Joss Whedon, Helo, miss Austen - jaka mieszanka
Caitriona - Czw 13 Lis, 2008 14:15
W nocy obejrzałam sobie pierwszy odcinek Legend of the Seeker i jestem za! Kurczę, ja lubię takie fantasy
Bardzo mi się podoba Zed (ta biedna kura ), główny bohater nieco młody, ale może nie będzie źle. Dużym plusem sa widoki - cudna zieleń! I muzyka, piękna. Co do efektów - tych spowolnień jak z Matrixa, póki co może być. A scena z błyskawicą faktycznie jakby wyjęta żywcem z He-Mena
Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 20:23
Chyba się ineteresuję....
Caitriona - Czw 13 Lis, 2008 20:54
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Chyba się ineteresuję.... |
Roger
Aragonte - Pią 14 Lis, 2008 02:15
| Caitriona napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Chyba się ineteresuję.... |
Roger |
Ja mam nadzieję obejrzeć to w weekend
praedzio - Pią 14 Lis, 2008 07:43
Hehe.
Caitriona - Pią 14 Lis, 2008 18:36
| Aragonte napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Chyba się ineteresuję.... |
Roger |
Ja mam nadzieję obejrzeć to w weekend |
Obejrzyj. Ja polecam
praedzio - Pią 14 Lis, 2008 19:52
Nadrabiam zaległości serialowe. Obejrzałam najnowsze Kroniki Sary Connor. Odcinek jest ciekawie skonstruowany, a zakończenie naprawdę dramatyczne.
Cieszę się, że serial nie obniża lotów.
Admete - Pią 14 Lis, 2008 19:57
Ten odcinek był dobry, ale ogólnie John mnie wkurza straszliwie. Nie podoba mi się wprowadzenie tej dodatkowej postaci ( kobieta - żołnierz z przyszłości ).
praedzio - Pią 14 Lis, 2008 20:09
A ja myślę, że ona jeszcze może namieszać... Mnie wkurzało wprowadzenie Dereka, ale cóż... Skoro się powiedziało A...
A John jest całkiem fajny. Próbuje się zachowywać jak normalny nastolatek, ale nijak mu to nie wychodzi.
Admete - Pon 24 Lis, 2008 21:30
Na razie nie mam jakoś ochoty oglądać Kronik Sary Connor, za to Legend of the seeker mi się spodobało Trzeci odcinek był faktycznie mizerny, ale kolejne już lepsze. W piątym dużo biegania po pięknym nowozelandzkim lesie i bardzo sympatyczny chłopaczek, który potrafi czytać w myslach
praedzio - Pon 24 Lis, 2008 23:06
Piątego jeszcze nie oglądałam, chociaż mam, na Kronikach też zasiadłam. Za to wczoraj i dziś nadrobiłam Life. Lecę do stosownego wątku.
Aragonte - Śro 26 Lis, 2008 00:01
Oglądam The Legend of the Seeker. W sumie może być, miło się ogląda, ale jakoś nie ciągnie mnie specjalnie do czytania książki, jakoś zbyt przewidywalne i konwencjonalne mi się to wydaje.
Chyba się starzeję
Aragonte - Śro 26 Lis, 2008 21:58
Pilot The Legend od the Seeker już za mną. Ogląda się miło, ale wolałabym mieć więcej Zeda na ekranie, bo jego komentarze działają wybitnie odświeżająco Niestety, trochę powarkuję złośliwie przy dialogach, czasem miałam ochotę potraktować drewniakiem autora scenariusza, że konstruuje tak przewidywalne i momentami nadęte moim zdaniem dialogi Walk bym się tak nie czepiała, traktuję to jak część konwencji - ostatnia walka przy granicy w sumie mi się podobała (żeby nie było - lubię bohaterów ) Bardziej mnie wnerwiała mocno niepraktyczna, za to potężnie wydekoltowana kiecka Kahlan, która okazuje się idealnym strojem do konnej jazdy, walk, no, wszystkiego, w dodatku samoczynnie czyszcząca się.
Mimo czepliwości zamierzam dalej oglądać, niefrasobliwie i bezstresowo (bo przy takich książkach czy ekranizacjach mogę przewidzieć zakończenie, co najwyżej detale się zmieniają). A może i przeczytam pierwszy tom Goodkinda, żeby wiedzieć, na ile realistyczne były postacie w książce. Przerzuciłam dzisiaj w księgarni jeden z dalszych tomów (pierwszego nie było) i tak na oko to mi wygląda na książkę ze sporą ilością dialogów, za to bez tego czegoś nieuchwytnego w sposobie obrazowania, co mnie urzekło u Kaya. Mniej narracji i opisów niż u Tada Williamsa, podobna ilość dialogów jak u Eddingsa, ale na razie nie wyłowiłam tam Eddingsowego poczucia humoru.
Caitriona - Czw 27 Lis, 2008 17:53
A ja jestem po czwartym odcinku i się dobrze bawię Może i serial lekko xenowaty, dialogi faktycznie nie są najlepsze, kiecka Spowiedniczki jest zawsze śnieżnobiała ale jakoś tak mnie ta historia wciąga. Zed jest fantastyczny, widoki piękne, muzyka także. Na pewno będę dalej z przyjenością oglądać
Admete - Czw 27 Lis, 2008 19:42
Piąty odcinek powinien Ci się spodobać. Kieckę spowiedniczka ma tam zieloną i jest bardzo sympatyczny wątek z chłopcem obdarzonym niezwykłymi zdolnościami.
praedzio - Czw 27 Lis, 2008 19:50
O, to muszę się w końcu za niego zabrać. Tymczasem jestem po pierwszym odcinku The Devil's Whore, który co prawda z fantastyką ma tylko to wspólnego, że ze dwa razy pojawia się tam postać diabła, która nie wiem, czy nie jest wyobrażeniem któregoś z bohaterów... Chyba skrobnę parę słów w stosownym watku.
Aragonte - Nie 30 Lis, 2008 00:48
Obejrzałam czwarty i piąty odcinek Seekera już parę dni temu, ale byłam tak padnięta, że nawet nie miałam ochoty o tym pisać. Teraz też musiałam pokonać opór materii - chora się czuję
Te dwa ostatnie odcinki mi się bardziej podobały Chłopiec z nadzdolnościami wkurzający, ale ciekawy jako postać. Mam nadzieję, że następne odcinki będą na podobnym poziomie.
Admete - Nie 30 Lis, 2008 20:08
Ostatni odcinek Legend też jest dobry
Obejrzałam pierwszy odcinek Sanctuary. Serial opowiada historię dr Helen Magnus, która w miejscu zwanym Sanktuarium bada niezwykłe istoty - ludzi z wyjątkowymi zdolnościami, syreny, potwory. Pani doktor żyje na świecie już 157 lat - jest jedną z Pięciu - jej darem jest właśnie długie życie. Pomaga jej w pracy córka Ashley. Pierwszy odcinek zaczyna się od śledztwa w sprawie dziwnego morderstwa. Poznajemy wtedy Willa Zimmermana - behawiorystę i psychiatrę sądowego. Will i pani doktor spotykają się i Helen proponuje mu pracę. Akcja rozgrywa się głównie nocą, w ciemnościach - pada deszcz, miasto wygląda jak Gotham City albo inne Sin City Ogląda się całkiem nieźle.
Harry_the_Cat - Pon 01 Gru, 2008 16:30
Amerykańska produkcja?
Admete - Pon 01 Gru, 2008 16:39
Tak, amerykańska, ale ma coś z ducha Doktora Who
Harry_the_Cat - Pon 01 Gru, 2008 16:40
Jakoś nie połknęłam nigdy bakcyla Dr Who... Będę śledziła Twoje komentarze i zobaczę, czy wywołają jakies większe zainteresowanie
Admete - Pon 01 Gru, 2008 16:50
Sanktuarium bardziej mi się podoba. Doktora Who widziałam tylko kilka odcinków.
Caitriona - Pon 01 Gru, 2008 20:25
Obejrzałam sobie piąty dcinek Legend... i naprawdę był niezły. Chłopiec denerwujący, ale w sumie postać ciekawa. Podoba mi się ten serial
Aragonte - Pon 01 Gru, 2008 20:57
Caitri, ja od czwartego odcinka przestałam się czepiać, xenowate efekty mniej mnie rażą od nadętych dialogów, a największe natężenie tychże było jednak w pilocie
Piątka bardzo mi się podobała
|
|
|