To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Trzykrotka - Pią 20 Lip, 2018 12:48

Za Dong Gunem nie szaleję, ale gatunek mnie ciekawi. Czasy tak dawne, że legendarne, piękne kostiumy i w ogóle - jak w chińskich dramach kostiumowych.
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 13:11

Trzykrotka napisał/a:
Za Dong Gunem nie szaleję, ale gatunek mnie ciekawi. Czasy tak dawne, że legendarne, piękne kostiumy i w ogóle - jak w chińskich dramach kostiumowych.

Ja też nie szaleję, ale całkiem go lubię. No i jak napisałaś - gatunek może być ciekawy.

Admete - Pią 20 Lip, 2018 13:20

Tylko obstawiam, że będzie mimo wszytko konkretniej niż w dramach chińskich, bo scenarzyści i reżyser z tych konkretniejszych. Nie chciałabym, żeby to przypominało produkcje chińskie. Dla mnie chińskie bajki historyczne są zbyt bajkowe, kolorowe i gładkie. Liczę na coś takiego jak Królowej Seon Deok. Ogólnie wolałabym rzecz bliższą realiom, choćby zmyślonym. Nie tak ładnie, kolorowo, niekoniecznie piękne stroje. Liczę, ze jednak tak będzie, bo nie bardzo widzę reżysera Signal czy My Mister czymś stricte baśniowym. Jego seriale są dość mroczne, także wizualnie. Scenarzystów zresztą też potrafią pisać ciekawe, dwuznaczne postacie.
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 13:25

Taki drobiazg :lol:

Admete - Pią 20 Lip, 2018 13:27

:lol: No tak - Nashinek i wredny ( na razie ) Nam Shin ;)
Trzykrotka - Pią 20 Lip, 2018 13:29

Zgadzam się co do chińskich kostiumówek. Mają swój urok, ale ja też wolę koreańskie.
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 13:30

Admete napisał/a:
:lol: No tak - Nashinek i wredny ( na razie ) Nam Shin ;)

Ale pewnie się zmieni w końcu :wink:
Tu są jakieś BTS-y z Robotinka, nie podglądałam jeszcze:
https://m.vlive.tv/video/80880

Te reakcje w tle :rotfl:

Admete - Pią 20 Lip, 2018 13:31

Mam wrażenie, ze oni tam za bardzo estetyzują ;) I używają dużo efektów komputerowych, bo to taniej obecnie wychodzi niż zrobić scenografię czy ze studia wyjść.
Trzykrotka - Pią 20 Lip, 2018 13:36

Admete napisał/a:
Mam wrażenie, ze oni tam za bardzo estetyzują ;) I używają dużo efektów komputerowych, bo to taniej obecnie wychodzi niż zrobić scenografię czy ze studia wyjść.

Oni chyba taką mają estetykę i kanony piękna. Generał mnie zachwycił, King's Woman - bardzo piękna i niegłupia, teraz zaczęła się drama o lekarce - fajnie się oglądało pierwszy kwadrans. Ale to tylko taki kolorowy przerywnik. Konwencja jest znakomita dla baśniowych opowieści jak te na podstawie Podróży na Zachód, gorzej, kiedy historyczny król nagle fruwa w powietrzu machając mieczem...

Admete - Pią 20 Lip, 2018 14:59

No właśnie. To już lekka przesada.
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 16:44

Znalazłam link do sceny z niedoszłym striptizem Namshinka :rotfl:
https://twitter.com/twitter/statuses/1019589564292218885

Admete - Pią 20 Lip, 2018 17:24

A ja się chichram przy Dear My Friends. Właśnie żona po 50 latach małżeństwa zbuntowała się i wyprowadziła z domu. Nie uprzedzając o tym męża. Te wszystkie babki młodsze i starsze są po po prostu cudne. Rewelacyjny serial. Mąż właśnie obdzwania wszystkie koleżanki żony, bo szuka żony, która sobie smacznie chrapie w jakimś mocno zrujnowanym domu :lol: Ten odcinek to czysta komedia :rotfl: A teraz zrobiło się poważnie. Ten serial tak ma.
Trzykrotka - Pią 20 Lip, 2018 23:52

Sekretarka - ślicznie jest i uroczo i w ogole.... ale doczekam tylko do sceny zalinkowanej tu kiedyś podstępnie - i pass, bo tam naprawdę nie ma już czego wymyślić, żeby sensownie zapełnić odcinki do końca. Zdaje się, że mam drugi z rzędu rok porzuconych dram :confused3: Mr Sunshine nawet nie będę zaczynać.
Aragonte - Sob 21 Lip, 2018 00:23

Ja przeglądam recapy (jednym okiem, nieuważnie) pod kątem obecności Jaśka i niestety, malutko go :? Główny mnie odstrasza, więc motywacji do oglądania nie mam. Buu, a miałam nadzieję na konkretną dramę z Jaśkiem :(

Z pozytywów - otworzyłam pliczek z tłumaczeniem Kima nr 3 i zrobiłam kilka minut :) Została mi jeszcze połowa (niecała) tego odcinka. Żarłoczny Socjopata przyuważył już pewną panią :wink: a Kim obiecuje sobie, że będzie twardy, bezwzględny i bez serca :-P Bardzo ładnie podszedł tego faceta, który go potrącił :mrgreen:

Admete - Sob 21 Lip, 2018 06:38

Trzykrotko szkoda, że ci się nie trafiła ta drama. Ale są inne, spróbuj Namshinka pociągnąć dalej, Yours house helper jest na razie w porządku. Ja dalej będę oglądać perypetie moich starszych koleżanek :) W przyszłym tygodniu oprócz Life zaczynają się jeszcze cztery inne dramy.
Trzykrotka - Sob 21 Lip, 2018 07:21

No właśnie chcę już zacząć coś nowego, tempi oglądania mam ślimacze, a jakoś ciągle wierzyłam, ze z Sekretarki coś jednak będzie. Sympatyczne to jest, miłe dla oka, ale treści sensownej co kot napłakał. Coś jak Oh My Venus. Zbiór scenek z ulubionymi bohaterami.
Namshinka i Helpera pilnie szykuję. I Greasy Melo. No i trzymam kciuki za Kima. Fighting, Aragonte!

Aragonte - Sob 21 Lip, 2018 10:21

Jestem teraz w rozjazdach, tj. u rodziców, ale spróbuję przełożyć w ten weekend choć parę minut Kima. Bez słowników netowych będzie ciut trudniej :-P ale najwyżej będę potem poprawiać i uzupełniać.
Trzykrotko, Greasy Melo mogę wrzucic w calości na Wschód po powrocie, jakby co. Mam też 14 kawałków polskiego sosu.

Trzykrotka - Sob 21 Lip, 2018 11:22

To ja za sos byłabym wdzięczna :kwiatek: Odcinki mam, zaopatrzyłam się. Kończe już dziś definitywnie przygodę z Sekretarką, będę mogła wrócić do Melo, choćby z przewijaniem.
BeeMeR - Sob 21 Lip, 2018 13:37

Ja do Słonka już nie zamierzam wrócić - zerkam do recapów i tyle. Może obejrzę jakąś scenę czy mv później, ale drama jest nie moja, przeestetyzowana wizualnie i rozmemłana treściowo. Aktor główny nie mój.
Na razie dokończę sobie God's quiz, pewnie pociągnę trochę drugiego sezonu. Mam powoli ochotę na jakąś romantyczną lekką bzdurkę oraz na seguka - ale za seguk wezmę się po Krakowie, spędzę tam pierwsze dwa tygodnie sierpnia.

Admete - Sob 21 Lip, 2018 14:17

Ja się regularnie wzruszam przy Dear My Friends. Właśnie oglądam odcinek 12. Jakie to wszystko ludzkie i prawdziwe. Teraz to już w zasadzie płaczę. I będę się też śmiać. Potem. Powiem wiem - warto to obejrzeć.
Aragonte - Sob 21 Lip, 2018 16:40

Dam temu szanse, ale niech najpierw podokanczam pare dram.
A na razie tlumacze Kima nr 3 i sie chichram. Szefowa sekcji konserwacji powierzchni plaskich jest swietna :rotfl:
Mam 40 minut tego odcinka.

Admete - Sob 21 Lip, 2018 18:43

To zupełnie inny serial od tych , jakie oglądamy zwykle. Sam wybór bohaterów. Sami starsi ludzie, ale uczucia prawdziwe.
Trzykrotka - Sob 21 Lip, 2018 23:38

Ależ się w Sekretarce wycałowali! :rumieniec: I to bylaby najkrótsza recenzja na pożegnanie z dramą :wink:
Admete - Nie 22 Lip, 2018 06:08

Trzykrotka napisał/a:
I to bylaby najkrótsza recenzja na pożegnanie z dramą :wink:

:lol: Bo poza tym nic tam nie było?

EDIT: Aragonte możesz spróbować obejrzeć 5 odcinek Mr Sunshine, bo widzę, że tym razem Jaśka już więcej i chyba od teraz będzie się regularnie pojawiał. Ten serial to seria pięknie skomponowanych obrazów, to muszę przyznać. Tak samo było w Goblinie. Jakby trochę przyciąć te za długie kadry, jakby akcję przyśpieszyć, to nie byłoby tak źle. W Korei ma bardzo dużą oglądalność - to tvN czyli kablówka, a tu chyba nowy rekord - 10%. Nie dziwię się, bo jakby u nas ktoś zrobił wysokobudżetowy serial historyczny, to też by oglądali. Pasikonik jako japoński gangster:

https://www.youtube.com/watch?v=j2wZcfkrl7M

Jasiek jako bawidamek i marnotrawny syn ;)

https://www.youtube.com/watch?v=IrFec5A3BP0

Jako spóźniony narzeczony:

https://www.youtube.com/watch?v=MkZohBJ918E

Na stronie tvN drama jest więcej klipów. Zaglądam sobie do nich.

Trzykrotka - Nie 22 Lip, 2018 09:44

Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
I to bylaby najkrótsza recenzja na pożegnanie z dramą :wink:

:lol: Bo poza tym nic tam nie było?

Owszem, było. Dodano wątki z życia biurowego firmy, której "synem" jest PSJ - integracje, popijawy, biurowe romanse, trochę biznesowych spraw dla picu. Na drugą nóżkę był doklejony na siłę watek dramatu z dzieciństwa, w którym uczestniczyli PSJ, PMY i brat tego pierwszego. W dorosłości bracia się przez to nienawidzą. Wątek miał chyba dodać głębi, ale jak dla mnie, gdyby go amputować, nikt by nie zauważył. W 14 odcinku nasza para skonsumowała związek, rodzice tylko czekają na ogłoszenie ślubu, cali w skowronkach, z bratem wyjaśnione - nie mam pojęcia, co jeszcze można tam wtrynić dla zapełnienia pozostałego czasu. Ale już sprawdzać nie będę.

Tutaj jeszcze jeden pocałunek:
https://www.youtube.com/watch?v=OL8K82-_dwo

Pocałunki były super-gorące, zadowolonam, choć czuję się trochę jak podglądaczka przy tym stopniu intymności, jaki osiągnęli aktorzy.

A teraz trochę piękna na początek niedzieli. Nasz Pięknooki. Jak można mieś tyle urody i uroku? :serce2:

https://mowilka.tumblr.com/