To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Agn - Wto 12 Kwi, 2016 20:08

BeeMeR napisał/a:
Nawiasem, zauważyłyście na pewno kolejne wspomniane państwo, Matagonię? :lol:

Eee... co? :co_stracilam:
BeeMeR napisał/a:
Myślałam raczej o Grecji ;) albo Urk ;)

Z żołnierską obstawą? ;)

Admete - Wto 12 Kwi, 2016 21:14

Obejrzałam 11 odcinek Pied Piper i mogę iść spać. Mam trzy wersje napisów do tego odcinka, bo w trzech miejscach się rozjeżdżały, a ja nie umiem tak zrobić, żeby zachować wszystkie te zmiany. Jutro mam czas, to popatrzę do programu, w którym robię resynchronizację i coś wymyslę. A jak nie, to i tak sobie poradziłam ;)
Agn - Wto 12 Kwi, 2016 23:31

A ja jutro jednak nie będę mogła oglądać z wami 15tki Kropek, bo muszę w czwartek wstać o 5:00 rano. :(
Ale na finał się piszę! :excited:

Trzykrotka - Wto 12 Kwi, 2016 23:51

Takie są skutki pisania za smartfonu, Buuuu..
To nic, jutro w ciszy będę przeżywac; a może na sam finał uda nam się zejść wespół w zespół.

Agn - Wto 12 Kwi, 2016 23:58

Tak mi żal, że nie będziemy mogły sobie popisać co widzimy buuuuuuu :( :( :(
BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 06:46

Jutro to ja raczej obejrzę (strategicznie poszłam wczoraj wcześniej spać ;) ), ale finału nie wiem czy dam radę w czwartek czy dopiero w piątek. :kwiatek:

KES o zakończeniu Kropek:
Cytat:
Many netizens worry that Kim Eun Sook's drama might end with a bizarre twist like it did on 'Lovers in Paris'. Kim Eun Sook commented, "I've heard that people think that the whole story is Yoo Si Jin's dream in the end. If that is the case then I might really need to immigrate to another country, because I would not be able to live in Korea."

She continued, "Viewers gave me trouble for my endings in the past. I don't think I want to make the same mistake again. I want to tell viewers to not to worry and watch the final episodes."

Ano zobaczymy jak to z tym martwieniem się będzie ;)

I głupotka:
https://scontent-cdg2-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/12950441_1048569841856921_503751900_n.jpg?ig_cache_key=MTIyNzIwMDk0MTk3Nzk4OTAwMA%3D%3D.2

Trzykrotka - Śro 13 Kwi, 2016 09:05

Smakowicie brzmią zapowiedzi z samego dołu obrazka :excited:

Zdjęcia SJK z Bazaar - takie-se IMO. I ciuchy ohydne, mimo, że to Vuitton.

http://couch-kimchi.com/2...rts-360-sox-cf/

W Korei trwają wybory i różne dramy mają przerwę w emisji, ale nie Kropki :wink: Za to będziemy mieć "prezencik" w postaci paska z rezultatami u dołu ekranu. Było tak kiedyś przy Heirs - bardzo źle się z tym ogląda.

BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 09:21

Trzykrotka napisał/a:
ciuchy ohydne, mimo, że to Vuitton.
zwłaszcza to żółto-czarne wdzianko :roll: Bordowy sweter znacznie lepszy, mimo podejrzanie długich rękawów.

Trzykrotka napisał/a:
będziemy mieć "prezencik" w postaci paska z rezultatami u dołu ekranu
Buu, przeszkadza :(
Acz dobrze, że nie ma przerwy w emisji ;)
Może będzie potem dostępna wersja bez paska z emisji powtórki :mysle:

BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 10:04

Love (finalna relacja)
Księżniczka i Cudak wyznają sobie miłość i padają w ramiona, ale zanim przejdą do konkretów przy ckliwej pościelówie zjawiają się japońcy ninja i ją porywają a jego biją - na żądanie mamuśki Drugiego, ale Drugi ją odbija i wywozi do Japonii. Tam zjawia się Cuduś wyglądając jak nieboskie stworzenie i wszyscy odkrywamy ku naszemu zdziwieniu (Pierwsi i ja), że nie wiedzieć kiedy Drugi podstępem pannę poślubił w tejże Japonii (co przeoczyłam :lol: ). Wracają równie szybko jak wyjechali, nawet nic nie zwiedzają buuu :(

Księżniczka decyduje się wrócić do swoich czasów - odnajduje się bowiem jakiś tajnie strzeżony przez wieki a obecnie mamuśkę Drugiego pamiętnik księżniczki Paekje, w którym opisuje ona swoją podróż i powrót - znając datę i miejsce śmierci generała Ari wie gdzie i kiedy to zrobić. Panna prosi Cudaka by jej zrobił suknię na miarę tamtych czasów, potem spędza z nim noc, ckliwie żegna się ze wszystkimi (także z Drugim i mafiozem)

Ostatni rzut oka na stroje - zdecydowanie Oski godna najgorsza stylizacja męska - i najgorszy wizerunek SJS jak do tej pory (muszę to skonfrontować z Master&Sun ;) ale na oko nie będzie aż tak zły - zwracam uwagę na koszule w misie (ostatnia) :thud: )

cdn.

BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 10:30

Love cd.
Cesarz-mafiozo zawozi księżniczkę tam, gdzie ją znalazł, Cudak szlocha u jej boku, Drugi też tam pędzi bo się dowiedział, że jego mamuśka nasłała tam znowu ninja - oczywiście wywiązuje się tam walka, wszyscy panowie zgodnie bronią księżniczki która chce ponownie skoczyć z klifu przez ninja, Drugi ofiarni zasłonił ją przed ciosem i w efekcie sam kona (albo i nie, bo ostatecznie nie skonał) na jej łonie, wpatrując się w nią płomiennym wzrokiem, a ja zachodzę w głowę jak mogła woleć SJS który tu nie ma ani wyglądu, ani postawy ani zachowania interesującego :zalamka: No ale "de gustibus" obliguje :P

W końcu po łzawym "I love you" i oddaniu Cudakowi naszyjnika na pamiątkę księżniczka skacze - a tymczasem 1400 lat wcześniej Zły przeszukuje rzekę - pioruny, ciemności - bam! księżniczka się znajduje i zostaje wywieziona statkiem dokądś, gdzie pisze wyżej wspominany pamiętnik, a w nim że być może przebaczy Złemu przez wzgląd na Drugiego.

Współcześnie zaś Pierwszy postanawia (rychło w czas) wybrać się na poszukiwanie księżniczki (skoczyć?), Drugi przeżył.

Co za durna drama :frustracja:

Trzykrotka - Śro 13 Kwi, 2016 10:51

Jak durna, jak durna, kiedy człowiek umiera ze śmiechu już po samej relacji? :rotfl:
Basiu :kwiatek: Dzięki za oblecienie takiego cuda. Teraz tylko zostaje popodziwiać przykrótkawe spodnie oraz przedwojenne fulary SJS z Master Sun. Aaaaa...! Tam In Guk gra Drugiego :excited:

Mam pytanie: czy któraś z Was będzie oglądać Enterteiner z Ji Sungiem? Za chwilę się zaczyna :kwiatek:

Aragonte - Śro 13 Kwi, 2016 10:52

Aż mam ochotę napisać: BeeMeR, ciężko pracowałaś :szacuneczek: :mrgreen:
zooshe - Śro 13 Kwi, 2016 10:53

BeeMer twoja relacja z Love naprawdę bezcenna. You made my day. :rotfl:

Ostatnimi czasy cały czas chodzę niewyspana jak zoombi tak, że nawet na oglądanie czegokolwiek nie mam za bardzo ochoty. Wczoraj padłam w połowie wampira chociaż odcinek był nawet ciekawy. Zastanawia mnie tylko kiedy w końcu główny domyśli się że coś z nim nie tak?

Czy ktoś jeszcze czeka jak ja na Enterteinsów?

Admete - Śro 13 Kwi, 2016 11:12

Trzykrotka napisał/a:
czy któraś z Was będzie oglądać Enterteiner z Ji Sungiem? Za chwilę się zaczyna :kwiatek:

Spróbuję, choć ostatnio tyle dram odrzuciłam po dwóch pierwszych odcinkach, że nie wiem jak będzie. 12 odcinek Pied Pipera - rewelacja. Mnie się ten serial lepiej ogląda niż Liar Games, które chwilami było chwilowo przekombinowane, że traciłam wątek. W Pied Piper ciekawsze są też relacje między bohaterami, więcej jest osobistych interakcji, lepiej się rozumie postacie. Moim zdaniem drama nabiera pełnego wyrazu stopniowo, bo stopniowo dostajemy coraz więcej informacji o wydarzeniach z przeszłości i motywach, które napędzają poszczególnych bohaterów. Teraz zostały cztery odcinki i ostateczna konfrontacja między Pied Piperem, a Sung Chanem. Już wiadomo nam widzom, kto stoi za atakami terrorystycznymi i wie SCH. Ciekawa jestem jak zdobędą dowody, bo wiedzieć, a udowodnić, to dwie różne sprawy. I nich już nikt więcej nie ginie, bo ostatni odcinek był smutny...dramatyczny i smutny.

Agn - Śro 13 Kwi, 2016 11:39

BeeMeR napisał/a:
Ano zobaczymy jak to z tym martwieniem się będzie

No, jak nie walnie retrospekcji przez pół godziny, to będzie dobrze. ;)
Głupotka... khem, no to się rozmarzyłam o scenie kąpieli...
Trzykrotka napisał/a:
Smakowicie brzmią zapowiedzi z samego dołu obrazka

O, nie ja jedna. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
W Korei trwają wybory i różne dramy mają przerwę w emisji, ale nie Kropki Za to będziemy mieć "prezencik" w postaci paska z rezultatami u dołu ekranu. Było tak kiedyś przy Heirs - bardzo źle się z tym ogląda.

O żesz w mordę... co oni tak wybierają co miesiąc kogoś? Nie znoszę tego paska. Jest non stop i strasznie drażni. :evil:
Trzykrotka napisał/a:
Zdjęcia SJK z Bazaar - takie-se IMO. I ciuchy ohydne, mimo, że to Vuitton.

Ale w sweterku u samej góry prezentuje się jak marzenie. :serduszkate:
A pozostałe ciuszki - jak to nie wspaniałe? Toż krzyczą "zdejmij to ze mnie natychmiast!" - jakieś zażalenia? :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Drugi podstępem pannę poślubił w tejże Japonii (co przeoczyłam )

To pewnie była scena jak z Księcia złodziei - "Tak, tak, oczywiście, że się zgadza!" :lol:
BeeMeR napisał/a:
ckliwie żegna się ze wszystkimi (także z Drugim i mafiozem)

Ale tak... z każdym? :P
BeeMeR napisał/a:
Ostatni rzut oka na stroje - zdecydowanie Oski godna najgorsza stylizacja męska - i najgorszy wizerunek SJS jak do tej pory (muszę to skonfrontować z Master&Sun ale na oko nie będzie aż tak zły - zwracam uwagę na koszule w misie (ostatnia) )

*Kim Tan przeżywa załamanie nerwowe*
BeeMeR napisał/a:
a ja zachodzę w głowę jak mogła woleć SJS który tu nie ma ani wyglądu, ani postawy ani zachowania interesującego No ale "de gustibus" obliguje

Wiesz, jak patrzę na fotki, to też się nad tym intensywnie zastanawiam. I za nic nie mogę dojść do żadnych logicznych wniosków (bo nielogiczne nasuwają się same).
BeeMeR napisał/a:
Współcześnie zaś Pierwszy postanawia (rychło w czas) wybrać się na poszukiwanie księżniczki (skoczyć?), Drugi przeżył.

W sensie księżniczki w wersji współczesnej czy jak? A ta księżniczka w przeszłości to się chajtnęła z kimś, przepraszam?
\
Trzykrotka napisał/a:
Jak durna, jak durna, kiedy człowiek umiera ze śmiechu już po samej relacji?

Prawda. :mrgreen:
Oglądanie samodzielne już nie byłoby takie zabawne. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Mam pytanie: czy któraś z Was będzie oglądać Enterteiner z Ji Sungiem? Za chwilę się zaczyna

Myślę nad tym, bo Ji Sung...
A co?
Admete napisał/a:
I nich już nikt więcej nie ginie, bo ostatni odcinek był smutny...dramatyczny i smutny.

Może już wykorzystali pulę trupów na tę dramę? :pociesz:
Nie powiem, bardzo miło się czyta, jak tak przeżywasz dramę. :)

Admete - Śro 13 Kwi, 2016 11:57

Nawet jeśli zupełnie sama ;) Zapuściłam sobie trzeci odcinek Wampirzego detektywa. Całkiem dobrze się to ogląda. Wampirzenia niedużo stosunkowo. W porównaniu do Prokuratora jest tez fajniejsza obsada ( zwłaszcza żeńska ), bardzo też lubię tego aktora, który gra szefa małej agencji detektywistycznej. Na szczęście nie ma szarpanego montażu jak w Wampirzym Prokuratorze ( widziałam półtorej odcinka - przerwałam ze względu na ten montaż, oczy mi nie wytrzymały).
Z komentarzy po ostatnim odcinku PP -
Cytat:
I thought I was watching a movie when they looked at each other face to face in the end

Szczerze mówiąc też miałam takie filmowe skojarzenie, odcinek 12 miał taki filmowy nastrój.

Dokończyłam Welcome to Dongmakgol - wioska uratowana, a bohaterowie - no cóż - przynieśli ze sobą wojnę i śmierć, ale odkupili winy. Obaj panowie mi się w tym filmie podobali.

BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 20:59

Agn napisał/a:
asem, zauważyłyście na pewno kolejne wspomniane państwo, Matagonię? :lol:

Eee... co? :co_stracilam:
Z Matagonii byli porywacze Północnika.

Cytat:
Ale tak... z każdym? :P
A co masz przeciwko żegnaniu się? :P
Z porywaczami na przykład, którzy potem bronili przed mordercami? ;)

Agn napisał/a:
W sensie księżniczki w wersji współczesnej czy jak? A ta księżniczka w przeszłości to się chajtnęła z kimś, przepraszam?
W senseie księżniczki z przeszłości, tj chyba chce się do niej cofnąć w czasie (nie mógł skakać gdy grzmiały pioruny wraz z nią?). Ona tam nie miała męża, z początku tuż przed wybuchem wojny cośtam ktoś przebąknął o planowanym małżeństwie do którego nie doszło - teraz pewnie ułoży jej się ze Złym, no bo:
- go poznała i wie, że młodość, porywczość i upór ma szlachetne podłoże ( a jakże by inaczej :roll: )
- jest młody, przystojny i zgrabny, co nam pokazywano co odcinek w licznych scenach kąpieli i przebierania się (chyba najwięcej takich scen fanserwisowych w dramalandzie nie licząc Chuno ;) )
- jest zainteresowany
- nie ma alternatywy: Ari nie żyje a Cudak został w XXI w.

BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 22:06

Zabieram się za Kroki 15 :mrgreen:

plotki:
https://www.dramafever.co...emade-in-india/

Trzykrotka - Śro 13 Kwi, 2016 23:14

Ja teraz zaczynam (co nie znaczy, że już nie przebiegłam wzrokiem bez napisów :rumieniec: )

Scena w domu doktorki nawet bez napisów była fajna, ale teraz rechoczę na calego :mrgreen: I dodam bardzo naukowo, że w życiu nie słyszałam tak seksownego aygoo jak z ust Wachlarza :serduszkate:
Oho, szeregowy idzie zdawać GED :banan:

BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 23:20

Spłakałam się - oj, jak mi tego było trzeba (i dobrze, że teraz, a nie jutro ;) )
BeeMeR - Śro 13 Kwi, 2016 23:45

No więc tak:
najpierw byłą komedia która nie całkiem do mnie przemawia (z wózkiem w roli głównej), potem się strasznie spłakałam przy przekazywaniu kopert, zwłaszcza ojcu, potem było dla mnie za dużo tej płaczliwości i przeciągania wątku (ale retrospekcje nieznane były dobre) a końcówka jest bez sensu
Spoiler:
ale że niby czemu tak zza wydmy? :roll:

Trzykrotka - Czw 14 Kwi, 2016 00:39

Oj, jak się spłakałam. I śmiałam. Ta cała KES może i nie umie napisać spójnej opowieści, ale na przeczołgiwaniu człowieka to się zna.
Tylko pozostaje wielkie pytanie
Spoiler:
Co z sierżantem?

I teraz, póki Agn nie obejrzy :kwiatek:
Spoiler:
Nie zza wydmy, zza horyzontu. Ona też wcześniej schodziła z góry, tak jak potem on. Czepiacie się koleżanko.

Mnie nie było za dużo minorowego nastroju. Uważam, że tak należało, żeby było godnie. Ślicznie to zresztą znów przełamali wspomnieniową sceną bromance'ową, przy której nos mialam zapchany z płaczu i śmiać się przez to nie mogłam, a było bosssko :rotfl:
Jutro pewnie padną jakieś wyjaśnienia
Spoiler:
I mam przeczucie, że nie na darmo MY wymieniła "wodę, wino, świece, prześwietlenie." To zapewne jest trop.

Uch, że też jutro trzeba wcześnie wstać :bejsbol: :bejsbol:

BTW, przy scenie z wózkiem aż jęknęłam. Tak właśnie złamałam sobie obojczyk latem.

Trzykrotka - Czw 14 Kwi, 2016 08:29

Widzę, że na forach zastanawiają się, czy aby wczorajszy odcinek nie miał być ostatnim i czy ktoś nie pomylił się przy emisji :wink:
Admete - Czw 14 Kwi, 2016 08:56

A co się stało z drugą parą?
Trzykrotka - Czw 14 Kwi, 2016 09:11

Spoiler:
pani wróciła do Urk. Nie wiemy, co z panem... :trzyma_kciuki: