To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Pamiętniki Wampirów (Vampire Diaries)

Eeva - Wto 27 Wrz, 2011 09:01

asiek napisał/a:
Tego aktora pamiętam z Dynastii.

No way! Wiedziałam, że gdzieś w podświadomości mignela mi jego twarz, ale za Chiny nie mogłam sobie skojarzyć czy ja go znam z filmu, serialu, reklamy czy po prostu coś mi się wydaje.

Eeva - Pon 07 Lis, 2011 11:35

Chyba Pamiętniki już zostaly porzucone i tylko ja je oglądam :-)

Stefan nawet jak jest "zły" to i tak jest taki strasznie mdły, że aż mi niedobrze. Ja nie wiem, moze to ta twarz, moze to taka wrodzona pierdołowatość, ale w ogóle mnie nie przekonuje. On ma nawet jakąś swoją złą ksywę, ale w ogóle nie moge sobie przypomnieć/ Rzexnik? Czy jakos tak.
Fajnie, że pojawił się Michael, zawsze to jakaś odmiana.

Yvain - Pon 07 Lis, 2011 12:52

Ja się niedługo dołączę, nie będziesz sama :mrgreen:
Eeva - Pon 07 Lis, 2011 13:00

Bo już mi tak głupio gadac do siebie. Brakuje mi kogoś żeby posmiać się ze Stefa i ponarzekac na Elene ;-)
Fibula - Pon 07 Lis, 2011 19:48

Obejrzałam ostatnio hurtem kilka odcinków (bez najnowszego), więc możesz narzekać dalej. :wink: Elena jak głupia była, tak jest, Tyler też ostatnio się nie popisuje, Jeremy znowu snuje się ze zbolała miną, a Stefek i Bonnie toczą pojedynki na szczęki. Barbie Klaus mało fatale, nie wiem, cóż w niej ongiś Stefek widział. Dobrze, że Alaric i Damon przełamują lody; ich wspólne akcje dotychczas były fajne. I Mikaela od razu bez pudła skojarzyłam z Fringe, nie musiałam sprawdzać, skąd go znam. ;)
asiek - Pon 07 Lis, 2011 20:01

Ja też z doskoku oglądam, ale jakoś mi nie do śmiechu. :wink: Nie zaskarbię sobie Waszej sympatii, bo Stefek mnie nie drażni. :wink: ... Trudno, tak mam i już. :wink: Bardziej działa mi na nerwy Klaus, nie leży mi ten aktor. :bejsbol:
Wątek z duchami był wyjątkowo idiotyczny. :roll:
Za to końcówka ostatniego odcinka była baaaaardzo sympatyczna. :-P

Ps. Wczoraj przeczytałam, że Paul się ożenił. :o Jakoś mi nie wygląda na żonkosia. :mysle:

Fibula - Pon 07 Lis, 2011 20:11

Nudno by było, gdyby każda myślała tak samo, bo rozmowa by się kończyła na dopiskach "i ja tak samo". :D Dla mnie Stefek jest mało wiarygodny, ale fanką Klausa też nie jestem. Ba, z Damona też się podśmiewam, gdy zasłuży. ;)
Caitriona - Pon 07 Lis, 2011 20:13

Stefan w sumie chyba ani ziębi mnie, ani grzeje, choć jako zuy jest ciekawszy.

Ja to oglądam dla Damona. Facet mnie po prostu rozwala :mrgreen: No i podoba mi się tak jak Aśkowi jego przyjaźń, jeśli można to tak nazwać, z Alarickiem.

Jeremy, głupie dziecko, wnerwia mnie ostatnio. Ogólnie ten odcinek z duchami był durny.

Jestem ciekawa co Michael zrobił z Kate ;)

Fibula - Pon 07 Lis, 2011 20:14

asiek napisał/a:
Wątek z duchami był wyjątkowo idiotyczny. :roll:
Za to końcówka ostatniego odcinka była baaaaardzo sympatyczna. :-P

Pojawił się Eryk? :mrgreen: Pierwsze skojarzenie przy haśle Wiking i wampir. :D
asiek napisał/a:
Ps. Wczoraj przeczytałam, że Paul się ożenił. :o Jakoś mi nie wygląda na żonkosia. :mysle:

A ileż on ma lat? :mysle:

asiek - Pon 07 Lis, 2011 20:16

Fibula napisał/a:
Nudno by było, gdyby każda myślała tak samo, bo rozmowa by się kończyła na dopiskach "i ja tak samo".

Święte słowa. :cool:

Fibula napisał/a:
Dla mnie Stefek jest mało wiarygodny, ale fanką Klausa też nie jestem. Ba, z Damona też się podśmiewam, gdy zasłuży.

Dla mnie Kalus jest zupełnie niewiarygodny, brak mu wewnętrzej siły i charyzmy... Ot, zwykły knypek, a nie Pierwotny. :wink:
Dobrze, że jest Damon, trudno go nie kochać. :wink: Zdecydowanie jest on najciekawszą postacią serialu. :-)

asiek - Pon 07 Lis, 2011 20:22

Fibula napisał/a:
asiek napisał/a:
Wątek z duchami był wyjątkowo idiotyczny.
Za to końcówka ostatniego odcinka była baaaaardzo sympatyczna.

Pojawił się Eryk? Pierwsze skojarzenie przy haśle Wiking i wampir.

Byłoby cudownie, ale niestety...
Fibula napisał/a:
asiek napisał/a:
Ps. Wczoraj przeczytałam, że Paul się ożenił. Jakoś mi nie wygląda na żonkosia.

A ileż on ma lat?

Właśnie wyczytałam na filmwebie, że stuknęło mu 29 lat :o ... Sądziłam, że jest młodszy. Może sprawdzi się jako mąż. :wink:

Caitriona napisał/a:
Jestem ciekawa co Michael zrobił z Kate

Też jestem ciekawa...Z Kaśki kawał cholery, więc podejrzewam, że ma się dobrze. :wink:

Caitriona - Pon 07 Lis, 2011 21:10

asiek napisał/a:
Kaśki kawał cholery, więc podejrzewam, że ma się dobrze

No, kawał cholery jest, ale Michael wgryzł się w nią dobrze ;) Może leży w jego trumnie ;)

Eeva - Pon 07 Lis, 2011 21:48

asiek napisał/a:
Ot, zwykły knypek, a nie Pierwotny.

Chyba już kiedyś była o tym mowa, też uważam że Klaus to moze jest i zwykłym wampirem, ale pierwotny to z niego kiepski. Widziałabym jakiegoś wikinga tutaj, a nie wymoczka. Pasuje na pierwotnego tak jak Stef.

Caitriona napisał/a:
Jeremy, głupie dziecko, wnerwia mnie ostatnio.

Straaaaasznie mnie wkurza. Dżizaz, już myślałam, że się coś poprawi, zapowiadało się dobrze, a tu kicha. No i Bonnie "Końska Szczętka". Rany.

Caitriona napisał/a:
Może leży w jego trumnie

Też tak pomyślałam w pierwszej chwili, ale hmmmm to chyba byłoby zbyt proste

Yvain - Wto 15 Lis, 2011 22:15

Nadrobiłam :mrgreen: Kaśka cała i zdrowa. Ciekawe co wyjdzie z tych jej konszachtów ze smutnym Stefanem. Damon mnie bawi i cieszy jak zwykle :mrgreen: Ciekawe co zrobi teraz siostrzyczka Klausa jak się dowie o zgonie tatusia.
asiek - Śro 16 Lis, 2011 08:18

Yvain napisał/a:
Damon mnie bawi i cieszy jak zwykle

Mnie też... :wink:

Yvain napisał/a:
Ciekawe co zrobi teraz siostrzyczka Klausa jak się dowie o zgonie tatusia.

Trochę poczekamy na odpowiedź, bo zdaje się kolejny odcinek dopiero w styczniu. :roll:

Eeva - Śro 16 Lis, 2011 08:44

asiek napisał/a:
bo zdaje się kolejny odcinek dopiero w styczniu.

o nie! Serio?

Yvain napisał/a:
Ciekawe co wyjdzie z tych jej konszachtów ze smutnym Stefanem

Myślę, że nic ciekawego nie wyjdzie, bo smutny Stefan będzie tesknił za Eleną, przez co będzie jeszcze bardziej smutny. Liczę, że Elena rzuci się w ramiona Damona, chociaz nie ukrywam, że lepiej by bylo gdybym to ja się w nie rzuciła;-)

asiek - Śro 16 Lis, 2011 09:08

Eeva napisał/a:
Liczę, że Elena rzuci się w ramiona Damona, chociaz nie ukrywam, że lepiej by bylo gdybym to ja się w nie rzuciła;-)

I to jest słuszne podejście. :mrgreen:

Eeva napisał/a:
asiek napisał/a:
bo zdaje się kolejny odcinek dopiero w styczniu.

o nie! Serio?

Na forum PW jest informacja, że odcinek 10 pojawi się dopiero 5 stycznia...

Yvain - Śro 16 Lis, 2011 09:21

asiek napisał/a:
odcinek 10 pojawi się dopiero 5 stycznia...
ja się tak nie bawię :foch2:
Yvain - Śro 16 Lis, 2011 09:23

Eeva napisał/a:
Liczę, że Elena rzuci się w ramiona Damona, chociaz nie ukrywam, że lepiej by bylo gdybym to ja się w nie rzuciła;-)

Podzielam zdanie, jeśli ja to ja :mrgreen:

asiek napisał/a:
odcinek 10 pojawi się dopiero 5 stycznia...

ja się tak nie bawię :foch2:

Dorfi - Wto 10 Sty, 2012 23:45

Ja jak zwykle wszystko oglądam ostatnia. Ale przynajmniej odświeżę wątek ;) Na razie obejrzałam 5 odcinków 1 sezonu i chyba mnie wciągnęło :mrgreen:
Eeva - Nie 15 Sty, 2012 10:46

No dobra, myślę, że czas najwyższy zacząć pastwić sięnad Stefanem, jako że Pamiętniki powróciły :-)

Tak jak przewidywałysmy nastąpiło małe rzucenie się w ramiona. Nie Elena w Damona tylko Damon w Eleny i nie aż tak bardzo namiętnie, ale to zawsze coś, jakiś przełom w akcji.
Stef jest przerażajaco smutny i dołujacy i jak próbuje zgrywać twardziela i pokazywac jak go to nic nie odchodzi i "ooo patrzcie jestem taki bad to the bone" to nic a nic mnie nie przekonuje.
Jestem strasznie zła na Tylera, bo generalnie bardzo go lubię i życzyłam mu dobrze w związku z Caroline, ale zrobił się jakiś taki no nie wiem rozlazły i robi to co Klaus mu każe, że aż to żałosne. I proszę powiedzcie mi, że nie będzie nic na linni Caroline-Klaus, bo przysięgam, zwymiotuję.
Bardzo mądry ruch z odesłaniem Jeremiego bo i tak nic nie wnosił do serialu oprócz kolejnej porcji umartwiania się i udręczonych spojrzeń.
Ciekawie zapowiada się pani dr. Fell, znam już ją z Pretty Little Liars i teraz już wiem dlaczego pzestała tam grać;-) Interesuje mnie bardzo jakąż to tajemnicę skrywa.

Dorfi - Nie 15 Sty, 2012 15:40

A mnie zastanawia inna rzecz. Skąd mieli pieniądze? Przecież nie pracowali a utrzymanie domu kosztuje. Rzeka alkoholu i ubrania też.
Yvain - Pon 16 Sty, 2012 21:30

Jak się ktoś tak szybko porusza i żyje tyle setek lat to troszku kasy może zarobić :mrgreen:
a Damon to jest nieprzyzwoicie bezczelny w scenie z prysznicem :mrgreen:

asiek - Pon 16 Sty, 2012 21:45

Dorfi napisał/a:
Skąd mieli pieniądze? Przecież nie pracowali a utrzymanie domu kosztuje. Rzeka alkoholu i ubrania też.

Potrafili hipnotyzować, a to niezwykle pomaga w zdobywaniu dóbr materialnych. :wink:

Dorfi - Pon 16 Sty, 2012 23:20

Zaczęłam oglądać trzeci sezon i jak na razie (mam za sobą dopiero 3 odcinki trzeciego sezonu) stwierdzam, że drugi sezon był najlepszy. Każdy odcinek miał intrygujące zakończenie, że czekało się w niepewności co będzie dalej.
Chyba, że to u mnie nastąpiło "zmęczenie materiału"? Ale nie bardzo mi się to wydaje prawdopodobne. :wink: