To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Damian Lewis

Anaru - Sob 06 Mar, 2010 23:00

Admete napisał/a:
Praedzio nie robisz teraz dalej tych napisów do Nyfes?

A miałam szczerą ochotę zapytać o to samo. ;)

Anonymous - Sob 06 Mar, 2010 23:03

ja też, ale i tak żebrak ze mnie.... to gryzę się w język :wink:
Admete - Sob 06 Mar, 2010 23:03

Praedzio może Ci pomożemy? ;)
praedzio - Sob 06 Mar, 2010 23:18

Ups. :ops1:
W tej chwili jestem trochę zaganiana, ale zobaczę, co się da zrobić... Słowo.

Anaru - Nie 07 Mar, 2010 11:28

To ja motywująco
BeeMeR - Nie 07 Mar, 2010 14:30

A ja trzymam kciuki :)
praedzio - Pon 08 Mar, 2010 14:37

Pluję sobie trochę w brodę, bo gdybym przewidziała, że trafię na tak nudne wykłady jak te wczoraj, to bym sobie wzięła laptopa i potłumaczyła co nieco. :roll:
Admete - Wto 16 Mar, 2010 16:38

Tak sobie myślę, że jednak gra na scenie teatralnej daje aktorowi największą szkołę zawodową. Nie wiem, czy Lewis byłby tak dobry, gdyby przez lata nie grał w teatrze.
To tak na fali mojej ponownej fascynacji Damianem jako aktorem :)

praedzio - Wto 16 Mar, 2010 16:44

Teatr jest dobrą szkołą. :D Ciekawe, czy również tak zachwycałybyśmy się jego głosem, dykcją, brzmieniem itd., gdyby nie wyćwiczył go w teatrze.
Admete - Wto 16 Mar, 2010 16:46

Własnie o to mi chodzi. I o to, że on faktycznie potrafi inaczej grać, tworzy zupełnie odrębne postacie :)
praedzio - Wto 16 Mar, 2010 17:00

Yeap.
Sukinkot, wrażliwiec, komik, kochanek... W każdej roli przekonujący, jak diabli. :serce:

Admete - Wto 16 Mar, 2010 17:10

I dlatego mam na jego punkcie lekka obsesje ;)

Tu mozna chyba kupić Nyfes ;) Chyba, bo strona po grecku ;)

http://www.greekmusicshop...2&cat=19&page=1

praedzio - Wto 16 Mar, 2010 17:19

Ale napisy tylko greckie.

Admete napisał/a:
I dlatego mam na jego punkcie lekka obsesje

Jest nas tu więcej. ;)

Tylko w chwili obecnej obsesja mi się rozmieniła. :P

Caitriona - Wto 16 Mar, 2010 17:37

praedzio napisał/a:
Jest nas tu więcej.

Tylko w chwili obecnej obsesja mi się rozmieniła.

Dołączam do klubu ;) I poszukam jakiegoś filmu z Damianem, mam coś jeszcze nieobejrzanego, Keane zdaje się :mysle:

praedzio - Wto 16 Mar, 2010 17:53

A ja usłużnie dodaję, że sosik staropolski do wiadomego dania się robi - pomału, ale jednak. :wink:
Admete - Wto 16 Mar, 2010 19:59

To czekamy na sosik, czekamy ;)
Caitriona - Wto 16 Mar, 2010 22:02

Naprawdę? to ja się wstrzymam z oglądaniem ;) Poczekam na sosik ;)
Admete - Wto 16 Mar, 2010 22:08

Keane to trudny film, Damian zagrał swietnie, ale to coś zupełnie różnego od tego, co widziałam w jego wykonaniu.
BeeMeR - Śro 17 Mar, 2010 13:08

Za Keane to i ja się zamierzam wziąć :mysle:
praedzio - Śro 17 Mar, 2010 13:22

Uuuuh, ciekawa jestem okropecznie Twoich wrażeń. ;) Pamiętam swoje własne oglądanie. Musiałam robić kilka przerw w oglądaniu, bo film mnie zmęczył emocjonalnie. Ale aktorsko Damian wypadł tam wspaniale. :-D
BeeMeR - Śro 17 Mar, 2010 19:04

Praedzio, jesteś dziś ślicznie zieloniutka :kwiatek:

Wrażenia będą kiedyś, będą - bo na dziś potrzebowałam czegoś lekkiego - oglądam niesławny Mansfield Park 1999 :mrgreen:

Calipso - Śro 17 Mar, 2010 19:43

praedzio napisał/a:
Ale napisy tylko greckie.

Gdzieś miałam rozmówki Polsko- greckie ,ale pisane normalnym drukiem.Niestety z nich pamiętam tylko se agapo :-P

Alicja - Śro 17 Mar, 2010 21:02

a ja sobie obejrzałam Nyfes z angielskimi napisami,końcówka filmu powodowała silne wzdychania, ech...
Admete - Śro 17 Mar, 2010 21:12

Alicja napisał/a:
a ja sobie obejrzałam Nyfes z angielskimi napisami,końcówka filmu powodowała silne wzdychania, ech...

Ja tam nie wzdycham, ja płacze...

trifle - Czw 18 Mar, 2010 19:00

Praedzio mi przypomniała przed chwilą owocami o Charliem, Charlie o Damianie, a to mi przypomniało, że wczoraj w nocy/dziś w pociągu obejrzałam po raz drugi "Much Ado About Nothing". Uwielbiam ten film absolutnie :-D Od samiuśkiego początku, do końca. Każda scena Damiana jest świetna. Od komicznych, po tę uroczą, kiedy przyklęka przed Beatrice podając jej kawę (albo zupę ;) ). Claude'a udusiłabym gołymi rękami, co to za facet beznadziejny :wsciekla: dobrze, że historia nie kończy się jednoznacznie przebaczeniem Hero (w tej wersji).
Jednakowoż - to świetny film jest :banan_Bablu: