To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

praedzio - Nie 27 Lip, 2008 21:36

A ja nie obejrzę... Buuu...
Anonymous - Nie 27 Lip, 2008 21:46

Admete napisał/a:
Premiera kolejnego sezonu już 3 września.

czyli tylko miesiąc i tydzień czekania :banan_Bablu: i tej niepewności :frustracja:

Anonymous - Nie 03 Sie, 2008 11:49

A dziś to przedostatni odcinek puszczają pierwszej serii. A nie wiecie czy Polsat ma zamiar puszczać nadal Kości? czy puszczą trzecią serię? Chociaż przyznam się, że przeszkadza mi lektor. Nie pasuje mi jak Booth woła na nią po polsku Kości, oglądając z napisami przyzwyczaiłam się do Bones :roll:
ale mogliby zaserwować Kosteczki tylko tak mogę z rodzicami oglądać :mrgreen:

Harry_the_Cat - Sob 09 Sie, 2008 00:35

MEEEEEEEGAAAAA Spoiler tu: http://www.searchingbones...view/#more-2258

:shock: :shock:

Nie wiem, czy to prawda... nie wiem, co o tym myśleć... Chyba mi się nie podoba.... Muszę się z tym przespać...

Admete - Sob 09 Sie, 2008 09:35

Mnie sie to wydaje całkiem logiczne.

Spoiler:
Obie strony wypierają się swoich romantycznych uczuć względem siebie - są partnerami, są przyjaciółmi, tyle. Dla nas widzów jest jednak oczywiste, że prawda jest inna. Moim zdaniem Brennan jest strona silniej negującą takie uczucia - podświadomie jednak zmieniła zdanie na temat Boothe'a. Świadomie natomiast zapragnęła mieć dziecko ( po historii z Andym ). Dla niej decyzja, że Booth może zostac ojcem jej dziecka jest logiczna - zdrowy, przystojny, sprawny fizycznie, inteligentny - złowem - dobre geny ;-) Co do agenta - publicznie do niczego się nie przyzna, ale tak mi się wydaje, że w głębi duszy d wie, że jego uczucia wzgledem Temperance nie sa tylko platoniczne. To jest jednak człowiek, który zna siebie, swoje uczucia, jest bardzo integralny. Jakoś nie wydaje mi się, by nie zdawał sobie sprawy z pewnych rzeczy. Obawiam sie jednak, że to jest rozwiązanie nie do przyjęcia dla Booth'a. Jego wiara, romantyczne poglądy, fakt, że ma dziecko, którego w pełnie nie wychowuje...Kolejna kobieta, która za niego nie chce wyjść ;-)

Harry_the_Cat - Sob 09 Sie, 2008 22:25

Admete napisał/a:
Mnie sie to wydaje całkiem logiczne.

Spoiler:
Obie strony wypierają się swoich romantycznych uczuć względem siebie - są partnerami, są przyjaciółmi, tyle. Dla nas widzów jest jednak oczywiste, że prawda jest inna. Moim zdaniem Brennan jest strona silniej negującą takie uczucia - podświadomie jednak zmieniła zdanie na temat Boothe'a. Świadomie natomiast zapragnęła mieć dziecko ( po historii z Andym ). Dla niej decyzja, że Booth może zostac ojcem jej dziecka jest logiczna - zdrowy, przystojny, sprawny fizycznie, inteligentny - złowem - dobre geny ;-) Co do agenta - publicznie do niczego się nie przyzna, ale tak mi się wydaje, że w głębi duszy d wie, że jego uczucia wzgledem Temperance nie sa tylko platoniczne. To jest jednak człowiek, który zna siebie, swoje uczucia, jest bardzo integralny. Jakoś nie wydaje mi się, by nie zdawał sobie sprawy z pewnych rzeczy. Obawiam sie jednak, że to jest rozwiązanie nie do przyjęcia dla Booth'a. Jego wiara, romantyczne poglądy, fakt, że ma dziecko, którego w pełnie nie wychowuje...Kolejna kobieta, która za niego nie chce wyjść ;-)

Spoiler:
mi jednak nie pasuje połączenie Brennan + macierzyństwo

Admete - Sob 09 Sie, 2008 22:31

Alez dlaczego?

Spoiler:

Ona się zaczęła zmieniać pod tym kątem. Pamiętasz rozmowe z odcinka o dziecku? Na końcu Booth pyta ją czy zmieniła zdanie na temat dzieci, Brennan milczy, ale to takie znaczące. Nie zaprzeczyła...I naprawdę przywiązała się do Andy'ego.

Ale może to tylko podpucha.

Harry_the_Cat - Sob 09 Sie, 2008 22:47

Admete napisał/a:
Alez dlaczego?

Spoiler:

Ona się zaczęła zmieniać pod tym kątem. Pamiętasz rozmowe z odcinka o dziecku? Na końcu Booth pyta ją czy zmieniła zdanie na temat dzieci, Brennan milczy, ale to takie znaczące. Nie zaprzeczyła...I naprawdę przywiązała się do Andy'ego.

Ale może to tylko podpucha.

Tak, wiem. Ale to by takcałkowicie zmieniło dynamikę tej postaci, że ja nie chcieć..... :(

Anonymous - Czw 14 Sie, 2008 23:05

Namówiłam mame na ostatni odcinek pierwszego sezonu. I to jest mój ulubiony odcinek z pierwszego :D mamie też się podobał bardzo chociaż Ona widziała może ze trzy odcinki.
Lubię ten odcinek za to, że Bones jest inna, zawsze taka twarda, niewzruszona, racjonalna a tutaj pokazuje tyle uczuć. i te macierzyńsko-przyjacielskie odruchy Booth`a :rumieniec:

Harry_the_Cat - Sob 16 Sie, 2008 19:59

Bones - premiere stills: http://community.livejour...534.html#cutid1
Caitriona - Sob 16 Sie, 2008 20:20

Będą w Londynie - ale fajnie! :D :D
Admete - Nie 17 Sie, 2008 11:56

Jak ja się za nimi stęskniłam niebotycznie wprost ;-D
Harry_the_Cat - Nie 17 Sie, 2008 12:24

Nooooo.... Fajnie, że wraca ten asystent, co był zastępstwem za Zacka (Irak). Sympatyczny był. Mam nadzieję, że to na stałe ;)
Anonymous - Nie 17 Sie, 2008 15:23

mimo miłego asystenta afro-amerykanina i tak się nie pogodzę z tym co się stało z Zack`iem
Harry_the_Cat - Wto 19 Sie, 2008 21:36

Jak jesteście cierpliwe, to tu są fajne fotki obsady Bones ;) http://www.foxflash.com/fresh/

David wygląda super :mrgreen:

Caitriona - Wto 19 Sie, 2008 22:00

Wow! Jakie piękne zdjecie ma Emily! A fotka Davida fantastyczna - jaki on uśmiechnięty, ma króciutkie włosy, a scenografia extra! :D :D
Harry_the_Cat - Wto 19 Sie, 2008 22:03

Chciałabym, żeby CW coś więcej wypuściło.... :roll:
Caitriona - Wto 19 Sie, 2008 22:11

Jakiś trailerek czy fragment odcinka by się przydał.

Wracając do zdjęć - Angela nie ma zbyt udanej fotki...

Harry_the_Cat - Wto 19 Sie, 2008 22:13

Ani TJ. Ale David i Emily wyglądają super.
Caitriona - Wto 19 Sie, 2008 22:26

TJ jeszcze jest wporządku, ale Angela powinna być roześmiana, tak mi się kojarzy. A na fotce jest smutna i jakaś taka dziwna.

David po prostu miodzio :serduszkate:

Harry_the_Cat - Wto 19 Sie, 2008 23:15

1280 x 1024:

http://aaania80.deviantar...lpaper-95383935

i scena z 4.01: http://community.livejour...126.html#cutid1

Admete - Śro 20 Sie, 2008 10:25

Nie moge się oderwac od tego filmiku :-) Jacy oni sa słodcy oboje...Jedyna dobra rzecz na jesień - Bones i Spn.
praedzio - Śro 20 Sie, 2008 10:32

... i Herosi, i Life i... jeszcze parę innych fajnych rzeczy. ;)
Admete - Śro 20 Sie, 2008 10:46

Na Life czekam, na Herosów juz nie. Gdybym zmieniła zdanie to Ci powiem, ale ja do tej pory nie obejrzałam 2 sezonu do konca.
praedzio - Śro 20 Sie, 2008 10:54

Oglądałam na bieżąco Herosów - i czekam - naprawdę czekam na najnowszy sezon. ;) Stęskniłam się tak jakoś... :ops1: