To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Gunia - Nie 24 Gru, 2006 14:08

lady_kasiek napisał/a:
Na tej stronce co Gunia podała jest kilka hipotez mnie rozwaliła jedna
"Harry Potter i Trupi Podnoszą raban" :thud: :mrgreen:

Mi też się spodobała. :D

Trzykrotka - Śro 27 Gru, 2006 22:20

:rotfl: Trupi rządzą gdziekolwiek się pojawia

Tu oficjalna notka z serwisu BBC
http://news.bbc.co.uk/2/h...ent/6200745.stm

Admete - Sob 30 Gru, 2006 09:16

Czy ten zwiastun już był wczesniej?

http://imdb.com/title/tt0...lay-E30458-10-2

Pemberley - Czw 04 Sty, 2007 16:09

ja czytałam, ze siódmy tom ma wyjść 7.7.07, bo to taka magiczna cyferka, która będzie miała znaczenie w powieści ( jak fakt, ze Ginny jest pierwszą dziewczynką w siódmym pokoleniu i siódmym dzieckiem w swojej rodzinie, co według autora rewelacji jest potwierdzeniem). Obaczymy.
Anonymous - Czw 04 Sty, 2007 16:30

No tak zgodnie z przesądem o szczęśliwej siódemce i sódmym synie siódmego syna - że niby w czepku urodzony :D
Gunia - Czw 04 Sty, 2007 18:33

O! Temat się odzyskał! :shock:
Harry_the_Cat - Czw 04 Sty, 2007 18:38

I ja teraz nie widzę tego drugiego...
Gunia - Czw 04 Sty, 2007 18:59

Bo ktoś go dorzucił do tego.
Caitriona - Czw 04 Sty, 2007 22:33

Ciekawe kto? :cool: :cool:
Gunia - Sob 06 Sty, 2007 19:33

Caitriona napisał/a:
Ciekawe kto? :cool: :cool:

O wilku mowa. :D

Anonymous - Nie 28 Sty, 2007 19:31

podoba mi sie to zdjecie :banan: :banan:

Pemberley - Pią 02 Lut, 2007 00:22

7 tom Pottera pojawi sie jednak 21.lipca

cena w empiku juz sie zmienila:
http://www.empik.com/show...ategory=1230100

Agn - Pią 02 Lut, 2007 12:36

Lipcu, nadchodź do jasnej ciasnej, bo skonam z niecierpliwości!!! :wsciekla:
Cheesas, 100 złotówek... W sumie można się było tego spodziewać. Idę pod latarnię... *idzie*

Obrazek świetny. W zasadzie Dudley nie wygląda tak, jak w książce, ale tutaj jest odpowiednio dudleyowaty. Znaczy się - to tępe spojrzenie osiłka, wielkie ramiona... widać, że to taki, co wyrwie musze skrzydła byle tylko zadać ból. :P

Pemberley - Pią 02 Lut, 2007 13:12

Agn napisał/a:
Lipcu, nadchodź do jasnej ciasnej, bo skonam z niecierpliwości!!! :wsciekla:
Cheesas, 100 złotówek... W sumie można się było tego spodziewać. Idę pod latarnię... *idzie*

no jeszcze tydzien temu bylo 80 zl. :evil:
w GB bedzie za tylko 9 Funtow a gdzie indziej jak np. tu za 19,90 Euro . Brytyski wariant jest duzo tanszy, nawet z doliczka na przesylke ( chociaz nie znam cen do Polski, moze to nadal nie Europe :evil: ). Lipiec to czas wakacji, ludzie jezdza po swiecie....

Anonymous - Pią 02 Lut, 2007 14:40

O mamo ciekawe ile polskie wydanie będzie kosztować. Oj latarnia jest dobra alternatywą
Agn - Pią 02 Lut, 2007 15:05

Zawsze będzie można rozejrzeć się nie tylko po empikach, wiadomo, że empik bywa piekielnie drogi. Obaczym. Na razie nastawiam się na 100 zł w plecy.
Gunia - Pią 02 Lut, 2007 15:33

Jeśli chodzi o polską wersję, to zdecydowanie odradzam przedsprzedaż. W zeszłym roku zamawiałam na Merilnie, to nie dość, że doszło po terminie (miało przyjść w dniu premiery) to okazało się, że chociaż cena byla zgodna z ta na okładce, to w sklepach można było kupić o nawet 10 zł taniej, bo wszystkie się prześcigały w zwabianiu potteromaniaków, co wraz z kosztami przesyłki dało kilknaście złotych straty.
Anonymous - Pią 02 Lut, 2007 16:13

Ja się przedsprzedaż nie bawię. Wolę sobie iśc kulturalnie do księgarni i w relau przezywac kupowac i czytać w autobusie9mimo, że obiecuję sobie, że przeczytam dopiero w domu)
Admete - Pią 02 Lut, 2007 16:22

HP to akurat nietrudno kupic gdziekolwiek, ale juz z innymi ksiazkami różnie bywa. Ja jestem skazana na księgarnie internetowe, bo u mnie nigdy nic ciekawego nie ma.
Agn - Pią 02 Lut, 2007 16:35

Admete, przybij piątkę. Mam podobnie. No, w sumie to jestem po części we Wrocku, więc nie jest tak źle. Ale faktycznie - przedsprzedaże to pic na wodę fotomontaż. Lepiej wytrzymać, przejść się do księgarni i kupić sobie Pottera własnoręcznie. Tym bardziej, że tym razem - jako że to ostatni tom - ceny mogą być naprawdę... różne.
Gunia - Pią 02 Lut, 2007 16:38

Ja postanowiłam, że więcej niż 40 zł nie dam. Jeśli będzie droga to ich wezmę na przetrzymanie. :D (Nie ma to jak oszukiwać samą siebie. ;) )
Agn - Pią 02 Lut, 2007 19:09

Wobec tego w CTK może dorwiesz, ale to za jakiś czas i chyba tylko wydanie pl. Bo na początku 40 zł to można tylko pomarzyć... ;)
Anne Mary - Nie 04 Lut, 2007 20:07

Przepraszam, że konwersację przerwę, ale znalazłam o takie "coś" na YouTube i wklejam, ponieważ z pobieżnej lektury wątku wynikło mi, że jeszcze tego tu nie było. Jeśli było, to wybaczcie, ale nie mogłam się opanować :D

Harry Potter i D&U :D

Anonymous - Nie 04 Lut, 2007 21:47

a ktos już to wklejał tylko chyba znikneło.

Dobre :banan:

Gunia - Nie 04 Lut, 2007 21:50

To było kiedyś w humorze - świetne! :mrgreen: