Śliczna kreska, żywe postacie, ale nie takie irytujące wrzaskuny jak to ostatnio w kreskówkach się najczęściej zdarza, naprawdę dobre dialogi, bardzo dobry dubbing (sprzedawca z góralskim akcentem jest po prostu miodzio ). Jesteśmy na razie w pierwszej połowie, jeszcze nam zostało około godziny, ale już widzę, że mi się podoba. Ostatnio tak mi się podobali Zaplątani i Merida.
No nic, zobaczymy jak będzie dalej. BeeMeR - Nie 06 Kwi, 2014 18:51 Merida szła dzisiaj na polszmacie, poszatkowana reklamami niemiłosiernie - oglądalim i tak Anaru - Nie 06 Kwi, 2014 19:17 Wolałabym na kompie obejrzeć, zwłaszcza, że chyba masz Jotka - Nie 06 Kwi, 2014 19:56 Kasia ma większość bajek na dvd ale jak leci w telewizorze obowiazkowo ogląda RaczejRozwazna - Nie 20 Kwi, 2014 13:43
Anaru napisał/a:
Zaczęłyśmy oglądać Frozen. Piękna bajka.
Śliczna kreska, żywe postacie, ale nie takie irytujące wrzaskuny jak to ostatnio w kreskówkach się najczęściej zdarza, naprawdę dobre dialogi, bardzo dobry dubbing (sprzedawca z góralskim akcentem jest po prostu miodzio ). Jesteśmy na razie w pierwszej połowie, jeszcze nam zostało około godziny, ale już widzę, że mi się podoba. Ostatnio tak mi się podobali Zaplątani i Merida.
No nic, zobaczymy jak będzie dalej.
Frozen piekne. Oglądałm z siostrą - wpadałyśmy szybko w role:) Wpadłam też ostatnio na to, że przyjemnie uczy się języka tłumacząc piosenki, np. take "Let it go" Admete - Nie 20 Kwi, 2014 14:25 Moje bratanice uwielbiają ten film i znają piosenki na pamięć. Odgrywają sceny z filmu Anaru - Nie 20 Kwi, 2014 15:31 My oglądałyśmy z dubbingiem , ale faktycznie piosenki chwytliwe. Admete - Nie 20 Kwi, 2014 19:10 Mnie jedno oglądanie wystarczy. Mimo ładnych piosenek i animacji, to jednak film jest tak na raz. Inaczej niż Zaplątani.Anaru - Czw 24 Kwi, 2014 23:47 Bohaterki kreskówek nieco inaczej http://en.rocketnews24.co...ter-perfection/Trzykrotka - Sob 26 Kwi, 2014 00:32 Obejrzałan dziś Kota w Butach i jestem zakochana Nie w akcji, bo taka sobie - tylko w Puszku - Okruszku.
Ach, jaki on cudny, a jak tańczy! I następnym razem obejrzę bez dubbingu - Banderas i Hayek - to muszę też usłyszeć.
Animacja chyba najlepsza, jaką mamy z zachodnim świecie. Widziałam kiedyś japońską anime (nie wiem, jaki tytuł, bo pokazano mi tylko dla pokazania możliwości animacji) przy której Kot w Butach może się schować, ale to, co było, było przepiękne. Świetnie uchwycony klimat amerykańsko - meksykańskiego pogranicza (Zorro w futrze, normalnie ), a ktoś, kto to robił doskonale zna sie na kotach. Wiem, bo dwa takie potwory towarzyszyły mi przed ekranem
Bardzo udany wieczór Aragonte - Sob 14 Cze, 2014 21:32 A ja właśnie oglądam w TVN "Jak wytresować smoka" - jakoś wcześniej nie miałam okazji.
Śliczna bajka BeeMeR - Sob 14 Cze, 2014 21:38
Aragonte napisał/a:
"Jak wytresować smoka" - jakoś wcześniej nie miałam okazji.
Śliczna bajka
Też ją lubię Anaru - Sob 14 Cze, 2014 23:16 Też oglądaliśmy , w przerwach przeskakując na mecz .RaczejRozwazna - Pon 16 Cze, 2014 17:43 A ktoś może był już na dwójce? Bardzo jestem ciekawa, czy będzie trzymała poziom.Anaru - Pon 16 Cze, 2014 19:31 Trafiłam tylko na jakies odcinki serialu i rysunkowo trzymały poziom, ale było o wiele bardziej wrzaskliwie.BeeMeR - Pon 16 Cze, 2014 19:58
Anaru napisał/a:
Trafiłam tylko na jakies odcinki serialu i rysunkowo trzymały poziom, ale było o wiele bardziej wrzaskliwie.
takież jest i moje zdanieRaczejRozwazna - Śro 09 Lip, 2014 21:58 Byłam w końcu na "jak wytresować smoka 2" i odobało mi się, bardzo, bardzo! Chyba pójdę raz jeszcze (postepujące zdziecinnienie trwa ) Dużo więcej akcji niż w 1-szej częsci, nowe postaci, zapierajce dech ewolucje i łezkę tez można uronic. Bardzo polecam!Anaru - Czw 10 Lip, 2014 10:29 Dobrze wiedzieć, że nie skisili jak to często bywa przy kolejnych częściach. To trzeba się będzie za tym obejrzeć Aragonte - Pon 14 Lip, 2014 23:56
RaczejRozwazna napisał/a:
Byłam w końcu na "jak wytresować smoka 2" i odobało mi się, bardzo, bardzo! Chyba pójdę raz jeszcze (postepujące zdziecinnienie trwa ) Dużo więcej akcji niż w 1-szej częsci, nowe postaci, zapierajce dech ewolucje i łezkę tez można uronic. Bardzo polecam!
Też byłam! I bardzo mi się podobało Chętnie się wybiorę jeszcze raz, i DVD nabędę, a jakże
Szczerbatek jest absolutnie uroczy Loana - Pon 21 Lip, 2014 01:03 Ja obejrzałam wczoraj jedynkę znowu i trailer z MEGA spojlerami do dwójki. Mus iść Anaru - Pon 21 Lip, 2014 23:19 Hollywoodzka wersja Disneya - aktorki w roli księżniczek Disneya http://kobieta.onet.pl/dz...k-disneya/zzn9j
Niektórych kompletnie nie kojarzę. RaczejRozwazna - Wto 22 Lip, 2014 14:30 A ja wyszukuję co lepsze fragmenty ze Szczerbatkiem (i nie tylko).
Spoiler:
Scena "wybudzania" jest cudna, podobnie jak taniec Stoicka i Valki. I wielkim sentymentem zapałałam do smoka tego kowala, Pyskacza I jeszcze świetna Szpadka. Naprawdę ten film roi się od "smaczków".
RaczejRozwazna - Pią 25 Lip, 2014 17:43 A ja dalej w tych klimatach - zaczęłam oglądać serial "Jeźdźcy smoków" Serial jak serial, ma lepsze i gorsze momenty, ale są też perełki np. 7 odcinek sezonu 1 - w którym Stoick uczy się latać na Szczerbatku a następnie wybiera i oswaja swojego smoka Wspaniałe.
A przy okazji odcinek stanowi ładne studium relacji syna i ojca. Aragonte - Nie 27 Lip, 2014 19:30 Khem, dołączyłam do Ciebie w zdziecinnieniu
Osiem odcinków serialu obejrzane W siódmym było mi żal wymęczonego przez Stoicka Szczerbatka - dobrze, że znalazł sobie swojego własnego smoka