To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:18

:shock: :shock: :shock:
Dlaczego ci się skojarzyło z Herosami???

Mnie osobiście Lost Room baaardzo się podobał. Miał w sobie posmak Kingowo-surrealistyczny. Właściwie trochę z Kinga, trochę z Gaimana... Sama nie wiem. ;)

Herosi są troszkę dwuwymiarowi, jak postacie z komiksu. ;)
A 4400 będę bronić do ostatniej kropli krwi! ;)

spin_girl - Pon 22 Gru, 2008 22:24

praedzio napisał/a:
Dlaczego ci się skojarzyło z Herosami???

sama nie wiem, miałam wrażenie, że próbują odtworzyć klimat- tu magiczne przedmioty, tam moce. Ale ogólnie serial mi się po prostu nie podobał.

praedzio napisał/a:
Herosi są troszkę dwuwymiarowi, jak postacie z komiksu

Będę bronić Herosów do ostatniej kropli krwi! :mrgreen:

praedzio napisał/a:
A 4400 będę bronić do ostatniej kropli krwi!

Jakbym moją mamę słyszała... :wink:

Admete - Pon 22 Gru, 2008 22:27

Lost room jest chyba wczesniejszy niż herosi, ale moge sie mylic. Dla mnie o wiele ciekawszy niż Herosi, których rpzestałam oglądac już dawno i jakoś mnie nie ciagnie. W Lost room jest wiele niedopowiedzeń i taka aura tajemniczości.
Tutaj też zapytam: ma ktoś serial NCIS? Ja widziałam tylko niektóre odcinki serii 1 i 5 oraz serię 6. Chciałabym obejrzeć resztę.

praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:30

Przy okazji - co to za trio widnieje na twoim avku, Admete?

Buuuu... Myślałam, że mam w Wawie Afterlife, a tu nici....

Admete - Pon 22 Gru, 2008 22:43

Agenci NCIS ;-) Leroy Jethro Gibbs ( ten starszy ), Timothy McGee ( uwielbiam go :-) ) i Ziva David. Nie ma jeszcze Anthony'ego DiNozzio ( dostanie osobny avek ;-) ) i Abby Sciuto oraz szalonego doktorka. Strasznie ich polubiłam,ale nie mam wcześniejszych serii :-|
praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:46

A o czym to jest?
Admete - Pon 22 Gru, 2008 22:52

Agenci którzy badaja przestępstwa z udziałem żołnierzy ( głównie marynarki ). bardzo sympatyczne postacie i dużo humoru.

http://www.filmweb.pl/f12...NCIS,2003/opisy

Intro jednego z sezonów;

http://uk.youtube.com/wat...feature=related

praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:58

O, proszę - i Weatherly tam gra. ;) Znam go z Cienia Anioła (z Albą i Acklesem).
Admete - Pon 22 Gru, 2008 23:01

To jego postać dostanie osobny avek - bawi mnie strasznie ;)

Net mi siada...mam nadzieję, że nie trzeba będzie jutro dzwonić do firmy.

Gdybyś wiedziała od kogo można pożyczyć wcześniejsze serie...To mów :-)

Gitka - Sob 03 Sty, 2009 17:50

Polecam serial
Survivors

Fabuła jest oparta na podstawie książki autorstwa Terry'ego Nationa, który był również twórcą serialu o tym samym tytule w latach 1975-1977.

Produkcja ukazuje działania grupy ludzi, którzy przetrwali plagę śmiertelnej choroby. Ich rodziny, przyjaciele, znajomi i wszyscy, których kiedykolwiek poznali, zginęli. Kilku ocalałych musi stawić czoła nowej rzeczywistości, która wcześniej wydawała się przyjazna, a teraz jest obca i niebezpieczna. Nowy świat stwarza wiele możliwości na nowy początek, ale bez policji, bez prawa i porządku jest to niezwykle trudne. Bohaterowie będą zmuszeni walczyć nie tylko o jedzenie, czy picie, ale także muszą się bronić przed inni, którzy przetrwali.

Jak poradzilibyśmy sobie w świecie, w którym wszystkie wygody XXI wieku - internet, elektryczność itp. - przestały istnieć? Jak zachowywalibyśmy się wiedząc, że wszyscy, których znamy zostali usunięci z tego świata przez śmiercionośny wirus?
http://www.filmweb.pl/f486932/Survivors,2008

Oglądałam go przez święta i muszę powiedzieć, że trzymał w napięciu. Jest 6 odcinków ale
ma powstać druga seria.
http://serialebrytyjskie....,21.html?468550

Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 18:41

Brzmi całkiem nieźle...
Caitriona - Czw 22 Sty, 2009 17:11

Ponieważ była przerwa w moich stałych serialach (SPN, Bones, Life) wzięłam się wieczorami za dwa seriale brytyjskie: Survivors i Apparitions. Pierwszy tarktuje o grupie różnych ludzi, którym udało się przeżyć zarazę, w której zginęła większość ludzkości. Jak dla mnie naprawdę dobry serial. Ma sześć odcinków (seria druga ma być w tym roku), ale bardzo wciąga. Jest dużo akcji i napięcia, szczególnie pod koniec.
Drugi, Apparitions, jest serialem o opętaniach, demonach, egzorcyzmach. Głównym bohaterem jest ksiądz egzorcysta, prowadzący walkę z demonem, który próbuje osłabić jego wiarę. W tej roli Martin Shaw.
Oba seriale mi się podobały.

Apparitions

Survivors

praedzio - Czw 22 Sty, 2009 17:16

Hm... Fabuła Survivors przypomina mi Bastion Kinga. Chyba się rozejrzę za tym serialem.
Caitriona - Czw 22 Sty, 2009 22:43

praedzio napisał/a:
Chyba się rozejrzę za tym serialem.

Wiesz, szukać daleko nie musisz ;) Coco?

praedzio - Czw 22 Sty, 2009 22:51

Kukuryku! :mrgreen:
Caitriona - Czw 22 Sty, 2009 22:52

praedzio napisał/a:
Kukuryku!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BeeMeR - Wto 03 Mar, 2009 08:56

A ja sobie obejrzałam pół pierwszego sezonu Gilmore Girls ("Kochane kłopoty" bodajże) i przyznaję, że choć początkowo denerwowała mnie nieco sztuczność wypowiedzi wypowiadanych nieraz z ogromną prędkością, tak dość szybko przekonał mnie ten sympatyczny serialik :mrgreen: Ot, taka bzdurka w ciepłej atmosferze - no i młodziuni Jared :mrgreen: , który jest tu chyba śliczniejszy niż w pierwszym sezonie SPN :P A przynajmniej częściej się uśmiecha, a uśmiech ma uroczy :-D
*nigdy nie sądziła, że będzie taką sympatią darzyć małolata i to filmowego ;) *

Calipso - Wto 03 Mar, 2009 19:42

Dawno temu widziałam kilka odcinków :wink: Bardziej lubiłam Lolerai niż Rory.Matka była wyluzowana,córka powściągliwa,a babcia zachowywała się jak chodząca świętość.Jareda kompletnie nie pamiętam z tego serialu.Jedyny facet,który utkwił mi w pamięci,to znajomy mamusi - właściciel baru (?) :serce:
Harry_the_Cat - Wto 03 Mar, 2009 20:44

Ja to bym nawet chetnie obejrzała.... :rumieniec:
Admete - Wto 03 Mar, 2009 22:35

Oglądałam tylko 1 serię. Lubiłam Tristana i żal mi było, że zrezygnowano z postaci.
Admete - Wto 03 Mar, 2009 23:06

Mag oglądała serial... ;-) gdzie to zapisać, żeby się potem nie wyparła ;-)
Aragonte - Wto 03 Mar, 2009 23:19

Najprościej zacytować :wink:
Caitriona - Wto 03 Mar, 2009 23:34

Harry_the_Cat napisał/a:
Ja to bym nawet chetnie obejrzała....

ja również ;) Oglądałam pierwsze serie, a potem już tylko wyrywkowo. Powiem szczerze, że za mamuśką nie przepadałam, choc miała najlepsze kwestie ;) Bardzo za to lubiłam Luka (świetny facet z fajnym barem) i pozostałe postacie, np koleżankę Rory, tą od zespołu.

trifle - Śro 04 Mar, 2009 00:05

Koleżanka to Lane ;) Lorelai starsza miała najlepsze kwestie, to fakt :mrgreen: Ja bardzo lubię ten serial, tak fajnie bezstresowo, przyjemnie się to ogląda. Humor mi odpowiada, miłe małe miasteczko, Luke, Babette i krasnal :mrgreen: , miss Patty :mrgreen:
I nie wiem, czy w jakimkolwiek filmie widziałam takie relacje matki i córki. Czy to w ogóle możliwe jest :mysle:

Admete - Śro 04 Mar, 2009 08:37

Ostatecznie Lorelai nie związała się z Lukiem tylko z ojcem Rory?