Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:18
Dlaczego ci się skojarzyło z Herosami???
Mnie osobiście Lost Room baaardzo się podobał. Miał w sobie posmak Kingowo-surrealistyczny. Właściwie trochę z Kinga, trochę z Gaimana... Sama nie wiem.
Herosi są troszkę dwuwymiarowi, jak postacie z komiksu.
A 4400 będę bronić do ostatniej kropli krwi!
spin_girl - Pon 22 Gru, 2008 22:24
| praedzio napisał/a: | | Dlaczego ci się skojarzyło z Herosami??? |
sama nie wiem, miałam wrażenie, że próbują odtworzyć klimat- tu magiczne przedmioty, tam moce. Ale ogólnie serial mi się po prostu nie podobał.
| praedzio napisał/a: | | Herosi są troszkę dwuwymiarowi, jak postacie z komiksu |
Będę bronić Herosów do ostatniej kropli krwi!
| praedzio napisał/a: | | A 4400 będę bronić do ostatniej kropli krwi! |
Jakbym moją mamę słyszała...
Admete - Pon 22 Gru, 2008 22:27
Lost room jest chyba wczesniejszy niż herosi, ale moge sie mylic. Dla mnie o wiele ciekawszy niż Herosi, których rpzestałam oglądac już dawno i jakoś mnie nie ciagnie. W Lost room jest wiele niedopowiedzeń i taka aura tajemniczości.
Tutaj też zapytam: ma ktoś serial NCIS? Ja widziałam tylko niektóre odcinki serii 1 i 5 oraz serię 6. Chciałabym obejrzeć resztę.
praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:30
Przy okazji - co to za trio widnieje na twoim avku, Admete?
Buuuu... Myślałam, że mam w Wawie Afterlife, a tu nici....
Admete - Pon 22 Gru, 2008 22:43
Agenci NCIS Leroy Jethro Gibbs ( ten starszy ), Timothy McGee ( uwielbiam go ) i Ziva David. Nie ma jeszcze Anthony'ego DiNozzio ( dostanie osobny avek ) i Abby Sciuto oraz szalonego doktorka. Strasznie ich polubiłam,ale nie mam wcześniejszych serii
praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:46
A o czym to jest?
Admete - Pon 22 Gru, 2008 22:52
Agenci którzy badaja przestępstwa z udziałem żołnierzy ( głównie marynarki ). bardzo sympatyczne postacie i dużo humoru.
http://www.filmweb.pl/f12...NCIS,2003/opisy
Intro jednego z sezonów;
http://uk.youtube.com/wat...feature=related
praedzio - Pon 22 Gru, 2008 22:58
O, proszę - i Weatherly tam gra. Znam go z Cienia Anioła (z Albą i Acklesem).
Admete - Pon 22 Gru, 2008 23:01
To jego postać dostanie osobny avek - bawi mnie strasznie
Net mi siada...mam nadzieję, że nie trzeba będzie jutro dzwonić do firmy.
Gdybyś wiedziała od kogo można pożyczyć wcześniejsze serie...To mów
Gitka - Sob 03 Sty, 2009 17:50
Polecam serial
Survivors
Fabuła jest oparta na podstawie książki autorstwa Terry'ego Nationa, który był również twórcą serialu o tym samym tytule w latach 1975-1977.
Produkcja ukazuje działania grupy ludzi, którzy przetrwali plagę śmiertelnej choroby. Ich rodziny, przyjaciele, znajomi i wszyscy, których kiedykolwiek poznali, zginęli. Kilku ocalałych musi stawić czoła nowej rzeczywistości, która wcześniej wydawała się przyjazna, a teraz jest obca i niebezpieczna. Nowy świat stwarza wiele możliwości na nowy początek, ale bez policji, bez prawa i porządku jest to niezwykle trudne. Bohaterowie będą zmuszeni walczyć nie tylko o jedzenie, czy picie, ale także muszą się bronić przed inni, którzy przetrwali.
Jak poradzilibyśmy sobie w świecie, w którym wszystkie wygody XXI wieku - internet, elektryczność itp. - przestały istnieć? Jak zachowywalibyśmy się wiedząc, że wszyscy, których znamy zostali usunięci z tego świata przez śmiercionośny wirus?
http://www.filmweb.pl/f486932/Survivors,2008
Oglądałam go przez święta i muszę powiedzieć, że trzymał w napięciu. Jest 6 odcinków ale
ma powstać druga seria.
http://serialebrytyjskie....,21.html?468550
Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 18:41
Brzmi całkiem nieźle...
Caitriona - Czw 22 Sty, 2009 17:11
Ponieważ była przerwa w moich stałych serialach (SPN, Bones, Life) wzięłam się wieczorami za dwa seriale brytyjskie: Survivors i Apparitions. Pierwszy tarktuje o grupie różnych ludzi, którym udało się przeżyć zarazę, w której zginęła większość ludzkości. Jak dla mnie naprawdę dobry serial. Ma sześć odcinków (seria druga ma być w tym roku), ale bardzo wciąga. Jest dużo akcji i napięcia, szczególnie pod koniec.
Drugi, Apparitions, jest serialem o opętaniach, demonach, egzorcyzmach. Głównym bohaterem jest ksiądz egzorcysta, prowadzący walkę z demonem, który próbuje osłabić jego wiarę. W tej roli Martin Shaw.
Oba seriale mi się podobały.
Apparitions
Survivors
praedzio - Czw 22 Sty, 2009 17:16
Hm... Fabuła Survivors przypomina mi Bastion Kinga. Chyba się rozejrzę za tym serialem.
Caitriona - Czw 22 Sty, 2009 22:43
| praedzio napisał/a: | | Chyba się rozejrzę za tym serialem. |
Wiesz, szukać daleko nie musisz Coco?
praedzio - Czw 22 Sty, 2009 22:51
Kukuryku!
Caitriona - Czw 22 Sty, 2009 22:52
| praedzio napisał/a: | | Kukuryku! |
BeeMeR - Wto 03 Mar, 2009 08:56
A ja sobie obejrzałam pół pierwszego sezonu Gilmore Girls ("Kochane kłopoty" bodajże) i przyznaję, że choć początkowo denerwowała mnie nieco sztuczność wypowiedzi wypowiadanych nieraz z ogromną prędkością, tak dość szybko przekonał mnie ten sympatyczny serialik Ot, taka bzdurka w ciepłej atmosferze - no i młodziuni Jared , który jest tu chyba śliczniejszy niż w pierwszym sezonie SPN A przynajmniej częściej się uśmiecha, a uśmiech ma uroczy
*nigdy nie sądziła, że będzie taką sympatią darzyć małolata i to filmowego *
Calipso - Wto 03 Mar, 2009 19:42
Dawno temu widziałam kilka odcinków Bardziej lubiłam Lolerai niż Rory.Matka była wyluzowana,córka powściągliwa,a babcia zachowywała się jak chodząca świętość.Jareda kompletnie nie pamiętam z tego serialu.Jedyny facet,który utkwił mi w pamięci,to znajomy mamusi - właściciel baru (?)
Harry_the_Cat - Wto 03 Mar, 2009 20:44
Ja to bym nawet chetnie obejrzała....
Admete - Wto 03 Mar, 2009 22:35
Oglądałam tylko 1 serię. Lubiłam Tristana i żal mi było, że zrezygnowano z postaci.
Admete - Wto 03 Mar, 2009 23:06
Mag oglądała serial... gdzie to zapisać, żeby się potem nie wyparła
Aragonte - Wto 03 Mar, 2009 23:19
Najprościej zacytować
Caitriona - Wto 03 Mar, 2009 23:34
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Ja to bym nawet chetnie obejrzała.... |
ja również Oglądałam pierwsze serie, a potem już tylko wyrywkowo. Powiem szczerze, że za mamuśką nie przepadałam, choc miała najlepsze kwestie Bardzo za to lubiłam Luka (świetny facet z fajnym barem) i pozostałe postacie, np koleżankę Rory, tą od zespołu.
trifle - Śro 04 Mar, 2009 00:05
Koleżanka to Lane Lorelai starsza miała najlepsze kwestie, to fakt Ja bardzo lubię ten serial, tak fajnie bezstresowo, przyjemnie się to ogląda. Humor mi odpowiada, miłe małe miasteczko, Luke, Babette i krasnal , miss Patty
I nie wiem, czy w jakimkolwiek filmie widziałam takie relacje matki i córki. Czy to w ogóle możliwe jest
Admete - Śro 04 Mar, 2009 08:37
Ostatecznie Lorelai nie związała się z Lukiem tylko z ojcem Rory?
|
|
|