To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Anonymous - Pon 28 Sty, 2008 18:05

czyli odinstalować wszystkie kodeki i zainstalować ffdshowa?
praedzio - Pon 28 Sty, 2008 20:56

Można jeszcze zainstalować pakiet kodeków KLite Mega Codec Pack dostępny choćby tu: http://www.pobieralnia.pl...codec-pack.html
W pakiecie tym są również filtry ffdshow.

Anonymous - Pon 28 Sty, 2008 21:01

zrobiłam jak admin kazał i chodzi jak złoto :kwiatki_wyciaga:
chyba nie dam rady podziękować. Toć wreszcie po ludzku Robin Hooda oglądnąć mogę.
od dziś mam dzień dziecka

Marta - Wto 29 Sty, 2008 13:20

Dziś znów mam problemy z wchodzeniem na Forum. Najpierw pojawia mi się
Critical Error!
message_die() was called multiple times.

Error #1
Couldnt Query value info from warnings table

Line : 136
File : /home/luc/public_html/forum/includes/sessions.php
SQL : SELECT SUM(value) as val FROM phpbb_users_warnings WHERE userid = 105 AND archive = '0'
SQL message: Lost connection to MySQL server during query

Error #2

File : /home/luc/public_html/forum/includes/sessions.php
SQL : SELECT SUM(value) as val FROM phpbb_users_warnings WHERE userid = 105 AND archive = '0'
SQL message: Lost connection to MySQL server during query

A zaraz potem, przy kolejnej próbie:

DEBUG MODE

SQL Error : 2013 Lost connection to MySQL server during query

SELECT SUM(value) as val FROM phpbb_users_warnings WHERE userid = 105 AND archive = '0'

File : sessions.php

:(

ŁukaszG - Wto 29 Sty, 2008 22:52

Marta napisał/a:
Dziś znów mam problemy z wchodzeniem na Forum. [...]

Chyba udało mi się znaleźć źródło problemu. Proszę jeszcze tylko wykasować pliki tymczasowe Twojej przeglądarki i dać znać, czy nadal masz ten problem.
AdminLuc

Marta - Śro 30 Sty, 2008 11:00

Pliki tymczasowe usunięte, na razie problemu nie ma.
Dziękuję, Adminie! :kwiatki_wyciaga:

trifle - Czw 31 Sty, 2008 12:15

Coś mi się zrobiło z nagrywarką w laptopie :cry2: Chcę nagrać filmy, wkładam płytę, włączam nero, wszystko niby ok, dochodzi do 3% i nie chce dalej :cry2: I to z kilkoma płytami tak było.. 3% i zaczyna dziwnie klekotać. Domowy komputer normalnie nagrywał. Teraz jeszcze sprawdzam, czy w ogóle czyta płyty mój laptop - i czyta, wydaje się w porządku. To czemu nie chce nagrwać?? To nagrywarka czy program czy co? :?
MiMi - Czw 31 Sty, 2008 17:33

U mnie też coś takiego się robiła i okazało się, że jakiś wiatraczek wysiadł i się przegrzewało czy cuś. Dowiedziałam się dopiero jak cały komp padł...
Sofijufka - Czw 31 Sty, 2008 17:43

MiMi napisał/a:
U mnie też coś takiego się robiła i okazało się, że jakiś wiatraczek wysiadł i się przegrzewało czy cuś. Dowiedziałam się dopiero jak cały komp padł...

To samo miałam! Musiałąm wymienic te część i instalowac wszystko od początku....

trifle - Czw 31 Sty, 2008 18:41

W laptopie tak wam się robiło? Komputer może od tego paść? :?
Sofijufka - Czw 31 Sty, 2008 18:55

trifle napisał/a:
W laptopie tak wam się robiło? Komputer może od tego paść? :?

Może! Konserwator powiedział, że co 2-3 lata powonno się odkurzyc wnętrze. Jak sie komputer przegrzeje [no, już raczej nie następuje sampzapłon}, ale rozsypuja się programy...

MiMi - Czw 31 Sty, 2008 19:11

Mi w zwykłym kompie. Wysiadł wiatraczek, ja się nie zorientowałam i kiedyś padła jakaś znacząca część. Dobrze, że nic się z dyskiem nie stało...
trifle - Czw 31 Sty, 2008 19:15

Ale to jest nowy laptop :shock: Ma 4 miesiące :shock:
praedzio - Czw 31 Sty, 2008 19:19

Może płytki nie takiej firmy jak trzeba? Czasem niektóre nagrywarki nie łapią czystych płyt co poniektórych firm. Spróbuj może jeszcze innego programu do nagrywania.
trifle - Czw 31 Sty, 2008 19:22

:olsnienie: Obejrzałam płyty i widzę jakąs firmę world i dvd -R. Czy to jest jakaś różnica -R i +R?
ŁukaszG - Czw 31 Sty, 2008 19:45

trifle napisał/a:
[...] dochodzi do 3% i nie chce dalej :cry2:

A spróbuj nagrać innym programem, np. darmowym CDBurnerXP:
http://dobreprogramy.pl/i...rXP+4.0.022.370
2,5MB
Po tej próbie będzie można dużo łatwiej diagnozować co może być powodem.

AdminLuc

Vasco - Pią 01 Lut, 2008 00:26

CDBurnerXP ma chyba problemy z polskimi literami. Korzystam z http://www.burn4free.com/
Monika - Pią 01 Lut, 2008 13:46

Nie wiem czy takie pytanie już było, ale mam problem z płytami dvd do nagrywania. Nagrywam na nero express i często się zdarza, że wyświetla się napis "Nieprawidłowy dysk" i nie mogę nic na taką płytkę nagrać. Czy którejś z Was się coś takiego przydarzyło? Często kupuję pojedyncze płytki w supermarketach, ale zdarzają się też takie w mediamarkt. Co z tym zrobić? To wina płyt?
Marta - Pią 01 Lut, 2008 14:34

Czy to nie jest kwestia +R i -R ?
trifle - Pią 01 Lut, 2008 15:11

No właśnie, o co z tym chodzi? Bo może u mnie ten sam problem jest...
Marta - Pią 01 Lut, 2008 16:46

Nie znam sie na tym za bardzo... Wiem tylko, że kiedyś nagrywarki były 'sprofilowane' i obsługiwały albo płyty +R albo -R. Teraz też się zdarzają urządzenia, które czytają tylko jeden rodzaj. W przypadku Moniki tak może być - że np. tylko +R obsługuje. U Ciebie, Trifle, raczej nie sądzę, bo nie ruszałoby w ogóle, a nie zatrzymywało sie po kilku procentach.
Zastrzegam, że to moje chłopskie rozumowanie, nie powoływać sie na mnie! :wink:

trifle - Pią 01 Lut, 2008 16:47

Szkoda, bo to by było lepsze niż coś zepsutego ;) Ech..
Monika - Pią 01 Lut, 2008 17:17

Dzięki Martuś za odpowiedź, wstyd się przyznać, ale do tej pory jakoś nie zwracałam uwagi na to czy R na płytce ma jakiś plus czy minus :-| Może i chodzi o to, ale głowy sobie nie dam uciąć, że czasem nagrywarka nagrywa i na plusie i na minusie, a gdzie to można w ogóle sprawdzić, i czy w ogóle można?

EDIT: a jednak chyba nie chodzi o te minusy i plusy, bo mam ponagrywane filmy na takich i na takich :-|

Anonymous - Pią 01 Lut, 2008 18:03

Tą kwestię najlepiej wyjaśniają panowie w sklepach komputerowych jak kupuje płytę :D pytają jaką dać plus czy minus jak robię bezradną minę zaczynają tłumaczyć, pomagać. I zawsze na filmy doradzają minus :D
Vasco - Pią 01 Lut, 2008 23:17

+ czy - nie ma znaczenia w sprzęcie, który nie ma więcej niż 3-4 lata!

Kupujcie raczej firmowe płyty. Groszowa różnica, a problemów 5x mniej.