To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Opactwo Northanger Northanger Abbey (2007)

Gosia - Sob 05 Maj, 2007 19:52

Tak, ta scena jest bardzo zabawna :rotfl: chyba moja ulubiona :mrgreen:
Alison - Sob 05 Maj, 2007 20:51

Trzykrotka napisał/a:
Katarzyna - cóż za lwica się w niej obudziła! Jak cudnie wepchnęła pana Tilneya w krzaki swoim zapałem! Zuch dziewczyna!

Sprawa "wpychania" była tu już omawiana :wink: Zdania są w tej sprawie podzielone :lol:
Jak napisy śliczne, to BARDZO PROSZĘ. :wink:

Trzykrotka - Sob 05 Maj, 2007 21:12

Na pewno wepchnęła, ja Wam to mówię! Ona miała te swoje podejrzanie zadowolone uśmieszki w imaginacyjnych scenach porwań i molestowania przez rożnych zbirów po drodze. Jak tylko była okazja, wykazała się i odwagą i temperamentem.
Henry jest świetny,ale dżentelmeński w każdym calu. Na pewno nie zaciągałby panienki w zarośla.

Harry_the_Cat - Sob 05 Maj, 2007 21:18

Obawiam się, że zdaniem większości, to w te zarośla pchali sie oboje. Parę(naście?) stron wcześniej jest dokładna analiza. Zaraz ją znajdę. :cool:
Alison - Sob 05 Maj, 2007 21:20

Harry_the_Cat napisał/a:
Obawiam się, że zdaniem większości, to w te zarośla pchali sie oboje. Parę(naście?) stron wcześniej jest dokładna analiza. Zaraz ją znajdę. :cool:

Tak, pamiętam, przywoływane były nawet odwieczne prawa fizyki :rotfl:

Harry_the_Cat - Sob 05 Maj, 2007 21:26

Oki, znalazłam. Dyskusja zaczyna się od tego posta:

KLIK

Alison - Sob 05 Maj, 2007 21:38

Ja tu chciałam jeszcze tylko, (będąc po wieeeeelu słuchawkowych słuchaniach różnych scenek z NA) powiedzieć, że seksowność słów "Catherine, how could you" - w scenie w maminym pokoju, przekracza wszelkie granice przyzwoitości, albo tez mojej, na te seksowne nuty, wytrzymałości.
W ogóle obu panów Henryego i Fryderyka, mam po tym tygodniu w autokarze, obcykanych akustycznie jak nigdy i nikogo, no...może Tobika jeszcze, któren mnie w pikawę głosem swym szturcha niepomiernie :oops:

Harry_the_Cat - Nie 06 Maj, 2007 02:27

Ponieważ kończę już swój dzisiejszy dzień ;) to pomyślałam, że Wam jeszcze tu napiszę, że scena oświadczyn i pocałunku to była jedna z pierwszych jakie kręcili ;) Pewnie nie było zbyt łatwo tak sie oświadczać pierwszego dnia znajomości :rotfl:
malmik - Nie 06 Maj, 2007 07:38

Harry_the_Cat napisał/a:
Ponieważ kończę już swój dzisiejszy dzień ;) to pomyślałam, że Wam jeszcze tu napiszę, że scena oświadczyn i pocałunku to była jedna z pierwszych jakie kręcili ;) Pewnie nie było zbyt łatwo tak sie oświadczać pierwszego dnia znajomości :rotfl:

Może dlatego tak niepewnie się za siebie łapią :rotfl: No bo w końcu jakby byli po scenie kiziania Henryczka przez Kasię po łapce.... :rotfl: A wogóle to muszę przyznać (ku uciesze Kota) że zaczynam dzięki tej scenie chodzić z Henryczkiem spać, zamiast wpatrywać się w piękne oblicze Rupercika na dobranoc. Ale to w końcu, jak czytam, Rupercika wina skoro zagrał scenę filałową tak jak chciał a nie tak jak być powinno :wink:

Anonymous - Nie 06 Maj, 2007 10:17

Alison napisał/a:
seksowność słów "Catherine, how could you" - w scenie w maminym pokoju, przekracza wszelkie granice przyzwoitości, albo tez mojej, na te seksowne nuty, wytrzymałości.

Jak ja uwielbiam, jak on to mówi! Tym bardziej, że ja wbrew nickowi też Catherine jestem :mrgreen: . W czwartek wieczorem i w piątek rano na odstresowanie przed maturą słuchałam tych słów :D .

Harry_the_Cat - Nie 06 Maj, 2007 10:43

malmik napisał/a:
A wogóle to muszę przyznać (ku uciesze Kota) że zaczynam dzięki tej scenie chodzić z Henryczkiem spać

malmik - Nie 06 Maj, 2007 12:20

:rotfl: Warto było się do tego przyznać za cenę tych emotek :rotfl:
trifle - Nie 06 Maj, 2007 18:10

A mię żal ściska, że to nie jest serial :cry: Choćby w trzech odcinkach, żeby tak ze dwa razy dłużej było..

ps. Harry, no skąd Ty te emotki bierzesz, jakie one świetne są :mrgreen:

malmik - Nie 06 Maj, 2007 18:16

"Kilka" zdjątek Henrysia i nie tylko:
http://ephramyfan.feel-so...ils.php?album=5

Anonymous - Pon 07 Maj, 2007 15:33

trifle napisał/a:
A mię żal ściska, że to nie jest serial :cry: Choćby w trzech odcinkach, żeby tak ze dwa razy dłużej było..

Ja już sobie wyobrażam, co by tam Andrew Davies podopisywał :mrgreen: W książce było wiele fajnych tekstów Henry'ego, jak np mój ulubiony "Mam wielkie mniemanie o kobiecym rozumie. Uważam, że natura obdarzyła panie tak hojnie, że korzystają z co najwyżej połowy jej darów" :D . I kto wie, jakie fantazje Katarzyny byśmy jeszcze zobaczyły :D .

malmik napisał/a:
"Kilka" zdjątek Henrysia i nie tylko:
http://ephramyfan.feel-so...ils.php?album=5

:shock: Rzeczywiście "kilka" :D .

Harry_the_Cat - Pon 07 Maj, 2007 16:21

Nimloth napisał/a:
Ja już sobie wyobrażam, co by tam Andrew Davies podopisywał

Ja wiem, że była tam scena, kiedy Catherine widziała Henry'ego nago :cool: Ale jesli chodzi o okoliczności i to, czy ta scena została nakręcona, czy była tylko w scenariuszu, to żródła są trochę sprzeczne....

Anonymous - Pon 07 Maj, 2007 17:50

Henry nago, to by był szok jak mokra koszula Colina :D (choć w sumie nie byłoby to dla mnie jakieś niewiadomo jak ekscytujące ;) )
Harry_the_Cat - Pon 07 Maj, 2007 17:53

On nie miał być pokazany nago. Tylko Catherine miała go widzieć nago (nie, żeby JJ cos ukrywał... :cool: )
Alison - Pon 07 Maj, 2007 19:43

Harry_the_Cat napisał/a:
On nie miał być pokazany nago. Tylko Catherine miała go widzieć nago (nie, żeby JJ cos ukrywał... :cool: )

Dobra, dobra. Przed nami "wtajemniczonymi" nie ma on juz nic do ukrycia :roll: :twisted:

Gosia - Pon 07 Maj, 2007 20:01

Tak, my juz widzialysmy wszystko. I jakos z tego powodu mam mieszane uczucia :? ??: choc qurcze, sama tego chcialam (gdzie ikonka tluczaca glowa o mur?!)
malmik - Pon 07 Maj, 2007 20:32

Gosia napisał/a:
Tak, my juz widzialysmy wszystko.

Margolciu - chyba powinnam się zbulwersować?

Gosia - Pon 07 Maj, 2007 20:33

Malmiku, a Ty nie poprosilas Harry`ego o to kontrowersyje zdjecie Henrysia, ktore sie okazalo: Kawa na ławę :? ??:
Marija - Pon 07 Maj, 2007 20:37

Dlaczego ja nie widziałam, to nawet nie pamiętam :? ??: . Chyba za pruderyjna jestem :mrgreen: .
Alison - Pon 07 Maj, 2007 20:39

Marija napisał/a:
Dlaczego ja nie widziałam, to nawet nie pamiętam :? ??: . Chyba za pruderyjna jestem :mrgreen: .

Ja Ci dobrze radzę nie proś. Ja jestem bezpruderyjna, a się trochę zbulwersowałem nawet :roll:

Gosia - Pon 07 Maj, 2007 20:41

Alison, dobrze mowi ...
Radze nie ryzykowac! :neutral: