Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Admete - Śro 18 Lip, 2018 19:59
| Aragonte napisał/a: | | Jak ten Morderca całuje... |
Nie ma chłopak oporów
Aragonte - Śro 18 Lip, 2018 20:21
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Jak ten Morderca całuje... |
Nie ma chłopak oporów |
Za to ma niewątpliwe doświadczenie
Admete - Śro 18 Lip, 2018 20:43
I panią mu odważną dobrali, nie żadne lelum polelum
BeeMeR - Czw 19 Lip, 2018 07:09
Uhum - ładna scena
Admete - Czw 19 Lip, 2018 11:14
A Trzykrotka gdzie nam zniknęła? Remont pewnie kończy. Obejrzałam nowy odcinek Your house helper. Nadal ogląda się bardzo przyjemnie. Nie nudzę się wcale. Dopóki historia będzie mi się podobać, to będę kontynuować.
Trzykrotka - Czw 19 Lip, 2018 13:47
Dziewczyny kochane, bardzo przepraszam za tak długie milczenie. Do późnej nocy sprzątałam po remoncie i padałam. Wczoraj, kiedy zasiadłam, żeby w końcu coś obejrzeć i napisać, komputer zaczął się aktualizować - trwało to ponad godzinę i zasnęłam zanim zdążył skończyć. Remont bardzo udany, więc z tego się cieszę, ale stęsknionam już za dramami i forum. Odezwę się porządnie jak tylko będzie się dało. Póki co całuśny film z Sekretarki doprowadził mnie do stanu gorączkowego. Ach, ten Morderca.... Doświadczony, to fakt, na kilometr widać, jaki pewny w każdym geście. Ale też jak ładnie działa, czule. Widziałam jakieś making of z innego kissu, tez bardzo gorącego - widać było, że oboje po fakcie byli mocno poruszeni i lekko speszeni.
Admete - Czw 19 Lip, 2018 15:20
To może para z nich będzie Piękni oboje. Dobrze, że remont za tobą.
Trzykrotka - Czw 19 Lip, 2018 15:30
| Admete napisał/a: | To może para z nich będzie |
Pewnie każde już kogoś tam ma, ale nie miałabym nic przeciwko. Ładni są razem.
| Admete napisał/a: | | Dobrze, że remont za tobą. |
Uff, koszmar przygotowań, planowania, roboty koncepcyjnej, a potem fizycznej już za mną. Na szczęście miałam bardzo fajnego budowlańca. Masę kłopotów zdjął mi z głowy. Dziś zapłaciłam i poczułam wielką ulgę.
BeeMeR - Czw 19 Lip, 2018 15:34
Remont to jedno i to bardzo ważne - ale dziś widziałam zdjęcia zalanego Krościenka i cieszę się, że już jesteś w domu
Admete - Czw 19 Lip, 2018 15:41
Krościenko zalało? To dobrze, że wróciłaś. Oglądam Dear My Friends. Może nie wszystko mnie interesuje w jednakowy sposób, bo jest dużo postaci i wątków, ale jest to świetny serial. to
BeeMeR - Czw 19 Lip, 2018 15:56
| Admete napisał/a: | | Krościenko zalało? | Między innymi - przede wszystkim kemping, ale utrudnienia na drogach i w innych miejscach też są na pewno
https://www.tvn24.pl/tury...n,854945,s.html
Trzykrotka - Czw 19 Lip, 2018 16:01
Kemping jest nad samą wodą, nic dziwnego, że podtopiło. Straż pożarna ma pełne ręce roboty. Właśnie obchodzili jubileusz 138-lecia, dostali nowy wóz. Wykażą się. Nam jeszcze na szczęście nie lało. Tylko jeden dzień miałyśmy straszny, ostatni.
Admete - Pią 20 Lip, 2018 08:12
Najbardziej w Dear My Friends podoba mi się wątek matki i córki plus wątek starszego małżeństwa - żonę gra aktorka znana nam z Just between lovers, jest genialna. Bardzo przyjemnie patrzy mi się na grę starszych pań i panów. To takie odświeżające, że nie wszyscy są idealnie piękni i młodzi Nie dziwota, ze obecnie mało jest naprawdę utalentowanych aktorek, jeśli stawia się głownie na wygląd i wszystkie od jednej sztancy wybite.
Admete - Pią 20 Lip, 2018 08:45
Na początku trudno się zorientować w plątaninie przyjacielsko-rodzinnych zależności, ale potem już idzie Natomiast cały czas jest dość głośno i chaotycznie, ale czasami się łapię na tym, że niedługo ja i moje przyjaciółki będziemy w tej samej sytuacji, co tamte bohaterki. Córkę gra Mishil - doskonała tutaj jest. Co jakiś czas wzruszam się jakąś sceną albo wybucham śmiechem - takie to wszytko zwykłe i niezwykłe zarazem.
W Yours house helper prawnik, który zabiega o pannę od biżuterii ( Ruda ) jest bardzo sympatyczny. Ogólnie ta para ma potencjał. Na razie wszystkie postacie i wątki są ciekawe. Miałam rację, co do przyjaciela i współpracownika czwartej dziewczyny - jest gejem, a dziewczyna się w nim kocha.
EDIT: O jakie wieści! Reżyser od Signal i My Mister plus scenarzyści Smoków! Serial historyczny jak sądzę. No nareszcie
http://asianwiki.com/The_Chronicles_of_Aseudal
https://forums.soompi.com/en/topic/423130-upcoming-drama-2019-asadal-chronicles-%EC%95%84%EC%8A%A4%EB%8B%AC-%EC%97%B0%EB%8C%80%EA%B8%B0-song-joong-ki-kim-ji-won-jang-dong-gun-and-kim-ok/
Co prawda pan od Kropek w roli chyba głównej mnie nie zachwyca bynajmniej, ale mniejsza o aktorów - ważniejszy jest scenariusz i reżyseria
Trzykrotka - Pią 20 Lip, 2018 10:22
Jak ja chciałabym już zacząć normalnie oglądać... Wczoraj zarzuciłam sobie 2 odcinek Kima Uwielbiam tę dramę w dalszym ciągu. A jeszcze cudniej ogląda się to z perspektywy końcówki i znajomości zakończenia. Wprowadzenie Kima w obowiązki przez współpracowników i ta tablica przedzielona grubą krechą oddzielającą zwyczajnych śmiertelników od tych, których rachunki należy przyjąć i zrefundować, a potem potraktować kreatywną księgowością, choćby opiewały na węża boa i transport szampana. I oczywiście chwila, w którem Kim zostaje bohaterem na skutek trafienia obcasem w oblodzony chodnik Namgoong jest rewelacyjnie pewny każdej miny i gestu - coś, co nie udawało się długo Seksownemu Ajussiemu w Hwajugi. Jun Ho - gładziutka arogancka szuja doskonała. Żarł już batoniki i chipsy, którymi rzucał Kimowi w czoło. Szkoda, że Dołeczek tak mało dał się poznać - niby jest, ale zupełnie nie widać jego uroku. Talent owszem, ale oni tam wszyscy byli utalentowani.
Czekam na pierwsze wejście czebolowicza.
Aragonte - napisy 1 klasa
Natychmiast potem zasnęłam przy kompie i tyle było oglądania
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 11:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Wprowadzenie Kima w obowiązki przez współpracowników i ta tablica przedzielona grubą krechą oddzielającą zwyczajnych śmiertelników od tych, których rachunki należy przyjąć i zrefundować, a potem potraktować kreatywną księgowością, choćby opiewały na węża boa i transport szampana. |
Przy opisie tej tablicy troszkę się powydurniałam - w angielskiej wersji nie było np. pingwinów Był za to podany jakiś mało znany dla ogółu (no dobra, ja nie kojarzyłam go tak z marszu, musiałam wygooglać) punkt zimna w Arktyce, jeśli dobrze pamiętam.
Dołeczek to który?
Cieszę się, że dobrze ci się ogląda z moimi napisami Prawda, że ta drama nawet zyskuje, jeśli zna się dalszy ciąg? Po części dlatego chciałam ją mieć po polsku - bo chyba będę chciała do niej czasem wracać, ot dla cieszenia się rozgrywkami Kima oraz Żarłocznego Socjopaty, ewolucją Czebolowicza (chyba Oskę ode mnie dostanie za tę piękną przemianę) i całą resztę.
Ja sobie oglądam po cichu Greasy Melo - nierówna jest ta drama,wywaliłabym z niej gadające konie itd., JI było lepsze, ale na tyle lubię panów (i chyba bardziej Jang Hyuka jako gangstera - świetny jest ), gangsterską bandę i pięknie przygotowywane żarełko że dokończę.
I zastanawiam się, czym oni smarują tę poręcz, że ten uroczy rudy kotek tak ją wylizuje - trochę mnie to niepokoi Kiciuś śliczny
Admete - Pią 20 Lip, 2018 11:30
| Aragonte napisał/a: | i chyba bardziej Jang Hyuka jako gangstera - świetny jest |
Mnóstwo widzów tak właśnie miało - woleli gangstera w wykonaniu Jang Hyuka. On ma teraz dobrą passę w graniu. We wrześniu nowa drama z nim - Bad Papa - zagra ojca nastoletniej córki.
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 11:34
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | i chyba bardziej Jang Hyuka jako gangstera - świetny jest |
Mnóstwo widzów tak właśnie miało - woleli gangstera w wykonaniu Jang Hyuka. |
Wcale im się nie dziwię. Świetna postać (tylko jego sceny melo z mamusią przewinęłam ). A podkreślam to, bo jakąś wielką fanką Jang Hyuka nie jestem i do tej pory nie przekonywał mnie aktorsko (aczkolwiek np. doceniałam, jak się bije ).
Ale, żeby było jasne, Junho też lubię. I bardzo lubię panów razem i scenki typu Jang Hyuk myjący włosy Junho pod prysznicem albo pokazujące ich stopniowo zacieśniającą się przyjaźń Ale niestety drama jako całość najlepsza nie jest. Na Soompi ktoś narzekał, że widać jakieś zmiany scenariusza dokonywane na bieżąco, pewnie w związku z marudzeniem Koreańczyków, no i widać tego efekty - takie szwy w fabule.
Po Greasy Melo chyba jeszcze bardziej docenię Chiefa Kima jako dramę
Trzykrotka - Pią 20 Lip, 2018 12:14
Greasy Melo mam zamiar dokończyć dla obsady, ale męczyłam się przy oglądaniu początku. Nie lubie takiego drobienia w miejscu, bez żadnych postępów akcji, jak w Warm And Cozy i tutaj właśnie. Ale obsada jest tak świetna, że jednak się sprężę i dam radę.
Widziałyście, co nam się kroi?
http://www.dramabeans.com...gun-kim-ok-bin/
Nie każdy lubi seguki fantastyczne, ale ja się bardzo cieszę
Co za obsada, co za ekipa poza kamerą
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 12:20
Admete wrzucała tego niusa parę postów wyżej Może być ciekawie
Trzykrotko, jeśli lubisz obsadę i dramy o żarciu (ja lubię ), to oglądaj Greasy Melo, najwyżej przewijaj trochę albo rob na drutach
Scenariuszowo bardziej mi się podoba Namshinek Robotinek Wiem, że gatunki są zupełnie inne, ale oceniam ogólne wrażenie. Robotinka polecam szczerze jako rozrywkę, Greasy Melo - raczej dla fanów Junho i Jang Hyuka.
Admete - Pią 20 Lip, 2018 12:23
Wklejałam jak najbardziej. Cieszę się, choć główny aktor mi nie pasuje. Ale ostatnio mniej zwracam uwagi na obsadę, więcej na scenariusz i reżyserię.
Trzykrotka - Pią 20 Lip, 2018 12:31
A ja właśnie cieszę się na głównego aktora. Aktorka nie pasuje mi do seguka. Podobnie jak to obejrzałabym dla głównego aktora
http://www.dramabeans.com...he-wife-i-know/
Strasznie stęskniłam się za Ji Sungiem, oby drama była dobra
Admete - Pią 20 Lip, 2018 12:42
| Trzykrotka napisał/a: | | Aktorka nie pasuje mi do seguka. |
Mnie oboje nie pasują, ale starsi aktorzy są dobrzy . Przeżyję jakoś gładkolicych i pucatych młodych Widziałam tego aktora od Kropek w filmie - nie zostanę fanką - przynajmniej na razie. Jest za ładny i za mało wyrazisty, nie widzę w nim emocji. To nie Yoo Ah In czy In Guk. Ale ten reżyser potrafi wykrzesać z każdego aktora to, co najlepsze, więc nie powinno być źle. I tego się będę trzymać. Co z tego że aktorów się ma dobrych, jak nie mają co grać i reżyser jest do niczego. Lepiej mieć sprawdzonego reżysera i scenarzystę. Obsada na pewno będzie liczna i wątków będzie sporo.
Aragonte - Pią 20 Lip, 2018 12:43
| Admete napisał/a: | | Mnie oboje nie pasują, ale starsi aktorzy są dobrzy . |
Ja bym to oglądała dla Jang Dong Guna
Admete - Pią 20 Lip, 2018 12:43
| Aragonte napisał/a: | Ja bym to oglądała dla Jang Dong Guna |
No właśnie - to mam na myśli
|
|
|