To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4

Aragonte - Śro 29 Paź, 2014 23:20

Agn - no co to jest dla Ciebie dwukrotne obejrzenie J-Style? No bez żartów, nastepnym razem bardziej się postaraj, bo Junki Ci tego nie wybaczy :twisted: :wink:

Admete napisał/a:
Edit: po 5 odcinku Iljimae ruszył z kopyta. Bardzo mi się podobało jak Yong uczył się chodzić po murach i skradać - uśmiałam się. Chłopak ma ciągle wiatr w oczy. Historia z siostrą mnie ruszyła, a potem wkopał swojego przyjaciela w kłopoty.

No cóż, mało wprawny był początkowo jako złodziej :wink: Przewidujący też nie był do końca, ale się uczył szybko :wink:

Admete, jak Ty uroczo wyglądasz jako pewien przystojny złodziej :serce: :mrgreen:

Aragonte - Śro 29 Paź, 2014 23:23

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Nie wiem, co jest najgorsze - te rudości czy platynowy blond. :mysle:
Mnie najmniej leży czerwony, rudy i brąz :roll:

Ja chyba jednak wolę już - z dwojga złego - rudości. W końcu jakoś zdzierżyłam je w Hero :roll: Ale platynowy blond na Junkim... Nie, nie, nie, nie :confused3:

Agn - Śro 29 Paź, 2014 23:26

BeeMeR napisał/a:
Będziesz kończyć dzisiaj? :twisted:

Uhmm. Przecież nie strzymię, właśnie lecę przez 15tkę, to już bym świra dostała, jak bym się miała położyć po tym spać.
Aragonte napisał/a:
Agn - no co to jest dla Ciebie dwukrotne obejrzenie J-Style? No bez żartów, nastepnym razem bardziej się postaraj, bo Junki Ci tego nie wybaczy :twisted: :wink:

Przepraszam, obiecuję poprawę. To się więcej nie powtórzy. :lol: :twisted:
Aragonte napisał/a:
Admete, jak Ty uroczo wyglądasz jako pewien przystojny złodziej :serce: :mrgreen:

Prawda? Nad wyraz do twarzy jej w tej sukience. :mrgreen:

BeeMeR - Śro 29 Paź, 2014 23:37

Agn napisał/a:
Uhmm. Przecież nie strzymię, właśnie lecę przez 15tkę, to już bym świra dostała, jak bym się miała położyć po tym spać.
Tak jakoś mi się wydawało :twisted:

Ja zaś z Muszkieterami 11

Jaki to cudnie humorystyczny odcinek :lol:
I śliczny kissu :serduszkate:
Zachwyconam :love_shower:
Miałam czekać na finałowy odcinek, ale co tam - już niedługo i tak będzie :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 29 Paź, 2014 23:51

Ja tylko X Files kończę - pół odcinka zostało, ale już chyba oczu nie utrzymam, chyba, że na zapałkach...
U mnie najgorsza wersja Junkiego to ten blond a la Flecista z Faith. Okropność, nie lubię, jak w malowaniu idą do tego stopnia na całość.
Agn :excited: Jak dokończysz, to dawaj - zajrzyj w zakazane spoilery i mów, co ty o tym myślisz.

Edit: napiszę jeszcze na szybko, co mnie tak w PSH irytuje: jak słusznie zgadła BeeMer - wiecznie otwarta paszcza na zdjęciach reklamowych. Ona reklamuje teraz wszystko: suknie ślubne, stroje sportowe, sprzęt kempingowy, szminki, torebki, kto ją tam wie, co jeszcze, a wszystko za pomocą rozdziawionej paszczy i veri sexy spojrzenia. A że jest dosłownie wszędzie, to ja już patrzeć na nią nie mogę.
O, próbki:
Reklama kiecek

Reklama torebek

A na okładkach wygląda tak:

Już sama ta maniera jest irytująca, ale OK, wiele gwiazd - jak wspomniany Ah In, czy Śnieżek - też na tym jedzie. Ale PSH przy tym wszystkim oszukuje. Ona jest śliczna, naprawdę

Ale to dziewusia, niewinna panieneczka.

Jak sobie przypomnę jak reagowała na każdego bez wyjątku partnera wysztywnieniem ciała, wytrzeszczem i takim gestem, jakby chciała przygrzać mu z łokcia, ile cięgów zebrał od fanów LMH, że tak się na nią "rzucał" z dziobem, że niemal dziewczynę gwałcił pocałunkiem, że nie-nie-nie-nie, a to przecież nie LMH, tylko PSH. Gdyby się na nią nie "rzucił," to znowu wystawiłaby usteczka w trąbkę , jakby miała zaraz całować ropuchę. OK, może nie lubić skinshipu, może się z tym nie czuć pewnie (outsideseoul napisała dyplomatycznie, że to ewidentny "brak doświadczenia"), tylko po co w takim razie zgrywa boginię seksu?
O, macie przegląd. Nawet nie chcę myśleć, ile fotoszopa wpakowali w wydłużenie i wysmuklenie nóg.

BeeMeR - Czw 30 Paź, 2014 00:05

Trzykrotka napisał/a:
Jak dokończysz, to dawaj - zajrzyj w zakazane spoilery i mów, co ty o tym myślisz.
Koniecznie - acz może być jutro ;)

Ja też jutro dokończę M11 ;)

Aragonte - Czw 30 Paź, 2014 00:10

Oho, BeeMeR wyposażyła się w znajomy dobrze wachlarz :wink: I mostek rozpoznaję :mrgreen:

A ja chcę jeszcze obwieścić, że Caroline dostała KoD i Arang. Zobaczymy, czy zajrzy tu niedługo z krzykiem, oskarżając mnie o jakieś niecne zamiary wymierzone w jej dobry gust :wink:

Sugerowałam, żeby zaczęła od King od Dramas, bo zobaczenie produkcji dramy od podszewki jest moim zdaniem zabawne. No i jest tam KMM jako nasz Anthony :mrgreen: Pal sześć tonę makijażu, to świetna postać :serce:

Agn - Czw 30 Paź, 2014 00:29

Trzykrotka napisał/a:
U mnie najgorsza wersja Junkiego to ten blond a la Flecista z Faith.

Właśnie chciałam to skomentować, że on Junki miał grać w Faith, ale doszły mnie słuchy, że miał grać Generała. A tu się okazuje, że Flecistę?! :P
Cytat:
Agn :excited: Jak dokończysz, to dawaj - zajrzyj w zakazane spoilery i mów, co ty o tym myślisz.

Nie mogę. Mam pokrajane serce w plasterki. :(
Ajussi... :cry2:
I jaka końcówka. To się nie może skończyć dobrze. Jasna cholera, wystrzelił?!
Cytat:
Oho, BeeMeR wyposażyła się w znajomy dobrze wachlarz :wink:

Też ten Wachlarz rozpoznaję.
Aragonte napisał/a:

A ja chcę jeszcze obwieścić, że Caroline dostała KoD i Arang.

No to czekamy na wrażenia! :excited:
Dobra... czas się zebrać w sobie, zacisnąć zęby, roztworzyć oczęta i połknąć finał Wilczka.
Boję się...

Aragonte - Czw 30 Paź, 2014 00:35

Agn :pociesz:
Agn - Czw 30 Paź, 2014 00:45

Zimno mi...

Spoilery Wilczka, AOOOUUUU!!!

Soo Hyun grzebie przy sejfie.
Ja nie chcęęęęę! :cry2:
Mao go zaraz pewnie złapie i coś mu zrobi. :(

Agn - Czw 30 Paź, 2014 01:43

Skończyłam.
Muszę to przespać.
Ja pierniczę, jaki finał...
:thud:

Admete - Czw 30 Paź, 2014 05:43

Aragonte napisał/a:

Musiałam po 8 odcinku włożyć odpowiednią sukienkę ;)

BeeMeR napisał/a:
Ja zaś z Muszkieterami 11

Może dziś mi się uda.

BeeMeR - Czw 30 Paź, 2014 07:25

Trzykrotka napisał/a:
wiecznie otwarta paszcza na zdjęciach reklamowych. Ona reklamuje teraz wszystko
heh, a to takie veri sexi :roll:

Trzykrotka napisał/a:
. Nawet nie chcę myśleć, ile fotoszopa wpakowali w wydłużenie i wysmuklenie nóg.
Tony :roll: Masz rację z tymi nogami - to nie jej figura.
Ale trzeba przyznać że efekt wyszedł ładny - tylko zupełnie nieprawdziwy :mysle:

Agn napisał/a:
Mam pokrajane serce w plasterki. :(
&
Agn napisał/a:
Skończyłam.
Muszę to przespać.
:thud:
Przytulam :przytul:

Naści uśmiechów i ujęć Wilczkowych (spoilerowy fanvid, zwłaszcza z końca):
(To ostatnio podkład do mojej porannej kawy :mrgreen: )
https://www.youtube.com/watch?v=rzsV8kg3yfc

I jeszcze komu kostium halloweenowy, komu? ;)
Polecamy nr 8 - dla pierwszej chętnej wraz z modelem ;)
http://www.dramafever.com...oween-costumes/

Trzykrotka - Czw 30 Paź, 2014 08:59

Agn napisał/a:
Mam pokrajane serce w plasterki. :(
&
Agn napisał/a:
Skończyłam.
Muszę to przespać.

No, finał był, że proszę siadać :przytul:

BeeMeR napisał/a:

Jaki ładny fanvid! Ktoś chyba oglądał jak my, napawając się każdym uśmiechem i każdym spojrzeniem Wilczka. Czysta rozkosz :serduszkate:

BeeMeR napisał/a:

Taaaak :excited:
Jeszcze parę jest nie do pogardzenia :mrgreen: Biednemu Min Ho te sweterki do końca życia będą wypominali :rotfl:

BeeMeR - Czw 30 Paź, 2014 09:19

Tak, zapomniałam dodać w imieniu organizatora akcji, że w przypadku wybrania opcji nr 4 w gratisie sam model - kostiumy zostaną przekazane na cele charytatywne ;)
Właściwie już dawno zostały :P

Trzykrotka napisał/a:
Biednemu Min Ho te sweterki do końca życia będą wypominali :rotfl:
Próba zachwycenia świata mody sweterkami wzięła w diabły i obróciła się przeciw twórcom :P
Ale przynajmniej sweterki są rozpoznawalne - takie papużki na przykład :mrgreen:

No niestety - zła stylizacja bodzie w gwiazdę - nawet jeśli karierze i wizerunkowi nie zagrozi, to fani pamiętają - zobacz jak wyjątkowo ohydnie wyszła Mirae z Wyboru Mirae - a to ładna kobieta.

Agn - Czw 30 Paź, 2014 09:42

Jestem niewyspana i najchętniej poszłabym jeszcze do łóżeczka pogrzać się pod kołderką, ale muszę galopować do roboty. Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
BeeMeR napisał/a:
heh, a to takie veri sexi :roll:

Wiemy. I rozumiem wnerwa Trzykrotki. Ja od pewnego czasu omijam szerokim łukiem wszystko, co choćby stało obok Scarlett Johanson, bo się bałam, że jak otworzę lodówkę, to ona też tam będzie. I do teraz jej nie lubię.
I jest w tym sporo racji - każą jej odgrywać na tych sesjach super seksowną kocicę, a w dramach pokazuje, że z tą seksownością nie do końca się zaznajomiła.
BeeMeR napisał/a:
http://www.dramafever.com...oween-costumes/

Biorę czwórkę i ósemkę, panie! :excited: Bez ciuchów, można dostarczyć już bez. :twisted:
BeeMeR napisał/a:
(To ostatnio podkład do mojej porannej kawy :mrgreen: )
https://www.youtube.com/watch?v=rzsV8kg3yfc

Dziękuję. Zrobię to jak tylko przestanę słuchać... yyyy...
*włącza* Przyjemnie popatrzeć. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
No, finał był, że proszę siadać :przytul:

No to ja sobie właśnie usiadłam plackiem. Ale, panie, cudo! :excited: Drama do samego koniuszka jedwabista! :serce:
BeeMeR napisał/a:
Ale przynajmniej sweterki są rozpoznawalne - takie papużki na przykład :mrgreen:

No i na Halloween jak znalazł - w końcu powinno być strasznie. :P

Dobra, to ja teraz będę bredzić od rzeczy. Nie musicie tego czytać, jeśli nie chcecie.
Nie tykać, jeśli ktoś nie widział finału Wilczka!
Spoiler:

No to... co by tu? Po pierwsze kwestia Gnidy - rozbeczałam się, że nie zginął te pół minuty wcześniej, może ajussi by żył. Niestety, zdążył go zabić, śmierdziel jeden, więc na szczęście Min Ki go załatwił raz dwa. No ale... :(
Śmierć Mao. Sama scena była zajebiście zaaranżowana. Lustra, ciemno, założę się, że też zimno. Mao chcący zabić kogoś, kogo uważał za syna...
Okej, momentami kapkę przesadzili - biegną panowie na przeciw siebie i strzelają do siebie serią - żaden nie trafia.
I kwestia zegarka już mi nieco brazylianą zapachniało, można było i bez tego. Poza tym - Mao nigdy wcześniej nie zauważył, że Kay ma na nadgarstku zegarek? Skoro rozpoznaje go w nocy o północy, to już dawno powinien zwrócić na to uwagę, w końcu Kay się nieszczególnie krył z rękami.
Ach, no i jak już Mao nie żyje, a ranny Soo Hyun leży obok i trzymają się za ręce - czy tylko ja miałam skojarzenia z City hunterem? :)
Zjazd na kominek - piękny. Jak wstał, pociągnął ją za ręce, zaczął całować i sobie razem opadli na siedziska... i nagle świeca. Dla mnie to zjazd na kominek jako żywo. Wprawdzie później leżeli sobie w ciuchach, ale to pewnie gwoli skromności, by nie zawstydzać widza.
Parę momentów już po śmierci Mao mi zafundowało niezłych podskoków. Proszę zauważyć, że to już jest PO śmierci Mao! Tak więc samo wykończenie wątków. Pan Jung żyje - poparzony, ale żyje (do końca jestem zachwycona tym aktorem). Okazało się, że ma to i owo na sumieniu, ale musi z tym żyć. I to jest dobre.
Potem zobaczyłam Ji Woo z dzieckiem - jeden podskok. Podchodzi Min Ki - drugi podskok. A potem się okazało, że Ji Woo się tylko maleństwem opiekowała, bo Min Ki poszedł po rozum do głowy, wyleczył się z "zawsze będę cię kochać, Ji Woo" i chajtnął się z koleżanką z pracy - i to jest rozkoszne.
A Ji Woo i Soo Hyun? Ciekawe, że nie pokazali ich razem, ale podejrzewam, że razem są, choć nie na takich warunkach, jakie by sobie wyśnili. Soo Hyun nadal oficjalnie nie żyje (czyli pewnie nie spotkał się już z matką, czego mi nieco brakuje) i nadal odgrywa tajniaka. Ji Woo mówi, że się zamartwia, a potem maluje i znów się zamartwia - moim zdaniem ma po prostu o kogo się zamartwiać. Ale wyjeżdża do Paryża. I Soo Hyun też się tam wybiera, więc... :)
Ostatnia fryzura Junkiego - wygląda w niej interesująco, jak rzadko który facet. Odważne cięcie, bardzo mocne, włosy lecą na oko... ale to trzeba mieć zajebistość tej samej klasy co on, by w tym dobrze wyglądać.
Jeszcze jedna sprawa - momentami z Soo Hyuna wyłaził Kay. Mao mu dobrze powiedział, że wtedy był prawdziwy. Może nie do końca, bo jednak Soo Hyun nie jest od A do Z bezwzględną prawą rączką mafiozy, ale... wydaje mi się, że on się jednak przyzwyczaił do życia w organizacji. Bardzo szybko się tam dostosował i łyknął panujące w domu Mao prawa. Pod pewnymi względami mogło mu co nieco odpowiadać. Po odzyskaniu pamięci potrafił być czasem jak Kay (zwłaszcza wobec Ji Woo). Jest w którymś momencie scena, kiedy Ji Woo mówi mu, że go nie puści, zrobi cokolwiek, by go powstrzymać i zadzwoni do Mao i mu o wszystkim powie. Widziałyście ten przeskok? Soo Hyun MOMENTALNIE stał się Kayem.
Ale może ja tylko bredzę, bo może to tylko wizje niedospanego umysłu.

Ogółem jestem dramą zachwycona. Jest po prostu mega świetna i będą z niej powtórki (w tym całościowe).
A teraz udam się odczytać wasze spoilerki. :mrgreen:

Agn - Czw 30 Paź, 2014 10:12

Kawwwyyyy...
Albo czegoś równie pobudzającego...
Spoiler:

BeeMeR - Czw 30 Paź, 2014 10:18

Wilczek - spoilery

Agn napisał/a:
Mao nigdy wcześniej nie zauważył, że Kay ma na nadgarstku zegarek?
Soo Hyun udający Kaya i Kay trzymali go w szufladzie i nosili wypasiony inny - mnie się wydają ze Soo Hyun założył go dopiero na sam koniec - będę musiała obadać przy następnej okazji ;)

Agn napisał/a:
Ach, no i jak już Mao nie żyje, a ranny Soo Hyun leży obok i trzymają się za ręce - czy tylko ja miałam skojarzenia z City hunterem? :)
Nie tylko - jak dla mnie CH ładnie odwzorował scenę w nieco innej aranżacji ;)
Nie czepiam się - tez umarł kto trzeba z tej co trzeba ręki.

Zjazd na kominek - dla mnie kwiatuszki, dla Was świeca - pal licho - ważne że pięknie nakręcona scena - i dla mnie jednoznaczna. No proszę, po takim pocałunku i pchnięciu na kanapkę poszliby grzecznie spać jak dzieciaki? Tak wtuleni w siebie?
Takie rzeczy tylko w Fated to love you :P Minus wtulenie :P
Tja, my tej dramie nie zapomnimy podejścia "przecież jeszcze jest jasno" :P

Muszkieterowie 11 w drugiej części odcinka uderzają w poważniejsze tony - i dobrze, nie samym śmiechem żyje człowiek, bardzo ładnie też rozpracowują książęcy watek miłosny :serduszkate: - troszkę to jakby na skróty poszło, ale najwyższa pora :mrgreen:
Cliffhanger klasyczny - zwiastun dołożył swoje - aaargh! Mam nadzieję, że robią mnie w konia, bo jeśli to prawda, to się zezłoszczę, wrrr.
Czemu ja nie czekałam na odcinek finałowy - obejrzałabym od razu i wiedziała co chcę wiedzieć, a tak to muszę czekam, chlip.
OK, już wymyśliłam kogo dotyczy fragment, który mam na myśli - o ja durna, przecież to oczywiste :mrgreen:
nie ma to jak burza mózgów sama z sobą ;)
Czy wspominałam już, że zachwyconam serią? :serce: :serce2:

Z uwag aktorskich - nie umiem już nie widzieć króliczych zębów Yonghwy :P
Natomiast aktorka grająca Milady sporo się podciągnęła aktorsko - w niektórych scenach jest trochę sztuczna i mało zachwycająca, ale były i doskonałe w jej wydaniu - zwłaszcza takie spod oka.

BeeMeR - Czw 30 Paź, 2014 10:19

Agn napisał/a:
Kawwwyyyy...
Albo czegoś równie pobudzającego...
Fajną ma grdykę :serce:
Agn - Czw 30 Paź, 2014 10:26

Wiedziałam, że ktoś to doceni. :mrgreen:
Zmykam do roboty... Papatki!

Agn - Czw 30 Paź, 2014 18:26

GONG!!!
Śpicie???

Admete - Czw 30 Paź, 2014 18:29

Nie śpicie, tylko nie macie czasu...
BeeMeR - Czw 30 Paź, 2014 18:33

A ja nie mam o czym napisać ;)
Nic nowego nie widziałam bo i kiedy - (ale mam wieczorem w planie pierwszy odcinek Iljimae jeśli się uda :trzyma_kciuki: - a jak nie to jutro)
Ty pisz jak masz czas i o czym - np. przeczytałaś nasze wilczkowe spoilery i co? ;)
Jakaś myśl błyskotliwa, jakieś przemyślenie, rozwianie naszych wątpliwości? :mrgreen:

zooshe - Czw 30 Paź, 2014 18:58

Agn napisał/a:
GONG!!!
Śpicie???

Prawie. Siedze na uczelni do 21 i slucham nudnego wykladu. :spi:

Agn - Czw 30 Paź, 2014 19:55

Zooshe, nie zasnij tam. Podejrzewam, ze jak by wykladal odpowiedni wykladowca, to by nie bylo tak nudno. Ale wydaje mi sie, ze nie ma na to szans... ;-)
Spoilerow jeszcze nie doczytalam do konca. No i siedze w pracy i z ukrycia nadaje.
Sie zdziwilam, bo zazwyczaj akurat ten watek zyje jak nienasycona bestia. Cale forum moze spac, ale nie watek dramowy. :lol:
Plan na dzis - zaczac Iljimae. Obaczym, czy mi sie to uda. :cool: