Seriale - Sing me a song of a lass that is gone...
asiek - Śro 08 Kwi, 2015 07:08
Obejrzałam 9 odcinek... Mam mocno mieszane uczucia. Nadal nie jestem w stanie wybaczyć Jamiemu bicia. I nie podoba mi się narracja Jamiego, bez polotu, Claire zdecydowanie lepiej to wychodziło.
Harry_the_Cat - Czw 09 Kwi, 2015 21:34
E, mnie bardziej bolalo pare odcinkow wczesniej jak dzieciakowi przybili ucho gwozdziem do pala czy gdzies.
Ta scena w serialu byla potrzebna, zeby pokazac, jak Jamie dojrzewa i sie zmienia.
I wydaje mi sie, ze od odc. 10 wraca narracja Claire
Caitriona - Pią 10 Kwi, 2015 19:45
Obejrzałam i ja 9 odcinek. Przyjemnie było wrócić, choć ku swemu zdziwieniu wolę chyba narrację Claire... Przy senie z pasem, cóż, miałam nadzieję że więcej mu Clair dołoży
praedzio - Pon 13 Kwi, 2015 07:06
Scena otwierająca dziesiątego odcinka... Chyba nawet i ja już mam przesyt łóżkowymi zapasami naszego ulubionego małżeństwa.
Ale później zaczyna się robić ciekawie. I kurczę, polubiłam Geillis. Scena, w której tańczy w lesie, jest naprawdę przepiękna.
Diuk Sandringham za to, khem... Choć wspaniale zagrany.
Eeva - Pon 13 Kwi, 2015 09:33
Ja wciąż mam mieszane uczucia co do serialu ("mieszane uczucia" to chyba moja drugie imię ostatnio;-) ).
Praedzio wie, że może i się wyśmiewam z Jamiego, ale oglądam i nawet mu kibicuję (szczególnie jak stoi w oknie z obnażoną lufą:D). chociaż odcinek 9 i 10 troche mnie znudził. Powoli przestaje mnie interesować historia Claire i Jamiego, czy ona wróci czy nie, czy będzie jedna wielka sielanka, miłość i motylki, pszczółki i konfetti. Pffff co za różnica.
Bardziej zaczyna mnie wciągac relacja Columa i Dougala.
Harry_the_Cat - Pon 13 Kwi, 2015 23:02
Mnie zawsze w sumie najbardziej Szkoci interesowali, wiec te wszystkie sceny u Columa byly super. DObre to, ze mamy w tej drugiej czesci sezonu nie tylko punk widzenia Claire - tak to bysmy tych scen nie widzieli.
Jedynie chyba rozczarowana jestem ze Dougal kocha sie w Gellis. Jakos to taki ludzki odruch a jednoczesnie taki... malo oryginalny...? Z ksiazek wiem, ze tam sa wspolne zainteresowania, ale jakos nie zapamietalam, ze oni sie kochali. I Gellis za silna jest osobowoscia, zeby sie tak pod koniec odwolywac to tego ze Dougal ich obroni.
Co do sceny z poczatku... naczytalam sie takich komenarzy, ze na powaznie nie moge jej ogladac.
praedzio - Wto 14 Kwi, 2015 05:10
A to ktoś to na poważnie oglądał?
asiek - Wto 14 Kwi, 2015 07:06
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Jedynie chyba rozczarowana jestem ze Dougal kocha sie w Gellis. |
Serio ? No to Moore namieszał. Nie dość, że wydumał konflikt pomiędzy Columem i Dougalem, to jeszcze rozkochał go w patologicznej zabójczyni.
10 odcinek jeszcze przede mną, widziałam jedynie początek, ale sen mnie zmorzył. Co do sceny łóżkowej, to chyba normalka w młodym małżeństwie. Nihil novi...
praedzio - Wto 14 Kwi, 2015 09:25
| asiek napisał/a: | Harry_the_Cat napisał/a:
Jedynie chyba rozczarowana jestem ze Dougal kocha sie w Gellis.
Serio ? No to Moore namieszał. Nie dość, że wydumał konflikt pomiędzy Columem i Dougalem, to jeszcze rozkochał go w patologicznej zabójczyni. |
Ale w książce zdaje się też była o tym mowa. Claire była zadziwiona, bo parka nieźle się kryła z uczuciami.
Caitriona - Wto 14 Kwi, 2015 12:37
To początek mam 10 odcinka przewijać?
asiek - Wto 14 Kwi, 2015 12:54
UWAGA ! Możliwe spoilery !
| praedzio napisał/a: | Ale w książce zdaje się też była o tym mowa. Claire była zadziwiona, bo parka nieźle się kryła z uczuciami. |
Miłości, to pomiędzy nimi nie było. Gellis celowo uwiodła Dougala / kierowały nią wyłącznie względy polityczne/, a Dougal był miejscowym byczkiem, co to żadnej nie przepuścił. Przecież nie przejął się losem Gellis, spokojnie ją poświęcił.
| Caitriona napisał/a: | To początek mam 10 odcinka przewijać? |
Jeżeli nie przepadasz za erotyką, to i owszem.
| Eeva napisał/a: | | Powoli przestaje mnie interesować historia Claire i Jamiego, czy ona wróci czy nie, czy będzie jedna wielka sielanka, miłość i motylki, pszczółki i konfetti. Pffff co za różnica. |
O sielance nie ma mowy.
Caitriona - Wto 14 Kwi, 2015 13:01
| asiek napisał/a: | | Jeżeli nie przepadasz za erotyką, to i owszem. |
Zaczyna mnie ona w tym serialu nudzić, co za dużo, to nie jest zdrowo
Harry_the_Cat - Śro 15 Kwi, 2015 22:47
| asiek napisał/a: | | Miłości, to pomiędzy nimi nie było. Gellis celowo uwiodła Dougala / kierowały nią wyłącznie względy polityczne/, a Dougal był miejscowym byczkiem, co to żadnej nie przepuścił. Przecież nie przejął się losem Gellis, spokojnie ją poświęcił. |
No wlasnie. Ja naprawde jestem juz za stara, zeby werzyc w to zeby mama z tata mieli dziecko to sie bardzo bardzo musza kochac
Gellis jest ciekawsza jak manipuluje, a nie sie zakochuja (nawet jesli to Dougal
| praedzio napisał/a: | | A to ktoś to na poważnie oglądał? | )
No wielu ludzi
asia90 - Czw 16 Kwi, 2015 14:34
A ja to odebrałam w ten sposób, że Dougal kocha Geilis z powodu dziecka, które nosi...
Czy w następnym odcinku Claire wyzna prawdę o sobie?
asiek - Czw 16 Kwi, 2015 14:58
| asia90 napisał/a: | | A ja to odebrałam w ten sposób, że Dougal kocha Geilis z powodu dziecka, które nosi... |
Nie widziałam jeszcze całego odcinka / jakoś nie mogę się zebrać/, ale w powieści Dougal nie darzył Geilis uczuciem.
| asia90 napisał/a: | | Czy w następnym odcinku Claire wyzna prawdę o sobie? |
Pewnie tak, w powieści wyznaje...
asia90 - Czw 16 Kwi, 2015 15:51
| Cytat: | | ale w powieści Dougal nie darzył Geilis uczuciem. |
No właśnie wydawało mi się, że w odcinku mu bardziej zależało na dziecku niż Geilis, nie wiem czy dobrze to sformułowałam.
fotki z 11 odcinka
Harry_the_Cat - Nie 19 Kwi, 2015 12:25
Wywiad z Samem (nie czytalam, wiec nie wiem, czy ciekawy ) http://www.interviewmagaz...re/sam-heughan/
Harry_the_Cat - Nie 19 Kwi, 2015 16:14
Obejrzalam odcinek 11 - nawet niezly
SPOILER ALERT
Gaellis mi sie podobala, fajnie rozegrane jak mowi Claire prawde o sobie w niedoslowny sposob
Ned zasugerowal, ze Colum stoi za aresztowaniem Claire, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc... Sugestie? I albo mi umknelo, albo nie wyjasnili jak sie Jamie znalazl na miejscu.
Podobala mi sie scena jak CLaire wyznawala wszystko - ale potem Jamie jak tak lazi w PORTKACH... to takie ble.
No i teraz juz sie porobilo. W sensie klamka zapadla. Tylko tak jakos wyjatkowo rozterki Claire nie byly przekonujace - nie bylo ani jednego flashbacku z Frankiem. To chyba nie byla trudna decyzja
asiek - Nie 19 Kwi, 2015 19:05
| Harry_the_Cat napisał/a: | No i teraz juz sie porobilo. W sensie klamka zapadla. Tylko tak jakos wyjatkowo rozterki Claire nie byly przekonujace - nie bylo ani jednego flashbacku z Frankiem. To chyba nie byla trudna decyzja |
Frank przestał się już liczyć.
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Ned zasugerowal, ze Colum stoi za aresztowaniem Claire, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc... Sugestie? |
Odcinka 11 jeszcze nie widziałam, ale w powieści, to Colum zorganizował aresztowanie Gellis. Claire nie brał pod uwagę, ale kiedy już doszło do jej zatrzymania był nawet zadowolony.
| Harry_the_Cat napisał/a: | | No i teraz juz sie porobilo. W sensie klamka zapadla. |
Niezupełnie.
EDIT:
Obejrzałam wczorajszy odcinek... Żaden facet nie jest wart tego, aby zrezygnować dla niego z ciepłej wody i łazienki.
Harry_the_Cat - Nie 26 Kwi, 2015 14:36
| asiek napisał/a: | EDIT:
Obejrzałam wczorajszy odcinek... Żaden facet nie jest wart tego, aby zrezygnować dla niego z ciepłej wody i łazienki. |
Tak szczerze mowiac, to ja nie widze na ekranie jakos tej wielkiej wielkiej milosci dla niego - chyba, ze jej seks tylko w glowie
Obejrzalam odc. 12 - Lallybroch wyglada jak Grimmauld Place
Ogolnie teraz jak wyjechali od MacKenzich, to mi sie troche nudno zrobilo - odcinek sie troche rozkrecil w koncu, ale nie powiem, zebym sie czula zobowiazana patrzec caly czas na ekran.
Flashbacks mnie denerwuja swoja kolorystyka... naprawde nie trzeba wszystkiego robic w rozmytych kolorach, zeby sie widz zorientowal, ze to nie jest akcja na zywo.
Zaskakujace by.o to, ze przy calej meskiej anatomii, jaka widzielismy w tym odcinku, oszczedzono nam pan biegajacych topless.
Aragonte - Nie 26 Kwi, 2015 15:11
| praedzio napisał/a: | Scena otwierająca dziesiątego odcinka... Chyba nawet i ja już mam przesyt łóżkowymi zapasami naszego ulubionego małżeństwa. |
"Nawet ty"? No ładnie
praedzio - Nie 26 Kwi, 2015 15:14
Reputacja poszlaaaaaa.....
Harry_the_Cat - Nie 26 Kwi, 2015 17:26
taka kurteczke to ja bym chetnie:
http://www.terrydresbach....7077_a_4x61.jpg
Harry_the_Cat - Pon 27 Kwi, 2015 22:21
Wiedzialam!! http://www.heraldscotland...dyref.123650961
primavera - Nie 17 Maj, 2015 22:55
jestem po odcinku 15 ..... motyw Jacka Randalla robi sie nudny i niesmaczny ..... to psuje cała opowieść
|
|
|