Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 12:47
A, zapomniałam - pisałaś o Pocahontas. A ja czytałam też, że tam wątki i sceny się nie kleją zbytnio.
Trafiłam na bardzo sympatyczny fanvid z Fated to love you:
https://www.youtube.com/watch?v=OC8qzKpeq9M
Jaka ta drama była słodka zanim ją zepsuli dramatozami - no i teraz niestety nie naprawią już raczej, skoro cały wic polega na tym, żeby dwoje ponownie zachciało nie tylko skrycie ale i odkrycie, a zostały 4 odcinki.
Agn - Pon 25 Sie, 2014 12:47
| BeeMeR napisał/a: | No to się chyba przerzucą na Arang (nawiasem, Ania ma, ale tyś pewnie w Kłodzku), a z Wiedźmą się zobaczy co i jak - jeść nie woła, jak co poniektóre duchy . |
Aragonte obiecała pożyczyć swoje DVD, więc będę poratowana.
Jeść nie woła, ale wesoła jest i lekka. Mniemam, że dalej też.
| BeeMeR napisał/a: | Oglądalne, odłożone, odrzucone? |
Ja jutro zamierzam liznąć drugi odcinek.
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 12:51
| Agn napisał/a: | | wesoła jest i lekka. Mniemam, że dalej też. | Ja tam mniemałam odnośnie Fated no ale drama dramie nierówna
Agn - Pon 25 Sie, 2014 13:00
Zobaczy się. Nie omieszkam opowiedzieć o wrażeniach.
Przy okazji!
Ogłaszamy oraz wszem i wobec wiadomym czynimy, że pragniemy obejrzeć wspólnie film Tazza the highrollers z niezrównanym Jo Seung Woo. Czy ktoś jest chętny? Terminu jeszcze nie ma, na razie liczymy zainteresowanych.
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 13:09
| Agn napisał/a: | | Tazza the highrollers z niezrównanym Jo Seung Woo. |
Zooshe o nim pisała:
http://forum.northandsout...7196.htm#387196
Mnie się szalenie podoba ten drugi zalinkowany film:
https://www.youtube.com/watch?v=Iz_2LMSEuAQ
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 13:42
| BeeMeR napisał/a: | No to się chyba przerzucą na Arang (nawiasem, Ania ma, ale tyś pewnie w Kłodzku), a z Wiedźmą się zobaczy co i jak - jeść nie woła, jak co poniektóre duchy . |
Duchy stanowczo wołają jeść, jak się przekonasz podczas seansu Arang
Mam nadzieję, że ta drama spodoba Ci się (i Agn) tak samo jak mnie i Admete.
Jeśli pominę pewną płaczliwość końcówki (ale, jak pisała kiedyś Admete, bohaterowie faktycznie mają powody, żeby cierpieć), to naprawdę nie umiem się do czegoś przyczepić, bo podobało mi się aktorstwo (i chętnie coś jeszcze bym obejrzała z parą głównych aktorów), i chemia między postaciami, i humor, i klimat, i muzyka, no i przede wszystkim cała historia - pokręcona, ale spójna i dobrze poprowadzona aż do końca
Agn - Pon 25 Sie, 2014 13:47
Wiem. Mimo wszystko mam jednak nadzieję, że do nas dołączy. Z czystej przyjemności.
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 15:15
Kolejny gif z Arang Admete, to chyba po scenie nieudolnego rysowania portretu przez naszego Sędziego Talenta to on ma przeróżne, ale do rysunku to nie bardzo
Żałuję, że nie mam nigdzie linka do tego cudnego portretu
Ale mam link, w którym aktorka grająca Arang pokazuje swoje umiejętności
https://lh3.googleusercontent.com/-N1uuNXGCd8I/UDnBXBVGycI/AAAAAAAAD5c/DEXUUN4XW3c/s540/201208260955223010_1.jpg
Anioł Śmierci (ten pan jest moim zdaniem interesujący) i Arang w paru odsłonach:
http://imageshack.us/a/img839/361/w2atmm1.jpg
I kolejne gify
Magistrate rysować nie potrafi, ale fruwać - to i owszem
A tak się czasem wygląda, kiedy się przestaje z duchem, którego nikt inny nie widzi
Skinship przy okazji brania miary na ubrania dla ducha
Admete - Pon 25 Sie, 2014 16:44
Wszystkie gify urokliwe Nasz sędzia - satto jak ładnie mówiła Arang ma talenta przeróżna Mnie się tam nawet historia romansowa podobała niezmiernie - bez przegadania i bez dramatoz, choć w zasadzie ukochana nie żyła A pan śmierć gra też w Chuno.
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 16:51
| Admete napisał/a: | | A pan śmierć gra też w Chuno. |
A! To się czuję zachęcona
Admete - Pon 25 Sie, 2014 16:53
I już w pierwszym odcinku miał scenę z gołą klatą, w zasadzie więcej niż gołą klatą, ale konar drzewa był w strategicznym miejscu I w sam raz wiekowo
Agn - Pon 25 Sie, 2014 16:59
Admete! Czy ty insynuujesz, że w tej dramie widać nie tylko gołą klatę?! Świat się wali...
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 17:04
| Agn napisał/a: | | Admete! Czy ty insynuujesz, że w tej dramie widać nie tylko gołą klatę?! |
Widać było konar drzewka, nie doczytałaś Strategicznie umieszczony konar
Agn - Pon 25 Sie, 2014 17:14
Doczytałam, jednakowoż konarek to tam niewiele zasłoni. To oznacza nogi! To oznacza stopy! To oznacza tors i okolice!
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 17:16
No po prostu szok i niedowierzanie
Agn - Pon 25 Sie, 2014 17:20
Skandal! Ruja i poróbstwo! I szarganie świętości.
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 17:29
Ja zrozumiałam, że nie tyle pokazano, co można domniemać resztę
Ja zaś obejrzałam 4 odc. Bodyguard i doskonale się bawię
To taka specyficzna zabawa, bo drama choć jest z 2003r. estetycznie sprawia wrażenie głębokich lat 90-tych
Ale ja akurat dziwadła takie lubię
No i wreszcie posplatały mi się wątki różnych osób, które w poprzednim odcinku uznałam za zgoła niepotrzebne i oderwane (pierwsze dwa odcinki w większości wszak zapomniałam ) - już wiem kto jest czyim kolegą, rodzeństwem, rodzicem itp.
I podobają mi się wątki starszych ludzi - podobnie jak w BV - ich kłopoty, porażki i zwycięstwa - mam nadzieję, że to będzie eksploatowane dalej. Bo np. mamy gościa, który notorycznie zdradza żonę, a od każdej rzuconej kochanki kupuje potem polisę ubezpieczeniową, a ma tych polis już mnóstwo, mamy jego żonę, która wreszcie podnosi bunt, stwierdzając, że odtąd będzie leżeć i pachnieć a pieniądze zarobi wiarołomny małżonek (prowadzą rodzinną garkuchnię - można sobie wyobrazić co będzie, jak do gotowanie zabierze się banda chłopów ), przepracowaną babcię (to też mi się z bollywoodami kojarzy, to najbardziej sztampowe) itp.
Co do bohatera - pogodził się z ochroniarką i coś mu chyba kliknęło w głowie, bo w wypożyczalni pożyczył film "Bodyguard" z Costnerem, zakupił plakat, zaczął bawić się w ochroniarza i ostatecznie postanowił wstąpić do tej samej firmy ochroniarskiej co panna - zbiegiem okoliczności przy jakiejś poprzedniej bitce poznał jej właściciela i dostał zaproszenie.
Drugiej pannie odkupował arbuzy (bo jednego jej zepsuł) i pomagał ratować babcię.
Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że obecnie drama upchnęła by te treści w dwóch odcinkach
Acha, jeszcze było pijackie karaoke z kumplami, wspólne obieranie ziemniaków i inne cuda. Oczywiście drama nie zapomniała, by schlebiać bohaterowi, jaki to jest ładny
Admete - Pon 25 Sie, 2014 18:33
W zasadzie to pokazano jak panowie biorą kąpiel, jeden jest ubrany, a drugi najwyraźniej nie, choć konar zasłania to i owo. A pewna kobieta podgląda obu. Poza tym oni tam całkiem często z klatami na wierzchu ganiają, bo koszule drogie są chyba
Obejrzałam pierwszy odcinek Return of Iljimae. Interesujące, takie trochę inne. Robią przeskoki czasowe. Najpierw jest współczesność i ktoś jak dawny Iljimae, kto ratuje dobrych przed złymi. Potem mamy rok 1735, później jeszcze narodziny Iljimae i opowieść o człowieku, który spisał jego dzieje. Ciekawa czy reszta też tak będzie zrobiona, bo na razie to trochę kompozycja szkatułkowa. Nawet nieźle mi się to oglądało, nie przewinęłam ani kawałka. Wszystkie trzy seriale, które ostatnio wypróbowałam - Return of Iljimae, Wojownik Baek Dong Soo i Chuno jak najbardziej nadają się do oglądania. A i ciekawostka - w RoI mignął mi adwokat z Gentelman's Dignity.
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 19:27
No to fajnie, że trochę tych kostiumówek będziemy miały do oglądania
Ja obadam pierwsze odcinki Iljimae.
A tak w ogóle to ktoś ogląda już drugi odcinek Muszkieterów? Ja właśnie się zamierzam za niego zabrać
Admete - Pon 25 Sie, 2014 20:13
Ja zamierzam dziś obejrzeć, ale nie wiem, czy mi się uda. Obrazek poglądowy w sprawie kąpieli
http://i294.photobucket.c...huno1-00067.jpg
Nie ma jednak tego całościowego Obrazek pod tytułem nie mamy kasy na koszule
http://i294.photobucket.c...huno2-00036.jpg
I jeszcze jeden - nie ma kto uszyć tych koszul
http://i294.photobucket.c...huno2-00173.jpg
Prezent dla BeeMer
http://i294.photobucket.c...huno2-00187.jpg
Drugi pan też interesujący:
http://i294.photobucket.c...huno2-00146.jpg
Zachęciłam was odrobinę?
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 20:17
Ja właśnie oglądam. Pojawił się już odpowiednik Rocheforta i Milady
Super, koreański Aramis jest wychowankiem mnichów
Edit: zachęciłaś
BeeMeR - Pon 25 Sie, 2014 20:27
| Admete napisał/a: | Prezent dla BeeMer | że niby miecz?
Bo pana to ja niekoniecznie
Klatony urocze, ciuchy cudne (tam gdzie są ), zachęconam
znaczy się: pana poznaję i chętnie obaczę w tej roli
Admete - Pon 25 Sie, 2014 20:29
Czytałam dobre recenzje z Chuno, na razie bardzo podobają mi się zdjęcia, aktorsko tez nieźle, a sama historia jasna i bez zbędnych komplikacji. ładnie zrobione sceny wal, bo np w Return of Iljimae mi się nie podobają - przekombinowane.
zooshe - Pon 25 Sie, 2014 20:42
Zamordowałam ziemniaki na obiadokolację, mam chwilę wytchnienia zanim je pożrę.
Co by tu.
Czy pisałam już jak bardzo bardzo lubię It' Ok.
Odc 10
Spokojniejszy od pozostałych. Jae Yeol wyprowadził się z domu wariatów gdyż jak twierdzi "W takich warunkach nie może pisać".
Para nie ma okazji do częstych spotkań a tym samym do kłótni, ale i tak się kłócą.
Hye Soo usycha z tęsknoty ale nie zadzwoni pierwsza. Suszy mu głowę o jego wyprowadzkę i cały czas robi uwagi w stylu "Swoje poprzednie dziewczyny tez tak traktowałeś". JY powstrzymuje się jak może ale czuję, że niebawem wybuchnie. Na dodatek jej siostra truje jej nad uchem, że JY jest podrywaczem, który nie chce się wiązać na stałe. Czuję że podczas talk show w którym mają razem wystąpić dojdzie do wybuchu supernowej.
Wyjaśniła się tajemnica zabójstwa ojczyma.
JY faktycznie dźgnął ojca nożem ale to był wypadek. Jego brat myśląc że otrzyma niewielki wyrok wziął winę na siebie. Jednak w trakcie rozprawy JY zmienił zeznania, wskazał brata jako winnego przez co ten dostał 13 lat. Brat uważa że zrobił to celowo w zmowie z matką aby za jednym zamachem pozbyć się męża i syna sprawiającego kłopoty. Moja teoria jest taka że JY na skutek szoku zapomniał cale zdarzenie i widząc brata z nożem w w ręku skazał na niego w sądzie. Wymyślony dzieciak pojawił się dopiero po tym jak JY został zaatakowany przez brata wiec może jest jego tłumionym poczuciem winy?
Sprawa na bank niedługo wyjdzie na jaw, skoro ex Hye Soo szuka dowodów na winę JY. Jak się cieszę, że dostał w zęby od JY.
No i ciekawa jestem kiedy wreszcie ktoś uświadomi JY, że jego przyjaciel jest wymyślony.
Kilka słodkich gifów z odcinka.

Should I turn off the light?
Aragonte - Pon 25 Sie, 2014 21:38
No proszę - jest jakiś odpowiednik wątku Atosa i jego małżeństwa. Tutaj niedoszła żona następcy tronu miała powiesić się na krótko przed ślubem. Podobno bardzo się kochali i to jest powodem chłodu (skrytego pod uprzejmością i uśmiechami), jaki książę okazuje swojej ślubnej.
Wychodzą na jaw jakieś spiski i intrygi, mające na celu chyba podporządkowanie kraju Chinom (tak to zrozumiałam).
I oglądam dalej Szkoda, że będzie tylko 12 odcinków.
Edit: naturalnie niedoszła żona następcy tronu nie jest tak nieżywa, jak się wydawało No to będzie pewnie trochę angstu.
Czy ktoś poza mną oglądał ten odcinek?
|
|
|