Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II
Admete - Pon 15 Sie, 2016 21:05
Ciekawie wygląda.
Jotka - Pon 29 Sie, 2016 21:40
Która wspomniała o American Gohtic , miałam 2 dni z głowy, tak mnie wciągnęło. Dziękuję , fajne to nawet, nieprzewidywalne
praedzio - Pon 29 Sie, 2016 21:57
Ja tymczasem nadrabiam 4 sezon Banshee. Chyba sobie zaraz stosownego avka poszukam.
Jotka - Wto 30 Sie, 2016 07:27
Piękne ujęcie
Eeva - Wto 30 Sie, 2016 08:28
| Jotka napisał/a: | | Która wspomniała o American Gohtic |
TAK!
Kocham ten serial.
Ten dzieciak jest przestraszny. Mega creepy
Deanariell - Czw 01 Wrz, 2016 19:12
Praedzia ma szeryfa w avku! (Naprawdę mnie to ucieszyło - nie jest superprzystojniakiem, ale bez wątpienia ma w sobie to COŚ. ) Stęskniłam się za tym sympatycznym, dwuznacznym moralnie, a jednak honorowym typem. A mam za sobą dopiero pierwszy sezon tego serialu.
praedzio - Czw 01 Wrz, 2016 19:27
| Deanariell napisał/a: | Praedzia ma szeryfa w avku! (Naprawdę mnie to ucieszyło - nie jest superprzystojniakiem, ale bez wątpienia ma w sobie to COŚ. ) Stęskniłam się za tym sympatycznym, dwuznacznym moralnie, a jednak honorowym typem. A mam za sobą dopiero pierwszy sezon tego serialu. |
Olaboga, ktoś poza mną ogląda Banshee? :o Marsz do wątku z serialami sensacyjnymi!
P.S. Jak dla mnie jest wystarczająco przystojny. I zdecydowanie ma to COŚ. A najpewniej tzw. kurwiki w oczach.
Deanariell - Czw 01 Wrz, 2016 19:34
| praedzio napisał/a: | | Olaboga, ktoś poza mną ogląda Banshee? Marsz do wątku z serialami sensacyjnymi! |
Myślałam, że Admete coś tam niegdyś wspominała o mnie w tym temacie na wiosnę, bo jakoś wtedy chyba oglądałam.
| praedzio napisał/a: | | P.S. Jak dla mnie jest wystarczająco przystojny. I zdecydowanie ma to COŚ. A najpewniej tzw. kurwiki w oczach. |
No właśnie o tych jego oczach miałam właśnie nadmienić - spojrzenie ma powalająco rozbrajające. Uwielbiam jak się bije - potem jest taki poobijany, że aż by się chciało przytulić.
Fibula - Czw 01 Wrz, 2016 19:36
| praedzio napisał/a: | | Deanariell napisał/a: | Praedzia ma szeryfa w avku! (Naprawdę mnie to ucieszyło - nie jest superprzystojniakiem, ale bez wątpienia ma w sobie to COŚ. ) Stęskniłam się za tym sympatycznym, dwuznacznym moralnie, a jednak honorowym typem. A mam za sobą dopiero pierwszy sezon tego serialu. |
Olaboga, ktoś poza mną ogląda Banshee? :o |
Oglądał.
praedzio - Czw 01 Wrz, 2016 19:45
Wszystkie cztery sezony?
*rzekła ta, co obejrzała pierwsze dwa, kawałek trzeciego i cały czwarty*
Fibula - Czw 01 Wrz, 2016 19:58
O dziwo tak, to jeden z nielicznych seriali, które oglądałam na bieżąco (no, czasem z małym poślizgiem). W czwartym ucieszyła mnie obecność Dushku i żałuję, że to już koniec.
praedzio - Czw 01 Wrz, 2016 20:26
No, ja też bardzo żałuję. Będzie mi brakowało wymyślnych przekleństw Hioba.
Ale z drugiej strony dobrze, że zamknęli całość w jakiejś sensownej klamrze.
I kolejny bohater Cinemaxu odjechał na motocyklu w siną dal. Taaak - piję do Strike Back.
Fibula - Czw 01 Wrz, 2016 22:33
O, o Strike Back prawie zapomniałam. To też oglądałam na bieżąco. Solowe popisy strikebackowców też widziałam.
Ze starszych seriali pozostaje wiosłowanie z Wikingami i zombiaki.
praedzio - Pią 02 Wrz, 2016 09:18
| Fibula napisał/a: | | Solowe popisy strikebackowców też widziałam. |
Masz na myśli Blindspot i ten drugi, którego nie oglądałam?
Deanariell - Pią 02 Wrz, 2016 12:13
| praedzio napisał/a: | No, ja też bardzo żałuję. Będzie mi brakowało wymyślnych przekleństw Hioba.
Ale z drugiej strony dobrze, że zamknęli całość w jakiejś sensownej klamrze.
|
Są tylko cztery sezony? To ja mam jeszcze trzy do nadrobienia. W sumie po tych różnych tasiemcowych serialach, gdzie człowiek gubi się w sezonach, to nawet się cieszę, że nie ciągnęli na siłę. Oczywiście zawsze żal , jak się człowiek zżyje z bohaterem/bohaterami. Można jednak wracać do ulubionych odcinków na pociechę.
"Banshee" właściwie mąż mi zaproponował, bo oglądali pilot w pracy (naturalnie pomiędzy wyjazdami, w czasie oczekiwania na kolejne zgłoszenie ) i złapał bakcyla. Skusił mnie, bo w sumie nie jest to moja ulubiona tematyka, ale dałam się namówić i nie żałowałam. Świetny bohater - takich dwuznacznych moralnie, ale jednak trzymających się swoich zasad lubię najbardziej. No i te oczy, niesamowite spojrzenie. Do tego rozterki serca - trudna miłość... Wszystko nieźle zagrane, zmontowane, przemyślane - nie mogło mi się nie spodobać.
praedzio - Pią 02 Wrz, 2016 12:55
Nooo.
Szeryf do schrupania natentychmiastowego. I podoba mi się to, że aż do końca nie poznajemy jego prawdziwego imienia i nazwiska.
Harry_the_Cat - Pią 02 Wrz, 2016 13:33
Moze zerkne, bo zdaje mi sie ze na jednej z moich subskrypcji sie przewinal.
praedzio - Pią 02 Wrz, 2016 13:45
A dla fanów serialu polecam filmiki z serii Banshee Origins - coś jak One Shoty z Marvela. W Banshee Origins akcja dzieje się przed rozpoczęciem sezonu pierwszego. To są krótkie scenki, których fabuła przewija się w opowieściach bohaterów serialu właściwego. A tu jesteśmy ich świadkami.
http://www.welcometobansh...ns-season-1.htm
Caitriona - Pią 02 Wrz, 2016 14:36
A ja sobie oglądam One of us: https://www.youtube.com/watch?v=spjjR_UERwU
Brytyjski serial, dwie rodziny spotyka wielka tragedia: młode małżeństwo zostaje zamordowane. Zupełnym przypadkiem podejrzany o dokonanie tej zbrodni wpada w ręce zdruzgotanych bliskich.
Harry_the_Cat - Pią 02 Wrz, 2016 14:49
A dzis na Netflixie 2 sezon Narcos! yay!
Fibula - Pią 02 Wrz, 2016 20:34
| praedzio napisał/a: | | Fibula napisał/a: | | Solowe popisy strikebackowców też widziałam. |
Masz na myśli Blindspot i ten drugi, którego nie oglądałam? |
Zaiste. W Player czy The Player wygibasy głównego bohatera były bardziej w duchu SB niż te w Blindspot. Strzelanki, pościgi i ucieczki z obowiązkowym wątkiem rodzinnym w tle. No i grała tam Marianna z serialowej wersji RiR; dziwnie się ją oglądało jako geniusza komputerowego o wyglądzie supermodelki.
Fibula - Pią 02 Wrz, 2016 20:40
To jeszcze zareklamuję na Ale Kino w niedzielę wieczorem brytyjski Sekret (Nesbitt i O'Reilly) i w środę wieczorem islandzki W pułapce. Opis z programu tv: Akcja filmu rozgrywa się w Seydisfjördur, mroźnym i odległym miasteczku rybackim znajdującym się na wyspie. Z wody wyłowiono właśnie zwłoki zamordowanego mężczyzny. Policja ogłasza alarm - wstrzymane zostają wszystkie loty z pobliskiego lotniska, a ludzie z podpływającego właśnie do brzegu promu nie mogą zejść na ląd. Nikt nie może opuścić wyspy, dopóki morderca pozostaje na wolności. Sprawę dodatkowo komplikuje fakt, że, do miasteczka zbliża się właśnie potężny sztorm. Mieszkańcy są więc uwięzieni...
Admete - Sob 03 Wrz, 2016 07:30
Ten drugi mnie interesuje.
praedzio - Sob 03 Wrz, 2016 19:11
Fibulo, Ty Zua Kobieto... Nadrabiam The Player. Akcja taka, że karta graficzna nie nadąża za obrazem.
Fibula - Sob 03 Wrz, 2016 21:44
Nie do końca taka była moja intencja, ale skoro się już poświęciłaś...
|
|
|