To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Anonymous - Wto 03 Kwi, 2012 13:15

Mnie tam sie Starcie tytanow w gruncie rzeczy podobalo - nie spodziewalam sie wiernej ekranizacji mitologii, ale calosc byla dla mnie niezwykle obrazowa i plastyczna. Na tyle, ze Perseusz wreszcie uzyskal twarz, a i meduza wreszcie zaczela przerazac.
Nie bylo to kino ambitne, ale litosci - kto sie tego spodziewal? W Hollywodzie ambitne kino fantasy? A swinie lataja?

Aragonte - Wto 03 Kwi, 2012 13:32

praedzio napisał/a:
Uuuuu... pojechali po Gniewie tytanów, pojechali... :lol:

http://film.interia.pl/re...ns,1778368,6290

"Voldemort w wersji light" :lol:
Nawet nie wiedziałam, że Ralph Fiennes w tym gra.

Anonymous - Wto 03 Kwi, 2012 14:03

bo w gruncie rzeczy "gra" to rzeczywiscie za duzo powiedziane. On tam jest. :twisted: Co do "kreacji" aktorskich, szczegolnie meskich - zgadzam sie. Cholera, wszyscy sa tam napompowani, bladzi. Jedynie role kobiece sa jakos bardziej widoczne, zdecydowane. I mnie tam sie podobal Perseusz. Taki milczacy bohater, co to robi to, co musi - czyli macha bronia. A ze macha dosc duzo, a jak sie macha, to sie nie gada - to jest tym bardziej milczacy. Logiczne, nie?
Liam ubrany w jakies blyszczace oczojebne zbroje, w ktorych wyglada jak rugbysta owiniety kuchenna folia aluminiowa. Ralf w podobnej stylizacji, tylko na ciemnoburo. I sie nie mieni az tak jak reszta - w koncu to ten zly.

praedzio - Wto 03 Kwi, 2012 14:05

:rotfl:
Yvain - Wto 03 Kwi, 2012 14:08

:rotfl: :rotfl: :rotfl: piekne
praedzio - Śro 04 Kwi, 2012 05:21

Że tak wrócę do Once Upon A Time: na FB toczy się dyskusja, kim też może być August. Na razie najciekawsze teorie to takie, że A. jest: 1) dorosłym synem Emmy (zwolennincy romansu między Augustem i Emmą próbują obalić tę teorię), 2) synem Rumpeltilskina (cholera, jak to się poprawnie pisze!!?), 3) Pinokiem.

:mysle:

milenaj - Śro 04 Kwi, 2012 07:44

Ten pomysł z synem Emmy też mi przyszedł do głowy.
Admete - Śro 04 Kwi, 2012 08:31

Nie wydaje mi się, żeby to był syn Emmy. Nie jesteśmy w świecie mitu, tylko baśni. Ewentualne kazirodztwo bardziej by pasowało do mitu ;)
praedzio - Pią 06 Kwi, 2012 10:13

Jeszcze taki fajny artykuł: http://seriable.com/once-...mystery-solved/

Oj, coś intryguje mnie ten pan pisarz... :ops1: :wink:

Admete - Pią 06 Kwi, 2012 10:25

O tych literackich powiązaniach czytałam na IMdB - podobaja mi się :)
Admete - Nie 15 Kwi, 2012 15:07

Promo kolejnego odcinka Grimm - robi sie coraz ciekawiej:

http://www.spoilertv.com/...ouse-promo.html

praedzio - Nie 15 Kwi, 2012 15:11

:excited:
Admete - Nie 15 Kwi, 2012 15:24

Ciekawa jestem, o jaki ruch oporu chodzi ;)
praedzio - Nie 15 Kwi, 2012 15:38

Ciekawe, czy szef Nicka czegoś nie namiesza.
Admete - Nie 15 Kwi, 2012 17:50

Na pewno namiesza i mam wrażenie, że to będzie główny zły.
praedzio - Nie 15 Kwi, 2012 17:53

W ogóle czego on chce od Nicka? Co to za wielka rodzina, do której należy i której członka się ostatnio pozbył? :mysle:

No, i jestem ciekawa tego klucza. :excited:

Aragonte - Nie 15 Kwi, 2012 18:14

A ja z Grimm zawisłam na odcinku czwartym, a z OUAT na bodajże czternastym i tak wiszę sobie...
Mało co mnie ostatnio wciąga :?

asiek - Pon 16 Kwi, 2012 07:18

Aragonte napisał/a:
Mało co mnie ostatnio wciąga

To tak jak mnie... Ostatni serial jaki oglądałam, to było DA. Kompletnie mnie opuścił serialowy wen.

praedzio - Pią 20 Kwi, 2012 21:31

Oho, Mr Gold bierze się za Augusta: http://www.hollywoodrepor...spoilers-314578

:excited:

Admete - Sob 21 Kwi, 2012 09:01

Też nie mogę się doczekac :)
BeeMeR - Sob 21 Kwi, 2012 19:35

Obejrzałam pierwszy sezon Battlestar Galactica (lub odcinki pilotażowe) i na razie to mnie tak średnio bierze - niby kosmos, a ja cały czas mam wrażenie, że oglądam obyczajówkę, takie pleple :mysle: Gajusz z blond wampem trochę mnie nudzi, ale jedno co się bardzo udało na koniec, to zaskoczyć mnie ukrytym cylonem - miałam kilka innych kandydatów a tu niespodzianka ;)
Mam nadzieję że teraz się zacznie faktyczna akcja.

Admete - Sob 21 Kwi, 2012 19:41

Akcji jest tam sporo, ale obyczajowego ple ple tez troche. Podobał mi się związek pani prezydent i starszego Adamy, reszta była strasznie telenowelowa ;)
Admete - Pon 23 Kwi, 2012 23:00

A w Once się podziało, bardzo dobry odcinek. To jedna teoria dotycząca Augusta musi ulec zmiane, moze druga jest prawdziwa? Pinokio do niego pasuje ;) Świetny Robert Carlyle - jak zawsze.
Aragonte - Pon 23 Kwi, 2012 23:04

A ja przerwałam oglądanie 18. odcinka OUAT. Jakoś zirytowało mnie pokazywanie młodości Reginy, takie tam ple ple, jak mawia BeeMeR :roll: Odpuszczam, niestety nadal coś w tym serialu mnie drażni.
Admete - Pon 23 Kwi, 2012 23:06

A szkoda, bo masz tylko jeden odcinek do nadrobienia i bardzo mi się podobał. Cały poświęcony mr Goldowi alias Rumpelsztykowi ( wedle nowego tłumaczenia baśni ;) ). Strasznie lubię Roberta Carlyle i czekam zawsze aż się poajwi w serialu, choćby na chwilę.