Fantastyka - Hobbit
Aragonte - Sob 17 Lis, 2012 18:06
Aine, czyżby podobał się nam ten sam krasnolud? I to taki, który nie jest Thorinem?
Swoją drogą nie mogę się doczekać, aż zobaczę Rysia w tej roli
| Akaterine napisał/a: | | Z tego co pamiętam to według opisu z książki wszystkie krasnoludy miały różne kolory bród (w tym żółte i fioletowe) |
I błękitne To już krasnoludki w baśni o Śnieżce są bardziej zróżnicowane.
Myślę, że wygląd najmłodszych krasnoludów jest dokładnie przemyślany przez Jacksona i jego kompanię
I to działa - zdradzę np., że Zuzie bardzo podoba się Fili
Akaterine - Sob 17 Lis, 2012 19:12
Fili też jest niezły. I też można się przyczepić, że bardziej wygląda na człowieka, mógłby być kimś z Rohanu .
Anonymous - Sob 17 Lis, 2012 19:20
Wiesz, on jest naprawde przystojny. I ma obledne oczy - nawet jak nie lubie brunetow, to zdecydowanie milo sie na niego patrzy (juz w BH).
Na pewno mi sie podoba, ale nie wiem, czy bedzie moim ulubiencem. Z wielkim zainteresowaniem zerkam na Filiego - nie znam tego aktora. Ciekawa jestem jego mimiki. Dopiero wtedy stwierdze. No i nie mowie zdecydowanego nie Rychowi i jego organowi. Tylko ja naprawde wole te wesole postacie. A sadze, ze ich mlodosc nam to zagwarantuje
Poki co Bilbo rulez
Aragonte - Sob 17 Lis, 2012 19:25
No, koniec to ta trójka będzie miała mało wesoły - ale masz rację, też mi się wydaje, że wcześniej postawią na humor Ogółem będą musieli zadbać o to, żeby krasnoludy były wyważone pomiędzy komizmem a ujęciem serio - widz trochę jednak powinien się przejąć ich losami
snowdrop - Sob 17 Lis, 2012 19:37
Hm, Fili jest całkiem, całkiem. I ma naturalnie kręcone włosy. Będzie na kim oko zawiesić.
snowdrop - Sob 17 Lis, 2012 19:40
Ten też jest niczego sobie. Gra Barda (kim był Bard )
Caitriona - Sob 17 Lis, 2012 19:50
| snowdrop napisał/a: | | Ten też jest niczego sobie. |
Luke Evans, ponoć dość często mylony z Orlando Bloomem
Bard był łucznikiem, zabił Smauga
praedzio - Sob 17 Lis, 2012 19:57
| Caitriona napisał/a: | | Luke Evans, ponoć dość często mylony z Orlando Bloomem |
Znany też jako Apollo o Złotych Gaciach.
Akaterine - Sob 17 Lis, 2012 19:58
Mi się też całkiem podoba Thranduil:
http://25.media.tumblr.co...9oo1_r1_500.jpg
Caitriona - Sob 17 Lis, 2012 20:00
| praedzio napisał/a: | | Znany też jako Apollo o Złotych Gaciach. |
Fakt, Starcie tytanów
snowdrop - Sob 17 Lis, 2012 20:05
O tak, niezłe ciacho.
Caitriona - Sob 17 Lis, 2012 20:16
| Akaterine napisał/a: | | Mi się też całkiem podoba Thranduil: |
O, kurczę, świetna charakteryzacja. Bardzo mi się podoba, Lee Pace też
Aragonte - Sob 17 Lis, 2012 20:21
Fantastyczny Thranduil
A aktor grający Filiego faktycznie ma w sobie coś
Wiecie co... Jakoś w ogóle mi nie przeszkadza, że niektóre krasnoludy nie będą wyglądały jak krasnoludy
Anonymous - Sob 17 Lis, 2012 20:44
i fajny byl z niego Zlotogacny Apollo
Anonymous - Sob 17 Lis, 2012 20:49
| Aragonte napisał/a: | | No, koniec to ta trójka będzie miała mało wesoły - |
w sensie krasnoludy, czy duch, wilkolak i wampir?
Aragonte - Sob 17 Lis, 2012 20:53
| AineNiRigani napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | No, koniec to ta trójka będzie miała mało wesoły - |
w sensie krasnoludy, czy duch, wilkolak i wampir? |
Krasnoludy. BH oglądałam tylko parę odcinków i niewiele mam do powiedzenia na jego temat, a na pewno nic w tym wątku
Aragonte - Wto 20 Lis, 2012 10:35
Był ten spot z przemową Bilba i jego uroczym śmieszkiem na tekst Thorina o walce?
http://www.youtube.com/watch?v=JxrW2T1F8KA
Anonymous - Wto 20 Lis, 2012 12:48
nie wiem, ale ja go uwielbiam
Aragonte - Wto 20 Lis, 2012 13:10
Świetny jest A Freeman - genialny
Za f-b zwierzowym - Gandalf baby-sitterem?
http://24.media.tumblr.co...jbxeho1_500.png
Anonymous - Wto 20 Lis, 2012 13:56
no wlasnie tez mialam to wkleic Fajny news
snowdrop - Wto 20 Lis, 2012 17:17
Szczerze zazdroszczę dzieciom Martina. Ja też tak chce, i sir Ian może mi czytać cokolwiek, nawet przepisy kucharskie. On ma taki piekny głos
Aragonte - Wto 20 Lis, 2012 20:10
Mnie też I Rysio mógłby mi coś poczytać, mrrrr....
snowdrop - Czw 22 Lis, 2012 13:35
Wczoraj zaczęłam czytać Kubie Hobbita. Niektóre rzeczy musiałam pomijać, bo się młody nudził. Za to bardzo podobała mu się scena gdy zamiast Gandalfa pojawiały się w domku krasnoludy. I tak, oni mieli kolorowe brody
I jak tak czytałam, to zastanowiło mnie to: cyt. "Nic więc nie podejrzewał Bilbo, gdy owego ranka zobaczył małego staruszka w wysokim, spiczastym niebieskim kapeluszu ....".
MAŁEGO ? Jeżeli dla Bilbo był on mały, to skąd mamy takiego wielgaśnego Gandalfa.
Aragonte - Czw 22 Lis, 2012 13:42
Snow, to nie jest w pełni zgodne z realiami WP, od razu się na to nastaw
Hobbit w sumie był pewnym żartem poważnego pana profesora, który niespodziewanie zapewnił mu niezwykłą popularność, a jego akcja, chociaż osadzona w realiach Śródziemia, nie da się łatwo wpasować w chronologię. I wiele rzeczy się zwyczajnie rozłazi (aczkolwiek Tolkien sporo dopasował w późniejszych edycjach).
Pierwotnie np. akcja, jak się wydaje, toczyłaby się w ciągu Pierwszej Ery, czyli z 6 tysięcy lat wstecz (akcja Hobbita i LOTR dzieje się pod koniec Trzeciej Ery dziejów Śródziemia).
Piszę to bez czepiania się - zapanowanie nad tak ogromnym materiałem to naprawdę ciężka sprawa (gorzej to szło Musierowicz ).
primavera - Czw 22 Lis, 2012 14:30
| Aragonte napisał/a: | Mnie też I Rysio mógłby mi coś poczytać, mrrrr.... |
ooooh taaak
|
|
|