Fantastyka - Pamiętniki Wampirów (Vampire Diaries)
Fibula - Sob 16 Kwi, 2011 09:22
| Eeva napisał/a: | | Fibula napisał/a: | | Podobno ktoś ma zginąć i raczej nie będzie to Bonnie |
Szkoda. |
To tylko moje spekulacje, więc nie trać nadziei
Yvain - Sob 16 Kwi, 2011 13:16
No i Bonnie przeżyła, ale jest jeszcze szansa Odcinek niezły, Damon wraca do gry, Matt odwala kolejne kłamstwa chociaż mu głupio, Elena...ehhhh... ta to zawsze wszystko wie najlepiej więc budzi starego dobrego znajomego. Jak będzie dalej, zobaczymy
Eeva - Sob 16 Kwi, 2011 17:40
| Yvain napisał/a: | | No i Bonnie przeżyła, ale jest jeszcze szansa |
Cały czas mam nadzieję. Chociaż po tym pięknym spektaklu, rozdzierającym spojrzeniu i kaskadzie iskier to juz sama nie wiem.
Odcinek am sobie fajny, ale też klasyczny - Damon to badass, któremu jednak zależy, Stefan snuje sie po domu i cierpi, Elena chce by było wszystko po jej myśli bo przecież jest genialna i jej plany zaaaaawsze sie udają.
Troche mi żal Alarica, bo lubię gościa. Jednak musze przyznać, że z osobowością Klausa, stał się nagle jakiś takie bardziej niebiezpieczny i pociągający.
Chciałabym też zeby Matt przestał ściemniać, bo Carol jest fajną i zasługuje na porządny związek - moze Tyler wróci ????
Yvain - Śro 27 Kwi, 2011 09:58
Odcinek z Klausem pokręcony wychodzi na to, że Elijah to następny ogłuszony przez Kaśkę Stefan zachował się jak świnia i ma jeszcze z tego radochę, jest obrzydliwy , Elena też gra brzydko, zamiast przyznać rację planom Damona i Bonnie, bo i tak okazuje się, że bez wiedźmy ani rusz, to Stefan i Elena zachowują się tak jakby odkryli nagle Amerykę, już Elijah wydaje się być jakiś uczciwszy w tym wszystkim :wink
Ps. Jak zwykle w zapale potrafię pokręcić, myśląc o jednym a pisząc drugie
Eeva - Pią 29 Kwi, 2011 12:30
Obejrzałam odcinek 19 i moje refleksje nic a nic sie nie zmieniają.
Elena jest tak gupia, że aż ziemia jęczy - ja rozumiem że Elijah być moooooże jest szlachetny i być mooooooże uczciwy i być mooooooże faktycznie dotrzyma słowa i wszystko będzie cacy, ale no litosci. Czyha na nią przeprzydły (ale tylko w przeności, bo generalnie jest całkiem hot) wampir, który chce ją zabić a ona nie konsultuje sie z nikim i wciela w życie swój plan. Hmmm taaaak, jasne
Stefan pokazał pazur, a raczej kawałek pazura bo trwało to jakies 5 sekund, ale i tak doceniam wysiłek w to włożony. Musiało być mu ciężko otrząsnąć się z tego marazmu godnego Baudlaira.
Fajnie, ze Jenna sie o wszystkim dowieziała, czas najwyższy.
Poza tym troche brakowało mi Caroline, Matta i reszty. Zupełnie jakby serial toczył sie tylko wokół Eleny. Tak wiem, toczy sie, ale wiecie co mam na myśli
Yvain - Pią 29 Kwi, 2011 13:08
| Cytat: | | Fajnie, ze Jenna sie o wszystkim dowieziała, czas najwyższy |
Fakt to świetna kobitka, nie zasługiwała na bajki
Eeva - Pią 29 Kwi, 2011 13:58
No i ja juz po 20 odcinku. Powiem tyle - WTF???
Jenna? Damon?? Hello, o co chodzi?
Fajnie, ze Tyler wrócił, po cichu na to liczyłam.
Od razu wiedziałam, że Jules też była schwytana, nie ma opcji żeby Klaus nie miał zapasowych skłądników. No ale Jenna? Dlaczego? Zupełnie nie rozumiem co siedzi w głowie scenarzystom..
A poza tym to gdzie nagle schowali sie Bonnie i Jeremy ?
Yvain - Sob 30 Kwi, 2011 18:45
Też uważam , że sporo plączą Damon i Jenna to porażka przecież nie mogło to spotkać Stefana? I tak jest dupkiem, sam dopomaga przekształcić się bratu w wampira, ukochanej pozwala zginąć, co jest z tym facetem? A Bonnie i Jeremy są pewnie na wycieczce po Europie
Yvain - Pią 06 Maj, 2011 22:24
Nie stanowczo takiej sytuacji mówimy nie!!! Jenna i Damon najbardziej pokrzywdzeni, Matt rzuca Caroline, Tyler w roli pocieszyciela wypada wprawdzie bardzo ujmująco, ale...ehhh do luftu takie rozwiązania. Jak nie wymyślą czegoś żeby Damona ocalić, to nie warto już dłużej tego oglądać
Gunia - Sob 07 Maj, 2011 19:47
Scenarzystów tym razem naprawdę poniosło...
Eeva - Sob 07 Maj, 2011 21:56
O nieeeee, no kurde, czemu Jenna?? Byłaby takim fajnym wampirem...
Scena kiedy trwa rytułał i nagle pojawia się Stefan i jest takie ujęcie jak stoi na wysokiej skale - bezcenne. True hero. Poza tym klasycznie snuje się po kątach.
Jak widzimy Bonnie i Jeremy się odnaleźli - jednak nie mieli wykupionej wycieczki po Europie. A szkoda. Bonnie była taka wspaniała kiedy obezwładniała Klausa, że aż uroniłam łezkę albo i dwie. Była taka dzielna i wogóle. Wielkie brawa.
John postąpiła pięknie i szlachetnie, chyba pierwszy raz w życiu. Szkoda tylko, że najpierw dał pierścień Jeremiemu, a potem go odebrał i dał Elenie.
I dobrze, że Matt rzucił Caroline, bo ja jestem fanką połączenia Caroline-Tyler. Kibicowałam od początku.
Gunia - Pią 13 Maj, 2011 19:13
No, nareszcie... Zasadniczy wątek zmierza w "naszym" kierunku.
Yvain - Sob 14 Maj, 2011 13:57
Ho, ho , ho ale się namieszało, pozmieniało. No zobaczymy co dalej, ciekawie się zrobiło
Gunia - Sob 14 Maj, 2011 19:07
Dopiero po obejrzeniu odcinka uświadomiłam sobie, że to przecież koniec serii! No to poczekamy sobie do września... Ciekawe, co będzie z Jeremym.
Yvain - Sob 14 Maj, 2011 19:25
Fakt, Jeremy i te widzenia, ciekawe na co się ma to przydać
Gunia - Sob 14 Maj, 2011 19:39
Może zrobią z niego zombie jak z chłopaka z "The Gates". Ja trochę żałuję, że go jednak nie zmienili w wampira.
Yvain - Sob 14 Maj, 2011 20:10
Chyba, że Bonnie znów mu pomoże, albo Stefan Fakt wampir byłby z niego niezły
Eeva - Nie 15 Maj, 2011 18:30
| Yvain napisał/a: | | Chyba, że Bonnie znów mu pomoże, albo Stefan |
hahaha, no tak bo Stefan to true hero. Zapewne przybierze tą swoją minę cierpiętnika i pójdzie ratować Jeremiego.
Myślałam, ze strzelę stefka w twarz w tym dcinku.
| Gunia napisał/a: | | Ja trochę żałuję, że go jednak nie zmienili w wampira. |
A ja nawt nie, bo jakby scenarzyści utrzymali tempo w jakim obecnie wszystkich przemieniali, to wkrótce byłoby to miasto wampirów...
Eeva - Czw 22 Wrz, 2011 09:07
Jestem po pierwszym odcinku sezony kolejnego.
Generalnie jestem zadowolona, odcinek utrzymany w dobrym tempie, jakoś mi się nie dłużyl, no i Damona dużo, co zawsze jest plusem.
Steff nawet jako bad boy ma cierpiętniczą minę, a juz zapomniałam jak mnie to irytowało.
Jeremy hmmmm... no nie wiem, skojarzyło mi się tylko "I see dead people". Trochę to bylo dziwne ale może sie rozkręci.
Bardzo mi się podobało zakończenie, nie moge sie doczekac co się stanie dalej.
asiek - Czw 22 Wrz, 2011 10:05
Nadgoniłam kilka zaległych odcinków i zniechęciłam się znowu do serialu po zobaczeniu aktora, który zagrał Klausa... OKROPNY ! Zero charyzmy, już nie wspomnę o braku urody... Ehhhh...Spodziewałam się kogoś na miarę Aro lub Erica, a tu zjawia się jakiś chłystek... To ma być ten osławiony Pierwotny ???!!!!!
Jeśli chodzi o akcję, to scenarzyści utrzymują dobre tempo... Gdyby nie dwie marudy, które na dłuższą metą są męczące, byłoby jeszcze lepiej.
BTW... Serialem powinno zainteresować się stowarzyszenie AA... alkohol leje się tam strumieniami. Dobrze, ze Damonowi nie grozi marskość wątroby.
Yvain - Czw 22 Wrz, 2011 10:35
ale to nawet by było ciekawe jak to u wampirów jest z nadużyciem alkoholu, mają kaca czy nie
asiek - Czw 22 Wrz, 2011 10:50
... Wszystko wskazuje na to, że nie. Szczęściarze.
Eeva - Czw 22 Wrz, 2011 10:57
| asiek napisał/a: | | Spodziewałam się kogoś na miarę Aro lub Erica, a tu zjawia się jakiś chłystek |
Ja się właśnie też spodziewałam kogoś na miarę Erica. No nie wiem, wikinga! Kogoś kto będzie potężnym pierwotnym. A nie no tego... nie wiem jak go nazwać. Pfffff.
Eeva - Wto 27 Wrz, 2011 08:37
Ah, drugi odcinek.
Zacznę od końca, czyli od zakończenia - no tego żem się nie spodziewala.
Z niecierpliwością czekam na jakiś gorący rozwój akcji na linii Elena-Damon, bo na razie jakoś tak no nie wiem, nudno jest. elena nic się nie zmienila przez wakacje - nadal głupia jak but, wszędzie się pcha i wszystko wie najlepiej. Daaaa.
Tyler pozostaje moim ulbieńcem i o ile producenci nie zafundują nam jakiegoś nowego ciacha, to już tak zostanie
asiek - Wto 27 Wrz, 2011 08:59
| Eeva napisał/a: | | Ah, drugi odcinek. |
Prawda ? ... Podobały mi się "przepychanki" między Eleną i Damonem.
A tak poza tym, to ubawiłam się na widok tatusia Caroline...Tego aktora pamiętam z Dynastii. ... OMG, ile to czasu minęło...
| Eeva napisał/a: | | Tyler pozostaje moim ulbieńcem |
Tyler jest sympatyczny, tylko dlaczego taki malutki ? Nic nie poradzę, nie przepadam za niskimi facetami.
|
|
|