To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fringe

Admete - Pią 30 Wrz, 2011 19:44

Nie oglądałam wszystkich odcinków sezonu 3, ale postanowiłam obejrzec początek sezonu 4 :) Musze przyznać, że świat bez Petera nie jest taki ;) Podobało mi się. Tak z ciekowości zapytam - czy postac Petera juz nie wróci?
Caitriona - Sob 01 Paź, 2011 16:00

Admete napisał/a:
Tak z ciekowości zapytam - czy postac Petera juz nie wróci?

Nie wiem, ale jeśli nie wróci, to chyba przestanę oglądać ;) Perter wprowadzał humor i ciepło, nie rusza mnie czy będzie z Olivią, bo oni ogólnie średnio mi do siebie pasują, ale po prostu Petera lubię i wolę jak jest. Ma tez fajne relacje z Walterem ;)

trifle - Sob 01 Paź, 2011 16:10

Ja tam myślę, że wróci, bo właśnie serial straciłby za dużo fanów ;)
Alicja - Sob 01 Paź, 2011 17:16

możliwe, że wróci, ale sezon 4 ma być bez Petera
Admete - Sob 01 Paź, 2011 18:58

A mnie sie ta seria bez Petera podoba. Teraz mamy dwa światy, które ze soba współpracują ( powiedzmy ;) ). Aktor robi coś innego, czy tak im wyszło ze scenariusza?
Alicja - Nie 02 Paź, 2011 10:58

Admete napisał/a:
Aktor robi coś innego, czy tak im wyszło ze scenariusza?

wydaje mi się, że trochę scenarzyści i producenci sami to sobie zagmatwali. Najpierw trzymali się twardo stanowiska, że Peter wogóle nie istniał i tak poprowadzą 4 sezon. potem zmiękli i niby "nie istniał" zamieniło się na "nie istnieje, chociaż poprzednie trzy lata jednak się wydarzyły" :roll: :roll: Jak podają obecnie Peter może wrócić chociaż nie bez problemów.
A pomarańczowa czołówka ma oznaczać świat bez Petera. Dlaczego nie fioletowa? :wink: Nigdy bym się tego nie domyśliła po kolorze, gdybym nie przeczytała :-P

Fringe w 4 sezonie ma skupiać się na podróżach w czasie, wymykającą się spod kontroli biologią i tymi, którzy zadzierają z prawami natury. Może być całkiem ciekawie :-D

Admete - Nie 02 Paź, 2011 15:32

Ja juz uważam, że poszli we własciwym kierunku :) Bardzo mi się podobały te dwa odcinki, o wiele bardziej niż większośc sezonu 3. Wracam więc do oglądania.
Caitriona - Sob 29 Wrz, 2012 20:14

Pierwszy odcinek piątej serii już jest ;)
Admete - Sob 29 Wrz, 2012 20:25

Wiem, bardzo dobry. Podoba mi sie przeniesienie w czasie.
Caitriona - Wto 22 Sty, 2013 00:13

No to skończyła się przygoda z serialem... Dobrze, że w żaden sposób nie próbowali go przedłużyć. Ogólnie całość oceniam jako dobrą, momentami bardzo dobrą. Troszkę pod koniec miałam już dość afery z łysolami (wolałam serie o dwóch światach), więc zawiesiłam oglądanie, ale w końcu wróciłam i do oglądałam z przyjemnością. Będę wspominać miło, choć wracać nie będę ;)
Admete - Wto 22 Sty, 2013 09:43

A wiesz, że ja z kolei kiedyś bym to zobaczyła jako całość, bo tak to się oglądało z przerwami...Po paru latach może.
Anonymous - Wto 22 Sty, 2013 10:10

Ja oglądnęłam chyba dwa sezony i sądzę, że teraz wrócę do Fringe... przecie kochałam Biszkopta i ten serial zaczęłam oglądać w fajnym momencie mego życia :)

Teraz jak się skończył zrobię sobie maraton

Admete - Wto 22 Sty, 2013 10:15

I słusznie. Jest tam pare bardzo ciekawych i wzruszających wątków.
Anonymous - Wto 22 Sty, 2013 10:19

No i jest Biszkopt i Denethor :mrgreen:

Aczkolwiek ten czarny łysy, bodajże z FBI mnie przerażał :excited:

Admete - Wto 22 Sty, 2013 10:20

Ten czarny łysy to bardzo fajna postac. I Nina Sharp się zmienia w czasie...I będziesz miec podwójnego Denethora ;)
Anonymous - Wto 22 Sty, 2013 12:19

Admete napisał/a:
Ten czarny łysy to bardzo fajna postac.

Ale wygląd jego mnie przeraża, ma wyraźnie zarysowaną czaszkę.
Taka chodząca czacha obciągnięta zbrązowiałą skórą :confused3:

Admete - Wto 22 Sty, 2013 19:00

A - o to ci chodzi :) Ma taki dośc dziki wygląd, to fakt ;) Tajemniczy.
Anonymous - Wto 22 Sty, 2013 19:34

Tajemniczy to jedno, przerażający - drugie.

Mógłby grać Mroczny Znak :mrgreen: