To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Guy of Gisborne 3 (Robin Hood seria 3) 2009

Gosia - Nie 31 Maj, 2009 22:25

Mag13 napisał/a:
Ale ogólnie - odcinek był dobrze skomponowany, pełen dramatycznych zwrotów akcji, no i wreszcie dano mówić Guyowi/RA!

Dlatego właśnie odcinek był dobry :-D
Tak, można to odebrać jako zmartwychwstanie Marian i poświęcenie życia dla zbawienia Guya (gdyby potraktować RH poważnie ;) )
Taki był chyba jednak i zamysł twórców filmu, choć czasem wiodą widzów na manowce albo raczej nie wiedzą, o co im właściwie chodzi.
Mam wrażenie, że odcinki, kiedy Guya jest więcej, gdy ma coś RA do grania, są lepsze. Czy to tylko wrażenie fanki Rysia? Chyba nie, po prostu Richard swoją grą aktorską podnosi poziom całości. A poza tym, mam wrażenie jeszcze jedno, że Rysiowi świetnie się gra z kobietami ;) Szkoda, że ta rólka Meg była tak krótka...
Oczywiście interakcje z szeryfem też były świetne. :mrgreen:
Weźmy Jonasa, czy on jest w stanie czymś nas zaskoczyć? :roll: Kogo obchodzi trójkąt: Robin, Kate i Isabela? :roll:
A tymczasem kilka krótkich scenek RA w tym odcinku, rozmowy Guya z Meg oglądałam kilkakrotnie, tyle w nich było treści..
Byłam zaskoczona, że znaleziono aktorkę tak podobną do Lucy, ale naprawdę jest podobna!
A sama Isabela zrobiła się chyba gorsza od Guya...

Gosia - Nie 31 Maj, 2009 22:44

A no właśnie, mogli z tym uśmierceniem poczekać :mrgreen:
Ale w tym odcinku Guy nie był zły, a jednak jakże pociągający! Czyżby tylko dlatego, że wcześniej był zły, bardzo zły, i nagle można było zobaczyć inną stronę Guya?
Dlaczego jednak także tak dobre były odcinki 2 serii, gdy wydawało się, że Guy ma szansę na ekspiację? Choćby "kultowy" ( :mrgreen: ) 10 (bodajże) z atakiem na zamek Nottingham? Albo ten gdy prosił Marian, by została w zamku i uczyniła to miejsce lepszym..

Anonymous - Nie 31 Maj, 2009 22:53

Ja polegam na gustach Gosi jak na Zawiszy.... nie mogę się doczekać środy mam ze trzy odcinki do nadrobienia, albo i cztery :banan:
Anonymous - Nie 31 Maj, 2009 22:57

Mag13 napisał/a:
Kasiek, w tych odcinkach nie ma wiele Guya, jest natomiast pełno Księcia Jana. Nie wiem, jak to zniesiesz!

z rozkoszą... zarośnięty Gej nie budzi we nie uczucia aż tak pełnego pasji jak wtedy gdy wygląda jak czlowiek... kojarzy mi się z Grimą Smoczym Językiem :roll:

Gosia - Nie 31 Maj, 2009 23:05

Lady_Kasiek, ąż się boję Twojego potencjalnego rozczarowania :rumieniec:
Mnie się podoba taki Guy zarośnięty, ale nie wtedy kiedy morduje (wtedy czuję frustrację :wsciekla: ), ale kiedy widać w nim człowieka, jak w tym ostatnim odcinku. Scenki są krótkie, ale każda to perełeczka, jak dla mnie. Zwłaszcza ta, którą tu zalinkowałam. :serduszkate: No i ta pod drzewem, na końcu!

Anonymous - Nie 31 Maj, 2009 23:07

Gosia napisał/a:
ale kiedy widać w nim człowieka, jak w tym ostatnim odcinku.

Uwielbiam Go wtedy, On jest wtedy taki... taki ludzko-kochany, az mam ochotę Go przytulić...
Gosia napisał/a:
Lady_Kasiek, ąż się boję Twojego potencjalnego rozczarowania

nie wiem czy kiedyś nadejdzie... ile razy oglądałam/czytałam coś polecanego przez Ciebie ani razu siem nie zawiodła... kompatybilny gust :mrgreen:

trifle - Nie 31 Maj, 2009 23:12

Na serio oglądacie każdy odcinek? :mysle:
Gosia - Nie 31 Maj, 2009 23:13

Każdy odcinek, w którym gra Richard :mrgreen:
Anonymous - Nie 31 Maj, 2009 23:13

trifle napisał/a:
Na serio oglądacie każdy odcinek? :mysle:

no nie własnie :ops1: bo... nie ma literek. i nie ma czasu też aż tyle... ale nadrabiam jak tylko mogę :mrgreen:

Gosia - Pon 01 Cze, 2009 07:58

Ja po prostu jestem wierna jednemu :lol:
Anonymous - Pon 01 Cze, 2009 09:02

Mag13 napisał/a:
Jestem bardziej hetero niż Lady G.

czyli Gosia jest bardziej... a contrario :rotfl:

szarlotka - Pon 01 Cze, 2009 10:25

Obejrzałam hurtem odcinki 6, 7, 8 (oczywiście dla TS - long live Prince John!) i 9. Mam wrażenie, że taka dawka RH powoduje prostowanie zwojów ;) Zdecydowanie najbardziej podobał mi się szósty - te przepychanki księcia, Guya i szeryfa... Czy książę powróci? :mysle:
Aha, czy dobrze rozumiem, że Guy miał jakąś kobietę? Przy pierwszym sezonie szybko się poddałam i jestem jakby niezorientowana :ops1:

Anonymous - Pon 01 Cze, 2009 11:54

Guy ma nawet dziecko :mrgreen:
krista - Wto 02 Cze, 2009 13:45
Temat postu: na powitanie
jestem nowa -Witam wszystkich serdecznie!!!!
w związku z tym, że mój pierwszy post jest na tym wątku - zacznę od czegoś ładnego:
http://www.youtube.com/wa...feature=related

pozdrawiam!

Alicja - Wto 02 Cze, 2009 14:33

zapraszamy do przywitalni :-D :hello:
Gosia - Wto 02 Cze, 2009 16:29

Kolejny świetny teledysk HeathDances :serduszkate:

Witam, Krista :hello:

szarlotka - Wto 02 Cze, 2009 16:45

Witam i ja :hello:

A wracając do tematu: Guy miał dziecko? :excited: I co się stało w tym 13 odcinku? Może jakaś szybka akcja uświadamiania, zanim dokopię się do odpowiedniego wątku i zaspokoję ciekawość? ;)
Szkoda, że księcia J. już nie będzie. Prześmieszny był...

Gosia - Wto 02 Cze, 2009 17:09

Której serii?
W 1 sezonie był w ostatnim odcinku niedoszły ślub Guya i Marian.
A w 13 odcinku serii 2 Guy ... to trzeba zobaczyć ;)

Anonymous - Wto 02 Cze, 2009 21:36

Mag13 napisał/a:
Piekny jest świat, w którym są jeszcze ludzie, którzy czegoś nie widzieli!

Mag... Ty wykładowca i takie rzeczy... ludzi, którzy czegoś nie wiedzieli są chyba codziennością :mrgreen:

Alicja - Wto 02 Cze, 2009 23:06

Mag13 napisał/a:
dziś widziałam studenta mającego zamiar zdać egzamin z historii XIX wieku, który nie wiedział, że była rewolucja francuska....

ale to nie wiedział oznacza, że naprawdę nie wiedział?? :shock:

Alicja - Śro 03 Cze, 2009 07:39

w takim razie ktoś inny powinien zostać palnięty, nie ty Mag :confused3:
szarlotka - Śro 03 Cze, 2009 10:10

Merci, drogie Damy, czuję się zachęcona :kwiatek: W każdym razie do 13 odc. drugiego sezonu na pewno. W pierwszym sezonie szybko się poddałam, bo do szału mnie doprowadza ta banda przygłupów z lasu ;) Ale w takiej sytuacji chyba zdobędę się na heroizm...
krista - Śro 03 Cze, 2009 18:57
Temat postu: ślepa jestem !
Alicja napisał/a:
zapraszamy do przywitalni :-D :hello:

gdzie ta przywitalnia???????? pozdrawiam :roll:

Alicja - Śro 03 Cze, 2009 19:10

krista napisał/a:
gdzie ta przywitalnia???????? pozdrawiam

na stronie głównej jest dział - przy kawie, a tam temat: przywitalnia :-D

krista - Śro 03 Cze, 2009 19:13

Alicja napisał/a:
krista napisał/a:
gdzie ta przywitalnia???????? pozdrawiam

na stronie głównej jest dział - przy kawie, a tam temat: przywitalnia :-D

dziękuję!
mimo zwiedzania i zapoznawania z "terenem" jeszcze nie mogę się odnaleźć...