To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji

BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 12:20

Trzykrotka napisał/a:
Uff, nawet nie mów :roll: Siła się trzymam za rękę, żeby nie zaczynać oglądać nic ze starszej listy, póki nie ubędzie coś z tego, co już oglądam
Kiedy ja właśnie mam wrażenie, że co chwilę coś nowego zaczynasz (Yong Hwa x2 daleko nie szukając ;) ) lub kończysz :mrgreen: , a ja wciąż w tej samej dramie - ale też i dlatego nie pozwalam sobie zaczynać nowej zanim nie skończę poprzedniej, z wyłączeniem bieżących, które same jakoś wskakują priorytetowo ;) Jednak oglądanie w dawce po dwa odcinki to doskonały tryb - o wiele lepszy niż odcinek raz na tydzień czy dwa.

Agn napisał/a:
On jest stworzony do garniturów, krawatów i eleganckich zegarków. *wzdycha*
Oj, jest (wielu mężczyzn jest, tak po prawdzie :serduszkate: W garniturach najczęściej od razu wyglądają o wiele lepiej niż np. w sweterkach, choćby nie wiem jak markowych :P )
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 12:44

Ja raczej wolę skupić się na jednej dramie, obejrzeć ją do końca i dopiero brać się za następną. Inna sprawa, że KoD to pierwsza od dłuższego czasu moja drama :wink:

Dojechałam do siódmego odcinka KoD (tzn. padłam spać w trakcie jego oglądania, nie czekałam na kolejne dręczenie końcówką :-P ). Amnezja scenarzystki była boska :-D Twórcy wyraźnie puścili oczko do widzów. A reakcja Anthony'ego :lol: i jak się wypierał, że dał się nabrać :rotfl: No i ta króciutka scenka, kiedy przysunął się do scenarzystki, żeby jej zakomunikować oschłym tonem, że fatalnie zagrała tę scenę - ojjj, iskry poszły :-D I jego wkurzona mina na korytarzu, kiedy już się nie kontrolował :lol: I zaskoczenie jego współpracownika, który takiego Anthony'ego nie widział :-D

BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 12:46

3 dni odc 12. cd.

zwracam honor :szacuneczek:
wątek romantyczny rozwija się wreszcie pełną parą :mrgreen:
w dalszej części odcinka emocje były, i to nawet wybuchowe, rzekłabym :banan:

Że nie wspomnę o wyznaniu, które padło, zaproszeniu do domu, opuszczeniu rolet ;) oraz udzieleniu własnego łóżka tudzież ciuchów (dobrze, że oni to zawsze zaznaczają, bo mogłabym się nie zorientować, a to takie znaczące: ona w ciuchach onego ;) ) - wszystko w wykonaniu naszego agenta :mrgreen:
Zadowolonam :banan:

lekki spoiler obrazkowy
Spoiler:

Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 13:24

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Uff, nawet nie mów :roll: Siła się trzymam za rękę, żeby nie zaczynać oglądać nic ze starszej listy, póki nie ubędzie coś z tego, co już oglądam
Kiedy ja właśnie mam wrażenie, że co chwilę coś nowego zaczynasz (Yong Hwa x2 daleko nie szukając ;)

Kiedy nie - to są chwilowe skoki w boki, zgodnie z zasadą - oglądam to, co miłe jest mojemu sercu. A ja uwielbiam oglądać kluczem aktorskim. Stęskniłam się za YongHwą - zapuściłam sobie go, acz niekoniecznie będę kontynuować. BTW - zapuściłam sobie też dla niego te kawałki 1 odcinka Marry Him, w którym się pokazał, w postaci czebolskiej, czyli w trzyczęściowym garniturze i z zaczesanymi włosami :serduszkate:

Choć jako PD też mi się podobał

BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 14:44

Trzykrotka napisał/a:
Choć jako PD też mi się podobał
Mnie nawet chyba bardziej - tj. garnitur jak najbardziej, ale reszta już nieszczególnie.

Toć ja tylko o wrażeniu mówię :kwiatek: A nawet jeśli to co, jeśli sprawia przyjemność to warto :mrgreen:
Ja też robię skoki w boki, ale filmowe, bo jak zaczęłam dwie/trzy dramy na raz to strasznie długo to szło :roll: Gdyby nie to już bym zaczęła fefnaście :zawstydzona2:
Np. mam wielką ochotę na Greatest Love przed You are all surrounded :mysle:

Stęskniłam się za INR3 więc obejrzałam następny odcinek - ech, te chłopy z bajki :serduszkate: Miło popatrzeć i pomarzyć. Bardzo to sympatycznie się ogląda.
Żyrafka rulez ;)

Admete - Pią 11 Kwi, 2014 15:07

U mnie Three days czeka, ale się doczeka. Bo ja mam jeszcze parę rzeczy z zachodniej cywilizacji do oglądania ;) Aragonte mnie też ta scena rozbawiła. Aktor jest mistrzem takich scenek. Jako Anthony ma takie ostre, ściśle wyliczone ruchy,które w połączeniu ze stylizacją ubioru i fryzury robią świetne wrażenie.
New leaf będę oglądać.Może jeszcze mi coś polecicie z tych nowych rzeczy? Znacie mój gust ;)

Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 15:47

Admete napisał/a:
Może jeszcze mi coś polecicie z tych nowych rzeczy? Znacie mój gust ;)

Zacżeła się (chyba po Age of Feelings) nowa drama o zemście w świecie finasów (cokolwiek to znaczy :wink: ) - wygląda na thriller. Nazywa się Golden Cross. Gra dziewczyna z Poseidona i bardzo fajny aktor, którego kojarzę jako wiecznego drugoplanowce. Na dramabeans piszą, że zaczęło się bardzo dobrze i może w związku z tym będą robić streszczenia. Łamię się jeszcze, czy się brać, bo mnie kusi...
Bo innej, która się zaczęła, nie tknę nawet kijem. Melodramat Angel Eyes o niewidomej (pewnie odzyskującej wzrok :roll: ) z Jan Di - nehi! Za Jan Di stanowczo zamknęłam drzwi po ostatnim odcinku BBF>

BeeMeR napisał/a:

Np. mam wielką ochotę na Greatest Love przed You are all surrounded :mysle:

Tak! Tak! :excited: Co Ci szkodzi zrobić sobie test 2 odcinków (pierwszy mnie na przykład nie powalił... Robię polski sos, ale idzie żmudnie...

BeeMeR napisał/a:

Żyrafka rulez ;)

Bidula wymolestowana na dziesiątą stronę :rotfl:

Admete - Pią 11 Kwi, 2014 16:02

Spróbuję zrobić podejście do Golden Cross ;)
BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 16:18

Trzykrotka napisał/a:
Bo innej, która się zaczęła, nie tknę nawet kijem. Melodramat Angel Eyes o niewidomej (pewnie odzyskującej wzrok :roll: ) z Jan Di - nehi! Za Jan Di stanowczo zamknęłam drzwi po ostatnim odcinku BBF>
Amen.

Już ja dobrze wiem, że na dwóch odcinkach nie stanie i wcześniej muszę/chcę skończyć INR3 :wink:

Jakby ktoś był zainteresowany, to chętnie się podzielę przy spotkaniu filmem: :mrgreen:
Detective K - Secret Of Virtuous Widow (2011)
ale narzucać się nie będę ;)

Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 16:57

Ja bym to chętnie obejrzała :wink: ale może wygrzebię w norce sympatycznego sierściucha :wink:
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 17:23

Trzykrotka napisał/a:
A z tego, jaką drogą Anthony Kim doprowadza do nakręcenia dramy, można sie uczyć sztuki wojennej :mrgreen:

Notabene mam wrażenie, że którymś odcinku (kiedy napuszczał niedoszłego kierownika na obecnego (kucharza z KSS) cytował jakiś fragment Sztuki wojny Sun Tzu :wink: a przynajmniej mocno tym mi tym traktatem pachniało :wink:

*doczytuję wątek, wyłapując odnośniki do KoD*

BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 17:30

Aragonte napisał/a:
*doczytuję wątek, wyłapując odnośniki do KoD*
też to robiłam :mrgreen: Właściwie ciągle robię jak jakąś dramę nadrobię :mrgreen:
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 17:53

Ja jeszcze nie nadrobiłam KoD, ale wciągnięta jestem. Dzisiaj będzie dłuuugi seans, jak wrócę do domu :cheerleader2:
Ciekawe, kiedy doczekam się pierwszego odcinka produkowanej dramy :-P

zooshe - Pią 11 Kwi, 2014 18:12

Z nadchodzących nowości dam szansę Gap Dong. Lubię tematy seryjnych morderców i może spełni się moje Heirsowe marzenie i ktoś zamorduje Rachel. :mysle:
https://www.youtube.com/watch?v=0kPA-mSGHhQ

A dla poprawy nastroju wypróbuje You’re All Surrounded. Trailer wygląda ciekawie.
https://www.youtube.com/watch?v=7tlWU0vgxTY

O reszcie będę myśleć jak już skończę którąś z zaczętych.
Jak ktoś zacznie Greatest Love i A New Leaf niech opisze wrażenia.

Admete - Pią 11 Kwi, 2014 18:43

Zdaje się, że w odcinku 10 lub 11 będzie pierwszy odcinek dramy w dramie ;)
Detective K - Secret Of Virtuous Widow (2011) -Basiu ja bardzo chętnie.

Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 20:45

Ja też chcę Detecitva :kwiatek:

Zooshe - dzięki za info o Gap Dong - zassałam 1 odcinek, bo temat intrygujący, a na Rachel chętnie się zasadzę (po God's Gift :wink: ). Btw: jedyna pokusa, żeby zerknąć na Angles Eyes (przezywciężona) to był udział w tej produkcji Hyo Shina sunbae, czyli Rzygającego Chłopca z Heirs :wink:

Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 22:43

Oglądam siódmy odcinek KoD.
Siwon ćwiczy właśnie przeprosiny skierowane do fanów (pod komendą Anthony'ego, który sprawdza, czy Kang Hyun Min dobrze czyta z kartki i czy robi pauzy, gdzie trzeba :mrgreen: ), a ja się chichram :rotfl:

Edit: ósemka. Kang Hyun Min dla odmiany szoruje jakieś dzieciaki w ramach ekspiacji :lol:
Aktorka to była Anthony'ego, jak widzę?

Trzykrotka - Sob 12 Kwi, 2014 00:03

Aragonte napisał/a:
Oglądam siódmy odcinek KoD.
Siwon ćwiczy właśnie przeprosiny skierowane do fanów (pod komendą Anthony'ego, który sprawdza, czy Kang Hyun Min dobrze czyta z kartki i czy robi pauzy, gdzie trzeba :mrgreen: ), a ja się chichram :rotfl:

Perełka, te przeprosiny :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
Kang Hyun Min dla odmiany szoruje jakieś dzieciaki w ramach ekspiacji

Przy tych dzieciakach to ja pamiętam, że osłabłam ze śmiechu :rotfl:

Tak, była Anthony'ego. Tylko taka mu nie odmówiła zagrania. I widać, że chętnie zostałaby "obecną."

Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 00:11

Ja właśnie osłabłam ze śmiechu podczas zdjęć promocyjnych :lol: Jak się przepychali! :rotfl:
Trzykrotka napisał/a:
Tak, była Anthony'ego. Tylko taka mu nie odmówiła zagrania. I widać, że chętnie zostałaby "obecną."

Długo ją przekonywał - wrócił do firmy ze spotkania po 5 godzinach, hmmmm...

Edit: no i znowu dramie grozi cancel, tym razem z powodu inwestora... Uuu, co Anthony wymyśli tym razem??

Trzykrotka - Sob 12 Kwi, 2014 01:23

Aragonte napisał/a:
J
Edit: no i znowu dramie grozi cancel, tym razem z powodu inwestora... Uuu, co Anthony wymyśli tym razem??

To będzie przewrotka wszechczasów! :opad_szczeny: A zaraz potem Hyun Min będzie musiał jednak skąpać się w morzu...

Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 02:08

Chyba już widzę zarys tej kombinacji Anthony'ego...
Oglądam dziewiąty odcinek KoD i na przemian ekscytuję i się wzruszam. Pamiętacie te scenki, w których ekipa (aktorka też bardzo ładnie się zachowała, Hyun Min pozostał sknerą) oddała swoje fundusze?? :serce: I Anthony uciekający przed wzruszeniem w samotność i prochy :wink: Tłumaczka napisów nie wytrzymała tutaj i dorzuciła komentarz "dajesz, Antoś, dajesz!" :lol:
Bardzo lubię ekipę Anthony'ego :) Podoba mi się też powściągliwe dość ujęcie retrospekcji, które tłumaczą to i owo, jakoś w dramach spodziewałabym się wydłużania tego i większych rozdrapów. Wizyta u lichwiarza była dla mnie dość przerażająca :-|

Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 02:31

Aaaaaaaaaaaaaaa! Dziewiąty odcinek skończył się tak, że ze spaniem mogę mieć problem :excited: Zue kobiety, czemu nie ostrzegłyście mnie, że to tak wciąga??? :twisted: :twisted: :twisted:
Admete - Sob 12 Kwi, 2014 07:20

Złe kobiety ostrzegały, a jakże ;) Też były ( i są ) wciągnięte ;) Ale mnie się coraz bardziej nie podoba zakończenie, bom zakochana nadal w Antosiu :ops1: :lol:
To ja ci potem GG podsunę ;)

BeeMeR - Sob 12 Kwi, 2014 08:06

Aragonte - ładny avek :kwiatek:
Pewnie że KoD wciąga (CH też, jak bagno ;) ) dobrze, że zaryzykowałaś i zaczęłaś oglądać - potem kolej na CH :mrgreen:

Ja właśnie za takie numery uwielbiam postać Kang Hyun Mina - przeprosiny, pożyczka, mycie dzieci :rotfl:
A zagrane jest cudnie lekko - no i te warstwy :lol:

Zerknęłam na w/w reklamę lodówek (tudzież making of)- np. tu:
http://www.youtube.com/watch?v=c6lI7ze5n6A
Lodówki jak lodówki, nawet nie zauważyłam, żeby tam była jakaś :P jedzenie jak jedzenie, ale panowie to się zdają mieć ładną chemię w tym przytulasku i spojrzeniach :lol:
"To pierwszy facet, którego przytulam" - poniekąd rozumiem :lol:
Chyba jednak będę musiała obejrzeć Greatest Love - mam wrażenie, że będę mieć znacznie lepszy odbiór aktora w YAAS (obecnej dramie) :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Btw: jedyna pokusa, żeby zerknąć na Angles Eyes (przezywciężona) to był udział w tej produkcji Hyo Shina sunbae,
Też mi to przemknęło przez myśl, podobnież "Hwi Kyung" w Doctor Stranger, ale obejrzeć wszystkiego się nie da, ten projekt też został odrzucony :P
Agn - Sob 12 Kwi, 2014 09:48

Cytat:
Oj, jest (wielu mężczyzn jest, tak po prawdzie :serduszkate: W garniturach najczęściej od razu wyglądają o wiele lepiej niż np. w sweterkach, choćby nie wiem jak markowych :P )

To nie tylko to, że stoi i wygląda. Facet się jeszcze musi dobrze w garniturze czuć. Np. pamiętacie serial White collar? Wprawdzie wolałam zdecydowanie Petera, ale Neal garnitury nosił jak drugą skórę. Wyglądało to fantastycznie.

Jestem po 11-tym odcinku 3 days - autobus? Autobus? Autobus i bomba? Będzie Speed?! Będzie Keanu Reeves? :excited:
Nie mogę się doczekać! Wieczorem zapuszczę sobie dwunastkę.
Resztę nadrobię po pracy, muszę się ubierać i wiać, bo się spóźnię. :( Człek by sobie chciał pogadać... :(