Seriale - Dramy, czyli urok Azji
BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 12:20
| Trzykrotka napisał/a: | Uff, nawet nie mów Siła się trzymam za rękę, żeby nie zaczynać oglądać nic ze starszej listy, póki nie ubędzie coś z tego, co już oglądam | Kiedy ja właśnie mam wrażenie, że co chwilę coś nowego zaczynasz (Yong Hwa x2 daleko nie szukając ) lub kończysz , a ja wciąż w tej samej dramie - ale też i dlatego nie pozwalam sobie zaczynać nowej zanim nie skończę poprzedniej, z wyłączeniem bieżących, które same jakoś wskakują priorytetowo Jednak oglądanie w dawce po dwa odcinki to doskonały tryb - o wiele lepszy niż odcinek raz na tydzień czy dwa.
| Agn napisał/a: | | On jest stworzony do garniturów, krawatów i eleganckich zegarków. *wzdycha* | Oj, jest (wielu mężczyzn jest, tak po prawdzie W garniturach najczęściej od razu wyglądają o wiele lepiej niż np. w sweterkach, choćby nie wiem jak markowych )
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 12:44
Ja raczej wolę skupić się na jednej dramie, obejrzeć ją do końca i dopiero brać się za następną. Inna sprawa, że KoD to pierwsza od dłuższego czasu moja drama
Dojechałam do siódmego odcinka KoD (tzn. padłam spać w trakcie jego oglądania, nie czekałam na kolejne dręczenie końcówką ). Amnezja scenarzystki była boska Twórcy wyraźnie puścili oczko do widzów. A reakcja Anthony'ego i jak się wypierał, że dał się nabrać No i ta króciutka scenka, kiedy przysunął się do scenarzystki, żeby jej zakomunikować oschłym tonem, że fatalnie zagrała tę scenę - ojjj, iskry poszły I jego wkurzona mina na korytarzu, kiedy już się nie kontrolował I zaskoczenie jego współpracownika, który takiego Anthony'ego nie widział
BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 12:46
3 dni odc 12. cd.
zwracam honor
wątek romantyczny rozwija się wreszcie pełną parą
w dalszej części odcinka emocje były, i to nawet wybuchowe, rzekłabym
Że nie wspomnę o wyznaniu, które padło, zaproszeniu do domu, opuszczeniu rolet oraz udzieleniu własnego łóżka tudzież ciuchów (dobrze, że oni to zawsze zaznaczają, bo mogłabym się nie zorientować, a to takie znaczące: ona w ciuchach onego ) - wszystko w wykonaniu naszego agenta
Zadowolonam
lekki spoiler obrazkowy
Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 13:24
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Uff, nawet nie mów Siła się trzymam za rękę, żeby nie zaczynać oglądać nic ze starszej listy, póki nie ubędzie coś z tego, co już oglądam | Kiedy ja właśnie mam wrażenie, że co chwilę coś nowego zaczynasz (Yong Hwa x2 daleko nie szukając |
Kiedy nie - to są chwilowe skoki w boki, zgodnie z zasadą - oglądam to, co miłe jest mojemu sercu. A ja uwielbiam oglądać kluczem aktorskim. Stęskniłam się za YongHwą - zapuściłam sobie go, acz niekoniecznie będę kontynuować. BTW - zapuściłam sobie też dla niego te kawałki 1 odcinka Marry Him, w którym się pokazał, w postaci czebolskiej, czyli w trzyczęściowym garniturze i z zaczesanymi włosami

Choć jako PD też mi się podobał

BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 14:44
| Trzykrotka napisał/a: | | Choć jako PD też mi się podobał | Mnie nawet chyba bardziej - tj. garnitur jak najbardziej, ale reszta już nieszczególnie.
Toć ja tylko o wrażeniu mówię A nawet jeśli to co, jeśli sprawia przyjemność to warto
Ja też robię skoki w boki, ale filmowe, bo jak zaczęłam dwie/trzy dramy na raz to strasznie długo to szło Gdyby nie to już bym zaczęła fefnaście
Np. mam wielką ochotę na Greatest Love przed You are all surrounded
Stęskniłam się za INR3 więc obejrzałam następny odcinek - ech, te chłopy z bajki Miło popatrzeć i pomarzyć. Bardzo to sympatycznie się ogląda.
Żyrafka rulez
Admete - Pią 11 Kwi, 2014 15:07
U mnie Three days czeka, ale się doczeka. Bo ja mam jeszcze parę rzeczy z zachodniej cywilizacji do oglądania Aragonte mnie też ta scena rozbawiła. Aktor jest mistrzem takich scenek. Jako Anthony ma takie ostre, ściśle wyliczone ruchy,które w połączeniu ze stylizacją ubioru i fryzury robią świetne wrażenie.
New leaf będę oglądać.Może jeszcze mi coś polecicie z tych nowych rzeczy? Znacie mój gust
Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 15:47
| Admete napisał/a: | Może jeszcze mi coś polecicie z tych nowych rzeczy? Znacie mój gust |
Zacżeła się (chyba po Age of Feelings) nowa drama o zemście w świecie finasów (cokolwiek to znaczy ) - wygląda na thriller. Nazywa się Golden Cross. Gra dziewczyna z Poseidona i bardzo fajny aktor, którego kojarzę jako wiecznego drugoplanowce. Na dramabeans piszą, że zaczęło się bardzo dobrze i może w związku z tym będą robić streszczenia. Łamię się jeszcze, czy się brać, bo mnie kusi...
Bo innej, która się zaczęła, nie tknę nawet kijem. Melodramat Angel Eyes o niewidomej (pewnie odzyskującej wzrok ) z Jan Di - nehi! Za Jan Di stanowczo zamknęłam drzwi po ostatnim odcinku BBF>
| BeeMeR napisał/a: |
Np. mam wielką ochotę na Greatest Love przed You are all surrounded
|
Tak! Tak! Co Ci szkodzi zrobić sobie test 2 odcinków (pierwszy mnie na przykład nie powalił... Robię polski sos, ale idzie żmudnie...
| BeeMeR napisał/a: |
Żyrafka rulez |
Bidula wymolestowana na dziesiątą stronę
Admete - Pią 11 Kwi, 2014 16:02
Spróbuję zrobić podejście do Golden Cross
BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 16:18
| Trzykrotka napisał/a: | Bo innej, która się zaczęła, nie tknę nawet kijem. Melodramat Angel Eyes o niewidomej (pewnie odzyskującej wzrok ) z Jan Di - nehi! Za Jan Di stanowczo zamknęłam drzwi po ostatnim odcinku BBF> | Amen.
Już ja dobrze wiem, że na dwóch odcinkach nie stanie i wcześniej muszę/chcę skończyć INR3
Jakby ktoś był zainteresowany, to chętnie się podzielę przy spotkaniu filmem:
Detective K - Secret Of Virtuous Widow (2011)
ale narzucać się nie będę
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 16:57
Ja bym to chętnie obejrzała ale może wygrzebię w norce sympatycznego sierściucha
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 17:23
| Trzykrotka napisał/a: | A z tego, jaką drogą Anthony Kim doprowadza do nakręcenia dramy, można sie uczyć sztuki wojennej |
Notabene mam wrażenie, że którymś odcinku (kiedy napuszczał niedoszłego kierownika na obecnego (kucharza z KSS) cytował jakiś fragment Sztuki wojny Sun Tzu a przynajmniej mocno tym mi tym traktatem pachniało
*doczytuję wątek, wyłapując odnośniki do KoD*
BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 17:30
| Aragonte napisał/a: | | *doczytuję wątek, wyłapując odnośniki do KoD* | też to robiłam Właściwie ciągle robię jak jakąś dramę nadrobię
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 17:53
Ja jeszcze nie nadrobiłam KoD, ale wciągnięta jestem. Dzisiaj będzie dłuuugi seans, jak wrócę do domu
Ciekawe, kiedy doczekam się pierwszego odcinka produkowanej dramy
zooshe - Pią 11 Kwi, 2014 18:12
Z nadchodzących nowości dam szansę Gap Dong. Lubię tematy seryjnych morderców i może spełni się moje Heirsowe marzenie i ktoś zamorduje Rachel.
https://www.youtube.com/watch?v=0kPA-mSGHhQ
A dla poprawy nastroju wypróbuje You’re All Surrounded. Trailer wygląda ciekawie.
https://www.youtube.com/watch?v=7tlWU0vgxTY
O reszcie będę myśleć jak już skończę którąś z zaczętych.
Jak ktoś zacznie Greatest Love i A New Leaf niech opisze wrażenia.
Admete - Pią 11 Kwi, 2014 18:43
Zdaje się, że w odcinku 10 lub 11 będzie pierwszy odcinek dramy w dramie
Detective K - Secret Of Virtuous Widow (2011) -Basiu ja bardzo chętnie.
Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 20:45
Ja też chcę Detecitva
Zooshe - dzięki za info o Gap Dong - zassałam 1 odcinek, bo temat intrygujący, a na Rachel chętnie się zasadzę (po God's Gift ). Btw: jedyna pokusa, żeby zerknąć na Angles Eyes (przezywciężona) to był udział w tej produkcji Hyo Shina sunbae, czyli Rzygającego Chłopca z Heirs
Aragonte - Pią 11 Kwi, 2014 22:43
Oglądam siódmy odcinek KoD.
Siwon ćwiczy właśnie przeprosiny skierowane do fanów (pod komendą Anthony'ego, który sprawdza, czy Kang Hyun Min dobrze czyta z kartki i czy robi pauzy, gdzie trzeba ), a ja się chichram
Edit: ósemka. Kang Hyun Min dla odmiany szoruje jakieś dzieciaki w ramach ekspiacji
Aktorka to była Anthony'ego, jak widzę?
Trzykrotka - Sob 12 Kwi, 2014 00:03
| Aragonte napisał/a: | Oglądam siódmy odcinek KoD.
Siwon ćwiczy właśnie przeprosiny skierowane do fanów (pod komendą Anthony'ego, który sprawdza, czy Kang Hyun Min dobrze czyta z kartki i czy robi pauzy, gdzie trzeba ), a ja się chichram |
Perełka, te przeprosiny
| Aragonte napisał/a: | | Kang Hyun Min dla odmiany szoruje jakieś dzieciaki w ramach ekspiacji |
Przy tych dzieciakach to ja pamiętam, że osłabłam ze śmiechu
Tak, była Anthony'ego. Tylko taka mu nie odmówiła zagrania. I widać, że chętnie zostałaby "obecną."
Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 00:11
Ja właśnie osłabłam ze śmiechu podczas zdjęć promocyjnych Jak się przepychali!
| Trzykrotka napisał/a: | | Tak, była Anthony'ego. Tylko taka mu nie odmówiła zagrania. I widać, że chętnie zostałaby "obecną." |
Długo ją przekonywał - wrócił do firmy ze spotkania po 5 godzinach, hmmmm...
Edit: no i znowu dramie grozi cancel, tym razem z powodu inwestora... Uuu, co Anthony wymyśli tym razem??
Trzykrotka - Sob 12 Kwi, 2014 01:23
| Aragonte napisał/a: | J
Edit: no i znowu dramie grozi cancel, tym razem z powodu inwestora... Uuu, co Anthony wymyśli tym razem?? |
To będzie przewrotka wszechczasów! A zaraz potem Hyun Min będzie musiał jednak skąpać się w morzu...
Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 02:08
Chyba już widzę zarys tej kombinacji Anthony'ego...
Oglądam dziewiąty odcinek KoD i na przemian ekscytuję i się wzruszam. Pamiętacie te scenki, w których ekipa (aktorka też bardzo ładnie się zachowała, Hyun Min pozostał sknerą) oddała swoje fundusze?? I Anthony uciekający przed wzruszeniem w samotność i prochy Tłumaczka napisów nie wytrzymała tutaj i dorzuciła komentarz "dajesz, Antoś, dajesz!"
Bardzo lubię ekipę Anthony'ego Podoba mi się też powściągliwe dość ujęcie retrospekcji, które tłumaczą to i owo, jakoś w dramach spodziewałabym się wydłużania tego i większych rozdrapów. Wizyta u lichwiarza była dla mnie dość przerażająca
Aragonte - Sob 12 Kwi, 2014 02:31
Aaaaaaaaaaaaaaa! Dziewiąty odcinek skończył się tak, że ze spaniem mogę mieć problem Zue kobiety, czemu nie ostrzegłyście mnie, że to tak wciąga???
Admete - Sob 12 Kwi, 2014 07:20
Złe kobiety ostrzegały, a jakże Też były ( i są ) wciągnięte Ale mnie się coraz bardziej nie podoba zakończenie, bom zakochana nadal w Antosiu
To ja ci potem GG podsunę
BeeMeR - Sob 12 Kwi, 2014 08:06
Aragonte - ładny avek
Pewnie że KoD wciąga (CH też, jak bagno ) dobrze, że zaryzykowałaś i zaczęłaś oglądać - potem kolej na CH
Ja właśnie za takie numery uwielbiam postać Kang Hyun Mina - przeprosiny, pożyczka, mycie dzieci
A zagrane jest cudnie lekko - no i te warstwy
Zerknęłam na w/w reklamę lodówek (tudzież making of)- np. tu:
http://www.youtube.com/watch?v=c6lI7ze5n6A
Lodówki jak lodówki, nawet nie zauważyłam, żeby tam była jakaś jedzenie jak jedzenie, ale panowie to się zdają mieć ładną chemię w tym przytulasku i spojrzeniach
"To pierwszy facet, którego przytulam" - poniekąd rozumiem
Chyba jednak będę musiała obejrzeć Greatest Love - mam wrażenie, że będę mieć znacznie lepszy odbiór aktora w YAAS (obecnej dramie)
| Trzykrotka napisał/a: | | Btw: jedyna pokusa, żeby zerknąć na Angles Eyes (przezywciężona) to był udział w tej produkcji Hyo Shina sunbae, | Też mi to przemknęło przez myśl, podobnież "Hwi Kyung" w Doctor Stranger, ale obejrzeć wszystkiego się nie da, ten projekt też został odrzucony
Agn - Sob 12 Kwi, 2014 09:48
| Cytat: | Oj, jest (wielu mężczyzn jest, tak po prawdzie W garniturach najczęściej od razu wyglądają o wiele lepiej niż np. w sweterkach, choćby nie wiem jak markowych ) |
To nie tylko to, że stoi i wygląda. Facet się jeszcze musi dobrze w garniturze czuć. Np. pamiętacie serial White collar? Wprawdzie wolałam zdecydowanie Petera, ale Neal garnitury nosił jak drugą skórę. Wyglądało to fantastycznie.
Jestem po 11-tym odcinku 3 days - autobus? Autobus? Autobus i bomba? Będzie Speed?! Będzie Keanu Reeves?
Nie mogę się doczekać! Wieczorem zapuszczę sobie dwunastkę.
Resztę nadrobię po pracy, muszę się ubierać i wiać, bo się spóźnię. Człek by sobie chciał pogadać...
|
|
|