Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Trzykrotka - Czw 10 Kwi, 2014 14:35
Dobra, śmiej się do ekranu - zresztą to w KoD jedyna słuszna reakcja na Kang Hyun Mina
Podrzucę Wam coś słodkiego na taki zgniły dzień.
Na fali nawrotu cieplych uczuć do Yong Hwa zerknęłam sobie na dramę Heartsreings. Drama jest to przemiła, aczkolwiek tak szkolna, że pewnie przeskikam ją kiedy będę miała zapotrzebowanie na coś szczypatielno - słodkiego - oraz dostęp do szybkiego internetu - jak teraz. Rzecz dzieje się w szkole artystycznej, do którerj uczęszczają przyszli aktorzy, muzycy i tancerze. Park Shin Hye gra dziewczynę z wydziału tradycyjnej muzyki koreańskiej, YongHwa idola młodzieży - frontamana szkolnej grupy The Stupid. Dramę ewidentnie tak obsadzono na fali popularności You Are Beautiful i niezgody części widzów na to, żeby YongHwa był "tym drugim" dla PSH. Tutaj jest jak najbardziej Tym Pierwszym.
W dramie perkusistę The Stupid gra Min Hyuk, czyli perkusista prawdziwej grupy, w której YongHwa jest frontmanem, CNBlue - krótko mówiąc - Chan Young z Heirs. Jest po prostu do zakochania się
Tutaj śpiewa, z akompaniamentem YongHwa - enjoy
https://www.youtube.com/watch?v=j4ZcK3QiwsI
W świetle tych decyzji obsadowych rozumiem, czemu YongHwa dostał propozycję zagrania Young Do w Heirs - byłaby powtórka z rozrywki
Agn - Czw 10 Kwi, 2014 15:01
A ja podrzucam jeszcze raz mebelki - tylko 2 razy dłuższe.
https://www.youtube.com/w...d&v=ceecWHoMOB0
Jedyne co mi się nie podoba to dubbing - b. nie pasuje ten głos do LMH.
Admete - Czw 10 Kwi, 2014 15:25
Aragonte podeślij mi w wolnej chwili polskie napisy Przy scenie na komisariacie objawia się cały urok Anthony'ego I to ciekawskie pytanie policjanta - "Co was łączy, bo w telefonie widnieje pan pod opisem Szalonego Psa" Mnie się w tej postaci to właśnie podoba, że on żadną miarą słodki nie jest i nigdy nie będzie. I aktor świetnie opracowała te krótkie, podsumowujące odzywki bohatera.
Agn - Czw 10 Kwi, 2014 15:28
| Admete napisał/a: | | Mnie się w tej postaci to właśnie podoba, że on żadną miarą słodki nie jest i nigdy nie będzie. |
Oj, nie. Charakterny - owszem. Uparty jak osioł - zaiste. Ale słodki nigdy.
Admete - Czw 10 Kwi, 2014 15:29
Skomplikowany jest Myślę, że do tej dramy będę wracać, żeby się od czasu do czasu odstresować.
Aragonte - Czw 10 Kwi, 2014 15:51
| Admete napisał/a: | Skomplikowany jest Myślę, że do tej dramy będę wracać, żeby się od czasu do czasu odstresować. |
Ja chyba też
Polski sosik powysyłam z domu (BeeMeR też zdaje się chciała).
Trzykrotka - Czw 10 Kwi, 2014 16:11
Ale zrobiłam odkrycie Za chwilę wejdzie do emisji drama z naszym Anthonym, czyli Kim Myung Minem i piękną Park Min Young, czyli Kim Na Na z CH
New Leaf, start zaraz po Wielkanocy
http://wiki.d-addicts.com/A_New_Leaf
| Aragonte napisał/a: |
Polski sosik powysyłam z domu (BeeMeR też zdaje się chciała). |
Ja też poproszę
Aragonte - Czw 10 Kwi, 2014 16:30
Uprzedzam, że są tam durne błędy (orty i nie tylko). Ale zawsze to po polsku Kiedy oglądam angielskojęzyczne produkcje, angielskie napisy mi zwykle wystarczają, ale w koreańskich wolę mieć dodatkowe ułatwienie.
I czy "nasz Anthony" to bohater KoD, czy jeszcze inny, którego ja nie znam?
Admete - Czw 10 Kwi, 2014 16:36
To daj znać kiedy dokładnie drama ruszy. Zerknę z ciekawości.
Aragonte - Czw 10 Kwi, 2014 16:45
Admete, wiesz, że Kim Myung Min - znaczy się nasz Anthony - to mój rocznik?
Właśnie odkryłam
Admete - Czw 10 Kwi, 2014 16:47
Dobry rocznik A ja właśnie spoglądam, jakie filmy zrobił, a grał sporo na dużym ekranie. To wygląda zabawnie:
http://www.youtube.com/watch?v=nwdgjAWPKU0
Ma gość talent komediowy.
A to ciekawe:
http://www.youtube.com/watch?v=Mw23XIX9otY
Trzykrotka - Czw 10 Kwi, 2014 17:14
| Aragonte napisał/a: |
I czy "nasz Anthony" to bohater KoD, czy jeszcze inny, którego ja nie znam? |
Ten sam To słówko "nasz," "nasza" jest tak powszechne w dramach, że mi w język codzienny weszło. Każdy, kogo, znamy jest "nasz." Zakorkowani kiedyś tę "naszość" tłumaczyli w audycji o wykształceniu (chyba).
| Admete napisał/a: | | To daj znać kiedy dokładnie drama ruszy. Zerknę z ciekawości. |
23 kwietnia ma być emisja. Trzeba będzie zerknąć.
Admete - Czw 10 Kwi, 2014 17:23
Mus,bo ja pasjami lubię, jak ktoś dobrze gra. Jeszcze jedna zabawna scena z KoD mi się przypomniała. Ta z wyciąganiem rąk na wzór scenarzystki. Anthony'emu się te rączki rozkładają jak cynowemu żołnierzykowi kiedyś Mimowolnie Agn Anthony ma ten pomarańczowy krawat i marynarkę w kratkę w odcinku 12
Agn - Czw 10 Kwi, 2014 18:17
| Trzykrotka napisał/a: | Ale zrobiłam odkrycie Za chwilę wejdzie do emisji drama z naszym Anthonym, czyli Kim Myung Minem i piękną Park Min Young, czyli Kim Na Na z CH
New Leaf, start zaraz po Wielkanocy
http://wiki.d-addicts.com/A_New_Leaf |
JUUUUHUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chwała ci za to odkrycie!!!
Przy okazji jest tam jeszcze jedna znajoma twarz, konkretnie to pan nazwiskiem Kim Sang Joong. W ramach objaśnień - zgniły tatuś z CH. Mam nadzieję, że nie będzie pomiatał Park Min Young.
| Admete napisał/a: | Agn Anthony ma ten pomarańczowy krawat i marynarkę w kratkę w odcinku 12 |
To pewnie dlatego nie mogłam tego znaleźć. Wydawało mi się, że miał to zaraz na początku, jak jeszcze nic nie ruszyło z kręceniem dramy.
BeeMeR - Czw 10 Kwi, 2014 19:31
| Trzykrotka napisał/a: | W świetle tych decyzji obsadowych rozumiem, czemu YongHwa dostał propozycję zagrania Young Do w Heirs - byłaby powtórka z rozrywki | I ja doskonale rozumiem, czemu jej nie przyjął - pisałam kiedyś - tylko szkoda, że ta alternatywna nie do końca wypaliła, ech.
| Trzykrotka napisał/a: | | krótko mówiąc - Chan Young z Heirs. | Poznałam dopiero jak się uśmiechnął.
| Admete napisał/a: | | Mnie się w tej postaci to właśnie podoba, że on żadną miarą słodki nie jest i nigdy nie będzie. | Słodki to jest kto inny w tej dramie Anthony bardziej pikantny
Na końcu 3 dni była zajawka You are all surrounded - nie podoba mi się ten zwiastun
Ale mnie się często zwiastuny nie podobają - daje więc dramie kredyt zaufania
Wysłuchałam Zakorkowanych o homoseksualizmie (ciekawe) i kulturze korporacyjnej - szalenie ciekawe i niesamowite, sporo już wiedziałam, ale kwestia kultury picia pracowego nieodmiennie mnie zadziwia, fantastycznie było też posłuchać o kwestii ubioru, posłuszeństwa i zależności względem "sunbae" oraz traktowania cudzoziemców jak niewidzialnych ludzi. Miałam dobre kilka skojarzeń dramowych (tj. rozjaśniło mi jakąś sytuację dając jej szersze tło )
zooshe - Czw 10 Kwi, 2014 21:45
Obejrzałam jeszcze raz 12 odcinek tym razem uważniej. Mega spojlery i przewidywania odnoście fabuły.
Myślę że historia wygląda mniej więcej tak:
Gość z tatuażem wysoko postawiony możliwe że syn prezydenta, 10 lat temu zabija 4 dziewczyny w tym Lee Soo Jung. Osobami które znają tożsamość mordercy są trzej kuple ze studiów znani ze zdjęcia. Dong Ho niezbyt mądry brat Dong Chana jest świadkiem zabójstwa Lee Soo Jung.
Policja i prokuratura przy pomocy męża Han Ji Hoon tuszuje całą sprawę oskarżając o wszystko Dong Ho, który ostatecznie zapewne pod groźbą przyznaje się do winy. Po 5 latach koledzy ze zdjęcia zaczynają mieć wyrzuty sumienia więc morderca pozbywa się każdego z nich. Jeden trafia do szpitala psychiatrycznego, syn dyrektora oficjalnie ginie w wypadku, a brat truskaweczki oficjalnie popełnia samobójstwo.
Ale istnieją jeszcze inne dowody które mogą połączyć wytatuowanego gościa z morderstwem. Wiadomo, że gościu z tatuażem na filmie z pogrzebu nosił obrączkę, nie wiadomo w jakich okolicznościach ale obrączka trafiła do mordercy nr jeden, który w pierwotnej wersji zdarzeń zginął w wypadku o ile faktycznie był to wypadek. Dodatkowo w noc morderstwa Dong Ho miał ze sobą aparat fotograficzny i zapewne zrobił zdjęcia które mogą ujawnić tożsamość mordercy a następnie przekazał aparat synowi Young Gyu. Aparat się popsuł ale klisza pozostała w środku. Saet Byul zanosi aparat do naprawy a fotograf przy okazji wywołuje kliszę.
Nie wiadomo jeszcze co było na ostatniej stronie notatnika Saet Byul, ale któraś z tych rzeczy albo wszystkie były powodem porwania SB.
Nasuwa się jeszcze jedno pytanie. W pierwotnej wersji do porwania dochodzi podczas programu telewizyjnego na wizji, a w drugiej do porwania doszło późnej. Czemu więc wytatuowany gościu informuje że porwał dziewczynkę jeszcze zanim to faktycznie zrobił. Musi chodzić mu o rozgłos. Podczas programu oskarża prezydenta. Wiec jeśli założyć że mordercą jest syn rzeczonego prezydenta nie układa im się najlepiej. Mimo to ojciec kryje jego występki a nawet mataczy przy śledztwie używając do tego swoich wpływów.
Agn - Czw 10 Kwi, 2014 22:58
Ja zaś obejrzałam dwa najnowsze odcinki SLA.
Przy 7 miałam problem. Podziwiałam jak wszystko pęcznieje powoli, acz nieustępliwie, jakby zaraz miało coś się stać, nie wiem, wybuchnąć czy coś w tym guście. Ale zripowanie odcinka wołało o pomstę do nieba. Walczę tu sobie z bólem głowy, a tu co kilka sekund obraz się paćka, krzaczkuje, kwadraci i ogólnie chędoży. Oszaleć szło.
Na szczęście 8 już dobrze ktoś sklecił, bo bym nie zniesła kolejnego takiego. No i w ósemce... no dobrze, jak rozumiem męża Hye Won, tak ubawiłam się, że poleciał do wróża w sprawie całej ich trójki. Ja wiem, że oni tam z tymi wróżami mają cokolwiek pokiełbaszone w głowach i faktycznie korzystają z ich usług na poważnie, ale... tam do licha... to była przesada dla mnie.
Natomiast nasza parka... w końcu affair to affair. Trochę jestem nieusatysfakcjonowana. Znaczy się okej - nie spodziewałam się golizny, ale też nie spodziewałam się, że z detalami obejrzę podłogę, sufit, ściany, natomiast nie zobaczę nawet wstępu do wiadomej sceny. Choćby kissu, przytulenia, pogłaskania twarzy ręką... nic. I na koniec - oboje siedzą w dresikach ubrani po same szyje, piją piwo i sobie gawędzą jak na obozie pod namiotami. Brakowało mi tu pokazania jakiejś bliskości między nimi. Nie mam nic przeciwko temu zjazdowi na przysłowiowy kominek, ale też zanadto podeszli do tematu jak przyzwoitki.
Czekam chwili, w której Hye Won odda w pysk Young Won. Rany, jak ja nie znoszę tej rozwydrzonej baby. Następna szmata przekonana, że cały świat to banda lokajów, którymi można do woli pomiatać i ich lać.
Aragonte - Czw 10 Kwi, 2014 23:42
BeeMeR, no ja chyba wolę pikantne jedzonko i facetów w dramach też. Ale Siwonowi też poświęcę uwagę, nie bójcie się
Dopiero niedawno wróciłam, ale może jakiś odcinek KoD dzisiaj obejrzę.
A wiesz, że to ponoć jakaś koreańska wersja Sherlocka?
A w tym drugim rzucił mi się w uszy głos "naszego Anthonego" - dobry jest
Robale, nie robale, mogłabym obejrzeć oba te filmy. Rozejrzę się
Admete - Pią 11 Kwi, 2014 06:58
Ten kostiumowy jest online na gooddrama. Za tym drugim tez bym się rozejrzała Zooshe twoje przewidywania wydają mi się słuszne. Zobaczymy - finał zaraz po świętach.
BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 07:50
Ten kostiumowy sama bym chętnie obejrzała
Drugi niekoniecznie, chętniej New Leaf ale jakby się trafił, to kto wie
Obejrzałam rankiem kawałek 3 dni, odc 12 -
wow, podali sobie ręce I nie zabrali natychmiast
No wreszcie Już się nawet nie czepiam, że ja to z większym entuzjazmem np. wyciągam gotówkę z bankomatu, tylko się cieszę, że do owego podania ręki z przeciągłym wejrzeniem doszło
Natomiast co do agenta i bomby w autobusie to miałam lekkie zdziwienie: bo co robi agent gdy widzi bombę z zapłonem 20 sekundowym? Ucieka? Rozbraja (jak się później okazało wystarczyło przeciąć czerwony kabelek)? Ewakuuje okolicę, przynajmniej ostrzega tych najbliżej autobusu? Otóż nie - stoi i patrzy na malejące cyferki licznika
Natomiast mojemu ulubionemu złemu zaczyna się palić grunt pod nogami - i dobrze mu tak
Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 10:17
Boszszsz.... ile ja mam zaległości Może w święta podgonię cokolwiek. Nowe dramy nadchodzą - a na pewno będę chciała zacząć oglądać dwie - i oby nic więcej ciekawego się nie pokazało
Wygląda, że New Leaf uraduje serce Admete - zobaczcie, jak Myung Min wygląda i jest ubrany - niepokalanie po prostu
http://www.dramabeans.com...for-a-new-leaf/
Tu jeszcze śliczna Park Min Young i kilka słów o fabule dramy
http://www.dramabeans.com...s-leading-lady/
I jeszcze parę slów o You Are All Sorrounded - mój drugi wybór (wchodzi na antenę po 3 Days)
Tytuł o lodówce nawiązuje do scenki - cameo Żabula z Greatest Love, w której to Dok Go groził mu, że zabierze mu reklamę lodówek
http://www.dramabeans.com...efrigerator-cf/
http://www.dramabeans.com...ic-book-teaser/
Dawno nie było zdjęć
Chang Wook i Ji Won, całkiem jak nasza idiotic couple z KoD, pozują razem do reklamy sportowych ciuchów - chyba bardziej podobają mi się w tej wersji, niż jako Cesarz i jego Konkubina

BeeMeR - Pią 11 Kwi, 2014 11:05
| Trzykrotka napisał/a: | | Chang Wook i Ji Won, całkiem jak nasza idiotic couple z KoD, pozują razem do reklamy sportowych ciuchów - chyba bardziej podobają mi się w tej wersji, niż jako Cesarz i jego Konkubina | Och, mi też - przede wszystkim ona tu z 10 lat młodziej wygląda i o niebo zgrabniej
A w ogóle to:
Z dramami to ja mam ten problem, że liczba ulubieńców do sprawdzenia w kolejnej dramie czy filmie rośnie w postępie geometrycznym - życia mi nie starczy
Ale przynajmniej materiału poglądowego mi nie braknie, póki mi faza nie przejdzie
Admete - Pią 11 Kwi, 2014 11:06
Ach masz niewątpliwa rację co do mnie i wyglądu Myung Mina w tym nowym serialu. Zdaje się, że przepadnę Nie ma nic lepszego pod względem estetycznym niż doskonale ubrany mężczyzna W takim razie już nie mogę się doczekać. Aktorkę z CH tez lubię, więc na razie odczucia mam pozytywne.
Trzykrotka - Pią 11 Kwi, 2014 11:21
| BeeMeR napisał/a: |
Z dramami to ja mam ten problem, że liczba ulubieńców do sprawdzenia w kolejnej dramie czy filmie rośnie w postępie geometrycznym - życia mi nie starczy
|
Uff, nawet nie mów Siła się trzymam za rękę, żeby nie zaczynać oglądać nic ze starszej listy, póki nie ubędzie coś z tego, co już oglądam. Te dwie nowe dramy strasznie mnie kuszą, a Anthony bez żelowej fali na głowie podoba mi się aż niebezpiecznie.
Agn - Pią 11 Kwi, 2014 11:39
Mnie się Kim Myung Min nawet z tą żelową falą podobał - to było jak końcowe muśnięcie charakteryzacji, sprawa istotna na równi z garniturkami.
W tej nowej dramie też wygląda znakomicie. On jest stworzony do garniturów, krawatów i eleganckich zegarków. *wzdycha* A i Park Min Young bardzo lubię, więc chętnie obejrzę. Na szczęście będzie już wtedy po którejś dramie z tych, które oglądam, więc zmieszczę ją... jakoś...
|
|
|