To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji

BeeMeR - Wto 08 Kwi, 2014 07:46

Admete napisał/a:
Świetne wspólne oglądanie filmu. To znaczy ona ogląda film, a on patrzy na nią ;)
Bardzo lubię ten motyw, tj. kiedy bohater patrzy na bohaterkę i świata dookoła nie widzi, choćby się nie chciał sam do tego przyznać :serduszkate:

A ewolucja uczuciowa Anthonego jest pięknie rozpisana i zagrana :oklaski:

Agn - Wto 08 Kwi, 2014 09:37

Trzykrotka napisał/a:
YongHwa kocham mimo wszystko

Nie znam go (oprócz tego cameo w AGD).
Za to gra w tej dramie pan, z którym jest mi potwornie nie po drodze.
Zresztą mnie jedno guilty pleasure wystarczy. I tak łazi za mną BBF. I to łazi namolnie i nieustająco. Czy dramę można oskarżyć o stalking? :mysle:
Admete napisał/a:
Świetne wspólne oglądanie filmu. To znaczy ona ogląda film, a on patrzy na nią ;)

Kocham tę scenę! Anthony tak się na nią patrzył... że aż me serduszko drżało.
Admete napisał/a:
Agn zrobiłabyś mi jakiś fajny avek garniturowy, krawatowy z KoD?

Zrobiłabym. :D
Na razie na szybkiego, ale szukam jeszcze ujęcia w tym żółtym czy też brązowym garniaku, na początku dramy na pewno go nosił...

BeeMeR napisał/a:
To sonata księżycowa była?

Wspomniałyście o sonacie, od razu skojarzyłam, że pewnie chodzi o księżycową. Ale mogła być też inna. Nie widziałam filmu, więc wiesz...
BeeMeR napisał/a:
A ewolucja uczuciowa Anthonego jest pięknie rozpisana i zagrana :oklaski:

Jeszcze nie tknęłam tego filmu z Kim Myung Minem, który dostałam. Powinnam, bo chcę zobaczyć aktora w innej roli... Może dzisiaj wrzucę? :mysle: Pomyślę jeszcze...

Admete - Wto 08 Kwi, 2014 10:25

Śliczne! On tam miał pomarańczową kratkę i pomarańczowy krawat ;) Najpierw patrzył, a potem wybiegł po tabletkę - rozczulająco-śmieszne.
Aragonte - Wto 08 Kwi, 2014 10:26

Hmmm, tak sobie czytam zachwyty Admete nad KoD i zastanawiam się, czy tego nie nadgryźć, bo pewnie by mi się spodobało :mysle: Mam na półce, czeka od dłuższego czasu (razem z CH i Nine plus czymś tam jeszcze) i nie może się doczekać. Pomyślę jeszcze :wink:
Admete - Wto 08 Kwi, 2014 10:29

Skuś się proszę :) Będę się zachwycać razem z tobą. Anthony Kim czyli Kim Bong Dal bawi i troszkę wzrusza. Pewnie mi się tak podoba, bo go dobrze rozumiem ;) Lubie tez motyw jak scenarzystka zmieniła scenariusz i kazała bohaterowi ratować ukochaną kosztem swojego marzenia. Anthony jak to on ;) autorytatywnie stwierdza, że to bzdura, a potem robi tak jak dramowy bohater ( a przy tym jest bohaterem dramowym, więc to takie metatekstowe trochę ;) )
Trzykrotka - Wto 08 Kwi, 2014 11:57

Aragonte napisał/a:
Pomyślę jeszcze :wink:

Mówię Ci, skuś się :kwiatek: To naprawdę jest bardzo fajna drama. Z jednej strony daje pogląd, jak wygląda droga przez mękę i chwałę, czyli nakręcenie dramy. Z drugie daje masę uciechy. Z trzeciej - jest bardzo dobrze zrobiona. My tu już od lat (od kiedy Agn ją odkryła, watku jeszcze nie było) się nią po kolei zachwycamy :kwiatek:

BeeMeR napisał/a:
Bardzo lubię ten motyw, tj. kiedy bohater patrzy na bohaterkę i świata dookoła nie widzi

Oj tak :serduszkate: W Marry Him If You Dare też jest taki moment, Yong Hwą zapatrzonym maślanym wzrokiem w Eun Hye, zapatrzoną w jego film (w sensie - etiudę przez niego nakręconą) - jej... :serduszkate:
Muszę soboe obejrzeć Kimowy Love Letter :wink:

BeeMeR - Wto 08 Kwi, 2014 13:12

Aragonte - każda z wymienionych przez Ciebie dram warta jest zobaczenia :kwiatek:
Skuś się na którąś :kwiatek:

Agn napisał/a:
eszcze nie tknęłam tego filmu z Kim Myung Minem, który dostałam. Powinnam, bo chcę zobaczyć aktora w innej roli...
Hyang Dan story? To bardzo sympatyczna bajka, trochę teatralna (nie oczekuj nie wiadomo czego ;) ) , ale oglądało mi się bardzo dobrze, a panicza wspominam nader miło :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
W Marry Him If You Dare też jest taki moment, Yong Hwą zapatrzonym maślanym wzrokiem w Eun Hye, zapatrzoną w jego film (w sensie - etiudę przez niego nakręconą) - jej... :serduszkate:
Śliczna scena :serce:
Dotąd nie wybaczyłam i pewnie nie wybaczę autorce scenariusza, że tak zmarnowała tą postać :foch2: i całą dramę :zalamka:

z ploteczek:
http://www.dramafever.com...ustry-insiders/

Tak sobie myślę, że to top ileśtam to się nieco zmienia w zależności od tego czyja drama jest właśnie na topie albo się właśnie skończyła :mysle:
No ale tylko jednego pana nie znam, a pań kilka :mysle:

zooshe - Wto 08 Kwi, 2014 15:37

Trzykrotka napisał/a:

Postanowiłam sobie trochę osłodzić życie (na diecie słodyczy raczej mało :cry2: ) i odetchnąć od dram spiskowych, kryminalnych, smutnych i gnębiacych - zapuściłam sobie sondażowo You Are Beautiful

:omg: :paddotylu:

Trzykrotka napisał/a:
Oranyściewy... :thud: Już widzę, co bez dwóch zdań wygra tegoroczną Oske na największą guity pleasure roku

Czyli zachowa tytuł, z mojego rocznego podsumowania.
:-D
A była już scena w męskiej szatni? :-D

Trzykrotka napisał/a:

Po trzech odcinkach powiem, że bawiłam się świetnie, zaliczając przede wszystkim wszelkie możliwe ujęcia trzech wielkiej cudności panów z A.N.Jell (YongHwa kocham mimo wszystko)

No właśnie ze wszystkich aniołków akurat ten najmniej mi się podobał, nie jest to wina aktora, po prostu to dla Jang Geun Suk sięgnęłam w ogóle po tą dramę.

Agn - Wto 08 Kwi, 2014 15:45

BeeMeR napisał/a:
Tak sobie myślę, że to top ileśtam to się nieco zmienia w zależności od tego czyja drama jest właśnie na topie albo się właśnie skończyła :mysle:

Owszem. Zwłaszcza, że KHS dopiero teraz ma istny bum na siebie, a wielu panów (w tym Hyun Bin i LMH) mają betonową pozycję ugruntowaną latami. Więc to tak jakby nie jest miarodajne za bardzo.
Ale całkiem zabawne. :D
Admete napisał/a:
Śliczne! On tam miał pomarańczową kratkę i pomarańczowy krawat ;) Najpierw patrzył, a potem wybiegł po tabletkę - rozczulająco-śmieszne.

No właśnie, ale to po pracy machnę, bo nie miałam czasu szukać tej dramy i robić capsa, potem avka - przed pracą się nie da. :?
Cieszę się, że te ci przypadły do gustu. :D
Aragonte napisał/a:
Hmmm, tak sobie czytam zachwyty Admete nad KoD i zastanawiam się, czy tego nie nadgryźć, bo pewnie by mi się spodobało :mysle: Mam na półce, czeka od dłuższego czasu (razem z CH i Nine plus czymś tam jeszcze) i nie może się doczekać. Pomyślę jeszcze :wink:

Aragonte, spróbuj. Drama warta grzechu, a nie przypominam sobie, by miała jakieś gigantyczne dramatozy, które rozwalają cały system nerwowy w ciągu dwóch minut.

BeeMeR - Wto 08 Kwi, 2014 19:07

zooshe napisał/a:
Owszem. Zwłaszcza, że KHS dopiero teraz ma istny bum na siebie, a wielu panów (w tym Hyun Bin i LMH) mają betonową pozycję ugruntowaną latami. Więc to tak jakby nie jest miarodajne za bardzo.
No toć moje pierwsze wrażenie było, że widać, że pierwsze miejsca bardzo wyraźnie płyną na fali Koszmity :lol: i należy je przyjmować z dużym przymrużeniem oka.
I że niewątpliwie nieco inaczej by się prezentowała taka tabelka na koniec roku - bo w międzyczasie mam nadzieję wyjdzie m.in. nowa drama LMH i Hyun Bina (mam szczerą nadzieję :trzyma_kciuki: )

Odkryłam dziś, że drugi sezon mojej ulubionej japońskiej dramy (bodaj czy nie jedynej ;) jaką widziałam) - Galileo (o naukowcy wspomagającym rozwiączywanie zagadek kryminalnych, coś jak japoński Sherlock Holmes, bohater podobnie aspołeczny i dziwny, acz nieco inaczej już jest cały i przetłumaczony - no to ciekawe co będę oglądać niedługo :banan:

Admete - Wto 08 Kwi, 2014 19:12

Zaopatrzonam już w nowe GG, ale tak sobie pomyślałam, że obejrzę jutro dwa odcinki za jednym zamachem, ;)
zooshe - Wto 08 Kwi, 2014 20:27

Admete napisał/a:
Zaopatrzonam już w nowe GG, ale tak sobie pomyślałam, że obejrzę jutro dwa odcinki za jednym zamachem, ;)

Masz silną wolę. Nie to co ja.

Agn - Wto 08 Kwi, 2014 20:56

BeeMeR napisał/a:
No toć moje pierwsze wrażenie było, że widać, że pierwsze miejsca bardzo wyraźnie płyną na fali Koszmity :lol:

Kiedy ja nie zaprzeczam...

Admete, nie mogę znaleźć tej sceny, w której nosi tamten garniak. Ale tak jeszcze poprzycinałam...

Cudowną miał tę garderobę! :)

Admete - Wto 08 Kwi, 2014 21:24

Rewelacyjne miał te ubrania :) garniaki to ja lubię. Skończyłam KoD. trochę się spodziewałam takiego zakończenia, ale ponieważ bardzo lubię bohaterów, to wymyślę sobie swoje - bardziej szczęśliwe ;) Czy te pierścionki na końcu na rękach to oznaka małżeństwa, czy tylko bycia parą?
Agn - Wto 08 Kwi, 2014 21:28

Raczej małżeństwa. Nie wiem, czy któryś bohater nie ożeniłby się ze swą lubą, skoro już przykleił ją do siebie. ;)
Mnie się to zakończenie podobało. Nie podobało mi się, że zrezygnował z wyjazdu, co mogło go uratować, tylko został, bo musiał dopilnować dramę. Ale za to mieliśmy popis z ostatnich scen. Kim Myung Min fantastycznie zagrał
Spoiler:
niewidomego. Świetnie to pokazał, dla mnie to była perełka w doskonale zagranej roli.

zooshe - Wto 08 Kwi, 2014 22:00

GG14D odc 11 - znowu odcinek w stylu - Zacznijmy od trzęsienia ziemi a potem damy huragan. To nie na moje nerwy.

Mam ochotę wybić wszystkich facetów w tej dramie (oprócz Dong Chana oczywiście, on nadal jest boski). Mężuś, policjant wszyscy zasługują na bolesną śmierć. :uzi:

I co to kurka znaczy że od tak można kogoś zamknąć z zakładzie psychiatrycznym. :nudelkula1_zolta:

Przeznaczenie widać jest nieubłagane, można je na chwilę zatrzymać ale i tak nic się nie zmienia. :frustracja:

Ciekawa sprawa z tą spinką, ciekawe czy Dong Chan przypomni sobie w jakich okolicznościach zdobył ją pierwotnie i jakie to ma znaczenie dla całości. Ach tyle pytań i tak mało odpowiedzi.

A w ogóle ten serial zrobił mi coś z głową. Bo jak inaczej wytłumaczyć moją ekscytacje na widok 30 letniego faceta flirtującego z małą dziewczynką.
:zawstydzona2:
Oczywiście gify.
Spoiler:

Agn - Wto 08 Kwi, 2014 23:11

A ja biorę się za 5 odcinek SLA, bo i tu mi się nawarstwia.
Nie ogarniam, Jezus Maria... Peszek :P

BeeMeR - Wto 08 Kwi, 2014 23:17

GG14D odc.11
świetny odcinek :oklaski:

dobrze, że zły ma nawyk po którym można go poznać ;)
mąż to kawał skurwiela :uzi:
znamy już podstawę szantażu na policjancie .
Dong Chan pięknie acz zupełnie nierealnie ratuje małą damę swego serca :serce:
Puzzle wskakują na miejsce:spinka, ubranie, porwanie :mysle:
obejrzałabym odc.12 już :mysle:

Aragonte - Wto 08 Kwi, 2014 23:43

Admete napisał/a:
Rewelacyjne miał te ubrania :) garniaki to ja lubię. Skończyłam KoD.

A ja zaczęłam :) Na razie się rozkręca, bohater na prochach i w niełasce :wink:
Siwona na razie nie ma, ale mignął mi aktor z My Name is Sam Soon (grał kucharza, romansowała z nim siostra głównej bohaterki). I czy bohaterka (scenarzystka) też tam nie występowała? Jako rywalka? Tego to już nie jestem pewna :mysle:

Agn - Wto 08 Kwi, 2014 23:52

Oboje tam występowali. Kucharz będzie teraz dyrektorem Nam. Bardzo lubię tę postać. I ten aktor kojarzy mi się z sympatycznymi rolami. :) A scenarzystka była "tą drugą". :)
Aragonte - Śro 09 Kwi, 2014 00:10

Ha, no to jakoś rozpoznaję skośnookich :-P
Admete - Śro 09 Kwi, 2014 05:44

Cieszę się, że zaczęłaś oglądać. Mnie ten serial cudnie bawił i troche wzruszał. Nie ma napisów do 12 odcinka GG?
zooshe - Śro 09 Kwi, 2014 06:28

Aragonte napisał/a:

A ja zaczęłam :) Na razie się rozkręca, bohater na prochach i w niełasce :wink:

Jednaka się skusiłaś. :mrgreen:

BeeMeR napisał/a:

znamy już podstawę szantażu na policjancie .

Liczę że to szybko wyjdzie na jaw. Nie chcę aby Dong Chan do do końca swoich dni miał poczucie winy.

BeeMeR napisał/a:
Dong Chan pięknie acz zupełnie nierealnie ratuje małą damę swego serca :serce:

Tak wiem w ogóle chowanie się w zamrażalce nie jest dobrym pomysłem. Za to jak wszystko się ułożyło. Spinka i ubranie.

Admete napisał/a:
Nie ma napisów do 12 odcinka GG?

Jeszcze nie liczę że jak wrócę z pracy już będą.

BeeMeR - Śro 09 Kwi, 2014 07:15

Admete napisał/a:
Nie ma napisów do 12 odcinka GG?
To było też moje poranne rozczarowanie :(

Chowanie się w zamrażarce to jak chowanie się w szybie wentylacyjnym - stary, znany i lubiany chwyt, ale rozmrożenie mocno zmrożonej kałamarnicy zapalniczką, żeby sikała atrament - jasne.... :lol: No i bardziej się bałam, żeby po otworzeniu drzwi dziecko nie wypadło z rozpędzonego auta :paddotylu:
Co nie zmienia faktu, że akcję ogląda się cudnie :serduszkate:

Admete napisał/a:
Skończyłam KoD. trochę się spodziewałam takiego zakończenia, ale ponieważ bardzo lubię bohaterów, to wymyślę sobie swoje - bardziej szczęśliwe ;) Czy te pierścionki na końcu na rękach to oznaka małżeństwa, czy tylko bycia parą?
Ja też tak mam, że sobie zapamiętuję własną wersję zdarzeń, tj. czasem ignoruję jakiś niewygodny fakt :P Tu mi z lekka
Spoiler:
Rochesterowe
rozwiązanie pasuje, bo przynajmniej ten bohater choć trochę za swoje wcześniejsze błędy/wybory, a najczęściej bohaterowie wszystko się zdarza upiec.
Mnie na koniec KoD najtrudniej było kupić inną sprawę -
Spoiler:
Jakoś nie uwierzyłam w związek aktorki z Kang Hyun Minem :roll: Tj. gdy Anthony się zdeklarował i zapewne ożenił to ufam, że potrafiła wreszcie zamknąć jego wątek w swoim sercu (żebyż to tylko było tak proste w życiu :mysle: ), ale jak postać Kang Hyun Mina uwielbiam :serduszkate: , tak nie bardzo wierzę, by można było zamienić w sercu mężczyznę jak Anthony na tego chłopaczka - acz doceniam, że wreszcie zaczął dojrzewać jako mężczyzna i w te trzy lata na pewno jeszcze trochę się zmienił, ale... ;)
Z drugiej strony uroku ma dużo, a Anthony niedostępny - to czemu nie :mrgreen:
;)

Agn - Śro 09 Kwi, 2014 09:28

Basiu, odnośnie spoilera nr 2 - to była akcja z przymrużeniem oka. Babce odbiło i heja, brać się za aktorzynę. Skoro i tak plotkowali... Wg mnie to były niezłe jaja. :mrgreen:

Po piątym odcinku SLA wciąż jestem zachwycona. Zarówno tym, że w bohaterce coś drga (jak sobie wyobrażała faceta ze swoją dziewczyną w łóżku - łuuuu!), jak i to, że kiedy on ją od tyłu przytula (znany motyw, hmm? :mrgreen: ), czy jakkolwiek się do niej przytulał... to się wręcz w nią wtulał, jakby całe ciało chciał do niej dopasować.
Gra na fortepianie - cudna. Nawet się razem potrafią dobrze bawić, a nie tylko przeżywać tę grę jak najlepszy seks.
Dziś wieczorem będzie ciąg dalszy. :)