Seriale - Oczko!
Aragonte - Wto 20 Gru, 2022 13:43
| Trzykrotka napisał/a: | | To oraz wargi królowej to najbardziej współczesny element dramy. |
O, właśnie, to chciałam wytknąć - czy ona ma botoks?
Na razie obejrzałam tylko ten pierwszy odcinek, nie miałam wczoraj nastroju na oglądanie, poszłam spać.
Alchemy of Souls obejrzę na pewno, ale chyba wolę zrobić maraton
Pyra w jednym z vlogmasów zrobiła przegląd dram, może kogoś zainteresuje
https://www.youtube.com/watch?v=vnkvF85iwEY
RaczejRozwazna - Wto 20 Gru, 2022 14:18
13-ty odcinek Curtain Call ładny, nostalgiczny, akurat pasowało mi tu wolne tempo. Ono samo w sobie w ogóle nie byłoby złe gdyby drama miała więcej odcinków niż 16. Ale już się pogodziłam, że przeznaczeniem niektórych postaci jest snucie się po ekranie
Trzykrotka - Wto 20 Gru, 2022 16:57
| Aragonte napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | To oraz wargi królowej to najbardziej współczesny element dramy. |
O, właśnie, to chciałam wytknąć - czy ona ma botoks? |
O ma, okropny. Filmują ją dobrze, żeby jsk najmniej jej rozdęte wargi rzucały się w oczy, ale zdjęcia z profilu pokazują dużo.
RaczejRozwazna - Wto 20 Gru, 2022 21:31
14 odcinek CC też bardzo ładny. Skupiają się teraz na emocjach i to popłaca. Znowu świetne sceny retrospekcji do młodości babci - oboje głównych jakby lepiej się czują w kostiumie historycznym. I świetna muzyka!
Wreszcie jestem usatysfakcjonowana grą Ha Neula - gra teraz właściwie trzy postaci i w każdej z nich jest inny. Ten chłopak naprawdę ma talent, oby tylko wybierał role na swoją miarę
Niemniej nie wiem jak zamierzają tę dramę skończyć w dwóch odcinkach. Zaczyna mnie to szczerze ciekawić
Trzykrotka - Śro 21 Gru, 2022 09:58
Dawaj znać proszę - nadal mam ją w kolejce
Mam wielką nadzieję, że w przerwie świątecznej nastąpi dla mnie czas na wielkie oglądanie
| RaczejRozwazna napisał/a: | Ten chłopak naprawdę ma talent, oby tylko wybierał role na swoją miarę
|
Właśnie sprawdziłam, że wystąpi w dramie z dziewczyną z 1 sezonu Alchemy od Souls. Bardzo się cieszę na ich interakcję. Ona jest naprawdę dobra i śliczna, co nigdy nie zaszkodzi.
BeeMeR - Śro 21 Gru, 2022 10:06
Ja też nie wykluczam Kang Ha Neula, haha-śmieszne sceny da się przewinąć/przeżyć...
Na razie Parasolka 7, udało się pewną trojkę usunąć z pałacu w bezpieczniejsze miejsce, uff
Trzykrotka - Śro 21 Gru, 2022 11:01
| BeeMeR napisał/a: | | udało się pewną trojkę usunąć z pałacu w bezpieczniejsze miejsce, uff |
To jest właśnie to, za co uwielbiam tę dramę - inteligencja królowej i nie tracenie zimnej krwi, przy jednoczesnym czułym i dobrym sercu, nie tylko dla swoich synów, synowej i wnucząt, ale innych książąt, konkubin i innych pokrzywdzonych.
To jej posunięcie było mistrzowskie
BeeMeR - Śro 21 Gru, 2022 13:24
Tak, a tym lepsze, że w trakcie adwersarze zostali koncertowo wyprowadzeni w błąd jaki jest jej ostateczny cel i powody
Brawo
Książęta zaczęli zawody od biegu - biedny Pucuś
I tylko te usta odęte botoksowo to jakieś nieporozumienie
RaczejRozwazna - Śro 21 Gru, 2022 14:45
| Trzykrotka napisał/a: |
Właśnie sprawdziłam, że wystąpi w dramie z dziewczyną z 1 sezonu Alchemy od Souls. Bardzo się cieszę na ich interakcję. Ona jest naprawdę dobra i śliczna, co nigdy nie zaszkodzi. |
O cieszę się. A gatunek jaki? Bo np. Insidera nie byłam w stanie obejrzeć mimo całej wielkiej sympatii do Ha Neula.
Admete - Czw 22 Gru, 2022 19:35
Nadrobiłam zaległe filmiki Wioli, uśmiałam się, a dziś widzę, że leci z całą rodziną do Polski na święta.
Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 20:53
Aż mi się zal zrobiło, ze śnieg topnieje i Sonu nie wyszaleje się na sankach. Ale fajnie, będą filmy z Polski Choć pewnie przylecą tylko na kilka dni, skoro urlop w Korei to 5 dni maksymalnie.
Under The Queen's Umbrella 12
Nowy "książę koronny" wybrany, a królowa z zaufanymi młodszymi małżonkami robi tajną preselekcję kandydatek na księżniczkę koronną, prawie jak ten sułtan, ktory nocami krążył po Bagdadzie. Strzeżcie się złośnice i zadzierające nosa smarkule
Admete - Czw 22 Gru, 2022 21:18
Cudne było to wybieranie kandydatek
Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 21:44
A najlepsze, do jakich wniosków doszły królowa oraz królowa-wdowa i że mimo to ich zainteresowanie skupiło się na tej samej kandydatce - tyle, że z kompletnie różnych powodów Tyle że teraz to następca tronu wyciągnął swoje wnioski.
O, dzidziuś w pałacu
A tak btw, to ciekawe, czyim synem jest książę Uiseong, pieszczoszek babci. Bo że nie króla to pewne.
Edit: no pięknie, rozważania świeżo upieczonej panny młodej spędzającej samotnie noc poślubną w towarzystwie dwóch kielonków i butelczyny. Czemu poszedł? Może NIE WIE JAK TO SIĘ ROBI
Kocham te komediowe przerywniki w Królowej
BeeMeR - Czw 22 Gru, 2022 21:56
Jestem w trzecim odcinku Koronera - bardzo dobrze się to ogląda - jak mi się podobają główni, którzy nie krygują się na zabawnych, pięknych, nie wiadomo jakich, tylko są po prostu świetni w swoich zawodach i dość zwyczajni w obyciu i relacji - kupionam.
Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 22:30
O jak się cieszę! Mnie ta drama niesamowicie ujęła - będzie z kim pokomentować.
W pałacu ciąg dalszy afer dzieciowo - konsumpcyjnych. Jak mnie rozśmieszył młody tatuś wąchający po raz pierwszy pieluszki córeczki
Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 23:54
No tak... kolejne tajemnice odkryte. Zrobiło się poważnie. Ostatnie dwa odcinki mi zostały i mam nadzieję, ze wszystko dobrze się skończy
BeeMeR - Pią 23 Gru, 2022 09:08
A koronera skończyłaś?
Mnie teraz będzie wolniutko szło,zarówno Koroner jak i Parasolka, ale powoli do przodu
Trzykrotka - Pią 23 Gru, 2022 21:14
Koronera nawet do połowy nie obejrzałam, ciągle coś innego się wpychało. Ale teraz ogladam, choć powoli. Trafiłam na wolniejszy etap kiedy Chu Chu, książę, jego kuzyn i jeszcze jedna bohaterka wyjeżdżają ze stolicy i wizytują rodzinę Chu Chu. Chodzi o tajemnicę jej pochodzenia.
Muszę dokończyć Parasolkę, mam dwa odcinki do końca.
BeeMeR - Pią 23 Gru, 2022 22:19
U mnie Parasolka 8, konkubiny haftują, książęta podróżują, jak to jest pięknie filmowane
Trzykrotka - Sob 24 Gru, 2022 00:36
Niezły sposób na matki, z których każda chętnie pomogłaby synkowi. Rechotałam przy tej scenie prawie tak jak przy wychowaniu seksualnym. Choć potem trenerka od poczęć też była niezła.
Ja właśnie skończyłam, z wyjątkową przyjemnością patrząc na ostatnią, symboliczną scenę z parasolką. Bardzo pięknie zakończyli wątek tego uzurpatorstwa, zbrodniczego przejęcia władzy. tak należało. Piękna drama na koniec roku Będą Oski.
Oski!
BeeMeR - Sob 24 Gru, 2022 19:25
O tak, Oski, trzeba pomału myśleć... choć ja będę głównie z innej bajki
Jeśli idzie o parasolkę, to skok (prawie) w przepaść był wyjątkowo mało wiarygodny...
Trzykrotka - Nie 25 Gru, 2022 19:21
A tak Ale nieco urozmaicał akcję z książęcymi zadaniami, zwłaszcza tymi na wyspie. Tutaj dwaj panowie trochę męczyli się z przedmiotem zadania
BeeMeR - Nie 25 Gru, 2022 19:31
No owszem, drama nad morzem wyraźnie zwolniła, ale wizualnie nadal jest pięknie
Ja wciąż tkwię w 8 odcinku, wolniutko mi teraz idzie.
W Koronerze natomiast podoba mi się odgrywanie ról morderca-ofiara
I makieta terenu, którą bawi się jakiś wielmoża
Admete - Nie 25 Gru, 2022 20:12
Jedni narzekają na zakończenie Reborn Rich, innym się podoba - cóż przy takim zamotaniu nie dziwię się Obejrzę do końca i wyrobię sobie zdanie
Podejrzałam zakończenie i uważam je za bardzo sensowne - niektórzy je odrzucają, bo odrzucają zmiany wobec tej internetowej powieści, która służyła za kanwę serialu.
Aragonte - Nie 25 Gru, 2022 23:35
| Trzykrotka napisał/a: | A tak Ale nieco urozmaicał akcję z książęcymi zadaniami, zwłaszcza tymi na wyspie. Tutaj dwaj panowie trochę męczyli się z przedmiotem zadania |
U mnie dopiero po pierwszym egzaminie i pożarze, zaraz włączam odcinek nr 4
|
|
|