To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Oczko!

Aragonte - Wto 20 Gru, 2022 13:43

Trzykrotka napisał/a:
To oraz wargi królowej to najbardziej współczesny element dramy.

O, właśnie, to chciałam wytknąć - czy ona ma botoks?
Na razie obejrzałam tylko ten pierwszy odcinek, nie miałam wczoraj nastroju na oglądanie, poszłam spać.

Alchemy of Souls obejrzę na pewno, ale chyba wolę zrobić maraton ;)

Pyra w jednym z vlogmasów zrobiła przegląd dram, może kogoś zainteresuje :)
https://www.youtube.com/watch?v=vnkvF85iwEY

RaczejRozwazna - Wto 20 Gru, 2022 14:18

13-ty odcinek Curtain Call ładny, nostalgiczny, akurat pasowało mi tu wolne tempo. Ono samo w sobie w ogóle nie byłoby złe gdyby drama miała więcej odcinków niż 16. Ale już się pogodziłam, że przeznaczeniem niektórych postaci jest snucie się po ekranie :wink:
Trzykrotka - Wto 20 Gru, 2022 16:57

Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
To oraz wargi królowej to najbardziej współczesny element dramy.

O, właśnie, to chciałam wytknąć - czy ona ma botoks?

O ma, okropny. Filmują ją dobrze, żeby jsk najmniej jej rozdęte wargi rzucały się w oczy, ale zdjęcia z profilu pokazują dużo.

RaczejRozwazna - Wto 20 Gru, 2022 21:31

14 odcinek CC też bardzo ładny. Skupiają się teraz na emocjach i to popłaca. Znowu świetne sceny retrospekcji do młodości babci - oboje głównych jakby lepiej się czują w kostiumie historycznym. I świetna muzyka!
Wreszcie jestem usatysfakcjonowana grą Ha Neula - gra teraz właściwie trzy postaci i w każdej z nich jest inny. Ten chłopak naprawdę ma talent, oby tylko wybierał role na swoją miarę :trzyma_kciuki:

Niemniej nie wiem jak zamierzają tę dramę skończyć w dwóch odcinkach. Zaczyna mnie to szczerze ciekawić :lol:

Trzykrotka - Śro 21 Gru, 2022 09:58

Dawaj znać proszę - nadal mam ją w kolejce :kwiatek:
Mam wielką nadzieję, że w przerwie świątecznej nastąpi dla mnie czas na wielkie oglądanie :-D
RaczejRozwazna napisał/a:
Ten chłopak naprawdę ma talent, oby tylko wybierał role na swoją miarę :trzyma_kciuki:

Właśnie sprawdziłam, że wystąpi w dramie z dziewczyną z 1 sezonu Alchemy od Souls. Bardzo się cieszę na ich interakcję. Ona jest naprawdę dobra i śliczna, co nigdy nie zaszkodzi.

BeeMeR - Śro 21 Gru, 2022 10:06

Ja też nie wykluczam Kang Ha Neula, haha-śmieszne sceny da się przewinąć/przeżyć...
Na razie Parasolka 7, udało się pewną trojkę usunąć z pałacu w bezpieczniejsze miejsce, uff

Trzykrotka - Śro 21 Gru, 2022 11:01

BeeMeR napisał/a:
udało się pewną trojkę usunąć z pałacu w bezpieczniejsze miejsce, uff

To jest właśnie to, za co uwielbiam tę dramę - inteligencja królowej i nie tracenie zimnej krwi, przy jednoczesnym czułym i dobrym sercu, nie tylko dla swoich synów, synowej i wnucząt, ale innych książąt, konkubin i innych pokrzywdzonych.
To jej posunięcie było mistrzowskie :oklaski:

BeeMeR - Śro 21 Gru, 2022 13:24

Tak, a tym lepsze, że w trakcie adwersarze zostali koncertowo wyprowadzeni w błąd jaki jest jej ostateczny cel i powody :oklaski:
Brawo :oklaski:
Książęta zaczęli zawody od biegu - biedny Pucuś :wink:
I tylko te usta odęte botoksowo to jakieś nieporozumienie :confused3:

RaczejRozwazna - Śro 21 Gru, 2022 14:45

Trzykrotka napisał/a:

Właśnie sprawdziłam, że wystąpi w dramie z dziewczyną z 1 sezonu Alchemy od Souls. Bardzo się cieszę na ich interakcję. Ona jest naprawdę dobra i śliczna, co nigdy nie zaszkodzi.

O cieszę się. A gatunek jaki? Bo np. Insidera nie byłam w stanie obejrzeć mimo całej wielkiej sympatii do Ha Neula.

Admete - Czw 22 Gru, 2022 19:35

Nadrobiłam zaległe filmiki Wioli, uśmiałam się, a dziś widzę, że leci z całą rodziną do Polski na święta.
Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 20:53

Aż mi się zal zrobiło, ze śnieg topnieje i Sonu nie wyszaleje się na sankach. Ale fajnie, będą filmy z Polski :banan: Choć pewnie przylecą tylko na kilka dni, skoro urlop w Korei to 5 dni maksymalnie.

Under The Queen's Umbrella 12
Nowy "książę koronny" wybrany, a królowa z zaufanymi młodszymi małżonkami robi tajną preselekcję kandydatek na księżniczkę koronną, prawie jak ten sułtan, ktory nocami krążył po Bagdadzie. Strzeżcie się złośnice i zadzierające nosa smarkule :mrgreen:

Admete - Czw 22 Gru, 2022 21:18

Cudne było to wybieranie kandydatek :lol:
Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 21:44

A najlepsze, do jakich wniosków doszły królowa oraz królowa-wdowa i że mimo to ich zainteresowanie skupiło się na tej samej kandydatce - tyle, że z kompletnie różnych powodów :-P Tyle że teraz to następca tronu wyciągnął swoje wnioski.
O, dzidziuś w pałacu :rotfl:
A tak btw, to ciekawe, czyim synem jest książę Uiseong, pieszczoszek babci. Bo że nie króla to pewne.
Edit: no pięknie, rozważania świeżo upieczonej panny młodej spędzającej samotnie noc poślubną w towarzystwie dwóch kielonków i butelczyny. Czemu poszedł? Może NIE WIE JAK TO SIĘ ROBI :rotfl:
Kocham te komediowe przerywniki w Królowej :mrgreen: :mrgreen:

BeeMeR - Czw 22 Gru, 2022 21:56

Jestem w trzecim odcinku Koronera - bardzo dobrze się to ogląda - jak mi się podobają główni, którzy nie krygują się na zabawnych, pięknych, nie wiadomo jakich, tylko są po prostu świetni w swoich zawodach i dość zwyczajni w obyciu i relacji - kupionam.
Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 22:30

O jak się cieszę! :banan: Mnie ta drama niesamowicie ujęła - będzie z kim pokomentować.

W pałacu ciąg dalszy afer dzieciowo - konsumpcyjnych. Jak mnie rozśmieszył młody tatuś wąchający po raz pierwszy pieluszki córeczki :rotfl:

Trzykrotka - Czw 22 Gru, 2022 23:54

No tak... kolejne tajemnice odkryte. Zrobiło się poważnie. Ostatnie dwa odcinki mi zostały i mam nadzieję, ze wszystko dobrze się skończy :trzyma_kciuki:
BeeMeR - Pią 23 Gru, 2022 09:08

A koronera skończyłaś?
Mnie teraz będzie wolniutko szło,zarówno Koroner jak i Parasolka, ale powoli do przodu

Trzykrotka - Pią 23 Gru, 2022 21:14

Koronera nawet do połowy nie obejrzałam, ciągle coś innego się wpychało. Ale teraz ogladam, choć powoli. Trafiłam na wolniejszy etap kiedy Chu Chu, książę, jego kuzyn i jeszcze jedna bohaterka wyjeżdżają ze stolicy i wizytują rodzinę Chu Chu. Chodzi o tajemnicę jej pochodzenia.
Muszę dokończyć Parasolkę, mam dwa odcinki do końca.

BeeMeR - Pią 23 Gru, 2022 22:19

U mnie Parasolka 8, konkubiny haftują, książęta podróżują, jak to jest pięknie filmowane :serce:
Trzykrotka - Sob 24 Gru, 2022 00:36

Niezły sposób na matki, z których każda chętnie pomogłaby synkowi. Rechotałam przy tej scenie prawie tak jak przy wychowaniu seksualnym. Choć potem trenerka od poczęć też była niezła.

Ja właśnie skończyłam, z wyjątkową przyjemnością patrząc na ostatnią, symboliczną scenę z parasolką. Bardzo pięknie zakończyli wątek tego uzurpatorstwa, zbrodniczego przejęcia władzy. tak należało. Piękna drama na koniec roku :oklaski: Będą Oski.
Oski! :boisie:

BeeMeR - Sob 24 Gru, 2022 19:25

O tak, Oski, trzeba pomału myśleć... choć ja będę głównie z innej bajki ;)

Jeśli idzie o parasolkę, to skok (prawie) w przepaść był wyjątkowo mało wiarygodny... :roll:

Trzykrotka - Nie 25 Gru, 2022 19:21

A tak :roll: Ale nieco urozmaicał akcję z książęcymi zadaniami, zwłaszcza tymi na wyspie. Tutaj dwaj panowie trochę męczyli się z przedmiotem zadania :-D
BeeMeR - Nie 25 Gru, 2022 19:31

No owszem, drama nad morzem wyraźnie zwolniła, ale wizualnie nadal jest pięknie :serce:

Ja wciąż tkwię w 8 odcinku, wolniutko mi teraz idzie.

W Koronerze natomiast podoba mi się odgrywanie ról morderca-ofiara :lol:
I makieta terenu, którą bawi się jakiś wielmoża :mrgreen:

Admete - Nie 25 Gru, 2022 20:12

Jedni narzekają na zakończenie Reborn Rich, innym się podoba - cóż przy takim zamotaniu nie dziwię się ;) Obejrzę do końca i wyrobię sobie zdanie :)

Podejrzałam zakończenie i uważam je za bardzo sensowne - niektórzy je odrzucają, bo odrzucają zmiany wobec tej internetowej powieści, która służyła za kanwę serialu.

Aragonte - Nie 25 Gru, 2022 23:35

Trzykrotka napisał/a:
A tak :roll: Ale nieco urozmaicał akcję z książęcymi zadaniami, zwłaszcza tymi na wyspie. Tutaj dwaj panowie trochę męczyli się z przedmiotem zadania :-D

U mnie dopiero po pierwszym egzaminie i pożarze, zaraz włączam odcinek nr 4 :mrgreen: