Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Sob 29 Maj, 2021 13:28
Oj,pilnowali go pełną ekipą, nawet w nocy pod kibelkiem
Ekipa celi jest boska
Ale panowie i tak starli się pod prysznicem, po podpaleniu...
Strażnicy akurat patrzyli w inną stronę...
Trzykrotka - Sob 29 Maj, 2021 14:57
Ten lysol był przerażający. Jak robot zaprogramowany na zabijanie.
Ekipa z celi jest boska
Są już plakaty i stillsy z Hospital Playlist 2
https://www.dramabeans.co...ter-and-stills/
W sumie - same znajome obrazki
Edit: zanim wywalę, wrzucę kilka zdjęć z Gumiho, z rzeczy, które mnie zainteresowały.
Wizualne nawiązanie do Chicago Typewriter: pamiętacie ten wizerunek Ah Ina? To z części historycznej
We fragmentach pokazujących, jak długo żyje już Gumiho, mamy taki jego wygląd
Wygląda też momentami jak bohater CT grany przez KGP
Mam wrażenie, że i dekoracje są z Chicago, lekko przemodelowane
Hyeri
Gumiho
Admete - Sob 29 Maj, 2021 20:56
Nie tykam nawet W tym tygodniu był tylko jeden odcinek Nawiedzonego domu - zaskakująco dobra ta drama. Nie miałam wobec niej właściwie żadnych oczekiwań, a dostałam spójną historię i bohaterów, których polubiłam. Dodatkowo drama jest nieźle zrobiona od strony technicznej.
Oglądam właśnie, jak Wiola losuje komentarze, żeby rozdać fartuszki, a Sonu dokazuje.
BeeMeR - Sob 29 Maj, 2021 21:28
| Admete napisał/a: | | Nie tykam nawet | Ja też nie. Hyeri nie wygląda dobrze na tym zdjęciu
| Trzykrotka napisał/a: | | Ekipa z celi jest boska | I kapitan wmiksował się sam nie wie kiedy w tą małą rodzinę, a taki był indywidualista
Trzykrotka - Sob 29 Maj, 2021 23:19
| Admete napisał/a: | Nie tykam nawet |
Słusznie, bo naprawdę szkoda czasu i aktorów. Hyeri naprawdę ładnie wygląda, nie ma już tego za mocnego i za ciemnego makijażu, jaki dawniej lubiła, tylko gra niestety taką webtonową, nadekspresyjną pannę i często ma nieładną mimikę.
| Admete napisał/a: | | Oglądam właśnie, jak Wiola losuje komentarze, żeby rozdać fartuszki, a Sonu dokazuje. |
Ja też oglądałam Wiola rozdała aż 15 fartuszków! Ta jej teściowa to skarb, teraz pewnie będzie szyła nowe.
Admete, a pana męża widziałaś, który tak ładnie przywitał się z nami, kiedy kanał osiągnął 100 tysięcy subskrybcji?
Admete - Sob 29 Maj, 2021 23:29
Pana męża widziałam. Troszkę się stresował, ale był dzielny
Trzykrotka - Nie 30 Maj, 2021 08:33
Move To Heaven - wiedziałam, ze znajomość z panią prokurator musi się przydać za kilka odcinków No i przydała się.
Admete - Nie 30 Maj, 2021 13:01
Dokończyłam Taxi Driver - podobało mi się, choć nie bez zastrzeżeń.
BeeMeR - Nie 30 Maj, 2021 17:43
U mnie 12 odcinek Prison - bohaterem jest kierownik więzienia - cudowny imbecyl, ale umiał się postawić swojemu vice gdy ten za bardzo chciał dokopać Paengowi za otwarcie cel
Brawo.
Paenga też bardzo lubię, ludzki odruch, zwłaszcza biorąc pod uwagę przeszłość i fakt, że pożar w więzieniu to nie fraszka.
Jeśli mam być szczera, to najmniej interesujący obecnie jest Superstgar i jego zerwanie z panną - mam je już za sobą więc może pójdziemy do przodu. Romans przyjaciela - strażnika z siostrą Superstara jest sympatyczny
Trzykrotka - Nie 30 Maj, 2021 20:31
Tam romanse były takie właśnie... najmniej interesujące. To wybitnie męska drama, w dobrym znaczeniu tego słowa. Sprawa pożaru i dlaczego strażnik nigdy nie przebiera się przy ludziach Bardzo się cieszyłam, że właśnie ten aktor go zagrał i miał okazję przełamać swój czarny wizerunek, bo świetnie to zrobił.
BeeMer, czy ty też podziwiasz wzorcową drugą powiekę Superstara? Tak wzorcowej roboty w życiu nie widziałam, powieki ma idealne.
BeeMeR - Nie 30 Maj, 2021 22:16
| Trzykrotka napisał/a: | | Tam romanse były takie właśnie... najmniej interesujące | Tak, one są poprawne, ale drama jest o czym innym, to męskie przyjaźnie i relacje są najważniejsze. Świetnie się ją ogląda.
| Trzykrotka napisał/a: | | czy ty też podziwiasz wzorcową drugą powiekę Superstara? | Nie, on mi się okropnie nie podoba w tej durnej fryzurze zwłaszcza. Już prędzej podziwiam jego przyjaciela (na fotce z głupią miną, ale akurat w takiej scenie byli razem ). NIgdy zresztą nie rozumiałam fascynacji podwójna powieką, pojedyncza też bywa interesująca.
Acha, piękna była walka dwóch najmłodszych równolatków z celi
Trzykrotka - Nie 30 Maj, 2021 23:33
| BeeMeR napisał/a: | Acha, piękna była walka dwóch najmłodszych równolatków z celi |
Kapitana i narkomana? Ten wątek mnie strasznie śmieszył. "Świr" nie był wcale aż tak zamulony, jak się wydawało i ciągnął tygrysa za ogon do granic wytrzymałosci
Co do tej powieki, to i ja nie zachwycam się Superstarem jako mężczyzną. On zresztą z czasem nieco ginie na tle tyłu wspaniałych osobowości. Tylko ta powieka mnie zadziwia, bo jest tak idealnie wymodelowana. Gość wygląda momentami jak antyczny posąg.
Nadrobiłam dziś wreszcie 13 odcinek Nawiedzonego domu. Jaka szkoda ze nie było w tym tygodniu dwóch odcinków, bo urwali w środku dobrej akcji. Atak ludzi dewelopera - gangstera chyba zmusi naszą egzorcystkę do działania po etapie "rzucam to i wyjeżdżam."
Strasznie przykra była historia syna właścicielki restauracji. Tak myślałam, że zginął, bo matkę trzeba było złamać i wykurzyć z budynku, a budynek zriwnacz ziemią pod nowe osiedle.
BeeMeR - Nie 30 Maj, 2021 23:45
| Trzykrotka napisał/a: | | Gość wygląda momentami jak antyczny posąg. | To tak, tylko szkoda, że nie ma mniej idiotycznej fryzury
Też miałaś wrażenie, że w tej szklarni ćwiczeniowej musi być gorąco? W lecie?
Łysol się zresocjalizował, kto by uwierzył
I piszemy listy z paniami, albo panią, miodzio
Świr się wielokrotnie prosi o bęcki, on to chyba lubi
Trzykrotka - Pon 31 Maj, 2021 06:58
Świr na pewno lubi denerwować kapitana, to pewne. Z Łysolem to był szok, ale tutaj Superstar go dobrze wymacał - to typ, który potrzebuje przywódcy i rozkazów. Po co miał latać do gangsterów Nasz pan sportowiec był może i głupi
ale nie w każdej dziedzinie.
A szklarnia - o tak, owszem Nie wiem jak w niej wytrzymywali.
BeeMeR - Pon 31 Maj, 2021 08:45
Świr drażni nie tylko kapitana, ale jego szczególnie siwego też (właśnie go przenieśli, tuż po operacji), a jak się uda to i każdego innego. To ciekawa, dość tragiczna postać, miotana między okresami trzeźwości intelektualnej a kompletnym rozbabraniem. Właśnie się dowiedział kto naprawdę go zadenuncjował. Może te zaczepki i bęcki jakoś mu pomagają mniej myśleć o głodzie
Superstar może sobie nie radzi ze sprawami technicznymi, ale z ludźmi na pewno znakomicie, udowodnił to już wielokrotnie.
Loana - Pon 31 Maj, 2021 11:19
Ja oglądam teraz dwie dramy na raz, bo jedną mam na Netflixie ("A Girl Who Sees Smells"), więc mogę oglądać w każdym miejscu, a drugą na Viki ("Sungkyunkwan Scandal"), więc tylko na laptopie. Powtarza mi się w niej główny, ale daję radę, bo jakoś mega mocno się do niego nie przywiązuję. Dość oszczędnie gra, a jako policjant jest jeszcze dość mało zrozumiały jako postać dla mnie.
Polityczne zagrywki w Scandalu są dla mnie mało zrozumiałe, jak zwykle -_-'. Ale ogólnie serial mi się podoba, jest dość zabawny. Minusem będzie na pewno to, że się tyle osób w głównej zakocha (no dobra, Park Min Young, ona jest naprawdę piękna i ma zabójczy uśmiech ), tego motywu nie za bardzo lubię, ale dla ParkMin obejrzę
Admete - Pon 31 Maj, 2021 18:53
Obejrzałam właśnie, jak Wiola rozpakowywała paczkę z Polski i uśmiałam się nieźle. Zaczęłam też oglądać Navillierę i na razie mi się podoba.
Trzykrotka - Pon 31 Maj, 2021 22:19
Ja też obejrzałam Wiola z każdej czynności potrafi stworzyć film, do którego człowiek się śmieje. Dzisiejsza opowieść o koreańskiej woskowinie
Admete, czy ty oglądasz nadal Doom? Zrobiłam dziś drugie podejście, dotarłam do końca 2 odcinka i nadal nie mogę się wciągnąć. Mam wrażenie, że gdyby nie przerywnik na ryki eks-kochanka naszej bohaterki, ona o In Guk tylko chodziliby lub stali trzymając się za ręce i gadali. Nie czuję się zachęcona do odpalenia 3 odcinka, tylko chęć popatrzenia na Park Bo Young, Yii In Guka i Lee Soo Hyuka mnie trzyma (to sytuacja ja dziś, prawie jak pogodowa w Korei ) Daj znać proszę jeśli oglądasz, czy potem akcja jakoś rusza liniowo w przód
BeeMeR - Pon 31 Maj, 2021 22:38
| Loana napisał/a: | | A Girl Who Sees Smells | To było sympatyczne, Namgoong był Zuy
SKKS bardzo mi się podobał, cała czwórka była bardzo fajna, Misiek/Mężulek najbardziej sztywny, najbardziej lubiłam zaś Swiruska, tego co po dachach latał no i wszystkich razem
Aragonte, oglądasz cokolwiek Nokdu czy odstawiłaś?
Trzykrotka - Pon 31 Maj, 2021 22:59
Dzięki SKKS po raz pierwszy usłyszałam smutną i tragiczną historię księcia Sado. Jego ojciec też w gruncie rzeczy był tragiczną postacią. To jak chodzi o tło historyczne. A sama czwórka młodych aktorów to radość sama w sobie, zwłaszcza perypetie trójki z jednej kwatery i PMY upchanej na posłaniu między Mężulkiem a Świrusem No i pan Wachlarz rzecz jasna
Aragonte dawno się nie pokazywała
Admete - Wto 01 Cze, 2021 06:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Daj znać proszę jeśli oglądasz, czy potem akcja jakoś rusza liniowo w przód |
Oglądam, tylko ja od początku nie odbierałam tego tylko jako trzymanie się za ręce, a gadanie mi odpowiada Nie wiem, czy ci polecać. Ale patrzeć jest na co zdecydowanie Navillera jest naprawdę fajna - ten plakat promujący serial jest po prostu durny i zrobił dramie krzywdę. Dużo dobrych aktorów, fajne dialogi i będzie sporo wzruszenia. Młody daje radę.
Trzykrotka - Wto 01 Cze, 2021 07:24
"Trzymanie się za ręce" w sensie "doładowania," ale nie romansowego. Oni tam sporo doładowywali jedno drugie. Na razie nie widzialam kierunku, w jakim miałoby to podążyć. Może po 2 odcinkach coś się urodzi. Obejrzę trzeci, choćby dla samej przyjemności patrzenia na aktorów. W drugim pojawił się pan Malarz z Run On.
Navillera to następny punkt po Move To Heaven.
Admete - Wto 01 Cze, 2021 09:10
Tam jest ta bogini - stworzycielka świata. Ona chyba chce prawdziwego uczucia między Doom a dziewczyną. czeka, aż wyrośnie roślina w doniczce. Oboje muszą chyba wybrać coś innego niż śmierć.
Trzykrotka - Wto 01 Cze, 2021 09:52
Bedę próbowała jeszcze. Na razie mnie drama nie porwała, ale biorę poprawkę na test dwóch odcinków. Bogini to ta dziewczynka, która leży w szpitalu?
Admete - Wto 01 Cze, 2021 13:24
Tak. Możliwe też, że tłumaczenie coś szwankuje. Jednak dużo tam mówią i może nam coś umknąć.
Krótki zwiastun nowej dramy z panem od Find me in your memory i dawna panna Oh:
https://www.youtube.com/w...yZtY76SsI&t=26s
You are my spring - zabawny i sympatyczny.
|
|
|