To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach

BeeMeR - Wto 02 Lip, 2019 22:10

Alicja napisał/a:
Powtórki z Master of the sun już nie chcę.
Przecież przeżyli ;)
Ja byłam bardziej obrażona na dramatozę rozstaniową i wypełnianie dodatkowego odcinka niczym :foch2:

Aragonte - Wto 02 Lip, 2019 22:20

BeeMeR napisał/a:
Alicja napisał/a:
Powtórki z Master of the sun już nie chcę.
Przecież przeżyli ;)
Ja byłam bardziej obrażona na dramatozę rozstaniową i wypełnianie dodatkowego odcinka niczym :foch2:

A może chodziło o Mr Sunshine? :wink:

Admete - Wto 02 Lip, 2019 22:45

Jutro posłucham piosenek. Na pewno chodzi o Słoneczko.

EDIT: Lubię jego głos :)

Aragonte - Śro 03 Lip, 2019 09:34

Oj, działo się w trakcie wyborów, panowie szli łeb w łeb :excited:
Trzykrotko, oczywiście zauważyłaś to tłukące się zdjęcie ślubne w ostatniej scenie? Tzn. szkło, oczywiście.

Alicja - Śro 03 Lip, 2019 19:38

Aragonte napisał/a:
A może chodziło o Mr Sunshine?

Taak, jakkolwiek chodzi o Słoneczko, jak pisze Admete :thud: Mr Sunshine :zalamka: wybaczcie mi, ale jestem przed urlopem i naprawdę wymagam odpoczynku.

Big Issue- Admete coś mi dzwoni w mózgu, że oglądałaś. Warto rozpoczynać?

Admete - Śro 03 Lip, 2019 19:40

Można obejrzeć, bawiłam się całkiem nieźle.
Trzykrotka - Śro 03 Lip, 2019 20:21

Aragonte napisał/a:

Trzykrotko, oczywiście zauważyłaś to tłukące się zdjęcie ślubne w ostatniej scenie? Tzn. szkło, oczywiście.

Oj tak, bardzo wymowne.
Na pociechę dla pokonanego szlachetnego szwagra powiem tylko, że jeszcze przysłuży się dobrej sprawie pod komendą naszego oszusta i że będzie to chyba najkomiczniejszy odcinek dramy.
Aragonte, jak ci się podoba postać prezes-lichwiarki i gra aktorki? Mnie nieszczegolnie przypadła do gustu ta gra właśnie.

Alicja - Śro 03 Lip, 2019 21:01

Powiadasz, bawiłam? Myślałam, ze tam dramaty ludzkie będą w tle :mysle:

Rozpoczęłam Angels last mission love. Nie wiem czego się spodziewać, ale czekam na ostatnie odcinki One spring night i Absolute boyfriend, co jeszcze trochę potrwa. Muszę zapełnić czas i coś jeszcze międzyczasie obejrzeć. Zastanawiałam się na Difrent dreams i Big Issue, w tej pierwszej obawiam się dramatycznego zakończenia. Przecież nie mogę oglądać 4 obyczajówek lub romansów na raz, bo mnie zemdli. Przydałby się nowy medyczny albo mocno sensacyjny :mysle:

Admete - Śro 03 Lip, 2019 21:04

Bawiłam w sensie - zainteresowało mnie na tyle, żeby się nie nudzić. Spróbuj. W sobotę się zaczyna The Watcher. Dobra obsada i temat sensacyjny. Wklejałam na wcześniejszej stronie zwiastun. Anielskiej Misji jest sporo kissów i słodyczy. To moja letnia drama, bo nie mogę samej sensacji oglądać przy upałach ;) Nowy medyczny też będzie - 19, a wcześniej 17.

Z 19 -

http://asianwiki.com/Doctor_John

z 17:

http://asianwiki.com/Doctor_Detective

Watcher:

http://asianwiki.com/Watcher_(Korean_Drama)

17 zaczyna się Class of lies:

http://asianwiki.com/Class_of_Lies

Justice:

http://asianwiki.com/Justice_(Korean_Drama)

Aragonte - Śro 03 Lip, 2019 21:09

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, jak ci się podoba postać prezes-lichwiarki i gra aktorki? Mnie nieszczegolnie przypadła do gustu ta gra właśnie.

Aktorkę lubiłam w Mr Sunshine, tutaj tak średnio mi pasuje, ale to może kwestia roli :mysle:
Ale ogółem aktorsko jest nieźle. Cieszę się, że mentor naszego bohatera nie okazał się ostatnia szują :wink: Przesympatyczna jest jego rodzina, mimo że to rodzina oszustów :-P Fajna jest policjantka (i jej matka też). Ogółem jest tam sporo drugoplanowych ról, które są drobne, ale sympatyczne. Da się lubić bohaterów tej dramy, a to miłe. Zdecydowanie blisko temu do Chiefa Kima. Myślałam też o Lawless Lawyer, ale on chyba okazał się niedorobiony :mysle: a tu usterek scenariuszowych w zasadzie nie widzę.

BeeMeR - Śro 03 Lip, 2019 21:22

Jeszcze przed wyjazdem obejrzałam mini dramę bodaj chińską, 4 odcinki po 20 minut.

Kosiarz Soul pojawia się u osób, które mają umrzeć za tydzień, daje im czas na uporządkowanie życia i relacji z bliskimi lub znalezienie wśród bliskich kochających osób (rodzina, przyjaciele) ochotnika, który zginie zamiast delikwenta. 4 odcinki to 4 pacjentów plus wątek główny, kosiarz ma swojego przełożonego i dziewczynę. Nie jest to drama doskonałą ale przyzwoita.

Zwiedziliśmy dziwaczny park rozrywki:

Aragonte - Czw 04 Lip, 2019 12:58

Zostały mi 4 podwójne odcinki The Fellow Citizens. Pewnie jutro skończę.
Trzykrotka - Czw 04 Lip, 2019 13:49

Aragonte napisał/a:
a tu usterek scenariuszowych w zasadzie nie widzę.

To solidna firma. Squad 38 z In Gukiem był mniej zabawowy, ale tez zaangazowany społecznie. I bohaterem był również uroczy oszust w służbie prawa, który jednak ponosil więcej klęsk. Siwonowy bohater też będzie ukarany, bo jednak jest oszustem, ale w jego przypadku bedzie to bardzo biblijne - "prawda was wyzwoli." Żeby mógł żyć szczęśliwie z żoną, musi odpokutowac.
Bardzo się cieszę, że podoba ci się drama, Aragonte. I prawda, że człowiek trzyma kciuki, żeby pewne pomysły na kampanię wyborczą nie wpadły do głowy naszym kandydatom?
Co do lichwiarki to powiem, że chętnie zaadaptowalabym kilka jej sukienek na własne potrzeby :serce2:

Admete - Czw 04 Lip, 2019 16:35

W moich serialach nadszedł czas angstu, więc chyba pozbieram odcinki i obejrzę na koniec hurtem. Na pewno zrobię tak z One Spring Night, żeby się nie wkopać w jakieś tragiczne zakończenie ;) Anielską miłość obejrzę, bo zakładam, że tam się wszystko dobrze skończy, bo to fantazja i rom-com.
Aragonte - Czw 04 Lip, 2019 17:22

A dasz szansę dramie Siwona?
Admete - Czw 04 Lip, 2019 17:35

Dam, na pewno. Ale na razie próbuję nową dramę z panem Pięknym. Ten remake serialu amerykańskiego. Na razie mi się podoba.
Aragonte - Czw 04 Lip, 2019 17:39

Przeklejam z wątku Rysiowego :wink:

Ryś zagra w jakimś koreańskim filmie s-f/fantasy (m.in. z Wachlarzem). Film ma mieć tytuł "Victory" i powinien trafić na ekrany w 2020 roku.

Tu fotka z Instagrama, z Rysiem w samolocie na lotnisku Incheon:
https://www.instagram.com/p/BzfHydGJLci/

A na Twitterze Ryś napisał coś po koreańsku :wink:
https://twitter.com/rcarmitage

Tu jest coś o filmie:
https://www.allkpop.com/a...g-movie-victory

BeeMeR - Czw 04 Lip, 2019 18:25

Admete napisał/a:
próbuję nową dramę z panem Pięknym.
Jaki to ma tytuł?
(ja dalej z dala od dram, ale zaraz włączam Czarne Chmury odcinek 2 bo mam porzeczki do przebrania :mrgreen: )

Admete - Czw 04 Lip, 2019 19:04

http://asianwiki.com/Designated_Survivor:_60_Days

Designated Survivor: 60 dni - widziałam tylko parę pierwszych odcinków amerykańskiej wersji. Uważam zresztą, ze akurat Korei ten temat pasuje nawet bardziej niż Amerykanom - mają wokół siebie więcej zagrożeń. Pierwsze dwa odcinki mi się podobały.

Alicja - Pią 05 Lip, 2019 10:43

Admete napisał/a:
Na pewno zrobię tak z One Spring Night, żeby się nie wkopać w jakieś tragiczne zakończenie

Dlatego czekam teraz do samego końca, prędzej nie ruszę 21 odc ( liczba z koreańskiego)

Admete napisał/a:
Anielską miłość obejrzę, bo zakładam, że tam się wszystko dobrze skończy, bo to fantazja i rom-com.

Nigdy nie wiadomo. Bardzo dobrze przy niej się bawię, jest wesoło, zwłaszcza gdy anioł sprzeciwia się baletnicy albo robi miny na widok nowego dyrektora artystycznego. Chyba go nie lubi :wink: Na razie nie widziałam kissów i słodyczy tylko pojacki taniec anioła i baletnicy. A w ostatnim odcinku okaże się, że anioł wraca do nieba i tyle będzie z szukania miłości :zalamka: czarno widzę ostatnio zakończenia.

O The Watcher pamiętam. Grają tam przecież znani mi aktorzy :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
Ryś zagra w jakimś koreańskim filmie s-f/fantasy (m.in. z Wachlarzem). Film ma mieć tytuł "Victory" i powinien trafić na ekrany w 2020 roku.

Że co?! że się tak wyrażę ( nie zaczynamy zdania od " Że" :roll: )

Aragonte napisał/a:
Myślałam też o Lawless Lawyer,

Daruj sobie, nawet ja go nie dokończyłam.

Aragonte - Pią 05 Lip, 2019 10:50

Alicja napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Myślałam też o Lawless Lawyer,

Daruj sobie, nawet ja go nie dokończyłam.

Eee, nie zrozumiałaś mnie - nie pisałam, że to zamierzam teraz oglądać, tylko dokonywałam porównania.

Skończyłam The Fellow Citizens - wyrównany poziom, jakoś tak nagle mi się skończyło :wink: Może nie wszystko mi się jednakowo podobało, ale drama jest naprawdę niezła i dobrze się bawiłam.

Admete - Pią 05 Lip, 2019 12:28

Alicja napisał/a:
A w ostatnim odcinku okaże się, że anioł wraca do nieba i tyle będzie z szukania miłości czarno widzę ostatnio zakończenia.

:lol: Albo zniknie ;) Nie przejmuję się jednak, bo to taka bajka jest ;)

Aragonte - Pią 05 Lip, 2019 21:18

Podejrzałam sobie jeszcze raz samą końcówkę The Fellow Citizens, ale widzę, że chyba nie przegapiłam informacji, na jak długo zamknięto bohatera :wink: Pokazano go, jak wyszedł z więzienia, ale nie było powiedziane, jaki to przeskok czasowy. Ładne były uśmiechy głównej pary w końcówce.
A tak poza tym to oczywiście przez swoje zboczenie zawodowe zabawiałam się wymyślaniem tłumaczenia pewnych elementów procedury parlamentarnej oraz z ciekawością przyglądałam się pracy parlamentarzystów, w tym głosowaniu. Zakładam, że to nie jest wymyślone, tylko oparte na faktach - sprawdzę to zresztą w "Szefie sztabu".

Admete - Pią 05 Lip, 2019 21:20

A co po odsiadce? ;) Czym się zajmie?
Aragonte - Pią 05 Lip, 2019 21:21

Nie pokazali tego, tym się drama kończy - jednym cięciem, nie ma przedłużania, w sumie to nawet brakowało mi może jakiegoś podsumowania, co z niektórymi bohaterami się stało. Ale z drugiej strony może lepsze to niż odcinek kompletnie o niczym - tutaj działo się coś do końca.
Ja stawiam na to, że bohater będzie współpracował z policją jako ekspert od oszustw :wink: