Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Wto 02 Lip, 2019 22:10
| Alicja napisał/a: | | Powtórki z Master of the sun już nie chcę. | Przecież przeżyli
Ja byłam bardziej obrażona na dramatozę rozstaniową i wypełnianie dodatkowego odcinka niczym
Aragonte - Wto 02 Lip, 2019 22:20
| BeeMeR napisał/a: | | Alicja napisał/a: | | Powtórki z Master of the sun już nie chcę. | Przecież przeżyli
Ja byłam bardziej obrażona na dramatozę rozstaniową i wypełnianie dodatkowego odcinka niczym |
A może chodziło o Mr Sunshine?
Admete - Wto 02 Lip, 2019 22:45
Jutro posłucham piosenek. Na pewno chodzi o Słoneczko.
EDIT: Lubię jego głos
Aragonte - Śro 03 Lip, 2019 09:34
Oj, działo się w trakcie wyborów, panowie szli łeb w łeb
Trzykrotko, oczywiście zauważyłaś to tłukące się zdjęcie ślubne w ostatniej scenie? Tzn. szkło, oczywiście.
Alicja - Śro 03 Lip, 2019 19:38
| Aragonte napisał/a: | | A może chodziło o Mr Sunshine? |
Taak, jakkolwiek chodzi o Słoneczko, jak pisze Admete Mr Sunshine wybaczcie mi, ale jestem przed urlopem i naprawdę wymagam odpoczynku.
Big Issue- Admete coś mi dzwoni w mózgu, że oglądałaś. Warto rozpoczynać?
Admete - Śro 03 Lip, 2019 19:40
Można obejrzeć, bawiłam się całkiem nieźle.
Trzykrotka - Śro 03 Lip, 2019 20:21
| Aragonte napisał/a: |
Trzykrotko, oczywiście zauważyłaś to tłukące się zdjęcie ślubne w ostatniej scenie? Tzn. szkło, oczywiście. |
Oj tak, bardzo wymowne.
Na pociechę dla pokonanego szlachetnego szwagra powiem tylko, że jeszcze przysłuży się dobrej sprawie pod komendą naszego oszusta i że będzie to chyba najkomiczniejszy odcinek dramy.
Aragonte, jak ci się podoba postać prezes-lichwiarki i gra aktorki? Mnie nieszczegolnie przypadła do gustu ta gra właśnie.
Alicja - Śro 03 Lip, 2019 21:01
Powiadasz, bawiłam? Myślałam, ze tam dramaty ludzkie będą w tle
Rozpoczęłam Angels last mission love. Nie wiem czego się spodziewać, ale czekam na ostatnie odcinki One spring night i Absolute boyfriend, co jeszcze trochę potrwa. Muszę zapełnić czas i coś jeszcze międzyczasie obejrzeć. Zastanawiałam się na Difrent dreams i Big Issue, w tej pierwszej obawiam się dramatycznego zakończenia. Przecież nie mogę oglądać 4 obyczajówek lub romansów na raz, bo mnie zemdli. Przydałby się nowy medyczny albo mocno sensacyjny
Admete - Śro 03 Lip, 2019 21:04
Bawiłam w sensie - zainteresowało mnie na tyle, żeby się nie nudzić. Spróbuj. W sobotę się zaczyna The Watcher. Dobra obsada i temat sensacyjny. Wklejałam na wcześniejszej stronie zwiastun. Anielskiej Misji jest sporo kissów i słodyczy. To moja letnia drama, bo nie mogę samej sensacji oglądać przy upałach Nowy medyczny też będzie - 19, a wcześniej 17.
Z 19 -
http://asianwiki.com/Doctor_John
z 17:
http://asianwiki.com/Doctor_Detective
Watcher:
http://asianwiki.com/Watcher_(Korean_Drama)
17 zaczyna się Class of lies:
http://asianwiki.com/Class_of_Lies
Justice:
http://asianwiki.com/Justice_(Korean_Drama)
Aragonte - Śro 03 Lip, 2019 21:09
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte, jak ci się podoba postać prezes-lichwiarki i gra aktorki? Mnie nieszczegolnie przypadła do gustu ta gra właśnie. |
Aktorkę lubiłam w Mr Sunshine, tutaj tak średnio mi pasuje, ale to może kwestia roli
Ale ogółem aktorsko jest nieźle. Cieszę się, że mentor naszego bohatera nie okazał się ostatnia szują Przesympatyczna jest jego rodzina, mimo że to rodzina oszustów Fajna jest policjantka (i jej matka też). Ogółem jest tam sporo drugoplanowych ról, które są drobne, ale sympatyczne. Da się lubić bohaterów tej dramy, a to miłe. Zdecydowanie blisko temu do Chiefa Kima. Myślałam też o Lawless Lawyer, ale on chyba okazał się niedorobiony a tu usterek scenariuszowych w zasadzie nie widzę.
BeeMeR - Śro 03 Lip, 2019 21:22
Jeszcze przed wyjazdem obejrzałam mini dramę bodaj chińską, 4 odcinki po 20 minut.
Kosiarz Soul pojawia się u osób, które mają umrzeć za tydzień, daje im czas na uporządkowanie życia i relacji z bliskimi lub znalezienie wśród bliskich kochających osób (rodzina, przyjaciele) ochotnika, który zginie zamiast delikwenta. 4 odcinki to 4 pacjentów plus wątek główny, kosiarz ma swojego przełożonego i dziewczynę. Nie jest to drama doskonałą ale przyzwoita.
Zwiedziliśmy dziwaczny park rozrywki:
Aragonte - Czw 04 Lip, 2019 12:58
Zostały mi 4 podwójne odcinki The Fellow Citizens. Pewnie jutro skończę.
Trzykrotka - Czw 04 Lip, 2019 13:49
| Aragonte napisał/a: | | a tu usterek scenariuszowych w zasadzie nie widzę. |
To solidna firma. Squad 38 z In Gukiem był mniej zabawowy, ale tez zaangazowany społecznie. I bohaterem był również uroczy oszust w służbie prawa, który jednak ponosil więcej klęsk. Siwonowy bohater też będzie ukarany, bo jednak jest oszustem, ale w jego przypadku bedzie to bardzo biblijne - "prawda was wyzwoli." Żeby mógł żyć szczęśliwie z żoną, musi odpokutowac.
Bardzo się cieszę, że podoba ci się drama, Aragonte. I prawda, że człowiek trzyma kciuki, żeby pewne pomysły na kampanię wyborczą nie wpadły do głowy naszym kandydatom?
Co do lichwiarki to powiem, że chętnie zaadaptowalabym kilka jej sukienek na własne potrzeby
Admete - Czw 04 Lip, 2019 16:35
W moich serialach nadszedł czas angstu, więc chyba pozbieram odcinki i obejrzę na koniec hurtem. Na pewno zrobię tak z One Spring Night, żeby się nie wkopać w jakieś tragiczne zakończenie Anielską miłość obejrzę, bo zakładam, że tam się wszystko dobrze skończy, bo to fantazja i rom-com.
Aragonte - Czw 04 Lip, 2019 17:22
A dasz szansę dramie Siwona?
Admete - Czw 04 Lip, 2019 17:35
Dam, na pewno. Ale na razie próbuję nową dramę z panem Pięknym. Ten remake serialu amerykańskiego. Na razie mi się podoba.
Aragonte - Czw 04 Lip, 2019 17:39
Przeklejam z wątku Rysiowego
Ryś zagra w jakimś koreańskim filmie s-f/fantasy (m.in. z Wachlarzem). Film ma mieć tytuł "Victory" i powinien trafić na ekrany w 2020 roku.
Tu fotka z Instagrama, z Rysiem w samolocie na lotnisku Incheon:
https://www.instagram.com/p/BzfHydGJLci/
A na Twitterze Ryś napisał coś po koreańsku
https://twitter.com/rcarmitage
Tu jest coś o filmie:
https://www.allkpop.com/a...g-movie-victory
BeeMeR - Czw 04 Lip, 2019 18:25
| Admete napisał/a: | | próbuję nową dramę z panem Pięknym. | Jaki to ma tytuł?
(ja dalej z dala od dram, ale zaraz włączam Czarne Chmury odcinek 2 bo mam porzeczki do przebrania )
Admete - Czw 04 Lip, 2019 19:04
http://asianwiki.com/Designated_Survivor:_60_Days
Designated Survivor: 60 dni - widziałam tylko parę pierwszych odcinków amerykańskiej wersji. Uważam zresztą, ze akurat Korei ten temat pasuje nawet bardziej niż Amerykanom - mają wokół siebie więcej zagrożeń. Pierwsze dwa odcinki mi się podobały.
Alicja - Pią 05 Lip, 2019 10:43
| Admete napisał/a: | | Na pewno zrobię tak z One Spring Night, żeby się nie wkopać w jakieś tragiczne zakończenie |
Dlatego czekam teraz do samego końca, prędzej nie ruszę 21 odc ( liczba z koreańskiego)
| Admete napisał/a: | | Anielską miłość obejrzę, bo zakładam, że tam się wszystko dobrze skończy, bo to fantazja i rom-com. |
Nigdy nie wiadomo. Bardzo dobrze przy niej się bawię, jest wesoło, zwłaszcza gdy anioł sprzeciwia się baletnicy albo robi miny na widok nowego dyrektora artystycznego. Chyba go nie lubi Na razie nie widziałam kissów i słodyczy tylko pojacki taniec anioła i baletnicy. A w ostatnim odcinku okaże się, że anioł wraca do nieba i tyle będzie z szukania miłości czarno widzę ostatnio zakończenia.
O The Watcher pamiętam. Grają tam przecież znani mi aktorzy
| Aragonte napisał/a: | Ryś zagra w jakimś koreańskim filmie s-f/fantasy (m.in. z Wachlarzem). Film ma mieć tytuł "Victory" i powinien trafić na ekrany w 2020 roku.
|
Że co?! że się tak wyrażę ( nie zaczynamy zdania od " Że" )
| Aragonte napisał/a: | | Myślałam też o Lawless Lawyer, |
Daruj sobie, nawet ja go nie dokończyłam.
Aragonte - Pią 05 Lip, 2019 10:50
| Alicja napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Myślałam też o Lawless Lawyer,
Daruj sobie, nawet ja go nie dokończyłam. |
Eee, nie zrozumiałaś mnie - nie pisałam, że to zamierzam teraz oglądać, tylko dokonywałam porównania.
Skończyłam The Fellow Citizens - wyrównany poziom, jakoś tak nagle mi się skończyło Może nie wszystko mi się jednakowo podobało, ale drama jest naprawdę niezła i dobrze się bawiłam.
Admete - Pią 05 Lip, 2019 12:28
| Alicja napisał/a: | | A w ostatnim odcinku okaże się, że anioł wraca do nieba i tyle będzie z szukania miłości czarno widzę ostatnio zakończenia. |
Albo zniknie Nie przejmuję się jednak, bo to taka bajka jest
Aragonte - Pią 05 Lip, 2019 21:18
Podejrzałam sobie jeszcze raz samą końcówkę The Fellow Citizens, ale widzę, że chyba nie przegapiłam informacji, na jak długo zamknięto bohatera Pokazano go, jak wyszedł z więzienia, ale nie było powiedziane, jaki to przeskok czasowy. Ładne były uśmiechy głównej pary w końcówce.
A tak poza tym to oczywiście przez swoje zboczenie zawodowe zabawiałam się wymyślaniem tłumaczenia pewnych elementów procedury parlamentarnej oraz z ciekawością przyglądałam się pracy parlamentarzystów, w tym głosowaniu. Zakładam, że to nie jest wymyślone, tylko oparte na faktach - sprawdzę to zresztą w "Szefie sztabu".
Admete - Pią 05 Lip, 2019 21:20
A co po odsiadce? Czym się zajmie?
Aragonte - Pią 05 Lip, 2019 21:21
Nie pokazali tego, tym się drama kończy - jednym cięciem, nie ma przedłużania, w sumie to nawet brakowało mi może jakiegoś podsumowania, co z niektórymi bohaterami się stało. Ale z drugiej strony może lepsze to niż odcinek kompletnie o niczym - tutaj działo się coś do końca.
Ja stawiam na to, że bohater będzie współpracował z policją jako ekspert od oszustw
|
|
|