Fantastyka - Wiedźmin - ekranizacja prozy Sapkowskiego by Netflix
Admete - Pią 31 Lip, 2020 23:49
Ludzie są pozytywnie zakręceni.
Szafran - Sob 01 Sie, 2020 12:50
No dobra, mój wiedźmin prowadzi teraz żywot wiele przyjemniejszy niż w książkach.
Jestem w księstwie Toussaint (pięknie jest zrobione, wizualnie klimaty południa Francji - i architektura, no i winnice na zboczach, dużo słońca). Od księżnej Anny Henrietty w zamian za pomoc dostałam akt własności podupadłej posiadłości z winnicą :D:D Właśnie przez duży czas nie zajmowałam się niczym fabularnym ani ubijaniem potworów - a urządzaniem i remontami:D:D::D Mam stajnię (do której udało mi się sprowadzić innego niż Płotka konia, więc stoją dwa:)), ogród z ziołami i kwiatami, na podwórzu sprzęt do dbania o broń i zbroje (daje to bonusy w walce), stojaki na miecze oraz zbroje i wygodne łóżko do nabierania sił oraz pokój gościnny:D:D::D
Tamara - Sob 01 Sie, 2020 18:10
Geralt z Riviery
BeeMeR - Sob 01 Sie, 2020 20:15
Aragonte - Sob 01 Sie, 2020 21:01
| Szafran napisał/a: | | wygodne łóżko do nabierania sił |
Jeśli dobrze pamiętam sagę, to łóżka tam nie tylko do nabierania sił służyły, w każdym razie Geraltowi
Szafran - Sob 01 Sie, 2020 21:52
| Aragonte napisał/a: | | Szafran napisał/a: | | wygodne łóżko do nabierania sił |
Jeśli dobrze pamiętam sagę, to łóżka tam nie tylko do nabierania sił służyły, w każdym razie Geraltowi |
Tu do rozwiązłości mu wyrka nie trzeba;). Ostatnio swawoliłam Geraltem w łódce na jeziorze;). A w dawnym etapie gry w domu Yennefer można było obejrzeć wykorzystanie wzmiankowanego w książkach wypchanego jednorożca. (Do tej pory mnie oburza, jak można mieć w domu wypchaną magiczną istotę). Niestety w mojej winnicy czeka mnie samotniczy los, przez bycie niezdecydowanym draniem wcześniej;). Już wspominałam, że beztrosko romansowałam wiedźmakiem i z Yennefer, i z Triss, wskutek czego obie go rzuciły;). Kiedy gracz jest porządny i wybiera wcześniej jedną z pań, to wybranka potem się pod koniec misji głównej dodatku do tej winnicy wprowadza.
Macie kilka screenów z moich ziem;). W tym zachód słońca podziwiany z tarasu. Nie kliknęłam głównego budynku, ale bardziej jakoś mnie krajobraz rusza. Roślinek w ogródku było więcej, ale nazrywałam na eliksiry;).
https://photos.app.goo.gl/VQ8zrniPsxcDpMfLA
Tamara - Sob 01 Sie, 2020 22:04
Pięęęęknie
Szafran - Sob 01 Sie, 2020 22:52
Nigdzie nie pojadę dalej, to chociaż sobie w grze pochodzę po ładnych miejscach
Swoją drogą, pieniądze wydane na tę trzecią część gry (pakiet podstawka i dwa dodatki), to jedna z moich najlepszych inwestycji w rozrywkę. Kupiłam w promocji za jakąś śmieszną kwotę rzędu miesięczny najtańszy abonament Netfliksa, a bawię się nią, z różną intensywnością i nieregularnie, od grudnia. Spędziłam nad nad nią już grubo ponad 100 godzin. I wiele razy pomysłowość fabuły (gdzie do różnych rozwiązań można doprowadzić i różne decyzje mają bardzo różne konsekwencje) bardzo przyjemnie zaskakiwała. Czasem nawet czułam dreszcz grozy, a i chwile wzruszenia się trafiały:). Poza tym to gra z otwartym światem, więc i poza fabułą można sobie po prostu łazić i zwiedzać.
Miło, że to polski produkt. Jedna z tych nielicznych rzeczy, jaka nas nadal (bo nadal się sprzedaje, po 5 latach) na świecie rozsławia w dobry sposób.
Aaaaa i jeszcze nie pisałam. Ma rewelacyjną muzykę.
Admete - Nie 02 Sie, 2020 11:27
Szkoda, że nie grywam w gry, za skomplikowane dla mnie. W tą jedną bym zagrała
Szafran - Nie 02 Sie, 2020 20:28
Ogarnięcie sterowania chwilę zajmuje, ale to nie kłopot. Zresztą w wielu grach na początku masz taki moment szkoleniowy, z podpowiedziami, co się czym robi. Można też po swojemu poprzypisywać klawisze.
Kłopot jest z wygospodarowywaniem czasu.;)
Aragonte - Pon 03 Sie, 2020 13:24
| Szafran napisał/a: | | Kłopot jest z wygospodarowywaniem czasu.;) |
I to dla mnie główny powód, dla którego w ogóle nie zabieram się za żadne gry
Szafran - Pon 03 Sie, 2020 19:11
Ja nie grałam jakieś 10 lat. Ale zatęskniłam:).
BeeMeR - Śro 05 Sie, 2020 09:34
Ja też nie grałam wieki - ostatnio z dziećmi w Syberię 1 i 2, trójka ma dziwne prowadzenie, nie bardzo chwyciłam.
Deanariell - Śro 05 Sie, 2020 15:04
Ostatnia gra, w którą grałam wieki temu, to było "Diablo 3". W "Wiedźmina" chętnie bym pograła... Może na emeryturze się uda, jak dożyję...
Admete - Pią 30 Lip, 2021 10:05
Ten zwiastun nie był jeszcze wklejany?
https://www.youtube.com/watch?v=UFXt5pdpNMQ
BeeMeR - Sob 31 Lip, 2021 14:26
Ja jeszcze nie widziałam.
Lubiłam Ciri w wiedźmińskiej siedzibie, ciekawe czy mi się spodoba w tej wersji
Admete - Śro 04 Sie, 2021 09:38
Obejrzyjcie to
https://www.youtube.com/watch?v=yQJIPUAEhqc
Tamara - Śro 04 Sie, 2021 10:04
strasznie oni słabi i wrażliwi
Akaterine - Wto 24 Sie, 2021 19:12
Obejrzałam wiedźmińskie anime na Netflixie, czyli "Zmorę wilka" czy coś podobnego. Nieciekawa kreska, bardzo słaba fabuła, polecam najwyżej jako tło do innych czynności .
praedzio - Wto 24 Sie, 2021 19:51
Dzięki za opinię. Bez żalu zatem ominę.
Akaterine - Nie 19 Gru, 2021 17:39
Obejrzałam trzy odcinki drugiego sezonu i co tu dużo mówić, dobrze nie jest . I to nawet nie chodzi o to, że materiał źródłowy został całkowicie zmasakrowany (póki co z książkami zgadza się to, że Ciri z Geraltem dotarli do Kaer Morhen i tam są), ale ogólnie o bezsensowne prowadzenie fabuły, sceny, które nic nie wnoszą, nudne dialogi, dużo sztampy i w wielu momentach bardzo, a to bardzo kiepskie CGI. Obejrzę do końca, bo chcę zobaczyć nowe postaci, i jestem ciekawa, co jeszcze bardzo złego się w tym serialu pojawi .
praedzio - Nie 19 Gru, 2021 17:47
Ja jeszcze nie zaczęłam oglądać. Za to uchichrałam się z reklamy serialu z Dawidem Podsiadło. Przy 40 sekundach Musiała ryknęłam zdrowym śmiechem, a Żebrowski dobił moją przeponę.
Klik klik
Agn - Nie 19 Gru, 2021 18:34
Niezla reklama, faktycznie moment z Musialem najlepszy.
Kurde, boje sie tego sezonu... I to nie dlatego, ze sa tam potwory...
BeeMeR - Nie 19 Gru, 2021 20:47
| praedzio napisał/a: | | chichrałam się z reklamy serialu z Dawidem Podsiadło. | cudne
A serial brzmi zachęcająco
Ja sobie obejrzę zapewne jak już będzie cały sezon
Akaterine - Nie 19 Gru, 2021 21:34
Jest już cały sezon, Netflix wrzuca od razu wszystko.
|
|
|