To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14

BeeMeR - Nie 28 Sty, 2018 20:00

Aragonte napisał/a:
Biedactwa nie wygladaly na niezadowolone, sadzac z BTS-ow :wink:
Owszem, ale btsy to ja widziałam z kissu kuchennego, który nbył ładny i faktycznie swobodny, natomiast od finałowego powojskowego przegięcia to mnie aż plecy rozbolały ;)
Aragonte - Nie 28 Sty, 2018 20:19

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Biedactwa nie wygladaly na niezadowolone, sadzac z BTS-ow :wink:
Owszem, ale btsy to ja widziałam z kissu kuchennego, który nbył ładny i faktycznie swobodny, natomiast od finałowego powojskowego przegięcia to mnie aż plecy rozbolały ;)

A, tośmy się nie dogadały - kompletnie zapomniałam o tym finałowym kissu. Tutaj się całkowicie zgadzam :mrgreen:

A jeśli chodzi o Hwayugi nr 9, to już wiem, o co chodziło z tym kissu :mrgreen:
Nazwijmy to reaktywacją GGG :mrgreen: :mrgreen:
SM użyła tego jako pretekstu, mam wrażenie, i zrobiła to na swój sposób, a Oh Gong powiedział, że to nie wystarczy, i przeszedł do czynów :mrgreen:

I taki obrazek - w sumie prawdziwy :lol:
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/DUoxUMIVwAI6sc1.jpg:large&key=cd8387b42da76e980cb0ef160f92a8d9911b769e635bdd48a7f6a9a19da9fdc5

Trzykrotka - Nie 28 Sty, 2018 21:28

Finiszuję z 9 odcinkiem Hwayugi; zaraz siadam do Romantic Doctor, ale przedtem chcę napisać, że te dwa odcinki z tego tygodnia wydają mi się znakomite. Porcja zabawy jest (Oh Gong, który jest tak konfrontacyjny, że nie odpuści nawet dzieciom :rotfl: Sam Jang z całą stanowczością tłumacząca małej dziewczynce, że nie może za nic poślubić ona 'sekretarza Sona'), ale przede wszystkim, jest w nich cała masa intymnych, ważnych rozmów między bohaterami i dobrego aktorstwa. Oh Gong i pijący na smutno Ma Wang rozmawiają o kobietach, którym spaprali życie, Oh Gong pytający Sam Jang, co z nimi będzie w świecie bez GGG, Ma Wang uświadamiający Oh Gongowi, czego pragnie Sam Jang - a w 10 jest tego chyba jeszcze więcej No i kissu :serduszkate: pierwszy prawdziwy (choć już trzeci, to pierwszy :wink: ) kissu tej pary. Zachwyconam i czekam na sos do 10, z niejakim smutkiem myśląc, że jesteśmy już w połowie..
Z ogłoszeń parafialnych: skończyło mi się L4, a obowiązków nazbierało - niestety tempo robótek ręcznych przy literkach się zmniejszy :kwiatek: choć będę się starała

Edit:
Aragonte napisał/a:

Nazwijmy to reaktywacją GGG :mrgreen: :mrgreen:
SM użyła tego jako pretekstu, mam wrażenie, i zrobiła to na swój sposób, a Oh Gong powiedział, że to nie wystarczy, i przeszedł do czynów :mrgreen:

Piękne! Tak mi właśnie to wyglądało, na powtórkę z pierwszego kissu, z innym ciagiem dalszym Ach, hot-hot-hot :serce:
Obrazek o prostu z życia wzięty :kwiatek:

Aragonte - Nie 28 Sty, 2018 22:09

Trzykrotka napisał/a:
Z ogłoszeń parafialnych: skończyło mi się L4, a obowiązków nazbierało - niestety tempo robótek ręcznych przy literkach się zmniejszy choć będę się starała

Trzykrotko, poczekamy, ile będzie trzeba :kwiatek: Na twoje napisy warto czekac, naprawdę :kwiatki_wyciaga:

Trzykrotka napisał/a:
Finiszuję z 9 odcinkiem Hwayugi; zaraz siadam do Romantic Doctor, ale przedtem chcę napisać, że te dwa odcinki z tego tygodnia wydają mi się znakomite. Porcja zabawy jest (Oh Gong, który jest tak konfrontacyjny, że nie odpuści nawet dzieciom Sam Jang z całą stanowczością tłumacząca małej dziewczynce, że nie może za nic poślubić ona 'sekretarza Sona'), ale przede wszystkim, jest w nich cała masa intymnych, ważnych rozmów między bohaterami i dobrego aktorstwa.

Też mam wrażenie, że w tym 10. odcinku będzie takich rozmów jeszcze więcej, jeśli dobrze interpretowałam te scenki linkowane na Soompi. Coś tam zresztą już zrozumiałam, bo było tłumaczenie części dialogów.
Oh Gong kontra dzieci to była nowa jakośc :mrgreen: :lol: I brontozaur :mrgreen:
Kissu widziałam nie wiem już, ile razy :ops1:

Trzykrotka napisał/a:
Obrazek o prostu z życia wzięty 

Niom, z mojego na pewno - szkoda, że nie widziałyście, jak się dzisiaj szczerzyłam do ekranu komórki w pociągu, oglądając filmiki z Hwayugi i AM 88 :mrgreen:

Nie chcę, żeby Hwayugi się za szybko skończyło, ale bardziej nie chcę, żeby się zepsuło - niech będzie to drama, która będzie nas bawic i wzruszac aż do końca :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki:
BTW w pierwowzorze (gdzie naturalnie nie było żadnego wątku romansowego między naszą Małpą a świątobliwym buddyjskim mnichem, którym opiekowała się demoniczna banda :twisted: ) nie było żadnych dramatoz i kończyło się to dobrze (czyli wypełnieniem misji polegającej na sprowadzeniu z Indii buddyjskich ksiąg, a może też wprowadzeniem Wielkiego Mędrca Równego Niebu do panteonu), no ale to drama, więc nic nie wiadomo :wink:

A! Pochwalę się, że odebrałam dzisiaj trzecią Małpę w wersji książkowej, czyli właściwą "Wędrówkę na zachód" - trzeci kawałek tego polskiego tłumaczenia chińskiej opowieści (która ma ze sto rozdziałów, przetłumaczono tylko częsc). Zrobię jutro jakieś zdjęcia i pokażę :mrgreen:

BTW kiedy otworzyłam na oślep "Wędrówkę na zachód" po wyjęciu z paczki, trafiłam na scenę, w której chiński odpowiednik Son Oh Gonga, czyli Sun Wu-K'ung, poróżnił się z mnichem Tripitaką i go opuszczał po otrzymaniu zezwolenia na piśmie, tak że tamta relacja też była nieco dynamiczna :lol:

Agn - Nie 28 Sty, 2018 22:49

Ja też cierpliwie poczekam na napisy. Warto! Zwłaszcza, że przy takiej dramie dobre napisy to wielka radość.

Zajmuję się zatem Just between lovers. Podoba mi się główna pani. Nieszczęsna ma aparycję w guście Ciapowej, ale o ileż więcej ekspresji. Jest naturalna i nie szarżuje, nie ma tępej miny i reaguje jak trzeba. Fajna dziewczyna. :)

Aragonte - Nie 28 Sty, 2018 22:50

No dobra, wrzucę parę gifów z szeroko komentowanej scenki z Hwayugi :mrgreen:
Gify z tego bloga tumblrowego:
https://gongsjinseonmi.tumblr.com/

Straszliwe spoilery :twisted:

Trzykrotko, jak ci się podoba ten lekki uśmieszek i wyraz oczu Oh Gonga w środku kissu? Bo mnie kompletnie rozkłada :goraco: :serduszkate:
A nawet nie bardzo umiem ując w słowach, co w tym tkwi :serce:
Wachlaaaaarza! :goraco:

Agn - Nie 28 Sty, 2018 23:02

Aragonte napisał/a:
Wachlaaaaarza!

(Wciąż mnie to bawi. :lol: )

W JBL pojawiła się księżniczka Yeon Hwa. Bardzo ładna jest ta dziewczyna, we współczesnej otoczce także. Mam nadzieję, że tym razem nie gra wrednej kreatury.
Obecnie rozmawia z głównym na terenie budowy. Dlaczego on ma kask, a ona nie???

Aragonte - Nie 28 Sty, 2018 23:05

Słabo macha tym wachlarzem, nic nie czuję :-P
Ciągle mi za ciepło :-P

BeeMeR - Nie 28 Sty, 2018 23:21

Może wachlarz bojowy Satto by się nadał? ;)

Reply97 odc. 11
W okolicy grasuje gwałciciel, najpewniej szedł za panną, ale YYJ dobiegł na czas :szacuneczek:
A jej chyba wreszcie zaświtało kogo lubi. Brata doceniam, że powiedział, że lubi ją dla niej samej, a nie tylko jako namiastkę siostry, ale nie - to chyba nie byłby zdrowy związek. I YYJ biedactwo cierpi, ech ;)
Młodzież będzie wyfruwać z gniazd, gotują się rozstania (niektórym to nawet dobrze zrobi, bo i tak ciągle się kłócą :P )
Psa coś nigdzie nie widać już ;)

Agn - Nie 28 Sty, 2018 23:29

BeeMeR napisał/a:
Może wachlarz bojowy Satto by się nadał?

Dobry pomysł. Aczkolwiek nie wiem, czy Aragonte chciałaby zostać powachlowana w taki sposób. ;)

Aragonte - Nie 28 Sty, 2018 23:40

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Może wachlarz bojowy Satto by się nadał?

Dobry pomysł. Aczkolwiek nie wiem, czy Aragonte chciałaby zostać powachlowana w taki sposób.

Ano - Satto na pewno wypędziłby ze mnie różne złe duchy, ale pewnie ze skutkiem śmiertelnym :wink:
Ale popatrzec na niego zawsze miło :serduszkate:

Podglądam saute 10. odcinek Hwayugi. Kiedy będą napisy, ech? :excited:

BeeMeR - Nie 28 Sty, 2018 23:48

odc. 12
chyba jednak panna za wiele nie zrozumiała - a takie piękne i pełne pasji wyznanie dostała :serduszkate: I dwa pierścionki - minęły lata, c.d. jutro :wink:

Aragonte - Nie 28 Sty, 2018 23:50

BeeMeR napisał/a:
odc. 12
chyba jednak panna za wiele nie zrozumiała - a takie piękne i pełne pasji wyznanie dostała :serduszkate: I dwa pierścionki - minęły lata, c.d. jutro :wink:

Panna była mądra inaczej :-P
Wyznanie było piękne, ratowanie przed gwałcicielem też - ja widziałam potem aluzję do tego w AM 88 :wink:

BeeMeR - Pon 29 Sty, 2018 00:02

Aragonte napisał/a:
Panna była mądra inaczej
Oj, tak. :zalamka:
Aluzję z AM88 czaję ;) do ew. gwałciciela i "confirmation kiss""

Trzykrotka - Pon 29 Sty, 2018 00:05

Aragonte napisał/a:

Trzykrotko, jak ci się podoba ten lekki uśmieszek i wyraz oczu Oh Gonga w środku kissu? Bo mnie kompletnie rozkłada :goraco: :serduszkate:
A nawet nie bardzo umiem ując w słowach, co w tym tkwi :serce:
Wachlaaaaarza! :goraco:

Juz jest po 22? :goraco:
Od razu nasunął mi się na myśl mój dotychczasowy ulubiony dramowy pocałunek LSG, a mianowicie ten z Suzy z Gu Family Book. Podobieństw jest sporo, jako że bohater LSG to także potwór, pół-gumiho, pół-człowiek. Również zakochany jest w istocie ludzkiej. Przed chwilą uratował ją przed napaścią Tysiącletniego Demona, zmieniając swą postać z ludzkiej, w demoniczną; w takim też stanie pocałowała go bohaterka. W kissu zachwyca mnie wszystko; sceneria, świetliki, temperatura, akcja rąk, ciasne splecenie ze sobą dwojga ciał i absolutne oczarowanie widoczne pięknie na twarzach obojga, kiedy właśnie następuje chwilowa przerwa w pocałunku. Twarz, oczy LSG są w tej małej chwilce po prostu niewiarygodnie cudowne - czysta magia.
Oto materiał, już wielokrotnie przeze mnie wrzucany (czy ktoś umie to ten -tego :kwiatek: i posłać na wschód?)
https://www.youtube.com/watch?v=Xn7YpTl0W-0
I choć Oh Gong jest stary jak świat, doświadczony i bardzo pewny siebie, nie tak młodzieńczy i zapalczywy jak Kang Chi, to widzę odobieństwa w sposobie, w jaki przystępują do dzieła.
Niech lepiej napisy będą jutro, bo nie strzymam :goraco: :wachluje:

Aragonte - Pon 29 Sty, 2018 00:06

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Panna była mądra inaczej
Oj, tak. :zalamka:
Aluzję z AM88 czaję ;) do ew. gwałciciela i "confirmation kiss""

Do gwałciciela to wyłowiłam dwie - dwóch panów ratowało DS czy szło za nią, chociaż ujęto to rzecz jasna inaczej :wink:
Bardzo mi się podobał wątek SIG-a i drugiego pana :serce:

Trzykrotka - Pon 29 Sty, 2018 00:08

Aragonte napisał/a:

Bardzo mi się podobał wątek SIG-a i drugiego pana :serce:

Chyba mój ulubiony, subtelny, pełen cichego smutku i uczucia.

Aragonte - Pon 29 Sty, 2018 00:16

Trzykrotka napisał/a:
Juz jest po 22?

Na szczęście tak, bo te hwayugowe kissy mają sporą temperaturę :goraco:

Jaka ładna jest ta scenka z Gu Family Book! :serce: Muszę to w końcu obejrzec.
Scenka jest już na Wschodzie :wink:

Trzykrotka napisał/a:
I choć Oh Gong jest stary jak świat, doświadczony i bardzo pewny siebie, nie tak młodzieńczy i zapalczywy jak Kang Chi, to widzę odobieństwa w sposobie, w jaki przystępują do dzieła.

Oh Gong jest może i stary jak świat, ale nie wiem, czy aż tak doświadczony w tej materii - w każdym razie tak obstawiali na Soompi :mysle:
Inna sprawa, że flirciarskie teksty wychodzą mu bez trudu :wink:

Napisy! Pożądam napisów! :excited: :excited:

Admete - Pon 29 Sty, 2018 06:55

Piękne kissy - ten z Gumiho to ohohoho ;) Ja specjalnie czekam na napisy do 10 odcinka, bo chcę dwa od razu obejrzeć.
Aragonte - Pon 29 Sty, 2018 10:03

Nawet bardzo ohohoho :wink:

Nadal nie sosu do Hwayugi nr 10, niestety :czekam2: :frustracja:
Za to recap na dramabeans już jest :czekam2:

BeeMeR - Pon 29 Sty, 2018 11:36

Reply 97 odc. 13
Bardzo ładne kolejne spotkania po latach, ale najładniejszy jakże prawdziwy, piękny i po części smutny motyw "życie jest pełne zmarnowanych okazji, a kolejnych może nie być".
Żebyż tam w aucie (co on ma za gruchota! :confused3: Toż to przeglądu nie powinno przejść :P ) odpowiedział pannie zgodnie z prawda to byłoby już game over - ale gdyby była bystra, to by wiedziała co i jak z braku odpowiedzi i breloczka. Nie narzekam - przynajmniej mam trzy kolejne odcinki do obejrzenia i jestem dziwnie spokojna kto z kim będzie ;)
Podobała mi się czwartego wycieczka na wieś "żeby zapalić żarówkę" oraz to, że Trzeci-nie do pary dojrzał aby ruszyć dalej z życiem. :oklaski: No to jeszcze brat powinien podobnie, a nie czepiać się nadziei wbrew nadziei i Tajemniczego Opiekuna, acz promowanie czytelnictwa popieram zawsze ;) Drugą parę też spiknęli ponownie sympatycznie, acz szczerze mówiąc oni jako małolat nie bardzo mnie interesowali jako para - obaczym jak będzie teraz.

Aragonte - Pon 29 Sty, 2018 13:00

Ktoś sobie życzy pluszowego pana Szósteczkę, Son Yuk Gonga? :mrgreen:

Edit: już blisko czwarta po południu, a napisów do 10. Hwayugi ciągle nie ma :frustracja:

Trzykrotka - Pon 29 Sty, 2018 16:02

Ja sobie życzę Szosteczkę! :excited: Zastanawiałam się, czy nie zlecić uszycia, ale może będą do kupienia? Trzeba by Amazon przeczesac.
Wracam do domu dopiero wieczorem, więc nawet tych napisów spokojnie wyczekuję...

Aragonte - Pon 29 Sty, 2018 16:03

Trzykrotka napisał/a:
Ja sobie życzę Szosteczkę! :excited: Zastanawiałam się, czy nie zlecić uszycia, ale może będą do kupienia? Trzeba by Amazon przeczesac.
Wracam do domu dopiero wieczorem, więc nawet tych napisów spokojnie wyczekuję...

A ile jesteś skłonna wydac? Bo wiem, gdzie jest do kupienia, ale tanie to nie jest.

Ja dzisiaj jestem w domu, więc nerwowo sprawdzam Subscene :-P
I nic :frustracja:

Jakby ktoś chciał się pośmiac - to filmik pod hasłem: "powinnam ich zabic?" :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=CLF3oqJNIcc

Admete - Pon 29 Sty, 2018 18:01

95% sos już jest. Jakby ktoś był zainteresowany.