Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
Aragonte - Nie 01 Sty, 2017 16:30
Jeśli Jumong to coś podobnego do Legend, to raczej tego nie tknę - Legend mnie znudziło i nie dokończyłam tego jakoś.
Kiedy nabiorę ochoty na seguk serio, to prędzej zabiorę się za Klejnot lub Admirała. Albo też wrócę wybiórczo do Smoków
Admete - Nie 01 Sty, 2017 16:32
Całość opiera się na konkretnej akcji ( przygotowania do wojny i potyczki , to mieczowa drama ) i mknie do przodu bez chwili na nudę. Nie namawiam jednak, sama nie wiem, ile obejrzę i kiedy zacznę przewijać. Legend nie znam. Ciekawe czy Jumong będzie synem generała, tak by pasowało.
Aragonte - Nie 01 Sty, 2017 16:40
Chodzi mi o tę całą mityczność czy legendarność - dla mnie to niekoniecznie i nie zawsze jest zaleta
Wyłowiłam właśnie w Coffee Prince muzyczny żarcik - kiedy bohater Gong Yoo decyduje się zatrudnić pracę bohaterce jako mężczyźnie, jego doradca, który dobrze wie, jak się sprawy mają, zaczyna znacząco gwizdać melodię z "Kobieta i mężczyzna" Leloucha Tę najbardziej znaną (kompozytor zmarł niedawno, jeśli dobrze pamiętam ).
Admete - Nie 01 Sty, 2017 16:44
| Aragonte napisał/a: | | Chodzi mi o tę całą mityczność czy legendarność - dla mnie to niekoniecznie jest zaleta |
Ale mityczna w tym sensie, że nie wiadomo dokładnie, co się działo, jest zarys. I ten zarys wypełnia przygoda, a nie jakieś cuda fantastyczne. Fantastyki tu nie ma. Mamy pojedynki, walki, narodziny uczucia, zazdrość o kobietę. Przygoda, która nie jest ograniczona szczegółowo historią jak na przykład w Smokach. Jest ogólny kierunek, bo coś tam jednak wiadomo. I na razie ewidentnie nie ma jeszcze głównych uczestników zdarzeń. Dokończę drugi odcinek i na dziś dość, bo głowa zaczyna mnie boleć.
BeeMeR - Nie 01 Sty, 2017 18:37
| Aragonte napisał/a: | | Jeśli Jumong to coś podobnego do Legend, to raczej tego nie tknę - Legend mnie znudziło i nie dokończyłam tego jakoś. | Kiedy mnie się wydaje, że Jumong to też seguk serio. Czasy mityczne, bo niewiele o nich wiadomo, ale nie fantasy. Legend było fantasy, magia i pełno krzykaczy "czona!" Plus brak czasu na nakręcenie tego, co zawierał scenariusz, tylko ple ple zamiast
Teraz to rozumiem trochę bardziej niż dawniej
Ja Jumonga obejrzę wieczorem - odcinek lub dwa.
Na inne Oski czekam - ale jeśli ktoś miałby się zmuszać to bez sensu. Damy radę bez
Lista Admete dla mnie kwalifikuje się spokojnie na Oski - nie trzeba więcej.
edit:
Wielce też możliwe, że nie będę dziś nic oglądać tylko pójdę spać, bo dziś zasnęłam około drugiej - sylwestra spędzałam samotnie, bo wszyscy spali, ale po fajerwerkach - licznych bo my na górce - nie mogłam zasnąć.
Agn - Nie 01 Sty, 2017 19:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Godess of Fire, o genialnej garncarce - Moonówna u steru i to mnie z lekka hamuje. |
Kiedyś nawet chciałam, ale Moonówna mnie zatrzymała.
| Admete napisał/a: | | ile można smętnie patrzeć i nic poza tym? |
Jakieś 50 odcinków, jak wnioskuję z waszycj opisów Klejnotu.
| BeeMeR napisał/a: | Brzydactwo zresztą bardzo mi się podobało w 7 kisses Ma tak cudnie niezmącone myślą uśmiechnięte wejrzenie celebryty |
Ja nie lubię Brzydactwa bardzo i nie mogę się zachęcić, by obejrzeć z nim odcinek 7kisses. W zapowiedzi miał na sobie jakąś pstrokaciznę i uśmiech, od którego mnie zatrzepało z obrzydzenia.
| Aragonte napisał/a: | | Zaprojektowałam na życzenie Agn kalendarz na 2017 rok z Wang So. |
Piękny! Piękny!!!
Tylko kurczę nie wiem, która okładka ładniejsza!
Widzę, że nie wycięłaś Hae Soo.
| Trzykrotka napisał/a: | Widziałyście, jak IU i Jun Ki bosko razem wyglądali? |
No właśnie zastanawiam się, czy to, że IU wybrała całkiem czarną kieckę, to był do końca dobry pomysł. Coś mi nie gra i nie wiem co. Ale Junki... I sczesali mu grzywkę z czoła - tak niewiele trzeba!
Chyba sobie poszukam jakieś porządnego seguka. Bo ciągle nie mogę sobie nic znaleźć... :/
Admete - Nie 01 Sty, 2017 19:32
| Agn napisał/a: | | akieś 50 odcinków, jak wnioskuję z waszych opisów Klejnotu. |
Miałam skomentować, ale mnie głowa boli.
Agn - Nie 01 Sty, 2017 19:47
To był żart.
Oski ode mnie:
NAJLEPSZE WSPÓŁCZESNE:
Najpiękniejszy romans: Descendants of the sun
Najpiękniejsze pocałunki: Descendants of the sun (od razu zgarnia nagrodę grand prix za pocałunek na naczepie)
Najlepsza medycyna: Descendants of the sun (pacjent po kilkakrotnym postrzale, chwilę po byciu na granicy śmierci zaraz po ocknięciu wstaje, negocjuje, a potem nawet biega z karabinem )
Najlepsza zbiorowa faza: Descendants of the sun
Najlepszy obyczaj: Twenty again
Najlepsza nietypowa drama: Misaeng
Najsympatyczniejszy bohater: Wachlarz w DotS
Najlepsza powtórka: Wilczek
NAJLEPSZE W SEGUKACH:
Najlepszy długi seguk: Six flying dragons (drugi rok z rzędu, oeeesuuu, co to był za seguk!)
Najlepszy król: Yi Do (Tree with deep roots)
Najlepszy aktor: Junki, a jak
Najpiękniejszy romans: Moon lovers
Najpiękniejsze pocałunki: Moon lovers (no co...)
Najlepsza zbiorowa faza długosegukowa: Six Flying Dragons
Najlepszy soundtrack: Moon lovers (instrumentale)
Najlepszy soundtrack w długim seguku: Six Flying Dragons
FILMY:
Najlepszy aktor: Wachlarz w Werewolf boy
Najbardziej opłakany bohater: Junki w Never said goodbye
Najbardziej antypatyczna bohaterka: główna w Never said goodbye
Największe "że co?": Five senses of Eros
Najatrakcyjniejszy agent: Siwon w Heliosie
Najdziwniejsza komedia: Penny pinchers
Najpięknieszy seguk: Królewski krawiec
Specjalna nagroda dla Byun Yo Hana za Socialphobia - bo tak.
NAJGORSZE:
Najgorszy angielski: Descendants of the sun
Najgorszy soundtrack: piosenki Descendants of the sun
Najgorsze aktorstwo: So Ji Sub Road No. 1
Najbardziej znienawidzony bohater: główny troll z Madame Antoine
Najbardziej spaprana druga część dramy: Tree with deep roots
Najbardziej irytująca dziunia: niunia z Twenty again
INNE:
Rozczarowujący powrót: LMH - nie tak to sobie wyobrażałam, nie mógł wziąć czegoś bardziej angażującego?
BeeMeR - Nie 01 Sty, 2017 20:39
Zacne Oski, zacne
milenaj - Nie 01 Sty, 2017 20:59
Dziewczyny, bo ja w sumie jeśli chodzi o dramy widziałam jedną i to dawno.
Ale mam ochotę na jakąś romansową, poradzicie coś? I żeby nie za długa była....
Aragonte - Nie 01 Sty, 2017 21:10
A do ilu odcinków? 16-20 czy jeszcze krótsza? Z elementami fantastycznymi czy bez? Trochę ich jest - tzn. romans (rom-kom) to jest w większości, ale często przełamany inną konwencją.
Aha, a co widziałaś?
Agn - Nie 01 Sty, 2017 21:13
Ja bym spróbowała z Duszką - tam romans ładny (dla mnie się pod koniec zrobił za słodki, ale to detal - grunt, że zabawa z tym była przednia), nie za długa drama (16 odcinków), do tego super dodatek w postaci szamanki i mitologii z duchami. No i świetnie zagrane. I zdaje się Trzykrotka tłumaczyła, więc tym większy plus.
Milenaj - typuję dla ciebie Oh my ghostess.
| Aragonte napisał/a: | | Aha, a co widziałaś? |
Avek wszystko zdradza (i coś mi się kołacze, że lata świetlne temu właśnie to było na tapecie) - AGD.
Aaaalbo jeszcze bym podsunęła The greatest love, bo przednia komedia, do tego seksowny ajussi i w ogóle urocza do oglądania drama. I też nie za długa.
Aragonte - Nie 01 Sty, 2017 21:33
| Agn napisał/a: | Aaaalbo jeszcze bym podsunęła The greatest love, bo przednia komedia, do tego seksowny ajussi i w ogóle urocza do oglądania drama. I też nie za długa. |
Ale w TGL są te nieszczęsne dramtozy pod koniec... Też myślałam o Duszce.
milenaj - Nie 01 Sty, 2017 21:55
| Agn napisał/a: | | Milenaj - typuję dla ciebie Oh my ghostess. |
Pewnie skorzystam. Dziękuję.
| Agn napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Aha, a co widziałaś?
Avek wszystko zdradza (i coś mi się kołacze, że lata świetlne temu właśnie to było na tapecie) - AGD.
|
No ta właśnie i bardzo mi przypadła do gustu. 3 lata temu to było.
| Agn napisał/a: | | The greatest love, bo przednia komedia, do tego seksowny ajus |
To ta najpierw, bo komediowe klimaty też wskazane.
Musi mi coś bardzo skutecznie zająć wolny czas. Może puszczę sobie po odcinku i zdecyduję potem.
Aragonte - Nie 01 Sty, 2017 23:13
W obu tych dramach bywa zabawnie, ale chyba bardziej komediowo będzie (przynajmniej na początku) w The Greatest Love. Miłego oglądania Jakbyś potrzebowała polskiego sosu do dram, to daj znać
A zająć cię powinno - dramy umieją (jeśli da się im szansę, czasem wymaga to np. pewnego zawieszenia niewiary ) wciągnąć jak bagno
Zerknęłam sobie na Soompi - jest nieco nowych zdjęć z Hwarangów. Naprawdę mam przebłyski, że to trochę tacy Trzej Muszkieterowie w klimatach Goryeo Tylko bez muszkietów, no i niekoniecznie trzej, tylko cała grupa (u Dumasa w sumie zasadniczo głównym bohaterem był ten czwarty, niewymieniony w tytule ).
Fotki, fotki:
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C1GiOf_WgAEVoxh.jpg&key=16bc581ac0152fa4d01a3e565a69ab06239bc97ffed74cc491ab88d590e02f3d
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C1GizaAXgAAQ8dj.jpg&key=a01a6da8f7559209963662df576722a72e021b35475a27ec0f5f61a3684d818b
https://forums.soompi.com...64a41961784d01d
Panowie chyba przysięgali z bronią w garści, a potem uraczono im jakimś trunkiem, niewątpliwie procentowym, sądząc po efektach
https://forums.soompi.com...c92843069fe8854
https://forums.soompi.com...051c9390ce67ab4
A z tego obrazka wynika, że wysoko urodzeni paniczykowie wcieleni do świeżo powstałej gwardii Hwarangów zostali zaskoczeni koniecznością zmierzenia się np. ze sprzątaniem stajni
https://forums.soompi.com...12ad2d9f9895324
Jest to o tyle zabawniejsze, że wśród Hwarangów znajdzie się (anonimowo) sam młodziutki, nieznany nikomu z oblicza król Goryeo
Była też - jak to u Muszkieterów - bijatyka Bromance nie rodzi się od razu, toż wiadomo
https://forums.soompi.com...151359bcd2ccf3e
Liczę na dobrą zabawę, Trzykrotka pewnie też to doceni
Agn - Pon 02 Sty, 2017 06:06
| Aragonte napisał/a: | | Ale w TGL są te nieszczęsne dramtozy pod koniec... |
W każdej dramie romansowej są dramatozy. Milenaj łyknęła bez większego bólu AGD, gdzie też są. Jak się człowiek nie naogląda tego za wiele, to tak nie przeszkadza.
Muszę się w końcu za te Hwarangi wziąć...
Admete - Pon 02 Sty, 2017 07:24
| Agn napisał/a: | | To był żart. |
Jak mnie głowa boli, to nie kontaktuję.
Zapomniałam, że oglądałam Twenty again - dopisuję do dram obyczajowych. czyli obejrzalam razem 11 dram. Tak sie kończy, jeśli się nie zapisuje oglądanych rzeczy.
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2017 07:38
Zaczęłam rankiem Jumong - zachwyconam początkiem
Panowie walczą na miecze, łuki, włócznie, jeżdżą konno, wyzwalają swoich - o to mi chodziło
Admete - Pon 02 Sty, 2017 08:42
Prawda? Samo się ogląda A będzie oczywiście także zdrada na samym początku.
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2017 08:49
Samo, samo - ciągle jeszcze jestem w pierwszym odcinku, absolutnie zachwycona Nazgulami (żelazną armią )
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2017 09:57
Skończyłam 1. odc. Jumonga
Zachwyconam
Mogłabym całą dramę oglądać o Haemosu i podtatusiałym Świętym Miecza - nie wiem jak mi się młody z panną udającą faceta będzie widział
Na razie mi się podoba - rozmach, konie, broń, całokształt. Panowie ani flower ani boye ale zwłaszcza Haemosu mi się podoba - charyzmę ma, uroda mu niepotrzebna
b tw. chyba skojarzyłam, że ta księżniczka Ja Myung Go to ta drama z młodziutką Park Min Young co to niemowlę wysyłano w morze czy jakoś tak?
Admete - Pon 02 Sty, 2017 10:08
| BeeMeR napisał/a: | | charyzmę ma, uroda mu niepotrzebna |
Zdecydowanie. Zobaczysz jak się ładnie oświadczy w 2 odcinku.
milenaj - Pon 02 Sty, 2017 10:30
| Aragonte napisał/a: | | pewnego zawieszenia niewiary |
To akurat umiem.
| Agn napisał/a: | Milenaj łyknęła bez większego bólu AGD, gdzie też są. Jak się człowiek nie naogląda tego za wiele, to tak nie przeszkadza.
|
Łyknęłam wtedy pamiętam z wielką przyjemnością.
Gdybym mogła tylko na priv wskazówki gdzie to można oglądnąć online i czy jest taka możliwość?
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2017 10:44
| milenaj napisał/a: | | Łyknęłam wtedy pamiętam z wielką przyjemnością. | To jak najbardziej polecam zarówno TGL jak i duszkę jak i Coffee Prince - można oglądać online po angielsku albo po polsku stacjonarnie - podeślę namiar na pw
| Admete napisał/a: | | Zobaczysz jak się ładnie oświadczy w 2 odcinku. | Niechybnie zobaczę wieczorem - księżniczka do oświadczyn już gotowa, ale chyba najpierw ją trzeba będzie uratować z niewoli, sądząc po zwiastunie
Admete - Pon 02 Sty, 2017 10:47
A trzeba uratować
|
|
|