To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Agn - Nie 10 Kwi, 2016 00:01

Trzykrotka napisał/a:
Nastukać tym c poniektórym, a nie Jang Hyukowi :rotfl:

No jemu nie mam ochoty na razie nastukać. :P
Trzykrotka napisał/a:
Mówisz, że tam też Gwi lata po lesie :banan_czerwony:

A owszem. Ale jest paskudnie chudy i nie wiem, czy miałabyś jakąkolwiek przyjemność z oglądania go, bo prezentuje się fatalnie.
Trzykrotka napisał/a:
Nacykałam fotek, że zaraz zacznę szyć sukienki :serduszkate: Ach, ten Wachlarz :serce:

Czekamy na pokaz mody! :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Sierżant Seo w czerni jest zabójczy :serce: Natomiast w piżamce udającej garnitur tu już bardziej :obrzydzenie: No i zdecydowanie służy mu żołnierska fryzura - włosy strzyżone tuż przy skórze.

Uprę się, że w zasadzie większości facetów takie porządne strzyżenie służy. Nawet jak nie ma jakiejś urody, to przynajmniej schludnie wygląda. :D
BeeMeR napisał/a:
w różowych kropkach okropnie, ale garnitury mu leżą.

I to JAK leżą... *wachluje się*
BeeMeR napisał/a:
uszy mu do góry podchodzą w uśmiechu ;)

Będę sobie to musiała zaobserwować... :mysle: Myślę, że naukowe oględziny będą bezbolesne. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Siwon, Wachlarz, Jun Ki, Plaga - to moje typy w tej ulubionej kategorii. Nie jedynej, bo ja serce mam pojemne...

Moje też. Niejeden się tam zmieści. :)
Trzykrotka napisał/a:
Ja proponuję - obejrzyj pierwszy odcinek, bo w nim jest wszystko na temat tej dramy (dalej tylko dokładają więcej brazyliany). Jest zła, bardzo zła, Wachlarz jest w niej ospały i apatyczny - ale w pierwszym odcinku już jakiegoś kissu produkuje, więc wiesz :flirtuje2:

Dziękuję, jednak postoję. BeeMeRek strzeliła tak skutecznym straszakiem, że mnie wszelkie łamliwości przeszły jak ręką odjął, alleluja!
Trzykrotka napisał/a:
Zmacamy dramę razem :banan_czerwony: Super! Już się nie mogę doczekać. Proszę - czekam na seguk, świat się kończy :shock: :mrgreen:

Nawet chciałam spytać, czy wszystko ok, ale nie będę - cieszę się. Samotne macanie dramy to nie to samo, co macanie w towarzystwie. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Wiecie, że Chińczycy do ostatnich odcinków załadowanych ppl dowalili dodatkowo swoje? Znaczy - powtykali fotoszopem różne produkty w gotowe kadry :paddotylu: Ratunku...

Z czysto antropologicznego punktu widzenia chciałabym zobaczyć, jak to wyglądało. Ale sam pomysł jest... :confused3:
Trzykrotka napisał/a:
Edit: panienka z okienka i pokrewne

Mrau... :serduszkate:

Admete - Nie 10 Kwi, 2016 07:54

Cytat:
Ale generalnie każda rozmowa n ten temat to dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy :roll:

Wielkanoc ;) Plaga i Junki owszem - Wachlarz i Siwon, nie. Tak serio to ja mam wrażenie, że u mnie to w dużej mierze o ostrzejsze rysy twarzy chodzi. Plus role jakie aktorzy grają.

Agn - Nie 10 Kwi, 2016 11:11

Ja tylko chciałam wspomnieć, że bohater TWDR zaczyna mnie kapkę wnerwiać. Wychodzi na to, że nieważne, że już wie, że śmierć jego ojca nie wynikła z widzimisię króla - on go będzie nienawidził "bo tak". Z przyzwyczajenia chyba. :?
No ale na końcu wlazł do pałacu i zastał króla czekającego na niego z Mo Hyulem u boku. I nie zadziwiło faceta, że jakoś nikt mu nie przeszkodził w wejściu? Żadnej straży, nikogo? Za mądry to on nie jest. :roll:
Na szczęście spacerek po wspólne radosne życie szybko się skończył, Dahm zawróciła i pobiegła do króla robić swoje - i dobrze. Czekam, aż się Ddok Bol ogarnie nieco i zmieni front, bo oglądanie go ciskającego się o wszystko, byle wykończyć Yi Do może się okazać bardzo męczące, zwłaszcza jeśli scenarzyści spróbują to ożenić z wątkiem miłosnym. :P
Ale i tak się fajnie ogląda! :mrgreen:
Admete napisał/a:
Tak serio to ja mam wrażenie, że u mnie to w dużej mierze o ostrzejsze rysy twarzy chodzi. Plus role jakie aktorzy grają.

Też mi się tak wydaje, ale to przecież nic złego. Przecież nie da się tak, by się wszystkim to samo i te same chłopy podobały. Tobie się Wachlarz nie podoba - nam tak. I już. :)

A teraz idę obadać nocne zdobycze. :mrgreen:

BeeMeR - Nie 10 Kwi, 2016 11:56

Agn napisał/a:
Tylko że ten przebrzydły wałkoń ani myśli o dramie. Coś tam szemrał, że jesień może i masz - jesień. Była drama? A w życiu! :evil:
On sobie siedzi jak pączek w maśle w tym co robi, pani prezydent go błogosławi, to co się będzie wysilał. Grrr...
Ale już nie jest emisariuszem koreańskiej turystyki, tylko SJK, jak rozumiem :P
Film zrobił tego roku i poprzedniego, czegóż chcieć więcej ;)

Agn napisał/a:
BeeMeRek strzeliła tak skutecznym straszakiem, że mnie wszelkie łamliwości przeszły jak ręką odjął, alleluja!
Polecam się na przyszłość, jakby co :lol:

Agn napisał/a:
Z czysto antropologicznego punktu widzenia chciałabym zobaczyć, jak to wyglądało.
Widziałam gdzieś fotki - ot, np. wklejają soczki w kartonie obok gadających/siedzących postaci, nieświadomych istnienia owych soczków ;) .

Agn napisał/a:
A teraz idę obadać nocne zdobycze. :mrgreen:
Pochwal się co? :kwiatek:

Ja tam lubię i Wielkanoc i Gwiazdkę ;) acz każde inaczej. Mam słabość do Wachlarza, lubię jak gra, śliczny jest :serduszkate: ale nie dział na mnie jako facet w ogóle. Lubię też innych aktorów, którzy nie są może orłami aktorstwa, ale mi się podobają jako faceci i już :mrgreen: I to niekoniecznie twarz, a sylwetka - czasem przecież są to brzydale ;)
najlepiej jednak, jak jest jedno i drugie - wygląd i aktorstwo, acz w dramalandzie nie zawsze idzie w parze :P

Agn - Nie 10 Kwi, 2016 12:11

BeeMeR napisał/a:
Ale już nie jest emisariuszem koreańskiej turystyki, tylko SJK, jak rozumiem

A nie jest? To pewnie mu jeszcze sławy na jakiś czas starczy. No i film robi (zrobił?).
BeeMeR napisał/a:
Film zrobił tego roku i poprzedniego, czegóż chcieć więcej

DRAMY! 20 odcinków!
BeeMeR napisał/a:
Widziałam gdzieś fotki - ot, np. wklejają soczki w kartonie obok gadających/siedzących postaci, nieświadomych istnienia owych soczków .

Jak rany, muszę to zobaczyć. :rotfl:
BeeMeR napisał/a:
Pochwal się co?

Do obadania serial nie-koreański (Shadowhunters, z czystej ciekawości - zobaczyłam zdjęcie Magnusa Bane i Aleca i spodobało mi się to, co zobaczyłam (jak wyrwani z książki), sooo...), Penny pinchers ( :ops1: ), My Paparotti. Wszystko działa. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
w dramalandzie nie zawsze idzie w parze

Nie tylko w dramalandzie. ;)

Admete - Nie 10 Kwi, 2016 13:49

Ciekawam bardzo czy ci się My Paparotti spodoba. Ja sobie w piątek zrobiłam powtóreczkę z co lepszych fragmentów. Obaj panowie w tym filmie :serce:
Zaczęłam The Front Line.

Agn - Nie 10 Kwi, 2016 15:29

Admete napisał/a:
Zaczęłam The Front Line.

Oglądałam to kiedyś, bdb film. Daj znać o wrażeniach. :)

Admete - Nie 10 Kwi, 2016 15:50

Dobry, ale szalone to wszytko. Wojny są kompletnie bez sensu. Właśnie kazali im atakować 12 godzin przed wejściem w życie rozejmu. Agn ty tam tez miałaś aktora, który grał młodego ucznia w Paparotti - ten kapitan uzależniony od morfiny. A Shin Ha Kyun :serce: Chyba muszę poszukać jeszcze innych filmów z nim.
Agn - Nie 10 Kwi, 2016 15:56

A jak ci się podobał snajper "2 seconds"?
IMHO to był ciekawy motyw. :)

Admete - Nie 10 Kwi, 2016 16:53

Ciekawy - mieli okazję ją zabić, ale żaden tego nie zrobił.
EDIT: a jednak zginęła. Tak zupełnie bez sensu ten ostatni szturm...I to pobojowisko na koniec. Dobry film, ale strasznie przygnębiający. I mnóstwo znajomych w nim grało.

BeeMeR - Nie 10 Kwi, 2016 19:27

Tysiąc lat miłości 8-10

Przegląd garderoby Pierwszego (ręcznik u tyłka najwyraźniej nie był przypadkiem, bo znów się pojawił):

Btw. jego kumplem równie cudacznie ubranym jest chyba Drugi z Coffee Prince

Potem Pierwszy pozazdrościł Drugiemu i podciął te okropne kudły tudzież wdział garnitur, a przynajmniej koszulę i podmalował oko.

Drugi molestuje pracownicę przyciskając ją do ściany (nie chciała pijanemu służyć za materac - dziwne :P ), delektuje się trunkami i poddaje ablucjom oraz dumaniom.

Panna jest na zmianę u jednego i drugiego, cała trójka się kłóci, godzi, daje po gębie (panowie), postronni (mafiozo) próbują odzyskać pannę ale wciąż bezskutecznie.

Mam wrażenie, że poza tym nie działo się nic :P acz mogłam przewinąć jakieś niezwykle ważne słowa czy wydarzenie :P

Ach, jeszcze SJS szył dla panny sukienki ;)
No i pocałował pannę, ale wciąż zachowuje się jak dupek-troglodyta (ciąga ją za nadgarstek, krzyczy, wywala z domu), taki prezes ogródkowy tylko bez prezesowego wyglądu :roll: Niby ma szlachetne serce, ale nie przeszkodziło mu to okraść jej w pierwszym odcinku z magicznego naszyjnika :nudelkula1_zolta: Na szczęście3 księżniczka się właśnie zorientowała - i znów zmieniła lokum czyi wróciła do Drugiego ;)

BeeMeR - Nie 10 Kwi, 2016 20:15

odc 11 jest nawet zabawny:

Pierwszy wspomina jak to uczył księżniczkę używania stanika :rotfl: , suszarki do włosów, lakierowania paznokci na wdowi czarny kolor itd.

Teraz Drugi uczy ja używać telefonu, pić, bawić się w wesołym miasteczku itd. a dekolty to już nosi czasem do pasa ;)

Kolejne radosne wdzianka:

Admete - Nie 10 Kwi, 2016 20:29

BeeMer budzisz we mnie niezmienny i stały podziw :wink:
Trzykrotka - Nie 10 Kwi, 2016 21:36

Admete napisał/a:

We mnie też :lol: ale doskonale rozumiem siłę przyjemności czerpanej z gp.
BeeMer, jakiś wspólny seans? Kropki się kończą...

A propos Wachlarza, co do którego także nie mam zamiaru kruszyć kopii (co jednemu słodycz, innemu trucizna :kwiatek: ) to podzielam zdanie outsideseoul, która napisała, że bierze się do oglądania Tree, mimo napiętego grafiku, bo "potrzebuję w swoim życiu więcej jego twarzy" :serduszkate:
Może sama też obejrzę tych kilka odcinków Tree, w ktorych się pojawił :rumieniec:
Tutaj artykuł z soompi i chińskim ppl w Kropkach
http://www.soompi.com/201...nese-broadcast/

Robiłam dziś napisy do 10 (mam 45 minut, ha!) i pękłam ze śmiechu przy stewardessach i jedzeniu nudli z noktowizorem :rotfl:

A teraz Answer Me 1997
Słuchajcie, ta drama to rewelacja. Długo nie mogłam się wciągnąć i raptem - ziuuu! wessało mnie z siłą wodospadu. Będę pisać więcej, kiedy dokończę. Oglądam na tablecie przez aplikację gooddrama, więc niestety zdjęć nie będzie. Ale postaram się jak najlepiej napisać o wrażeniach.

Agn - Nie 10 Kwi, 2016 22:42

Admete napisał/a:
Dobry film, ale strasznie przygnębiający. I mnóstwo znajomych w nim grało.

Owszem. Bezsens wojny jest zawsze przygnębiający.
A pewien znajomy wmontował ci się na kieckę. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
Przegląd garderoby Pierwszego (ręcznik u tyłka najwyraźniej nie był przypadkiem, bo znów się pojawił):

*Kim Tan kręci głową z dezaprobatą*
BeeMeR napisał/a:
Potem Pierwszy pozazdrościł Drugiemu i podciął te okropne kudły tudzież wdział garnitur, a przynajmniej koszulę i podmalował oko.

Przepraszam, ale nadal wygląda jak przychlast. :( A szkoda, to przecież całkiem przystojny facet no i co oni z nim robią???
BeeMeR napisał/a:
Mam wrażenie, że poza tym nie działo się nic acz mogłam przewinąć jakieś niezwykle ważne słowa czy wydarzenie

Na pewno przegapiłaś istotny twist w fabule. Musisz się skupić, bo teraz z pewnością umknie ci sens! :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
taki prezes ogródkowy tylko bez prezesowego wyglądu

Czy ja wiem? Dresiki prezesowe były równie okropne jak to co ten człowiek wdziewa na grzbiet. :P
BeeMeR napisał/a:
Pierwszy wspomina jak to uczył księżniczkę używania stanika , suszarki do włosów, lakierowania paznokci na wdowi czarny kolor itd.

Aż się boję spytać - a gdzie ON się tego wszystkiego nauczył? :P
Admete napisał/a:
BeeMer budzisz we mnie niezmienny i stały podziw

Jako i we mnie. :szacuneczek:
Trzykrotka napisał/a:
Tutaj artykuł z soompi i chińskim ppl w Kropkach
http://www.soompi.com/201...nese-broadcast/

*blat*
Trzykrotka napisał/a:
A teraz Answer Me 1997
Słuchajcie, ta drama to rewelacja. Długo nie mogłam się wciągnąć i raptem - ziuuu! wessało mnie z siłą wodospadu. Będę pisać więcej, kiedy dokończę. Oglądam na tablecie przez aplikację gooddrama, więc niestety zdjęć nie będzie. Ale postaram się jak najlepiej napisać o wrażeniach.

No to czekamy na opisy! :) Trzymam za słowo!

Agn - Nie 10 Kwi, 2016 23:06

Oglądam Penny pinchers, w którym Wachlarz właśnie podziwia erotyki. :rotfl:
Za to Antosia go chyba wysiudała z lokum. Oj, będzie się działo. :mrgreen:
Edycja: No, zabrał się za panienkę jak należy, ale... wysłała go po prezerwatywy no i kombinuje jak zapłacić, skoro brakuje mu kasy. W końcu sprzątnął z blatu paczuszkę i zadowolony zwiewa.
Oczywiście, że to nie była ta paczuszka, na której mu zależało. :rotfl:
Edycja: Mamuniu... a teraz udaje zwierzęta... :lol:
(Generalnie film jest głupkowaty i zdecydowanie wolę Wachlarza w Dots czy SKKS, bo tu gra takiego trochę kretyna, ale co tam. :mrgreen: )
Edycja: Wachlarz nie gra tu "trochę kretyna", tylko "100% kretyna". Ech... A przynajmniej się tak zachowuje.
No i dotarłam do obowiązkowego dowcipu kibelkowego. :czekam2:

BeeMeR - Nie 10 Kwi, 2016 23:59

Cytat:
Nie wiem czy "podziw" to adekwatne słowo, ale nudziło mi się ;) a do niczego ambitnego nie miałam warunków ;)

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, jakiś wspólny seans?
Jak najbardziej się polecam od przyszłego tygodnia :kwiatek:

Agn napisał/a:
a gdzie ON się tego wszystkiego nauczył? :P
przecież to stylista, jakiś pokaz też organizował to osobiście ubierał modelki w błyszczące kiecki - a widziałaś to stadko?

Już on tam z paniami się zna ;)
Tylko niestety wygląda jak przychlast :zalamka:

Agn - Pon 11 Kwi, 2016 00:10

BeeMeR napisał/a:
przecież to stylista, jakiś pokaz też organizował to osobiście ubierał modelki w błyszczące kiecki

Jako stylista nie budzi mojego zaufania.

W Penny pinchers minęło 48 minut i film mi się teraz zaczyna nieco podobać. Wydaje mi się, że nasza parka da sobie coś wzajemnie. Ona jego nauczy... no może nie rozumu, ale na pewno ogarnięcia z kasą (choć to co ona wyprawia i jak bardzo dusi każdy grosz to trochę aż... nieprzyjemne jest - żyje w kiepskich warunkach, na koncie uciułane miliony i nie korzysta z tego, kradnie cukier, na randkę wybiera miejsce, w którym nie trzeba płacić - wydaje mi się, że to już jest takie lekko chorobliwe), a on jej? Chyba jej przypomni, że jest kobietą. Wprawdzie ona sama go podpytuje, czy lepiej być gadułą czy milczkiem albo gdzie się pary spotykają, bo chce się podobać facetowi, który jej pomaga mnożyć kasę, ale on sam z siebie jej podarował kombo mascary i szminki. Niby wzgardziła, ale myślę, że to gdzieś tam zostało i w końcu panna z tego skorzysta. Nie wystarczy w końcu milczeć jak grób i się uśmiechać - w flejastym swetrze żadna kobieta się nie spodoba mężczyźnie.

Dobra, połowa za mną, drugą łyknę sobie do śniadania.
Dobranoc!

Admete - Pon 11 Kwi, 2016 05:28

Agn napisał/a:
A pewien znajomy wmontował ci się na kieckę. :mrgreen:

Jestem na etapie - jak on się ślicznie uśmiecha, albo jak ślicznie patrzy ;)

Agn - Pon 11 Kwi, 2016 10:26

Admete napisał/a:
Jestem na etapie - jak on się ślicznie uśmiecha, albo jak ślicznie patrzy

Jak dojdziesz do etapu "jak on ślicznie pluje" to zacznę się martwić. ;)

Admete - Pon 11 Kwi, 2016 10:33

Myślę, że do tego momentu mi przejdzie ;) Jeszcze parę filmów, Pied Piper się skończy i będzie po sprawie.
Aragonte - Pon 11 Kwi, 2016 10:38

Agn napisał/a:
Admete napisał/a:
Jestem na etapie - jak on się ślicznie uśmiecha, albo jak ślicznie patrzy

Jak dojdziesz do etapu "jak on ślicznie pluje" to zacznę się martwić. ;)

Zuza byłaby dumna, że jej określenie tak się upowszechniło :wink:

*I nie ma mnie dalej*

Admete - Pon 11 Kwi, 2016 10:49

Aragonte napisał/a:
*I nie ma mnie dalej*

Wracaj, wracaj ;) Tęsknimy. Czekam aż ktoś zacznie Signal oglądać.

Agn - Pon 11 Kwi, 2016 10:49

Aragonte napisał/a:
Zuza byłaby dumna, że jej określenie tak się upowszechniło

Ono jest tak bardzo odpowiednie! :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
*I nie ma mnie dalej*

Widzę cię! :sprytny:

Agn - Pon 11 Kwi, 2016 11:35

Skończyłam Penny pinchers - uroczo się kończy, ale nie jest to jakiś super film. Na dobrą sprawę większość dowcipów sprawia, że się śmiejesz, a jednocześnie płonisz z zażenowania. Naprawdę fajnie się ogląda m/w od 45 minuty.
Jednorazowego użytku. U mnie już poleciał w kosmos.