Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2015 15:29
Właściciel księgarni to Liżący Miecz oraz Chodzący Bokiem i Miuczący - on już lepszej postaci nie zagra IMO
Miałam oglądać Answer Me 1988, ale jak mi się dziewczyna dramatycznie nie podoba... Już w JHM mi się nie podobała. Chyba dam sobie spokój, choć dla uśmiechu Drugiego miałam zamiar.
Aragonte - Pon 21 Gru, 2015 16:43
Ej no, w Beethoven Virus grał całkiem fajną postać kabareciarza grającego na trąbce
Podejrzałam jedną scenę w nowych Smokach i przeczytałam tłumaczenie dialogów na Soompi - ja normalnie zejdę na zawał przez tę nie-parę Yi Bang Ji i Yeon Hee
Aragonte - Pon 21 Gru, 2015 16:56
| Trzykrotka napisał/a: | Na dramabeans przy okazji dorocznych recenzji napisali o Jun Ki, że on "starzeje się jak dobre wino, o ile w ogóle się starzeje" (śliczne zdjęcia, jak zawsze. Agn ) |
Hmm... bardzo lubię dobre wino, może pora wrócić do jakiejś dramy/filmu z Junkim?
| Trzykrotka napisał/a: | Wiecie, że jak kompletnie nie pamiętałam, że Plotkarz był niesympatyczny? Wspominam go przez pryzmat czasów, kiedy strasznie obrywał po łbie |
Był dupkiem i egoistą, ale sympatyczny potrafił być, IMO. No i strasznie mi się podobało, że tak starał się utrzymać dawnych stażystów razem, zbudować jakieś głębsze więzi między nimi. Kiedy przyszło co do czego, to można było na niego liczyć.
| Trzykrotka napisał/a: | | Pan Oh był wspaniałym szefem, bo chyba jako jedyny, a przynajmniej jeden z nielicznych, myślał o ludziach powierzonych sobie i miał jakąś etykę. Pamiętam odcinek, w którym przeżył bardzo poważny kryzys psychiczny, kiedy jego człowiek nie dostał awansu, propozycji wyjazdu na placówkę, niczego. Winił za to swoją nieudolność. Bardzo mnie wtedy chwycił za serce. |
Mnie też. I bardzo mi się podobały jego relacje z podwładnymi/współpracownikami, oni byli gotowi wskoczyć za niego w ogień - a przynajmniej dać po mordzie temu, który by nadawał na pana Oh (zrobił to Sierotek, kiedy pobił się z Seok Yulem, ale Kim Dong-shik po pijaku też chciał pobić kogoś w obronie dobrego imienia pana Oh, jeśli dobrze pamiętam).
BeeMeR - Pon 21 Gru, 2015 17:15
| Trzykrotka napisał/a: | | Właściciel księgarni to Liżący Miecz oraz Chodzący Bokiem i Miuczący |
Wiem, z reguły mnie odrzuca - a tu tylko mam mieszane odczucia - to olbrzymi postęp
Bardzo mi się podobała radosna reakcja panny na perspektywę wspólnej nocy z Nefrytem w księgarni Zresztą cóż jej się dziwić
| Aragonte napisał/a: | w Beethoven Virus grał całkiem fajną postać kabareciarza grającego na trąbce | Owszem, to była najsympatyczniejsza postać, potem już równia pochyła
Edit:
Szminka SJS mnie nie drażni, ale zauważyłam, że skrupulatnie zakrywają/wykadrowują mu tatuaż - ciekawe czemu, do postaci by spokojnie pasował
Tu pełno zdjęć, m.in. z kotami, tatuażami, Nefrytem.
http://thefangirlverdict....etty-so-ji-sub/
No i nie wiem, czy wiecie, że Nefryta nazywają "małym So Ji Subem", że niby taki podobny - hm... może kiedyś .
Nagrali razem mv (albo li też więcej rzeczy), ale mi się nie podoba
https://www.youtube.com/watch?v=I5TB1v7mJv0
Admete - Pon 21 Gru, 2015 18:25
Ależ mi się Królowa dobrze ogląda. Zastanawiam się tylko czy jak bohaterka zostanie już władczynią, to mi się nie znudzi. Według mnie ciekawsze jest dążenie do czegoś niż późniejsze utrzymywanie władzy. Dodam tylko, że jak an razie zero romansu jakiegokolwiek. Są małżeństwa, kochankowie, romansu sensu strcte absolutne zero
Aragonte - Pon 21 Gru, 2015 22:10
Nadrabiam Smoki - powtórzyłam sobie 19. odcinek, bo stwierdziłam, że niewiele z niego pamiętam, a teraz oglądam 20. Świetny jest Lepszy niż poprzedni. Scena z czekaniem na odpowiedniego konia emocjonująca.
Generała Choi Younga w tej dramie miałabym ochotę osobiście zdekapitować - co za zakuty łeb, pal sześć, że honorowy
zooshe - Pon 21 Gru, 2015 22:35
| Trzykrotka napisał/a: |
Miałam oglądać Answer Me 1988, ale jak mi się dziewczyna dramatycznie nie podoba... Już w JHM mi się nie podobała. Chyba dam sobie spokój, choć dla uśmiechu Drugiego miałam zamiar. |
Kompletnie jej nie pamiętam z JHM widać musiałam to wyprzeć jak i całego Hydea.
A wracając do Teaka zauważyłam, że moda na aroganckich cheaboli powoli odchodzi za to coraz bardziej popularni stają się bohaterowie wrażliwi. To miła odmiana.
Trzykrotka - Wto 22 Gru, 2015 00:06
Jedyne, przy czym nie zasypiam na siedząco, to tłumaczenie. Jestem w połowie 10 odcinka Healera i o dziwo świetnie się to tłumaczy, choć tekst jest trudniejszy niż w Wiedźmie - polityka, matactwa, te sprawy.
| zooshe napisał/a: | | zauważyłam, że moda na aroganckich cheaboli powoli odchodzi za to coraz bardziej popularni stają się bohaterowie wrażliwi. To miła odmiana. |
Oby, bo są o wiele ciekawsi. Nie przestanę uważać, że Secret Garden byłby bardzo fajną dramą, gdyby uparcie arogancko dupkowata postać Prezesa była trochę stonowana. A już wrażliwy Min to musi być sama słodycz. Choć pamiętam, jak za ażdym razem w I Remember You zachwycała mnie przemiana jego twarzy. Ten śliczny uśmiech zastygał w maskę - brrrr... Ale efekt świetny
| Admete napisał/a: | | Według mnie ciekawsze jest dążenie do czegoś niż późniejsze utrzymywanie władzy. |
Zdecydowanie. Empress Ki też była świetna, póki Nyang nie została konkubiną.
A jeśli nie ma romansów, to drama w sam raz dla ciebie, Admete
Zapomniałam odpisać Agn na pytanie romansowe o Shine or Go Crazy - bohater nie został z dwiema żonami. Został z tą, której nie kochał, ale która była oficjalna. Żona kochana, ta numer 1 nie dostała się nikomu.
Ji Sub jest dla mnie fenomenem. Nieruchoma twarz, słaba mimika... a na zdjęciach i na ekranie prezentuje się jak młody bóg. Piękna jest ta galeria, BeeMer. I do dziś nie pojmę, co brał stylista Master's Sun, że Ji Sub wydawał mi się tam z grubsza ociosanym kołkiem Ciekawa jestem drugiego podejścia.
Zerknęłam na OMV bez napisów. Hy, mam już syndrom jak przy Scholarze i SWP
Edit: sznureczek teaserów z Neiberhood Hero
https://www.youtube.com/watch?v=r_OKA_hmqH8
PSH nawet z grzybem dobrze wygląda, a Soo Hyuk ani trochę nie przypomina Gwi
Agn - Wto 22 Gru, 2015 01:23
Wróciłam z kina z SW, czas mi wrócić na zie... khem...
W obłoki.
Sznurek nr 1 nie działa - pokazuje się zakrzaczona strona.
| Aragonte napisał/a: | I jeszcze a propos Misaeng i Seok Yula - on pięknie ewoluował w czasie dramy, swoje też przeszedł, bo łatwo mu nie było w firmie (jego szef był do odstrzału, gorsi byli tylko ci, którzy dręczyli Young Yi ), więc dość szybko zaczęłam go lubić. A już kiedy pisał wiadomy list w końcówce ze łzami w oczach, to chyba płakałam razem z nim |
To nie tak, że go nienawidzę. Przepadam za tą postacią, tylko jako człowiek mnie irytuje, a jednocześnie niesamowicie wręcz bawi. Więc ogółem - lubię go. Ale polubię bardziej, jak zobaczę resztę.
| BeeMeR napisał/a: | Co do Miseang
(dalej jestem po 3 odc.), to podłożenie nogi podobało mi się nie samo w sobie, jako podstęp, ale jako opieka nad swoimi ludźmi, na zasadzie "tylko ja mogę ochrzaniać/ustawiać mojego stażystę, innym wara" - może nadinterpretowuję, ale tak to odebrałam. Pan Oh nie mógł mieć dobrego zdania o SY, Sierotek też nie. |
I ja to dokładnie tak rozumiem. Innego powodu, by podstawiać mu haka nie miał.
| Trzykrotka napisał/a: | Na dramabeans przy okazji dorocznych recenzji napisali o Jun Ki, że on "starzeje się jak dobre wino, o ile w ogóle się starzeje" (śliczne zdjęcia, jak zawsze. Agn ) |
Bo on się nie starzeje. Ani ociupinkę.
| zooshe napisał/a: | | Kiedy się patrzy tymi swoimi wielkimi oczami szczeniaczka mam ochotę go ukraść. Awww. |
Zooshe, witaj!
Ukraść i... taaaaak?
| Aragonte napisał/a: | Podejrzałam jedną scenę w nowych Smokach i przeczytałam tłumaczenie dialogów na Soompi - ja normalnie zejdę na zawał przez tę nie-parę Yi Bang Ji i Yeon Hee |
Ja też. Ale ja to wiem już od jakiegoś czasu.
| Aragonte napisał/a: | bardzo lubię dobre wino, może pora wrócić do jakiejś dramy/filmu z Junkim? |
Aha???
| Admete napisał/a: | Ależ mi się Królowa dobrze ogląda. Zastanawiam się tylko czy jak bohaterka zostanie już władczynią, to mi się nie znudzi. Według mnie ciekawsze jest dążenie do czegoś niż późniejsze utrzymywanie władzy. Dodam tylko, że jak an razie zero romansu jakiegokolwiek. Są małżeństwa, kochankowie, romansu sensu strcte absolutne zero |
Pamiętam, jak za czasów, gdy jeszcze czytałam Martina, dobrze mi się czytało o Daenerys na początku. Jak już wyrwała się spod kurateli brata i owego brata zalała złota fala (że się tak wyrażę), to mnie już jej wątek zaczął potwornie nudzić.
Niby utrzymanie władzy jest trudniejsze z założenia. Ale przy oglądaniu lepiej jest przed włożeniem korony na łeb. Potem wszystko grzęźnie w pałacach i większość akcji jest przegadywana. Wcześniej trwa radosna przygodówka.
| Aragonte napisał/a: | Generała Choi Younga w tej dramie miałabym ochotę osobiście zdekapitować - co za zakuty łeb, pal sześć, że honorowy |
Specjalnie tak robią, żeby widz poczuł ulgę, jak w końcu Choi Young straci życie. Buuu
| Trzykrotka napisał/a: | | Ji Sub jest dla mnie fenomenem. Nieruchoma twarz, słaba mimika... a na zdjęciach i na ekranie prezentuje się jak młody bóg. |
Zgrabny jest, ale mnie póki co nie rusza.
Nie mogę dojść z tym tatuażem - WTH???
Agn - Wto 22 Gru, 2015 01:53
Och, śliczne wilczusiowe!
Jak znalazł na poranną kawę.
Admete - Wto 22 Gru, 2015 05:59
| Trzykrotka napisał/a: | A jeśli nie ma romansów, to drama w sam raz dla ciebie, Admete
|
Myślę, że też byś dała radę. Serial jest niesamowicie barwny, ma ciekawe postacie, nie nudzi ( na razie ) ani przez moment. A romanse ( choć ograniczone ) majaczą na horyzoncie, bo okazało się, że Yushin Rang wiedział od dawna, że bohaterka udaje mężczyznę i w zasadzie gdyby nie on, to sprawa już dawno by się wydała. Ogólnie tutaj scenarzyści mogą popuszczać wodze fantazji, bo robią serial o czasach na wpół legendarnych. Powiem wam, że wciąga jak bagno. A już Mishil - dawna konkubina, a teraz kobieta trzęsąca całym dworem jest niesamowitym Złym. A taka słodziusia, taka manipulatorka, że aż włosy się jeżą na głowie
BeeMeR - Wto 22 Gru, 2015 09:37
| Trzykrotka napisał/a: | I do dziś nie pojmę, co brał stylista Master's Sun, że Ji Sub wydawał mi się tam z grubsza ociosanym kołkiem | A tu?
http://www.dramabeans.com...ji-sub-whyyyyy/
Widziałam to już kiedyś, ale miałam do SJS podejście jak Agn obecnie, ale teraz dalej uważam, że stylistę należałoby zamknąć w pokoju bez klamek na jakiś czas...
| Cytat: | | Nie mogę dojść z tym tatuażem - WTH??? | Prawdziwy jest ten pierwszy - no i ten:
Zresztą widać po zdjęciach, jak ewoluował (tak jak i w przypadku CSW ),najpierw na ramieniu, potem na wewnętrznej stronie i cd. na ramieniu. Ten drugi to nie wiem - na rzecz sesji czy filmu, ale najwyraźniej własnego tatuażu jeszcze nie miał.
Admete - cudnie się czyta wrażenia - cieszę się, że drama jest dobra - no i że czeka na mnie
Na Wenus też wczoraj zerknęłam - ale tylko początek, by się upewnić że fabuła poszła tak, jak myślałam, a po zwiastunie byłam pewna - no i owszem
Aragonte - Wto 22 Gru, 2015 09:38
Chyba Yi Bang Ji będzie zalewał robaka w najbliższym odcinku:
http://cs631523.vk.me/v63...8OuVvvOYUYY.jpg
http://cs631523.vk.me/v63...R0S1KcUtu6E.jpg
BeeMeR - Wto 22 Gru, 2015 10:39
| Admete napisał/a: | | Zastanawiam się tylko czy jak bohaterka zostanie już władczynią, to mi się nie znudzi. Według mnie ciekawsze jest dążenie do czegoś niż późniejsze utrzymywanie władzy. | Zapomniałam nadmienić, że według mnie to samo tyczy się także romansów - lepiej się ogląda powstawanie związków niż ich trwanie - albo nudy albo dramatozy i zdrady - a nie to człowiek chce oglądać
zooshe - Wto 22 Gru, 2015 11:32
| Agn napisał/a: |
Ukraść i... taaaaak?
|
Pomiziać i obawiam się to wszystko. Teak jest skarbem narodowym i nie można go deprawować.
Agn - Wto 22 Gru, 2015 11:47
| BeeMeR napisał/a: | | Widziałam to już kiedyś, ale miałam do SJS podejście jak Agn obecnie, ale teraz dalej uważam, że stylistę należałoby zamknąć w pokoju bez klamek na jakiś czas... |
Takie coś należy robić facetom, których się nienawidzi. I zastanawiam się, jak bardzo SJS zalazł styliście za skórę. Mniejsza o ciuch, można go z tego wyłuskać (choć nie wiem, czemu miałyby te szmaty służyć), ale fryzura?!
Jak go znam, to nie będzie jakaś szczęśliwa okazja. Ale zastanawiające, że Yoon Hee przy nim poniekąd czuwa.
| BeeMeR napisał/a: | | Zapomniałam nadmienić, że według mnie to samo tyczy się także romansów - lepiej się ogląda powstawanie związków niż ich trwanie - albo nudy albo dramatozy i zdrady - a nie to człowiek chce oglądać |
Dramatozy to i są po drodze, nie tylko jak się już parka spiknie i dojdzie do wniosku, że lepiej im razem niż osobno.
| zooshe napisał/a: | | Pomiziać i obawiam się to wszystko. Teak jest skarbem narodowym i nie można go deprawować. |
Co to za skarb narodowy, jak go tylko porwać celem pomyziania można?
Aragonte - Wto 22 Gru, 2015 12:23
| Agn napisał/a: |
Jak go znam, to nie będzie jakaś szczęśliwa okazja. Ale zastanawiające, że Yoon Hee przy nim poniekąd czuwa. |
Potem chyba też Mo Hyul - najpierw widać go w pewnej odległości, a potem kawałek jego (jak myślę) ciuchów tuz obok pijanego YBJ.
Aha, powiem jeszcze, że podejrzałam najnowszy odcinek i podobała mi się scena wspólnej walki YBJ i MH w końcówce, sprawiali wrażenie, jakby zapanowała między nimi niezła komitywa, choć pewnie to przelotne.
Nowy Zuy-nie-Zuy mnie wnerwia - tzn. jako postać jest bardzo dobry, ale poczytałam trochę o tej postaci i mam skojarzenia ze szczurem, który do każdego środowiska jest w stanie się przystosować
Aha, dopiero po tym, kiedy BeeMeR o tym napisała, skojarzyłam, skąd znam aktora - no z Joseon X-Files, oczywiście.
Agn - Wto 22 Gru, 2015 12:41
| Aragonte napisał/a: | | Aha, powiem jeszcze, że podejrzałam najnowszy odcinek i podobała mi się scena wspólnej walki YBJ i MH w końcówce, sprawiali wrażenie, jakby zapanowała między nimi niezła komitywa, choć pewnie to przelotne. |
To może jednak będzie z tego jakiś bromance.
Dobra, to skoro Admete też już ma w rękach to co ma, to ja się pochwalę, jaki mi śliczny prezent sprawiła Aragonte.
Dziękuję, święty Mikołaju!!!
BeeMeR - Wto 22 Gru, 2015 13:38
Jaki śliczny kalendarz
żądam i wymagam okazania każdej jednej strony
Magik - zwiastuny, tj. zwiastun i Nefryt
https://www.youtube.com/watch?v=Yt6Xexuy7NQ
https://www.youtube.com/watch?v=p3K9UKCapmE
I głupotka - SJS z Nefrytem,
http://www.dramafever.com...ty-lookalikes-/
w reklamie przypominają bardzo CSW z Żabulem
Ten sam poziom słodyczy i pastelowości ubrań
Aragonte - Wto 22 Gru, 2015 14:12
No dobra, to ja pokażę poszczególne strony, bo i tak mam screeny gotowego projektu (w wersji Agn są drobne zmiany, bo spartoliłam parę ramek a chciałam, żeby choć ona miała wersję bez tych błędów). Aha, jakość zdjęć w rzeczywistości jest wyższa, bo te screeny są robione z miniatur dostępnych w Colorlandzie (tj. firmie, gdzie zamawiałam kalendarz):
Styczeń - luty - marzec:
Kwiecień - maj - czerwiec:
Lipiec - sierpień - wrzesień:
Październik - listopad - grudzień:
Edit: Otofotki chyba szaleje, bo część zdjęć wrzuconych na serwer się nie wyświetla
Edit: no dobra, chyba je widać.
Agn - Wto 22 Gru, 2015 14:35
| BeeMeR napisał/a: | Jaki śliczny kalendarz
żądam i wymagam okazania każdej jednej strony |
Topsze, prosze pani. Jak wrócę z zakupów ofotkuję każdą stronę.
Cudny jest. Tym bardziej nie mogę się doczekać rozpoczęcia nowego roku. 2015 najchętniej wywaliłabym w kosmos.
| Aragonte napisał/a: | | No dobra, to ja pokażę poszczególne strony, bo i tak mam screeny gotowego projektu (w wersji Agn są drobne zmiany, bo spartoliłam parę ramek a chciałam, żeby choć ona miała wersję bez tych błędów). Aha, jakość zdjęć w rzeczywistości jest wyższa, bo te screeny są robione z miniatur dostępnych w Colorlandzie (tj. firmie, gdzie zamawiałam kalendarz): |
O, to jednak pstrykać nic nie muszę. Widać całość.
| Aragonte napisał/a: | | Edit: no dobra, chyba je widać. |
Widać, widać. Wszystko cacy.
BeeMeR - Wto 22 Gru, 2015 15:14
| Aragonte napisał/a: | | to ja pokażę poszczególne strony, bo i tak mam screeny gotowego projektu | Piękny jest, naprawdę
I pięknie opracowany
Agn - Wto 22 Gru, 2015 15:34
Prawda? A Aragonte cos bredzi o jakichs ramkach - jakie ramki?
BeeMeR - Wto 22 Gru, 2015 15:40
Nie wiem o co chodzi z ramkami, bo analfabetycznie obejrzałam wyłącznie obrazki
Aragonte - Wto 22 Gru, 2015 17:27
| Agn napisał/a: | Prawda? A Aragonte cos bredzi o jakichs ramkach - jakie ramki? |
A nie powiem Wystarczy, że ja wiem, gdzie są błędy
Teraz będę się zastanawiać nad kolejnymi udoskonaleniami, bo jeśli miałabym to wysyłać do Korei, to powinnam jeszcze ciężko popracować nad efektem BYH na pewno by zauważył popsute ramki
Kolejne fotki z nowych Smoków, z bratem bliźniakiem GTM, czyli GSM:
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1454979_1510594922574861_802564487800214863_n.jpg?oh=6688a6b804c564bba1d23e41fc460ed7&oe=5708260A
Jakiś strasznie duży link, nie wiem, czy przejdzie, a to zdjęcie GSM bardzo mi się podoba.
Aha, przyjrzyjcie się kapeluszowi - ten wycięty w rondzie trójkącik to efekt walki z YBJ YBJ ma skłonność do niszczenia ciuchów braci bliźniaków
YBJ kontra GTM:
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12348005_1510594925908194_1841468910986459320_n.jpg?oh=ef48f1728ea9476d52d51fec5ffc3096&oe=571F369D
Hmm, też dziwny ten link
Czekam na komentarze na Soompi a propos relacji GTM i rodzeństwa YBJ i BY typu: "Luke, I'm your father"
Edit: z komentarzy na Soompi wynika, że być może to Mo Hyul będzie tym, który ostatecznie ukatrupi gwałciciela Yeon Hee. Biedna YH, że też musiała się na tego s...na natknąć
|
|
|