To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Harry_the_Cat - Śro 10 Lut, 2016 21:09

Caitriona napisał/a:
Obejrzałam sobie Happy Valley, sześć odcinków. Moim zdaniem dobre. Świetna gł. bohaterka.
Niedługo ma być druga seria.

A mazes cos wiecej napisac?

Caitriona - Śro 10 Lut, 2016 21:37

Historia dotyczy porwania młodej dziewczyny i wymuszenia okupu na jej dość bogatym ojcu. W sprawę jest zamieszany rozczarowany księgowy oraz właściciel kempingu i jego dwóch pomagierów. Jednym z nich jest dopiero co wypuszczony z więzienia typ, który kilka lat wcześniej zgwałcił córkę głównej bohaterki, sierżant Catherine Cawood. I tak przenikają się te dwie sprawy, porwania i gwałtu, a w środku tego wszystkiego jest właśnie świetna, mocno stąpająca po ziemi sierżant ze swoim dość skomplikowanym życiem rodzinnym.

Mnie się podobało na tyle, że obejrzałam w dwa wieczory. Dobrze zagrane, momentami trzymające w napięciu. Na pewno obejrzę koleją serię.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=G_YjBW5YWvI

Harry_the_Cat - Śro 10 Lut, 2016 21:54

Dzieki, Cait :kwiatek:

Dobra zajawka, moze w weekend nadrobie :)

Caitriona - Sob 20 Lut, 2016 11:19

Obejrzałam najnowszy odcinek Ripper Street i się zdołowałam kompletnie.... :( Jeszcze dwa odcinki w tej serii, zobaczymy co wymyślą.
Harry_the_Cat - Sob 20 Lut, 2016 11:38

Czemu? Bo beznadzieja czy ktoś exit zrobił?
Caitriona - Sob 20 Lut, 2016 11:50

Exit... :(
Harry_the_Cat - Sob 20 Lut, 2016 12:54

:przytul:
ast73 - Pon 22 Lut, 2016 13:57

Caitriona napisał/a:
Historia dotyczy porwania młodej dziewczyny i wymuszenia okupu na jej dość bogatym ojcu. W sprawę jest zamieszany rozczarowany księgowy oraz właściciel kempingu i jego dwóch pomagierów. Jednym z nich jest dopiero co wypuszczony z więzienia typ, który kilka lat wcześniej zgwałcił córkę głównej bohaterki, sierżant Catherine Cawood. I tak przenikają się te dwie sprawy, porwania i gwałtu, a w środku tego wszystkiego jest właśnie świetna, mocno stąpająca po ziemi sierżant ze swoim dość skomplikowanym życiem rodzinnym.

Mnie się podobało na tyle, że obejrzałam w dwa wieczory. Dobrze zagrane, momentami trzymające w napięciu. Na pewno obejrzę koleją serię.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=G_YjBW5YWvI

Obejrzałam wczoraj cały 1 sezon. A wypatrzyłam małą ciekawostkę. To zdecydowanie nie przypadek :wink: http://www.imagebam.com/image/202ac4466830776 Polecam.

Akaterine - Sob 05 Mar, 2016 08:46

Informuję, że wrócił Grantchester :)
Fibula - Sob 05 Mar, 2016 12:09

Też się cieszymy. :wink: Trochę mi tu Norton zgrzyta, bo najpierw go oglądałam w Happy Valley.
Katarynka - Wto 22 Mar, 2016 18:58

Dobrze przeczucie podpowiadało, żeby porzucić przygotowania do świąt i sprawdzić co słychać :) Grantchester wrócił :)
Anaru - Śro 23 Mar, 2016 19:52

Akaterine napisał/a:
Informuję, że wrócił Grantchester

O czy to jest i czy warto się dobrać? Bo to jeden z tych tajemniczych u BeeMeR, którego nie kojarzyłam ;)

Akaterine - Śro 23 Mar, 2016 21:05

W skrócie - lata 50., młody i przystojny pastor (James Norton), sympatyczny policjant (Robson Green) oraz morderstwa na angielskiej prowincji ;) .
Eeva - Śro 23 Mar, 2016 21:52

Och dzieki za przypomnienie o Granchester! Zupełnie o tym zapomniałąm :-)
Anaru - Śro 23 Mar, 2016 22:42

O, może być sympatyczne, znaczy ciekawe. :wink:
Admete - Czw 24 Mar, 2016 06:25

Dzięki za informację :)
Caitriona - Nie 27 Mar, 2016 09:42

Grantchester bardzo miło się ogląda, choć dla mnie ostatnio jest zbyt dużo dramatu z miłościa jego życia...
Admete - Nie 27 Mar, 2016 11:27

No właśnie, trochę mnie to zniechęca...Nudne się robi.
Akaterine - Nie 27 Mar, 2016 14:10

Caitriona napisał/a:
Grantchester bardzo miło się ogląda, choć dla mnie ostatnio jest zbyt dużo dramatu z miłościa jego życia...

A mnie to nawet wciąga, bo jej nie lubię i mam nadzieję, że w końcu kopnie ją w cztery litery ;) .

Admete - Nie 03 Kwi, 2016 09:05

Obejrzałam ostatnie Grantchester. Sidney to teraz się trochę na pastora nie nadaje.
BeeMeR - Nie 03 Kwi, 2016 09:23

Ja jestem za polową trzeciego sezonu Mostu nad Sundem - i idziemy jak burza ;) - co samo w sobie jest ewnementem w ostatnim czasie, bo od jakiegoś czasu najczęściej kończę przygodę z serialem po pierwszej serii.
Nie byłam pewna jak to będzie wyglądało bez Martina, no i watek matki oraz przeszłości Sag nie do końca mi leży, ale generalnie całość bardzo mi się podoba i jest utrzymane w odpowiednim klimacie - takim jak poprzednie serie. Wątek paranormalny nie przeszkadza - czyta się dobrze w kontekście osoby, której dotyczy. Aktorka grająca Sagę Noren dostaje moją osobistą nagrodę za najlepszą kreację serialową tego roku i zeszłego :oklaski: :szacuneczek:

Caitriona - Sob 16 Kwi, 2016 22:01

W końcu wrócił piąty sezon Scott & Bailey :banan: Jeden z moich ulubionych seriali policyjnych z UK.

Wróciło też Line of Duty z kolejną serią. Zapowiada się ciekawie.

Fibula - Nie 17 Kwi, 2016 12:01

Caitriona napisał/a:
W końcu wrócił piąty sezon Scott & Bailey :banan: Jeden z moich ulubionych seriali policyjnych z UK.
Wróciło też Line of Duty z kolejną serią. Zapowiada się ciekawie.

Też mnie to cieszy, właśnie oglądam czwarty. :-)

Caitriona - Śro 22 Cze, 2016 20:25

Wrócił Aquarius z drugą serią. Lata 60., Manson itd. Całkiem dobrze się ogląda, choć przyznam, że dla mnie głównym powodem jest detektyw Hodiak, czyli David Duchovny ;)
praedzio - Pon 15 Sie, 2016 19:45

Aura dzisiaj wybitnie niewyjściowa, więc większość dnia spędziłam na zapoznawaniu się z serialem American Gothic. Osobiście dla mnie największym wabikiem w tej produkcji jest udział Antony'ego Starra, ale i klimacik jest nawet niezły, więc nie był to tak całkiem zmarnowany czas. ;)

A o czym to?

Fabuła kręci się wokół bogatej rodziny, która odkrywa, że jeden z jej członków być może jest poszukiwanym seryjnym mordercą. Akcja kręci się jak bączek, bo podejrzanych jest kilka osób i ciągle pojawiają się nowe okoliczności zmieniające kierunek podejrzeń. Mamy zaginionego syna, który wraca po czternastu latach na łono rodziny, drugi syn jest narkomanem i ojcem dzieciaka o... eeee... ciekawych zainteresowaniach, jedna córka ma aspiracje polityczne, a druga jest nauczycielką. W tym wszystkim jest matka, która za wszelką cenę stara się ukryć kilka tajemnic oraz mąż córki-nauczycielki, który jest policjantem badającym sprawę tegoż seryjnego mordercy. ;) Kolejne odcinki łykam jak pelikan rybę i pewnie noc mnie dziś zastanie, jak dojadę do ostatniego dostępnego (na razie jest 8, ma być 13).

Promo serialu: https://www.youtube.com/watch?v=6vfq7tyVHUA