To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film

Marija - Sob 10 Sty, 2015 23:08

Zdolności parapsychologiczne opony :czekam2: . Jest co badać w każdym razie :sprytny: .

Raz rozcięłam oponę na krawężniku. Gdybym wtedy wiedziała, że ona może się mścić, to :confused3: ...

Agn - Sob 10 Sty, 2015 23:12

Marija napisał/a:
Raz rozcięłam oponę na krawężniku. Gdybym wtedy wiedziała, że ona może się mścić, to :confused3: ...

Widzisz? Uważaj! Nigdy nie wiesz, jakie niebezpieczeństwo może ci grozić! To film uświadamiający! :rotfl:

Anaru - Sob 10 Sty, 2015 23:39

Marija napisał/a:

Hmmm, byłoby chyba gorzej gdyby opona podążała za kimś obsesyjnie z miłości. :lol:

Agn - Sob 10 Sty, 2015 23:40

Skąd wiesz, na jakim punkcie ma obsesję zraniona opona Mariji? :lol:
Anaru - Sob 10 Sty, 2015 23:45

No własnie nie wiem, liczę na to, że mi film uświadomi. :mrgreen:
Agn - Sob 10 Sty, 2015 23:47

Czekamy na wieści! :mrgreen:
Aragonte - Sob 10 Sty, 2015 23:58

To ja będę Anaru kibicować i zagrzewać do walki z groźną oponą :cheerleader2: :cheerleader2:
Anaru - Nie 11 Sty, 2015 00:13

Zagrzewanie chyba się przyda. :lol:
Agn - Nie 11 Sty, 2015 00:31

Do bojuuuuu!!! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:
BeeMeR - Pią 23 Sty, 2015 19:40

Aniu, przypominam o recenzji Oponowego filmu - wiem, że już widziałaś :mrgreen:

Ja zaczęłam film pod atrakcyjnym tytułem: Głazobomby li też Burzowe tornado

Boston nawiedza tornado rzucające kamieniami, które dodatkowo wybuchają - I tak przez cały film niemalże to samo ;) - cóż mi więcej trzeba ;)

Tu tornado porywa miłą panią:

rzuca jej but (pewnie w domyśle ją ;) ) wraz z kamieniem w Murzyna na oczach drugiego, inną niemiłą panią wgniata w ścianę (ręce wystają) - i tak co chwilę ktoś obrywa kamieniem

Potem kamienie wznoszą się na wyższy poziom i zaczynają wybuchać - tak kamiennie, tj. siejąc styropianem dookoła :mrgreen: Wszędzie chaos, panika, tornada i kamienie lecące z nieba. Znalazło się miejsce na przejście zakamarkami (bo nie tunelami ale prawie ;) ) ze stadionu na zewnątrz oraz jechanie slalomem 10m nad kamiennymi bombami, które zajęło sporo czasu, a nie miała sensu, bo zaraz wysiedli i poszli dalej na piechotę ;)

I tylko jeden człowiek - jakiś wykładowca chyba - może zapobiec katastrofie strzelając z bazuki do tornada czymś co przywróci równowagę w atmosferze - ale kurek się zaciął, więc trzeba było wysłać jej całe auto z tym czymś tam ;)

Boston wraz z resztą świata został uratowany :mrgreen:

Anaru - Sob 24 Sty, 2015 20:54

BeeMeR napisał/a:
Aniu, przypominam o recenzji Oponowego filmu - wiem, że już widziałaś :mrgreen:

Widziałam, sprasowało mi mózg :lol: , napiszę.

Zainspirowałaś mnie wspaniałym opisem obejrzanego dzieua i zaczęłam się zastanawiać czemuż ja tego nie obejrzałam, ach czemuż, skoro na pewno mam :lol: .
No to dziś się za to wzięłam i doprawdy wspaniałe. I na dodatek kojarzy mi się w ww. Opona, która dokładnie tak się trzęsła rozbiombiając głowy przeciwnikom jak głazobomby przed wybuchem. :rotfl:

Agn - Sob 24 Sty, 2015 22:47

BeeMeR napisał/a:
inną niemiłą panią wgniata w ścianę (ręce wystają) - i tak co chwilę ktoś obrywa kamieniem

A ekipy im tam starczyło? :rotfl:
BeeMeR napisał/a:
Boston wraz z resztą świata został uratowany :mrgreen:

Co za ulga, bo już nie mogłam z tego napięcia. :rotfl:

Cudne arcydzieUo. A ty, Anaru, opowiadaj o Oponie Zgrozy, czy jak to się tam zwało. :mrgreen:

Anaru - Nie 25 Sty, 2015 11:06

BeeMeR napisał/a:
Potem kamienie wznoszą się na wyższy poziom i zaczynają wybuchać - tak kamiennie, tj. siejąc styropianem dookoła :mrgreen: Wszędzie chaos, panika, tornada i kamienie lecące z nieba. Znalazło się miejsce na przejście zakamarkami (bo nie tunelami ale prawie ;) ) ze stadionu na zewnątrz oraz jechanie slalomem 10m nad kamiennymi bombami, które zajęło sporo czasu, a nie miała sensu, bo zaraz wysiedli i poszli dalej na piechotę ;)

Własnie na tym etapie jestem i już się dowiedziałam od pana Profesora, że to wszystko przez wybuchający wulkan, który naruszył równowagę w atmosferze wypychając ozon do mezosfery, gdzie go zmroziło w suchy lód, a potem z pomocą tornad superkomórka burzowa go zrzuciła w postaci kamieni, które na poziomie morza stają się niestabilne i wybombiają. Mądrzejszam o wiele. :banan:

Te ozonowe kamienie bardzo mi się kojarzą z gniazdami os i innych takich, takie papierowe się wydają i jakby ponaciągane. :mrgreen: I tak sobie myślę, że jakby zamiast jechać slalomem po tej uliczce poczekali trochę, to wszystko by się samo wybombiło i można by jechać bez problemu. :-P

Agn napisał/a:
A ekipy im tam starczyło? :rotfl:

Zadziwiająco dużo maja statystów, chyba z kilkadziesiąt osób w porywach. A jak malowniczo ludzie grają to przerażenie i panikę. :szacuneczek: Niektórych nawet wykorzystano po kilka razy w różnych momentach filmu. :lol: Tak samo jak po kilka razy to samo tornado i te same głazobomby. :lol:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 11:08

Anaru napisał/a:
już się dowiedziałam od pana Profesora, że to wszystko przez wybuchający wulkan, który naruszył równowagę w atmosferze wypychając ozon do mezosfery, gdzie go zmroziło w suchy lód, a potem z pomocą tornad superkomórka burzowa go zrzuciła w postaci kamieni, które na poziomie morza stają się niestabilne i wybombiają. Mądrzejszam o wiele. :banan:
Nie wnikałam w tak naukowe szczegóły, dziękować za przypomnienie :kwiatek:

Powtórzenia ujęć, statystów i kamieni tez zauważyłam oczywiście :mrgreen:

Agn - Nie 25 Sty, 2015 16:07

Anaru napisał/a:
już się dowiedziałam od pana Profesora, że to wszystko przez wybuchający wulkan, który naruszył równowagę w atmosferze wypychając ozon do mezosfery, gdzie go zmroziło w suchy lód, a potem z pomocą tornad superkomórka burzowa go zrzuciła w postaci kamieni, które na poziomie morza stają się niestabilne i wybombiają. Mądrzejszam o wiele. :banan:

Przepraszam... co? :rotfl:
Anaru napisał/a:
tak sobie myślę, że jakby zamiast jechać slalomem po tej uliczce poczekali trochę, to wszystko by się samo wybombiło i można by jechać bez problemu. :-P

Zdecydowanie chcesz zepsuć ten film. :lol:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 18:17

Dziś w tv szły mrówki-mutanty - miałam przyjemność obejrzeć tylko kilkanaście minut, w czasie których para uciekała ciasnymi korytarzami wentylacyjnymi przed sztucznymi mrówkami, które potem skonsumowały kobietę, bo za wolno wychodziła na zewnątrz, a facet zdążył uciec - a tam akurat trwała sesja zdjęciowa i dwie skąpo odziane laski wiły się przed kamerami.
Całość musiała być fascynująca :mrgreen:

Agn - Nie 25 Sty, 2015 18:50

Już chciałam spytać, czy pożerana przez wredne mrówki niewiasta była SKROMNIE ubrana, ale widzę, że niezbędny element ekranu, tj. nutka golizny, została zapewniona w inny sposób. :lol:
Rzecz jasna to nie znaczy, że uciekająca i pożarta pani nie mogła być w bikini, prawdaż. :lol:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 18:58

Pani pożerana była ubrana jak biurwa, dwie pozostałe panie jak lafiryndy ;)
Anaru - Nie 25 Sty, 2015 19:56

BeeMeR napisał/a:

To oznacza, że one najpewniej również trafiły między żuwaczki. :lol:

Cóż to był za wspaniały film? Na czym toto szło? :mrgreen:

Agn - Nie 25 Sty, 2015 19:59

BeeMeR napisał/a:

Ufff, ład we wszechświecie został zachowany! :mrgreen:

BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 20:47

Film nosił tytuł Mrówki-mutanty serio, nie mam pojęcia jaki kanał, śledztwo wskazuje tv6 ;)
http://www.filmweb.pl/fil...nty-2005-152075

BeeMeR - Pon 20 Kwi, 2015 08:53

Era smoków (Age of The Dragons) (2011)

Bardzo zły film o polowaniu na smoki. Bohaterowie jeżdżą statkiem-czołgiem i polują na bestie - ale głównie na Białego Smoka - pod przywództwem kapitana Ahaba. Główny nazywa się Izmael. Imiona wydawały mi się podejrzane, ale i tak się nie zorientowałam w trakcie, że to daleka - widać za daleka jak dla mnie, zwłaszcza poziomem :zalamka: - adaptacja Moby Dicka :zalamka:

Kapitan nosi cudne szmaty na ryju, bo go słońce razi/boli po tym, jak go Biały Smok potraktował ogniem lata temu.
Izmaelowi dorzucono laskę o podobnych zdolnościach aktorskich i niezdolności domknięcia buzi inaczej jak zaciskając zęby :P Jeszcze miał przystojnego przyjaciela który był dziwny i zginął.

Agn - Pon 20 Kwi, 2015 09:37

Gdzie ja już tę panienkę z panienkiem widziałam? :mysle:

To musiał być świetny film. :lol:

BeeMeR - Pon 20 Kwi, 2015 09:42

Agn napisał/a:
w jakimś innym świetnym filmie? :twisted:

Film jako się rzekło doskonały - tak subtelnie przenosił wszelkie niuansy Moby Dickowe na smoki że aż się nie zorientowałam :mrgreen: choć Izmael zdawał mi się wskazówką alem sobie nie mogła akuratnie przypomnieć gdzie występował :rumieniec:

Anaru - Pon 20 Kwi, 2015 11:37

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
w jakimś innym świetnym filmie? :twisted:

Za dużo wyboru nie masz, bo filmografia nie za bogata, może cos dopasujesz ;)
http://www.filmweb.pl/person/Sofia+Pernas-877150

BeeMeR napisał/a:
Film jako się rzekło doskonały - tak subtelnie przenosił wszelkie niuansy Moby Dickowe na smoki że aż się nie zorientowałam :mrgreen: choć Izmael zdawał mi się wskazówką alem sobie nie mogła akuratnie przypomnieć gdzie występował :rumieniec:

No proszę, a ja nie miałam wątpliwości, że to Moby Dick w nieco innej odsłonie :lol: . Tylko się zastanawiałam co tam, na litość, robi Danny Glover :zalamka:
Chyba musiał jakąś hacjendę spłacić, albo co...