To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Matthew Macfadyen

Anonymous - Pią 24 Sie, 2007 00:14

jak widac - wreszcie się wziął do roboty :D
M - Pią 24 Sie, 2007 17:01

AineNiRigani napisał/a:
jak widac - wreszcie się wziął do roboty :D

Pracuje ostatnio sporo. Po "Zgonie" zrobił następny film z Michelle Williams i Ewanem McGregor zatytułowanym "Incendiary" (o ataku terrorystycznym), przez kilka tygodni w czerwcu i lipcu tego roku grał na deskach teatralnych w Londynie w "The Pain And The Itch" czym zrobił niesamowita frajdę swoim fankom podpisując po każdym spektaklu autografy i cierpliwie pozując do zdjęć. Spektakl miał znakomite recenzje. Na początku sierpnia pokazał sie w Nowym Jorku w towarzystwie Rona Howarda, który będzie reżyserował jego nowy film "Frost/Nixon". Zdjęcia mają sie zacząć pod koniec tego miesiąca w Stanach. No i na całe szczęscie zeszczuplał. Okazało sie, ze przytył do roli w fimie telewizyjnym gdzie grał pedofila na odwyku. Odważne ale i ryzykowne przedsięwzięcie.

Gunia - Pią 24 Sie, 2007 20:58

Ta pozycja z Evanem może być interesująca. Mam słabość do gościa... :serduszkate:
Trzykrotka - Sob 25 Sie, 2007 08:59

Świetne wieści, Monika się ucieszy! M, dziękuję za odkopanie tych wiadomości, witam Cię na forum i za Gunią zapraszam do Przywitalni (jest na wątku na Każdy Temat) :kwiatek:
monika29.09 - Sob 25 Sie, 2007 11:56

Trzykrotka napisał/a:
Świetne wieści, Monika się ucieszy!

Czyżby ktoś jeszcze pamiętał mój afekt?;)) Jeśli to o mnie pisałaś 3-Krotko, dzięki :serce2:

ps. cieszę się, cieszę.

m.

Gunia - Sob 25 Sie, 2007 13:59

monika29.09 napisał/a:
Czyżby ktoś jeszcze pamiętał mój afekt?;))

A kto mógłby zapomnieć? :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 25 Sie, 2007 20:04

Wprawdzie teraz zdradzasz go wiernie z Bono, ale skoro wziął się do pracy, może wróci na avatarki? :kwiatek:
monika29.09 - Sob 25 Sie, 2007 21:03

Trzykrotka napisał/a:
Wprawdzie teraz zdradzasz go wiernie

co za zbitka ;)

zobaczę film, to afekt ożyje i Mateusz wróci (coś tak czuję ;) )

pozdr.
m.

Anonymous - Nie 26 Sie, 2007 19:04

Gunia napisał/a:
monika29.09 napisał/a:
Czyżby ktoś jeszcze pamiętał mój afekt?;))

A kto mógłby zapomnieć? :mrgreen:

No własnie :D

Admete - Sob 01 Wrz, 2007 23:00

Oglądam sobie 2 sezon Spooks i oglądam - całkiem mi się podoba. Mateuszek naprawdę dobrze gra. Niby taki stonowany, wrażliwy, ale bezwzględny też potrafi być. I do twarzy mu z bronią wymierzoną prosto w serce przeciwnika ;-) A w ostatnim obejrzanym odcinku w mundurze polowym gania. Oczki niczego sobie, świetny głos i figura ;) Szpieg Jej Królewskiej Mości.
Nadejdzie też niedługo czas Ruperta w sezonie 3, to wam zdam relację w odpowiednim wątku.

snowdrop - Czw 27 Wrz, 2007 13:27

Matthew McFayden - przepiękne oczy i głos.
Cóż więcej chcieć.
:serduszkate:

Ania1956 - Czw 27 Wrz, 2007 13:45

snowdrop napisał/a:
Cóż więcej chcieć.

Witaj w klubie zauroczonych :hello:

praedzio - Czw 27 Wrz, 2007 13:45

Obejrzałam pierwszy odcinek Spooksów, żeby zobaczyć, o czym (o kim) prawicie - i stwierdzam że uroda może nie zwala z nóg, ale głosu mogłabym słuchać i słuchać... :serce:
Gitka - Sob 27 Paź, 2007 12:54

Już niedługo polska premiera jego filmu, w którym występuje z żoną.
Zgon na pogrzebie Death at a Funeral
http://www.filmweb.pl/Zgo...,Film,id=322573
zwiastun
http://pl.youtube.com/watch?v=zBAOU6WQJBM

M - Sob 27 Paź, 2007 23:42

Gitka napisał/a:

Miałam okazję już go widzieć. Typ czarnej komedii. Matthew gra główną rolę ale cała obsada jest genialna. Może poza jedną sceną z toaletowym dowcipem zabawa jest znakomita. Polecam.

snowdrop - Sob 27 Paź, 2007 23:48

Gitka napisał/a:
http://www.filmweb.pl/Zgo...,Film,id=322573
zwiastun
http://pl.youtube.com/watch?v=zBAOU6WQJBM

Obejrzałam zwiastun i może być fun. Lubie oglądać głupie komedie.

Gitka - Pon 12 Lis, 2007 17:38

Świeżo po obejrzeniu filmu "Death at a Funeral" :rotfl:
Brzuch mnie boli od śmiechu, chichotałam całe półtora godziny i podobało mi się wszystko absolutnie wszystko.

O filmie
„Zgon na pogrzebie” – zgryw na poważnie
http://www.filmweb.pl/%E2...e,News,id=38953

Harry_the_Cat - Czw 17 Sty, 2008 23:56

Matthew:
Admete - Pią 18 Sty, 2008 15:34

To naprawdę dobry aktor. Ostatnio stwierdziłam, że oni tam w Anglii maja sporo takich utalentowanych aktorów.
trifle - Pią 18 Sty, 2008 16:04

Admete napisał/a:
To naprawdę dobry aktor. ostatnio stwierdziłam, że oni tam w anglii maja sporo takich utalentowanych aktorów.

Mają. A tu ciekawy artykuł: http://www.filmweb.pl/KIN....,News,id=39529

Nie wiedziałam, czy tu wkleić, proszę o przeniesienie w lepszy wątek, jeśli jest :)

Admete - Pią 18 Sty, 2008 16:37

"No i niemal wszyscy studiowali w Royal Academy of Dramatic Art (RADA), a potem przeszli klasyczny trening teatralny. Nie tylko pierwsza liga, ale i ci, którzy na zawsze pozostali aktorami drugiego czy trzeciego planu. Tak po prostu działa tutaj system: najpierw studia aktorskie, a potem - na zasadzie zdrowej trójpolówki - praca w filmie, w telewizji oraz w teatrze. Z podkreśleniem - "w teatrze". Niezbędny jest klasyczny trening teatralny. Tak więc wszystkiemu winien jest Szekspir."

I o to chodzi.

Gosia - Pią 18 Sty, 2008 17:44

Procz tych co studiowali w LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Arts) :mrgreen:
Mozna sprawdzic TU

hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 19:21

Ania1956 napisał/a:
snowdrop napisał/a:
Cóż więcej chcieć.

Ja też się zapisuję! :mrgreen: :serduszkate:

Ada_5 - Sob 08 Mar, 2008 19:47

hamadryad napisał/a:
Ania1956 napisał/a:
snowdrop napisał/a:
Cóż więcej chcieć.

Ja też się zapisuję! :mrgreen: :serduszkate:
jak tak dalej pójdzie to nie będzie dla nas istniał żaden inny facet :wink: mój mąż by mnie chyba zabił za moje zainteresowanie matthew ale mam nadzieje, że się nie dowie :serduszkate:
maniutka - Sob 08 Mar, 2008 19:53

mateusz jest przystojny :serce: ale w ostatnim filmie w jaim go widzialam to wygladal jak zbity pies :cry2: a pozniej jak znowu obejzalam DiU to taki niepodobny do siebie byl...

po prosru miodzio :serduszkate: