Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Aragonte - Wto 27 Mar, 2012 21:39
No właśnie jakoś zbyt serio wydaje mi się to jak na czystą parodię, a serio do tego podejść nie umiem. Mam jakiś problem z tym serialem, a byłam pewna, że mi się bardzo spodoba
Admete - Wto 27 Mar, 2012 21:44
Mnie się Once spodobalo dopiero po kilku odcinkach. Nie wiem dokładnie od którego. Zresztą z Grimm było podobnie. Moze w Once przeszkadzają ci kiczowate stroje?
Sprawdziłam - tak naprawdę Once spodobało mi się po 6 odcinku.
Aragonte - Wto 27 Mar, 2012 21:52
To poczekam do tego szóstego odcinka
Nie, stroje chyba mogą być, ale w sumie to momentami wydaje mi się to, hmmm... infantylne? Pewnie przez to, że jakoś irytuje mnie postać tego chłopca, Henry'ego. I zbytnia przewidywalność. Nawet łamanie konwencji nie wydaje mi się specjalnie ciekawe.
A poza tym mam reminiscencje z Haven
Admete - Wto 27 Mar, 2012 21:58
Jednak wolę Once od Haven, serio. Dużo więcej zabawy. Mam wrażenie, że oni się dopiero rozkręcają, ostatecznie to dopiero pierwsza seria. Henry mnie też chwilami denerwował. Potem jest go mniej. No i pojawia się w końcu Prince Charming i jest tam małe zamieszanie
Anonymous - Śro 28 Mar, 2012 01:00
Na mnie Grimmy tez nie zrobily wiekszego wrazenia - ten gosc jakis taki... mieciutki i zbyt uroczy i sliczny. Slodki jak budyn z soczkiem. Wilk fajny - i owszem. Inna rzecz, ze po 2 odcinkach wrocilam do starych znajomych - Bones, bo nowy sezon jest bardzo dobry, Medium (ktore w 4 sezonie ciagle potrafi mnie zaskoczyc). Odlozylam sobie Grimmow na polke, ale przyznaje, ze chetnie do nich wroce. Sam pomysl mi sie spodobal
praedzio - Pią 30 Mar, 2012 08:50
No, dooglądałam sobie Once Upon a Time. Wooow - jestem fanką Kapelusznika!
Admete - Pią 30 Mar, 2012 14:31
Mówiłam, że dobry odcinek i bardzo wiarygodny Kapelusznik
praedzio - Pią 30 Mar, 2012 14:33
Ciekawe, czy się jeszcze pokaże.
Admete - Pią 30 Mar, 2012 19:55
Mam nadzieję, że tak. Dzięki niemu Emma włączyła w końcu szare komórki, bo ostatnio sprawiała wrażenie wyjątkowo głupiej sztucznej blondynki
praedzio - Pią 30 Mar, 2012 21:16
A, tak - zwłaszcza koncertowo trzepotała rzęsami. Zupełnie jak rasowa księżniczka.
Admete - Pią 30 Mar, 2012 21:33
Ja mam problem z tą postacią, bo strasznie nie lubię aktorki. Nie lubiłam jej już w Housie, a jak się przerobiła na blondi to mam tak - bleee..
praedzio - Pią 30 Mar, 2012 21:35
Ja akurat do tej aktorki nie mam zarzutu - są inne, które mnie drażnią. Ale fakt, czas, żeby ta postać zaczęła ewoluować - i to w tym dobrym kierunku.
Tu troszkę avków z ostatniego odcinka: http://onceupon-icons.livejournal.com/
Admete - Pią 30 Mar, 2012 21:38
Sama nie wiem, dlaczego jej tak nie lubie. Wszystko przez irytujacą postać, którą grała w house.
Person of interest jest coraz lepsze. Ostatni odcinek jest świetny.
milenaj - Pią 30 Mar, 2012 22:14
Mnie się podobało, że w tym odcinku wreszcie wyglada naturalnie. W poprzednich odcinkach cokolwiek się nie dzieje włosy ma w idealnych lokach. No nie mogłam już. Drobiazg a drażniło mnie koszmarnie.
A sam odcinek znowu bardzo na tak.
Admete - Sob 31 Mar, 2012 09:13
No tak - loczki opadające w kaskadach. Taki wygląd niech jej zostawia na czas, gdy juz zostanie księżniczką
Aragonte - Pon 02 Kwi, 2012 09:06
Te perfekcyjnie skręcone loczki to chyba maniera większości amerykańskich filmów i wynikają z założenia, że aktorka bez względu na okoliczności ma wyglądać super i mieć nieskazitelny makijaż, nawet jeśli właśnie wygrzebała się z pościeli
Ale wieści z frontu serialowego mam takie, że dojechałam do dziesiątego odcinka OUAT - faktycznie, dalej oglądało się lepiej
Ten motocyklista to faktycznie pisarz? Czy w związku z tym będzie coś o mocy sprawczej pisania czy też tworzenia jako takiego? Jeśli tak, to tym lepiej
A z Grimm dojechałam do trzeciego odcinka i na razie stoję, chyba skończę z OUAT i dopiero wrócę do Grimm.
praedzio - Pon 02 Kwi, 2012 09:12
A co myślisz o panu Goldzie?
Tak, August jest pisarzem. Ciekawe, co z tego wyniknie. Poczekaj, aż obejrzysz odcinek z Kapelusznikiem!
Aragonte - Pon 02 Kwi, 2012 11:46
Pan Gold jest bardzo interesujący
A Kapelusznik to chyba w jednym z ostatnich odcinków jest?
praedzio - Pon 02 Kwi, 2012 11:50
Tak jest! Odcinek pt. Hat Trick.
Aragonte - Pon 02 Kwi, 2012 12:01
No to jeszcze sześć albo siedem odcinków do nadrobienia mi zostało. Co prawda ja, jak to ja, oglądam zazwyczaj z tamborkiem w garści
Admete - Pon 02 Kwi, 2012 13:35
Mówiłam, że sie akcja rozkręca i nie wszystko takie miłe i ładne
Aragonte - Pon 02 Kwi, 2012 15:26
Wcześniej też nie wszystko było miłe i ładne, ale dopiero teraz serial naprawdę mi się podoba
Admete - Pon 02 Kwi, 2012 16:40
Jak większość tego typu produkcji historia najpierw musi się rozwinąć. Pytanie tylko czy starczy im pomysłów.
Admete - Pon 02 Kwi, 2012 17:29
Cóż - mamusia zrobiła z Reginy psychopatkę, a ponieważ córeczka nie potrafiła i nie mogła nienawidzić matki, skupiła swoją nienawiść na Snow...
praedzio - Wto 03 Kwi, 2012 12:34
Uuuuu... pojechali po Gniewie tytanów, pojechali...
http://film.interia.pl/re...ns,1778368,6290
|
|
|