To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Pamiętniki Wampirów (Vampire Diaries)

spin_girl - Sob 19 Lut, 2011 12:31

No i mamy kolejny odcinek z praktycznie zerową interakcją Damona i Eleny, za to z całą masą przytruwającego Stefana. Najbardziej mi się tu podobał Damon w jego wspomnieniach - okazuje się, że na początku to on był tym szlachetniejszym bratem. A skoro był, to ma szansę do tego wrócić.
Barkowało mi też Caroline, Matta i Tylera, ale za to ta wredna wilkołaczyca wreszcie sobie poszła.
Akcja z zabijaniem Elijaha była ciekawa, jest to przykład na to, że wszelkie instrukcje obsługi należy najpierw przeczytać DO KOŃCA :mrgreen: Zagrywka Eleny była naprawdę niezła, ale dopiero byłby zonk, jakby ją ktoś teraz (nie)chcący zabił.
Twórcy pozbyli się Elijaha, za to Katherine is back, więc mamy jakiś czarny charakter. Mam nadzieję, że Elena postanowi wreszcie powrócić z domku nad jeziorem i będzie miała jakieś sceny z Damonem, bo przecież nie dla wątku klątwy czy wilkołaków ten serial oglądam :wink: A już na pewno nie dla nudnych historii Stefana z morałem :roll:

Yvain - Sob 19 Lut, 2011 14:27

spin_girl napisał/a:
że na początku to on był tym szlachetniejszym bratem.
Dlatego tak znienawidził Stefana za dopełnienie jego przemiany w wampira, nie chciał być bestią. Zresztą już kiedyś, to wypłynęło w jakiejś rozmowie, że Stefek dla przyjemności bawił się urywaniem ludziom głów.
Zagrywka Eleny, fakt niezła, ale potem ta przemowa o działaniu według jej reguł :obrzydzenie: tak jak by nigdy nie popełniała błędów i wiedziała wszystko najlepiej.
Szkoda mi sprawy Alarika i Jenny, niedobrze się dzieje, może by ktoś na poważnie zajął się odstrzeleniem wujka Johna, bo już nie mogę patrzeć na tą jego fałszywą gębę.
Ciekawe te plany Kaśki pomocy Damonowi :mrgreen: Zobaczymy, zobaczymy... :mrgreen:

BeeMeR - Sob 19 Lut, 2011 20:28

2x15
Bardzo, bardzo interesująca kolacja u Damona :mrgreen:
Podobała mi się akcja z Elijahem :twisted:
A Alaric mam wrażenie ma podmalowane oczy :mysle: ale nie powiem, żeby mi to przeszkadzało ;)

Eeva - Sob 19 Lut, 2011 22:48

No dobra i ja obejrzałam ostatni odcinek.
Raaany, Jules się wyniosła wiec super. Teraz mam ochotę odstrzelić Johna. Wkurza mnie niesamowicie.
Akcja z Elijahem super, oby tylko nie zmartwychwstał po raz juz chyba setny.
Elena gupia jak 150, jej przemowa o działaniu wg jej reguł załamująca. Dziewczyno, otrząśnij się jesteś bezpłciowa i naiwna. Nic ci już nie pomoże.
Powrót Kaśki to miłe zaskoczenie, już mi jej troche brakowało.
O Stefanie nie chce mi się nawet wspominać. Och och kiedys byłem taki zły. Och och piłem krew niewinnych dziewcząt. Och och jak zrobię zmartwioną minę to potrafię z nią przetrwac cały odcinek Och och tak strasznie przynudzam, że mam ochotę sam siebie uderzyć w twarz.

Gunia - Nie 20 Lut, 2011 01:04

Eeva napisał/a:
Akcja z Elijahem super, oby tylko nie zmartwychwstał po raz juz chyba setny.

Założę się o dzbanek ciepłej krwi dziewicy, że jeszcze go ktoś zmartwychwstanie przed końcem serii. ;) Więcej: że będzie to któreś z wcieleń Niny D. :-P
Odcinek najlepszy od dawna - zdecydowanie, wilkołaki na dłuższą metę źle oddziaływały na fabułę. Elena i Stefan też źle na nią oddziałują - myślicie, że znikną? :mysle: :mrgreen:

Eeva - Nie 20 Lut, 2011 08:52

Obawiam się , że nie.
Może Mason zmartwychwstanie. Był ciachem, wiec w sumie miłoby było.

spin_girl - Nie 20 Lut, 2011 13:10

Eeva napisał/a:
Obawiam się , że nie.
Może Mason zmartwychwstanie. Był ciachem, wiec w sumie miłoby było.

jestem absolutnie za. Mason był nieprzyzwoicie przystojny, wielka szkoda, że go tak szybko odstrzelili.

Macie rację, to jest żałosne jak siedemnastoletnia panienka usiłuje narzucać metody działania 160-cio letnim wampirom, święcie wierząc, że ona wie najlepiej. Trochę pokory, skarbie. Chociaż rozumiem, że się wkurzyła, że chcieli zaić Elijaha za jej plecami.

Eeva - Nie 20 Lut, 2011 13:47

spin_girl napisał/a:
Macie rację, to jest żałosne jak siedemnastoletnia panienka usiłuje narzucać metody działania 160-cio letnim wampirom, święcie wierząc, że ona wie najlepiej. Trochę pokory, skarbie.

No właśnie z pokorą to u niej kiepsko. Z myśleniem w sumie też, jeśli już jesteśmy w tym temacie. Chce ją obronić trójka wampirów, czarownica o końskiej szczęce (chwilowo bez mocy) oraz sexowny Alaric. Powinna chociaż założyć że mogą być w tym lepsi.

spin_girl napisał/a:
Chociaż rozumiem, że się wkurzyła, że chcieli zaić Elijaha za jej plecami.

Przecież nie można jej nic powiedzieć, bo od razu zaczyna gadkę w stylu "och przecież mam z nim umowę. Poza tym bycie cierpiętnicą jest super"

spin_girl - Nie 20 Lut, 2011 14:42

Eeva napisał/a:
oraz sexowny Alaric

ja chyba jestem jedyną osobą, której kompletnie nie podoba się Alaric. Jak dla mnie ma za małe oczy.

Gunia - Nie 20 Lut, 2011 23:51

spin_girl napisał/a:
Macie rację, to jest żałosne jak siedemnastoletnia panienka usiłuje narzucać metody działania 160-cio letnim wampirom, święcie wierząc, że ona wie najlepiej. Trochę pokory, skarbie. Chociaż rozumiem, że się wkurzyła, że chcieli zaić Elijaha za jej plecami.

Gorzej, że jak ona robi jakieś własne machlojki za plecami wszystkich, to już wszystko w porządku. :roll:

Eeva - Pon 21 Lut, 2011 17:55

spin_girl napisał/a:
Jak dla mnie ma za małe oczy.

Nie zwróciłam uwagi, ale znając siebie, to po takim komentarzu, jedyne na co zwróce uwage w nastepnym odcinku to jego oczy ;-)

BeeMeR - Pon 21 Lut, 2011 19:33

No właśnie w tym odcinku Alaric miał wybitnie małe oczy i jakby podrysowane :mysle:
Eeva - Pią 25 Lut, 2011 20:19

o 3 nad ranem wyjezdzam na urlop dlatego dzis na szybko musiałam obejrzeć nowy odcinek.

Hmmmm no taaaak. Wiem ze sie powtórzę, ale Damon jest soooooooooooo hot. Jego ostatnia scena z Kaśką - bezcenna.
Spin, przez Ciebie jedyne co na początki widziałam w Alaricu to jego (rzeczywiście) ciut małe oczy., ale i tak uważam, ze chłopak daje radę.
Elena nadal mnie wkurza. Chyba jednak wolę Kaśkę, bo ma w sobie trochę życia/
Straszne komplikacje na linii Matt-Caroline, mam wielką nadzieję, ze się to naprostuje i wszystko będzie ok. Jak Tyler wyjechał to z braku laku moge kibicować Mattowi ;-)
Trochę dziwne zakończenie sprawy panów czarownic.
Stefan znów snuje się ze smętną miną jakmy cierpiał za grzechy ludzkości. Czy on mógłby łaskawie wykrzesać z siebie trochę życia?? Rany, to nie może być aż takie trudne.

I tyle :-)

Yvain - Nie 27 Lut, 2011 13:12

Eeva napisał/a:
Damon jest soooooooooooo hot. Jego ostatnia scena z Kaśką - bezcenna

Ta mina Kaśki zdziwiona i wkurzona, że ją spławił ot tak, pstryk :mrgreen: faktycznie bezcenna. Tez mam nadzieję, że Matt i Caroline dadzą sobie w końcu radę, ale chyba nie stanie się to tak szybko. To, że czarownicy zniknęli to i dobrze i źle bo posiadali ogromną wiedzę a Bonnie to przy nich przedszkolak. No i powrót Isobel, ta też nieźle potrafi namieszać, do tego Kaśka cały czas preferuje Stefka. Oj będzie się jeszcze działo :mrgreen:

Gunia - Pią 04 Mar, 2011 18:53

Ej, a ta kolejna miesięczna przerwa to z jakiej racji?! :cry2: :cry2: :cry2:
RaczejRozwazna - Czw 07 Kwi, 2011 15:56

I co nadal ta przerwa? Wpadam na forum po miesiącu a tu n i c :-D
Gunia - Pią 08 Kwi, 2011 16:57

Dopiero wczoraj był kolejny odcinek, wieczorkiem obejrzę. ;)
Eeva - Sob 09 Kwi, 2011 20:06

No i mamy kolejny odcinek... Intryga troche sie zagęściła, ciekawi mnie co teraz będzie z Katherine. Spodziewam się, że jeszcze do nas wróci. A mnogość frontów na których gra jest czasem nie do ogarnięcia.
Elena - no cóż ja moge powiedzieć?
Bonnie przejęła od Stefana pałeczkę męczennika za ludzkość. Och och och jeśli to od niej zależy to się poświęci. Wzruszyłam się.
Nie podobają mi się komplikacje na linii Caroline-Matt. Nie wiem co ten chłopak kombinuje ale niech się lepiej ogarnie, bo Carol to fajna dziewczyna.
Podejrzewam również ze niedługo powróci Tyler, bo znów został wspomniany. Gdyby to ode mnie zależało to wróciłby w chwale bohatera, bo kiedy go nie było to nie robił nic innego tylko szukał rozwiązania wszystkich problemów. Oczywiście znalazł rozwiązanie, teraz wiadomo jak zabić Kalusa, ale niestety podczas brawurowej akcji ginie i Elena i Stefan i Bonnie, ale za to reszcie sie udaje i żyją długo i szczęśliwie. I tak, właśnie dlatego ja nie piszę scenariuszy ;-)

Gunia - Pon 11 Kwi, 2011 00:04

Mnie ten odcinek wkurzał momentami. Np. co to za głupota, że miejsce spalenia czarownic było w jakimś pomieszczeniu? Hektary lasów, a ktoś by sobie budował dom w takim miejscu? :roll:
Yvain - Śro 13 Kwi, 2011 20:18

Dopiero teraz obejrzałam :mrgreen: odcinek niezły. Zobaczymy co dalej, komplikacje na linii Caroline-Matt fakt ciekawe, ale wolałabym żeby doszli do porozumienia, bo boli mnie to, że Matt stracił do niej zaufanie. Z pozostałą resztą zobaczymy jak będzie, szkoda mi tylko, że to wcielenie Klausa padło na Alarica, to taki fajny kawał chłopa :wink:
BeeMeR - Pią 15 Kwi, 2011 08:25

A mnie się właśnie podoba zakręcenie na linii Matt-Caroline - bo gdyby rozwiązali to tak słodko i bezboleśnie jak u Stefcia i Eleny "jesteś wampirem, ale to nic bo i tak cię kocham, ach kocham!" to chyba by mnie zemdliło od nadmiaru słodyczy :roll:
Liczę na dalsze ciekawe poprowadzenie wątku.

Yvain napisał/a:
szkoda mi tylko, że to wcielenie Klausa padło na Alarica, to taki fajny kawał chłopa :wink:
To mi akurat też szkoda, bo po pierwsze Alaric jest sam w sobie ciekawą postacią, a po drugie tak nakręcali atmosferę na Klausa, że liczyłam na kolejną bardzo ciekawą postać - skoro mi chwilowo (mam nadzieję) wyłączyli Elijaha z gry :mrgreen:
Fibula - Pią 15 Kwi, 2011 18:00

BeeMeR napisał/a:
A mnie się właśnie podoba zakręcenie na linii Matt-Caroline - bo gdyby rozwiązali to tak słodko i bezboleśnie jak u Stefcia i Eleny "jesteś wampirem, ale to nic bo i tak cię kocham, ach kocham!" to chyba by mnie zemdliło od nadmiaru słodyczy :roll:
Liczę na dalsze ciekawe poprowadzenie wątku.

Byle się nie skończył śmiercią Caroline. Bo chyba nie będzie powtórki z przetrzymywania w piwnicy do czasu, aż będzie można wymazać pamięć?

BeeMeR napisał/a:
Yvain napisał/a:
szkoda mi tylko, że to wcielenie Klausa padło na Alarica, to taki fajny kawał chłopa :wink:
To mi akurat też szkoda, bo po pierwsze Alaric jest sam w sobie ciekawą postacią, a po drugie tak nakręcali atmosferę na Klausa, że liczyłam na kolejną bardzo ciekawą postać - skoro mi chwilowo (mam nadzieję) wyłączyli Elijaha z gry :mrgreen:

Klaus objawi się we własnej postaci, cierpliwości ;) . Pytanie tylko, czy Alaric przeżyje "wcielenie". Podobno ktoś ma zginąć i raczej nie będzie to Bonnie :roll:

Eeva - Pią 15 Kwi, 2011 20:16

Fibula napisał/a:
Podobno ktoś ma zginąć i raczej nie będzie to Bonnie

Szkoda.

Yvain - Pią 15 Kwi, 2011 20:44

Eeva napisał/a:
Fibula napisał/a:
Podobno ktoś ma zginąć i raczej nie będzie to Bonnie

Szkoda

Fakt :mrgreen:

Eeva - Pią 15 Kwi, 2011 20:46

BeeMeR napisał/a:
liczyłam na kolejną bardzo ciekawą postać

Ja też, może Klaus wprowadziłby trochę życia.