To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)

Alicja - Wto 11 Wrz, 2012 20:25

Admete napisał/a:
Hanusi najbardziej odpowiadają Pingwiny z Madagaskaru

nie powiem, że i mnie król Julian nie śmieszy :wink: :-P

Loana - Śro 12 Wrz, 2012 06:37

a ja nie ogladalam O_o musze nadrobic
BeeMeR - Śro 28 Lis, 2012 14:21

Ale cyrk! (Freddy Frogface) (2011)

Zdecydowanie nie polecam :confused3:
Film jest o trojgu przyjaciół, którzy mają wspólnego wroga, większego i starszego Felka, co to ich bije. Cały więc dowcip filmu polega na tym, żeby to Felek dostał wciry. Zero morału, zero pojednania, widoków na jaśniejszą przyszłość tylko zawsze ktoś dostaje baty a druga strona się cieszy :frustracja:

BeeMeR - Śro 12 Gru, 2012 11:48

Piraci! (2012)
http://www.filmweb.pl/film/Piraci!-2012-555487

Przefajna kreskówka, zabawna, ładnie zaaranżowana, a przede wszystkim z pomysłem: na postaci (Kapitana, Darwina, diaboliczną królową Wiktorię, piratkę z brodą itd.), intrygę dialogi. Bawiłam się bardzo dobrze :mrgreen:

Anaru - Śro 12 Gru, 2012 14:09

Merida Waleczna (Brave) (2012)
http://www.filmweb.pl/fil...zna-2012-483796

Bardzo niepokorna szkocka księżniczka z rewelacyjną burzą rudych loków buntuje się przeciwko rodzicielskim planom matrymonialnym (fakt, że kandydaci wyglądają na ofiary przemysłu gumowego :roll: ) i ścisłym manierom narzucanym przez matkę. Szuka pomocy u pewnej czarownicy, ale rezultaty działań są z lekka nieprzewidywalne i koniecznie trzeba je odkręcić zanim będzie za późno...

Świetnie zrobiona, świetnie zdubbingowana bajka o pięknej kresce i rewelacyjnej animacji - to dla mnie jedna z najważniejszych rzeczy w kreskówkach, widać, że Pixar stanął na wysokości zadania. :oklaski:
Bardzo mi się podobało i bardzo polecam. Chciałabym jeszcze dopaść wersję bez dubbingu i posłuchać szkockiego akcentu w oryginale, ponoć piękny. :mrgreen:

Ostatnio pod względem animacji podobnie podobali mi się "Zaplątani", "Strażnicy Sowiego Królestwa", "Jak oswoić smoka" i chyba coś jeszcze... :mysle: W każdym razie bajki ostatnimi czasy się jakoś bardzo poprawiły wizualnie.

Piratów chyba posiadam, będą na następny seans w takim razie. :mrgreen:

Acha, Meridę warto obejrzeć do ostatniej sceny, już po napisach. U mnie ktoś chyba jej już nie zauważył, bo jest niezdubbingowana ;)

Yvain - Śro 12 Gru, 2012 14:20

Merida też nam się podobała, sympatyczna bajeczka i z humorem :mrgreen:
BeeMeR - Śro 12 Gru, 2012 14:54

Oj, Piratów (ja mam od Ciebie więc pewnie masz ;) ) też bym obejrzała jeszcze raz bez dubbingu, bo tam bardzo fajni aktorzy są oryginalnie :mrgreen:
Anonymous - Śro 12 Gru, 2012 21:07

Dorwałam Madagaskar 3 i tak patrzę jednym okiem. Ale kilka razy już rechotałam wsparta o biurko. Ja za niedorosła jestem widocznie na dojrzałe filmy. Bajki rządzą :D
BeeMeR - Nie 06 Sty, 2013 20:07

Merida Waleczna
Bardzo ładna bajka - ciekawa, niebanalna, zabawna, pięknie narysowana - polecam

Biegiem przez las
Sympatyczna bajka o dzieciach (brat i siostra) które będąc na wakacjach daleko od cywilizacji zapuszcza się do zakazanego lasu i odkrywa przygodę oraz wartość rodzeństwa i przyjaźni. Nic wielkiego ani ambitnego, ale obejrzeć można. Trochę denerwował mnie kiepściutki dubbing, ale da się go przeżyć.

Loana - Nie 06 Sty, 2013 20:12

A ja wlasnie dzisiaj tez obejrzalam Meride :) Juz bylam na niej w kinie, ale w koncu w domu tez sie udalo :P Tylko teraz czekam na wersje oryginalna, bo mam dubbing.
BeeMeR - Śro 23 Sty, 2013 18:19

Planeta skarbów - ufantastyczniona wersja wyspy skarbów - i wolę pierwowzór. Niby bajka ok, ale nie lubię udziwnień w postaci bohaterów-pająków/robotów/ufoludków itp, a tu tego jest masa. Można obejrzeć, ale niekoniecznie.
Anaru - Śro 23 Sty, 2013 18:33

Kiedyś to zaczęłam oglądać z Asia, ale ona mi się buntowała, nie chciała oglądać i przerwałyśmy po jakichś 15-20 minutach. Na razie nie dokończyłam, bo mi się zapomniało całkiem (co świetnie o filmie świadczy :wink: ), ale chyba sobie skończę w wolnej chwili.
Admete - Śro 23 Sty, 2013 21:45

To ja mam na odwrót, bo wersje zwykłe mnie nudzą, a ta kosmiczna jest moją ulubioną. Niedawno ją sobie przypomniałam :)
Anonymous - Śro 23 Sty, 2013 21:54

Mam arachnofobię więc bajki z pająkami odpadają. Co ja podczas Powrotu Króla przeżywam...
Anaru - Śro 23 Sty, 2013 22:54

No właśnie pamiętam, że przy jakichś pająkach mi się Asia zbuntowała. Ja nie mam problemów z pająkami, więc sobie dokończę. ;)
Anonymous - Śro 23 Sty, 2013 22:57

Pająki to świństwo nad świństwami. Gdy będę Imperatorem Świata wytępie to co do zaplugawionej chitynowej nóżki :obrzydzenie:
Loana - Czw 24 Sty, 2013 11:48

Co masz do pająków? Ja mam ich w domu bardzo dużo, nie przeszkadzają mi :P

A ja też jakiś czas temu zaczęłam powtórkę tej Planety i jakoś się nie wciągnęłam. Za mało romansu jak dla mnie chyba ;)

Anonymous - Czw 24 Sty, 2013 12:07

Ja moich wolę nie dostrzegać.
Ale nienawidzę tego pieroństwa

BeeMeR - Czw 24 Sty, 2013 12:24

Loana napisał/a:
A ja też jakiś czas temu zaczęłam powtórkę tej Planety i jakoś się nie wciągnęłam. Za mało romansu jak dla mnie chyba ;)
Tam jest romans nie między tym gatunkiem o ja potrzebuję ;)
Anaru - Czw 24 Sty, 2013 12:37

BeeMeR napisał/a:
Tam jest romans nie między tym gatunkiem o ja potrzebuję

Poczułam się zaintrygowana. :lol:

BeeMeR - Czw 24 Sty, 2013 13:16

:mrgreen:
Anonymous - Śro 06 Lut, 2013 09:18

Wersja oryginalna. Minęły ponad dwie dekady, a to wciąż bawi mnie do łez :P
http://www.youtube.com/watch?v=JBfCgY35yWg

Yvain - Śro 06 Lut, 2013 15:36

Fajnie sobie przypomnieć :mrgreen: Pierwszy raz Ну погоди zobaczyłam w Mińsku, mając jakieś 5 lat. Wyświetlany był na projektorze :mrgreen: Dotąd słyszę swój śmiech i Katii. A jej babcia podkarmiała nas jeszcze różnymi smakołykami.
BeeMeR - Pią 01 Mar, 2013 14:36

The Secret Of NIMH

Myszy, szczury i ptaki.
Nie polecam, mnie znużyło, i się niezmiernie dłużyło, dzieciom bym nie pokazywała.

Loana - Pią 01 Mar, 2013 14:51

No co Ty, całkiem ciekawa opowieść. Chociaż przyznaję, że trudna, dość taka dorosła. I nie dla dzieci, za smutna, to przyznaję. Tego samego reżysera polecam Thumbelinę, jest wg mnie bardziej wciągająca i prostsza :)
(i oczywiście to nie Disney :P )