Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Brzydula
aneby - Sob 16 Maj, 2009 13:07 Ta też jest fajna : Monika Brodka "Piosenka z głowy" http://www.youtube.com/wa...feature=relatednicol81 - Sob 16 Maj, 2009 22:24 A co sądzimy o rozmowie Marka i Seby? Marek nieźle się plątał... Trzykrotka - Sob 16 Maj, 2009 22:31 Bo on chyba jest na etapie, ze sam nie wie, co się dzieje i czego chce. Juz wie, ze chce Ulę (ten pocałunek był całkiem spontaniczny i szczery) ale na pewno jeszcze nie wie, że nie chce Pauliny. Boi się chyba sformułować do końca jednoznaczną odpowiedź na pytanie, z kim chce być.
Świetnie Brodka brzmi w Brzydulianeby - Sob 16 Maj, 2009 22:38
nicol81 napisał/a:
A co sądzimy o rozmowie Marka i Seby? Marek nieźle się plątał...
Plątał się bo nie chce, żeby Seba go wyśmiał, że naprawdę czuje coś do Uli. Dlatego przed kumplem zgrywa twardziela. Podoba mi się, że nie pozwala mówić Sebie o Uli per Brzydula.
Jeszcze musi dużo wody upłynąć, żeby Seba osiągnął poziom ewolucyjny Marka.maniutka - Nie 17 Maj, 2009 01:00
aneby napisał/a:
Jeszcze musi dużo wody upłynąć, żeby Seba osiągnął poziom ewolucyjny Marka.
Sebie przydałaby się taka Ula, żeby osiągnąć ten poziom. A mi się wydaję, że Seba skończy z Violettą, co też będzie krokiem naprzód, bo przyzna się, że ją kochanicol81 - Nie 17 Maj, 2009 20:39
aneby napisał/a:
Jeszcze musi dużo wody upłynąć, żeby Seba osiągnął poziom ewolucyjny Marka.
Nio- Seba ledwie z drzewa zlazł, a Marek to już homo non sapiens
aneby napisał/a:
Podoba mi się, że nie pozwala mówić Sebie o Uli per Brzydula.
Ostatnio to nawet Paulinę poprawiał... Sebę już wytresował
Trzykrotka napisał/a:
na pewno jeszcze nie wie, że nie chce Pauliny. Boi się chyba sformułować do końca jednoznaczną odpowiedź na pytanie, z kim chce być.
Kłopot w tym, że Paulina nie występuje tylko jako ona sama, ale w pakiecie. Jest doczepiona do całego bagażu w postaci oczekiwań jego rodziców, rywalizacji z Aleksem i obrazu własnej osoby. Odrzucenie Pauli wiązałoby się z rezygnacją z części siebie i przewartościowaniem swojego życia, a na to trzeba odwagi... maniutka - Nie 17 Maj, 2009 20:53
nicol81 napisał/a:
Kłopot w tym, że Paulina nie występuje tylko jako ona sama, ale w pakiecie. Jest doczepiona do całego bagażu w postaci oczekiwań jego rodziców, rywalizacji z Aleksem i obrazu własnej osoby. Odrzucenie Pauli wiązałoby się z rezygnacją z części siebie i przewartościowaniem swojego życia, a na to trzeba odwagi...
Jak straci wszystko to znajdzie odwagę. Tylko w prawdziwym życiu mogłoby być już trochę za późno nicol81 - Nie 17 Maj, 2009 21:35 Żal mi go, bo się chłopię pogubiło= jak sam przyznał- przerosło go to. nicol81 - Pon 18 Maj, 2009 20:49 Po jutrzejszym odcinku stwierdzam, że Mareczka należałoby spałować Choć dziś na dwie sekundy musial mózg wysilić dzięki Uli, co pewnie bolało Chociaż tekst do Seby, że
Spoiler:
ten nie ma szans u Uli
był tekstem tysiąclecia, wszechświata i sezonu Trzykrotka - Wto 19 Maj, 2009 22:50 Ooo, odcinek 151, Mareczkowi ręce chodzą, dołeczki się pogłębiają, głos obniża... Mmmm
- Jak wpadnę to na amen wyleją mnie w pacierzu
- Kto nie ryzykuje, ten spłaca długi
Niektórzy muszą podkreślać podwójną ciągłą (Viola o podkreślaniu własnych atutów) aneby - Wto 19 Maj, 2009 23:21 Mam wrażenie, ze jak Marek mówi do Seby, jaką Ula jest wartościową dziewczyną, mówi to też trochę do siebie tzn uświadamia to sobie. A te jego dwa oblicza już mnie trochę denerwują Do Uli robi maślane oczy (wygląda wtedy całkiem serio), a Sebie ciągle gada, że to ściema. Jak realizatorzy to długo pociągną, to się wkurzę. A gdzieś czytałam, że ma być 250 odcinków Matko ! Ale o czym ?
Scena na kanapie niezła była Gdyby tylko Viola nie wparowała nicol81 - Śro 20 Maj, 2009 09:13 Macie może proszę jakąś lineczkę do tego odcinka, bo już go zdjęli? A ja bym chętnie jeszcze obejrzała
Spoiler:
No to wygląda, że Mareczek leży i już nie kwiczy I już się nawet tak przed Sebą nie kryje- jak mówił, że ją będzie przepraszać i czeka na telefon, to Seba wiedział, skąd wiatr wieje Pewnie scenarzyści znowu zrobią z tego, że to tylko udziały , ale na razie jest
Aneby, do końca Mareczek się będzie czołgał.aneby - Śro 20 Maj, 2009 09:21 151 jest tutaj http://pl.sevenload.com/f...la-1x151-upST01aneby - Śro 20 Maj, 2009 09:40 A tutaj wypiękniona Julia Kamińska vel Ula śpiewa w programie Majewskiego http://4lol.pl/piekna-brzydula-u-majewskiego/nicol81 - Śro 20 Maj, 2009 19:16 Najpiękniejszy był tekst Mareczka, że Ula sama już nie wie, czego chce
Ale na moje to on już poważnie jest uchwycony za serce, nie? Trzykrotka - Śro 20 Maj, 2009 20:29 Oj, uchwycony jak nie wiem co! Nikt mu nie kazał na tej kanapce z nią zasiadać i miziać w bardzo przyjemny sposób.
Edit 152 odcinek i dylematy Ulki malować się, czy nie poszły w odstawkę. Violka rządzi! Iiii..... uchachałam się do łez, kiedy tarasowała windę i wrzeszczała to jest WOJNA!!!
Violizmów nawet nie zdążyłam wyłapać, prócz łapania byka za ogon i snu na dżawie nicol81 - Śro 20 Maj, 2009 21:40 Lepiej z mądrym znaleźć niż z głupim zgubić I ta jej wizualizacja Ale dobrze, że zrobiła, co zrobiła maenka - Czw 21 Maj, 2009 07:07 wiem , ze bylo 17 brzydul z calego swiata, a nie jestem pewna czy bylo 17 ich szefow. jesli nie to prosze
Jeszcze był szkieletor moralny, podcinianie grzędy na której się siedzi, Czy ja wyglądam na idiotkę (ze znaczącym spojrzeniem Aleksa ) oraz na jego propozycję zapisania w testamencie Ale przecież ty zdrowy jesteś Tylko zastanawia mnie, czy ona to od początku planowała Jednak bycie Świętym Mikołajem się opłaciło Mareczkowi
I Paulę pokazali- ciekawe jak jej związek z Markiem obecnie? Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2009 13:43
maenka napisał/a:
wiem , ze bylo 17 brzydul z calego swiata, a nie jestem pewna czy bylo 17 ich szefow. jesli nie to prosze
Z braku czasu obejrzałam (na razie) pierwszych 10. Mmmm, grecki jak młody grecki bóg . I filipiński - na miłe światełka w oczach, fajny pucuś.
Nie znoszę takiego nijakiego, wylizanego i sterylnego wyglądu a la Moda na sukces, jaki ma pan z USA.aneby - Czw 21 Maj, 2009 18:42
Trzykrotka napisał/a:
Nie znoszę takiego nijakiego, wylizanego i sterylnego wyglądu a la Moda na sukces, jaki ma pan z USA.
A ja właśnie lubię Daniela z tą całą jego walniętą rodzinką Wydaje mi się strasznie sympatyczny, aczkolwiek nie wyobrażam sobie jego i Betty jako pary (zatrzymałam się na drugim sezonie)
Fajny jest Hiszpan, Niemiec też ujdzie, skośni zdecydowanie nie w moim typie. Rusek też niezły, chociaż nos ma trochę za duży. Nasz Mareczek całkiem nieźle wypada w porównaniu z resztą.
Czy zauważyłyście, ze większość z nich to bruneci ? Czyżby na blondynów był mały popyt Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2009 22:43 Chętnie zobaczyłabym innych Alexów. ten nasz jest wyjątkowo paskudny, czy inni też tacy byli?
Violką nie mogę się nacieszyć
Wyśpiewał jak na tureckim kazaniu
Program ochrony świadków koronowanych
Ziomale z włoskiej Kamforry i Kałamarnicy
Socha gra ją przepięknie.nicol81 - Pią 22 Maj, 2009 09:52
Trzykrotka napisał/a:
Nie znoszę takiego nijakiego, wylizanego i sterylnego wyglądu a la Moda na sukces, jaki ma pan z USA.
Miałam to samo skojarzenie.
Rusek mi się nawet podoba, ale o dziwo w wersji z okularami
aneby napisał/a:
nie wyobrażam sobie jego i Betty jako pary
Ja tej wersji nie oglądałam, ale licencja tego wymaga...
Trzykrotka napisał/a:
Ziomale z włoskiej Kamforry i Kałamarnicy
A jak Seba zrozumiał, o czym mówi nicol81 - Sob 23 Maj, 2009 19:04 Ostatni odcinek przed wakacjami:
http://i41.tinypic.com/mn0z87.jpganeby - Nie 24 Maj, 2009 10:47
Z braku laku oglądałam wczoraj Ugly Betty sezon 3. Zastanawiam się jak ten serial się ma do oryginału. Wydaje mi się, że w ogóle nie zmierza do takiego finału, jak kolumbijska telenowela. Betty nie jest ani trochę zabujana w swoim szefie
Chyba, że mają zamiar to ciągnąć przez 5 albo 6 sezonów i sytuacja się zmieni.