To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Brzydula

aneby - Sob 16 Maj, 2009 13:07

Ta też jest fajna : Monika Brodka "Piosenka z głowy" http://www.youtube.com/wa...feature=related
nicol81 - Sob 16 Maj, 2009 22:24

A co sądzimy o rozmowie Marka i Seby? :mysle: Marek nieźle się plątał... :?
Trzykrotka - Sob 16 Maj, 2009 22:31

Bo on chyba jest na etapie, ze sam nie wie, co się dzieje i czego chce. Juz wie, ze chce Ulę (ten pocałunek był całkiem spontaniczny i szczery) ale na pewno jeszcze nie wie, że nie chce Pauliny. Boi się chyba sformułować do końca jednoznaczną odpowiedź na pytanie, z kim chce być.
Świetnie Brodka brzmi w Brzyduli

aneby - Sob 16 Maj, 2009 22:38

nicol81 napisał/a:
A co sądzimy o rozmowie Marka i Seby? :mysle: Marek nieźle się plątał... :?

Plątał się bo nie chce, żeby Seba go wyśmiał, że naprawdę czuje coś do Uli. Dlatego przed kumplem zgrywa twardziela. Podoba mi się, że nie pozwala mówić Sebie o Uli per Brzydula.
Jeszcze musi dużo wody upłynąć, żeby Seba osiągnął poziom ewolucyjny Marka.

maniutka - Nie 17 Maj, 2009 01:00

aneby napisał/a:

Sebie przydałaby się taka Ula, żeby osiągnąć ten poziom. A mi się wydaję, że Seba skończy z Violettą, co też będzie krokiem naprzód, bo przyzna się, że ją kocha

nicol81 - Nie 17 Maj, 2009 20:39

aneby napisał/a:

Nio- Seba ledwie z drzewa zlazł, a Marek to już homo non sapiens :wink:

aneby napisał/a:
Podoba mi się, że nie pozwala mówić Sebie o Uli per Brzydula.

:confused3: Ostatnio to nawet Paulinę poprawiał... :paddotylu: Sebę już wytresował :wink:

Trzykrotka napisał/a:
na pewno jeszcze nie wie, że nie chce Pauliny. Boi się chyba sformułować do końca jednoznaczną odpowiedź na pytanie, z kim chce być.

Kłopot w tym, że Paulina nie występuje tylko jako ona sama, ale w pakiecie. Jest doczepiona do całego bagażu w postaci oczekiwań jego rodziców, rywalizacji z Aleksem i obrazu własnej osoby. Odrzucenie Pauli wiązałoby się z rezygnacją z części siebie i przewartościowaniem swojego życia, a na to trzeba odwagi... :?

maniutka - Nie 17 Maj, 2009 20:53

nicol81 napisał/a:
Kłopot w tym, że Paulina nie występuje tylko jako ona sama, ale w pakiecie. Jest doczepiona do całego bagażu w postaci oczekiwań jego rodziców, rywalizacji z Aleksem i obrazu własnej osoby. Odrzucenie Pauli wiązałoby się z rezygnacją z części siebie i przewartościowaniem swojego życia, a na to trzeba odwagi...

Jak straci wszystko to znajdzie odwagę. Tylko w prawdziwym życiu mogłoby być już trochę za późno :?

nicol81 - Nie 17 Maj, 2009 21:35

Żal mi go, bo się chłopię pogubiło= jak sam przyznał- przerosło go to. :?
nicol81 - Pon 18 Maj, 2009 20:49

:bejsbol: Po jutrzejszym odcinku stwierdzam, że Mareczka należałoby spałować :bejsbol: Choć dziś na dwie sekundy musial mózg wysilić dzięki Uli, co pewnie bolało :roll: Chociaż tekst do Seby, że
Spoiler:
ten nie ma szans u Uli
był tekstem tysiąclecia, wszechświata i sezonu :rotfl:

Trzykrotka - Wto 19 Maj, 2009 22:50

Ooo, odcinek 151, Mareczkowi ręce chodzą, dołeczki się pogłębiają, głos obniża... Mmmm :wink:

- Jak wpadnę to na amen wyleją mnie w pacierzu
- Kto nie ryzykuje, ten spłaca długi

Niektórzy muszą podkreślać podwójną ciągłą (Viola o podkreślaniu własnych atutów) :mrgreen:

aneby - Wto 19 Maj, 2009 23:21

Mam wrażenie, ze jak Marek mówi do Seby, jaką Ula jest wartościową dziewczyną, mówi to też trochę do siebie tzn uświadamia to sobie. A te jego dwa oblicza już mnie trochę denerwują :roll: Do Uli robi maślane oczy (wygląda wtedy całkiem serio), a Sebie ciągle gada, że to ściema. Jak realizatorzy to długo pociągną, to się wkurzę. A gdzieś czytałam, że ma być 250 odcinków :paddotylu: Matko ! Ale o czym ? :?

Scena na kanapie niezła była :serduszkate: Gdyby tylko Viola nie wparowała :twisted:

nicol81 - Śro 20 Maj, 2009 09:13

Macie może proszę jakąś lineczkę do tego odcinka, bo już go zdjęli? :cry2: A ja bym chętnie jeszcze obejrzała :ops1:

Spoiler:
No to wygląda, że Mareczek leży i już nie kwiczy :mrgreen: I już się nawet tak przed Sebą nie kryje- jak mówił, że ją będzie przepraszać i czeka na telefon, to Seba wiedział, skąd wiatr wieje :wink: Pewnie scenarzyści znowu zrobią z tego, że to tylko udziały :? , ale na razie jest :serce: :serduszkate:

Aneby, do końca Mareczek się będzie czołgał.

aneby - Śro 20 Maj, 2009 09:21

151 jest tutaj http://pl.sevenload.com/f...la-1x151-upST01
aneby - Śro 20 Maj, 2009 09:40

A tutaj wypiękniona Julia Kamińska vel Ula śpiewa w programie Majewskiego http://4lol.pl/piekna-brzydula-u-majewskiego/ :paddotylu: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nicol81 - Śro 20 Maj, 2009 19:16

Najpiękniejszy był tekst Mareczka, że Ula sama już nie wie, czego chce :rotfl:
Ale na moje to on już poważnie jest uchwycony za serce, nie? :wink:

Trzykrotka - Śro 20 Maj, 2009 20:29

Oj, uchwycony jak nie wiem co! Nikt mu nie kazał na tej kanapce z nią zasiadać i miziać w bardzo przyjemny sposób.

Edit 152 odcinek i dylematy Ulki malować się, czy nie poszły w odstawkę. Violka rządzi! Iiii..... uchachałam się do łez, kiedy tarasowała windę i wrzeszczała to jest WOJNA!!!

Violizmów nawet nie zdążyłam wyłapać, prócz łapania byka za ogon i snu na dżawie :rotfl:

nicol81 - Śro 20 Maj, 2009 21:40

Lepiej z mądrym znaleźć niż z głupim zgubić :mrgreen: I ta jej wizualizacja :rotfl: Ale dobrze, że zrobiła, co zrobiła :cheerleader2:
maenka - Czw 21 Maj, 2009 07:07

wiem , ze bylo 17 brzydul z calego swiata, a nie jestem pewna czy bylo 17 ich szefow. jesli nie to prosze

http://www.youtube.com/watch?v=Y47Y_r264ZM

nicol81 - Czw 21 Maj, 2009 09:54

Ze zdjęć to mi się hiszpański najbardziej widzi :ops1:

Jeszcze był szkieletor moralny, podcinianie grzędy na której się siedzi, Czy ja wyglądam na idiotkę (ze znaczącym spojrzeniem Aleksa :mrgreen: ) oraz na jego propozycję zapisania w testamencie Ale przecież ty zdrowy jesteś :rotfl: Tylko zastanawia mnie, czy ona to od początku planowała :mysle: Jednak bycie Świętym Mikołajem się opłaciło Mareczkowi :mrgreen:
I Paulę pokazali- ciekawe jak jej związek z Markiem obecnie? :?

Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2009 13:43

maenka napisał/a:
wiem , ze bylo 17 brzydul z calego swiata, a nie jestem pewna czy bylo 17 ich szefow. jesli nie to prosze

Z braku czasu obejrzałam (na razie) pierwszych 10. Mmmm, grecki jak młody grecki bóg :serduszkate: . I filipiński - na miłe światełka w oczach, fajny pucuś.
Nie znoszę takiego nijakiego, wylizanego i sterylnego wyglądu a la Moda na sukces, jaki ma pan z USA.

aneby - Czw 21 Maj, 2009 18:42

Trzykrotka napisał/a:
Nie znoszę takiego nijakiego, wylizanego i sterylnego wyglądu a la Moda na sukces, jaki ma pan z USA.

A ja właśnie lubię Daniela z tą całą jego walniętą rodzinką :roll: Wydaje mi się strasznie sympatyczny, aczkolwiek nie wyobrażam sobie jego i Betty jako pary :roll: (zatrzymałam się na drugim sezonie)

Fajny jest Hiszpan, Niemiec też ujdzie, skośni zdecydowanie nie w moim typie. Rusek też niezły, chociaż nos ma trochę za duży. Nasz Mareczek całkiem nieźle wypada w porównaniu z resztą. :wink:
Czy zauważyłyście, ze większość z nich to bruneci ? Czyżby na blondynów był mały popyt :mysle: :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2009 22:43

Chętnie zobaczyłabym innych Alexów. ten nasz jest wyjątkowo paskudny, czy inni też tacy byli?
Violką nie mogę się nacieszyć
Wyśpiewał jak na tureckim kazaniu
Program ochrony świadków koronowanych

Ziomale z włoskiej Kamforry i Kałamarnicy :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Socha gra ją przepięknie.

nicol81 - Pią 22 Maj, 2009 09:52

Trzykrotka napisał/a:

Miałam to samo skojarzenie.
Rusek mi się nawet podoba, ale o dziwo w wersji z okularami :?
aneby napisał/a:
nie wyobrażam sobie jego i Betty jako pary

Ja tej wersji nie oglądałam, ale licencja tego wymaga...

Trzykrotka napisał/a:
Ziomale z włoskiej Kamforry i Kałamarnicy

:rotfl: A jak Seba zrozumiał, o czym mówi :serce:

nicol81 - Sob 23 Maj, 2009 19:04

Ostatni odcinek przed wakacjami:
http://i41.tinypic.com/mn0z87.jpg

aneby - Nie 24 Maj, 2009 10:47

nicol81 napisał/a:
Ostatni odcinek przed wakacjami:
http://i41.tinypic.com/mn0z87.jpg

Oj, będzie się działo :excited:

Z braku laku oglądałam wczoraj Ugly Betty sezon 3. Zastanawiam się jak ten serial się ma do oryginału. Wydaje mi się, że w ogóle nie zmierza do takiego finału, jak kolumbijska telenowela. Betty nie jest ani trochę zabujana w swoim szefie :?
Chyba, że mają zamiar to ciągnąć przez 5 albo 6 sezonów i sytuacja się zmieni. :mysle: