To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!

Agn - Nie 18 Lip, 2010 18:47

To dziwne, bo ja też obawiam się właśnie tego scenariusza... Grrr...
Great minds think alike.

Aczkolwiek... przy założeniu, że wydawcy nie mają great minds... THERE'S STILL HOPE! :mrgreen:

Aragonte - Nie 18 Lip, 2010 18:49

Dlaczego dziwne?
Skoro w kinach pójdzie to jako dwa filmy, to nie ma co oczekiwać, że postanowią mniej zarobić na DVD :-|

Agn - Nie 18 Lip, 2010 18:50

To dziwne, że pomimo sporej odległości, jaka nas dzieli, myślimy podobnie. Choć powinnam użyć innego słowa - "niezwykłe".
Aragonte - Nie 18 Lip, 2010 19:02

Po prostu obie patrzymy dość realistycznie na tę sprawę :)
Agn - Nie 18 Lip, 2010 19:12

I to jest właśnie smutne - że to realistyczna wersja wydarzeń. Zdziercy...
spin_girl - Nie 18 Lip, 2010 19:35

Też uważam, że będą chcieli jak najwięcej zarobić, więc wydadzą to osobno, każde wydanie w opcji zwykłej albo deluxe z dodatkami (w odpowiednio wyższej cenie of course). Mało tego, założę się, że 7a wyjdzie na DVD jakieś 3 tygodnie przed premierąkinową 7b, żeby narobić apetytu. Potem ewentualnie mogą zrobić setboxa ze wszystkimi ośmioma filmami czy jakieś inne kombinacje, ale na pewno postarają się wycisnąć ile się da, tym bardziej, że już się kranik powoli zakręca, ostatecznie to już OSTATNIE części sagi...
Agn - Nie 18 Lip, 2010 19:54

Ja jestem na 200% pewna, że 7A (ładny kod :mrgreen: ) wyjdzie tuż przed premierą 7B, nie ma bata. I na pewno będzie jakiś ośmiopak. Skoro już jest pięciopak czy sześciopak (no, to dopiero ślicznie zabrzmiało! :lol: ), to i ośmiopak się znajdzie. Acz może też wraz z wydaniem 7B na DVD zrobią mały dwupaczek dla tych, którzy nie rzucili się od razu na pierwsze wydanie. To też jest możliwe i niezły chŁyt marketingowy. Rzecz jasna nawet się nie łudzę, że będzie cena dwóch filmów w cenie jednego, na 100% przy takim zakupie będzie wyskok z grubszej forsy. Toż Agn nie kupi sobie samego filmu, bo wyznaje zasadę "jak już kupować, to ze wszystkimi bajerami". Nie oszukujmy się - sam film to sobie można cocojumbo.
Swoją szosą to naprawdę świństwo. Już 6 filmów ciągną kasę, nie mogliby się raz wstrzymać? Śpią na kasie i ciągle im mało.

spin_girl - Nie 18 Lip, 2010 20:00

Agn napisał/a:
Swoją szosą to naprawdę świństwo. Już 6 filmów ciągną kasę, nie mogliby się raz wstrzymać? Śpią na kasie i ciągle im mało.

nie mogą, bo to antyamerykańskie :mrgreen:

Agn - Nie 18 Lip, 2010 20:07

Harry Potter pochodzi z Anglii, więc w sumie mogliby coś zrobić antyUSA. :lol:
Anonymous - Nie 18 Lip, 2010 20:11

girzej jaby w nich szkocka natura się odezwała(wszak Hogwart gdzieś w okolicach Szkocji chyba jest) i oskubaliby nas tak, ze z dekadę byśmy się zbierali
Agn - Nie 18 Lip, 2010 20:14

Ja i tak czuję się mocno oskubana. No ale jak się lubi tę serię całym swym serduszkiem, to tak jest...
Anonymous - Nie 18 Lip, 2010 20:19

własnie kończę "Insygnia śmierci" :serduszkate:
Gunia - Wto 24 Sie, 2010 20:20

Agn napisał/a:
I twórcy po prostu chcą mieć więcej kasy, inaczej by ostatniego tomu nie rozbijali na dwa filmy. Niech mi nie wciskają kitów, że to ze względu na mnogość wydarzeń czy objętość książki, bo piąty tom zmieścili w jednym filmie. :P

To są dokładnie moje słowa po przyjęciu do wiadomości siódemkowej schizmy, ale postanowiłam pójść za radą Ginny ;) i zobaczyć silver lighninig czy co to tam było.

Agn - Śro 25 Sie, 2010 00:31

Kciałam rzec, że przed Incepcją puścili zwiastun do HP&DH... i w zapowiedzi stało, że pierwsza część ląduje w kinach w listopadzie 2010. CZY JEST COŚ, O CZYM NIE WIEM? :evil: MIAŁ BYĆ WRZESIEŃ!!! :wsciekla:
Admete - Śro 25 Sie, 2010 06:25

Od początku było na listopad.
spin_girl - Śro 25 Sie, 2010 14:42

Gunia napisał/a:
ale postanowiłam pójść za radą Ginny i zobaczyć silver lighninig czy co to tam było.

silver lining :-) to jest część powiedzenia "every cloud has a silver lining" co oznacza, że wszystko ma swoją jaśniejsza stronę, tak jak ciemna chmura ma srebrną otoczkę, będącą zwiastunem przejańnienia.
Sorry, nauczycielskie zboczenie zawodowe :mrgreen:
Dla mnie takim silver lining jest 3D. Powinno być super!

Gunia - Śro 25 Sie, 2010 21:34

spin_girl napisał/a:
silver lining :-) to jest część powiedzenia "every cloud has a silver lining" co oznacza, że wszystko ma swoją jaśniejsza stronę, tak jak ciemna chmura ma srebrną otoczkę, będącą zwiastunem przejańnienia.

Właśnie! Pamiętałam zagorzałą dyskusję na jednym z forów tłumaczeniowych DH, jak przetłumaczyć ten frazeologizm i dopasować do kontekstu, więc tak mi się skojarzyło. Dzięki za przypomnienie, jak to dokładnie szło. :D

Anonymous - Śro 25 Sie, 2010 21:42

A "Noelce" było coś takiego, "nawet najczarniejsza chmura ma srebrny brzeg"? przysłowie chińskie i motto Terpentuli.
Lecę z pamięci wybacznie niedoskonałość i zawodność pamięci Nie będącej już młódką Damy

Aragonte - Śro 25 Sie, 2010 21:56

lady_kasiek napisał/a:
Lecę z pamięci wybacznie niedoskonałość i zawodność pamięci Nie będącej już młódką Damy Obrazek

Kaśku, nie irrrrrrytuj mnie, noooooo...
Ech, lepiej zamuruję się w tych piramidach :wink:

Anonymous - Czw 26 Sie, 2010 10:52

Już nie będę naprawdę
Admete - Pią 24 Wrz, 2010 16:32

Nowy zwiastun - nieżle się zapowiada

Zlikwidowałam ten błędny link. Ponizej jest dobry.

Tamara - Pią 24 Wrz, 2010 17:35

Ale to jest Tańczący z wilkami :shock:
Admete - Pią 24 Wrz, 2010 17:36

http://napisy24.pl/artykul/643/
Aragonte - Pią 24 Wrz, 2010 19:33

Dobry! Zaczynam przebierać nogami z niecierpliwości...
Chyba wyciągnę Zuzę na seans przedpremierowy :mrgreen:

trifle - Pią 24 Wrz, 2010 20:45

Awesome! :shock: Jakie genialne efekty, tragedia wibrująca w powietrzu, wow! Ja się też wybiorę do kina, nie ma co.