Komunikaty - Pytania techniczne
Anaru - Śro 06 Cze, 2018 10:32
Moja komórka przestała się ładować, nie ma reakcji na wtyczkę
Teraz pytanie czy to bardzo poważna awaria i co w czasie jak ją (przypuszczalnie) będę musiała oddać do serwisu . Czy Play daje jakieś zastępcze? Orientujecie się?
Agn - Śro 06 Cze, 2018 11:48
A probowalas z innymi wtyczkami? Moze to kwestia ladowarki?
Aragonte - Śro 06 Cze, 2018 12:52
Spróbuj może ją podłączyć do komputera?
Tamara - Śro 06 Cze, 2018 17:48
Może ładowarka się spieprzyła ?
Ania Aga - Śro 06 Cze, 2018 20:35
Może bateria padła?
Anaru - Śro 06 Cze, 2018 23:38
| Agn napisał/a: | | A probowalas z innymi wtyczkami? Moze to kwestia ladowarki? |
Próbowałam z dwoma i z komputerem, nie ładowało. Na szczęście odkryłam, że komputer chociaż nie ładuje to komórkę widzi i zgrałam sobie zdjęcia, a do myślenia dało mi to, że non stop wisiało na 32% . Wreszcie poszłam po rozum do głowy i zastosowałam znaną użytkownikom komputerów metodę wyłącz i włącz ponownie. I tadam, zaczęło działać . Niemniej jednak obawiam się, że jak się już raz zwiesiło to problem się będzie powtarzał, chociaż oby nie.
Bateria jest zintegrowana z telefonem, jakby padła to jest niewymienna. Najbardziej się bałam, że komórka mi zniknie w serwisie i wróci wygolona do łysa i na dodatek, że zostanę całkiem bez komórki na nie wiadomo jaki czas, a wiadomo, że w dzisiejszych czasach to jak bez ręki...
Agn - Czw 07 Cze, 2018 12:42
Czasem faktycznie wył/wł działa jak się coś zbiesi. Komórka też komputer i może się zaszportać.
Ale to znak dla ciebie, że częściej trzeba jej czyścić zasoby, bo jak któregoś razu nie zadziała, to możesz potracić absolutnie wszystko, nie tylko mistrzowskie wyniki w kulki.
Anaru - Czw 07 Cze, 2018 19:07
| Agn napisał/a: | | nie tylko mistrzowskie wyniki w kulki |
Akurat mistrzowskie wyniki w kulki to mam dostępne poprzez Fb , na szczęście gra nic nie publikuje w moim imieniu
Agn - Nie 08 Lip, 2018 17:01
Czy ktoś ma sprzęt blurey? I mógłby się wypowiedzieć w kwestii polecenia? Oraz kiedy uznać, że za dużo szarpią za taki sprzęt, a kiedy "to takie tanie, że aż podejrzane"? Nie znam się, ale zaczynam się łamać. Może jednak nabyć? Nie sądzę, bym nabyła od razu (zbieram teraz kasę na coś zupełnie innego) i fakt - byłby w domu i mogłabym z niego korzystać raz na jakiś czas, ale... no choć od czasu do czasu obejrzeć np. LOTR w wysokiej, boskiej rozdzielczości - nie pogardziłabym...
Admete - Nie 08 Lip, 2018 17:02
Ja mam Samsunga, bo mam też telewizor tej firmy.
Admete - Pią 13 Lip, 2018 08:05
Mam pytanie odnośnie baterii do laptopa. Żeby kupić baterię, muszę mieć model laptopa? Jak to się kupuje? Mój laptop działa już tylko na kablu, bateria zupełnie nie trzyma ( co nie dziwi, bo ma osiem lat ).
Jotka - Pią 13 Lip, 2018 10:14
Ja szukałam baterii po numerze, który jest na niej napisany.
Anaru - Pią 13 Lip, 2018 10:38
Ale możesz też szukać baterii do konkretnego laptopa, bo czasem są zamienniki, które są o wiele pojemniejsze niż te baterie, które były kiedyś dedykowane do konkretnego laptopa
Deanariell - Pią 13 Lip, 2018 11:14
W moim laptopie też już bateria słabo trzyma, chociaż jest młodszy... ośmiu lat nie ma...
Admete - Pią 13 Lip, 2018 12:26
To popatrzę, co mam.
BeeMeR - Śro 15 Sie, 2018 18:02
Nabyłam telefon (tak, wiem, koniec pewnej epoki - BeeMeR ma wreszcie smartfona, sto lat za Murzynami ) i wszystko ok, ale mam jeden problem- nie mogę się zalogować do forum - przy każdej próbie wywala mnie na stronę główną i mówi że mam się zalogować a nie np. że coś jest nie tak z nickiem czy hasłem
Najdziwniejsze jest to, że pierwszego wieczoru i następnego ranka zalogowałam się bez problemu i mogłam sobie czytać, bo pisanie nie bardzo mi się podoba w smartfonowych okolicznościach, ale teraz mnie nie przyjmuje raz za razem - miał ktoś tak? Co pomogło?
To Samsung Galaxy J3 2017
Agn - Śro 15 Sie, 2018 19:28
Wejscie na forum przez chrome?
BeeMeR - Śro 15 Sie, 2018 19:36
Tak, próbuję przez Chrome - a jak powinnam?
Anaru - Śro 15 Sie, 2018 19:44
| BeeMeR napisał/a: | | nie mogę się zalogować do forum - przy każdej próbie wywala mnie na stronę główną i mówi że mam się zalogować a nie np. że coś jest nie tak z nickiem czy hasłem |
Dziwne
Ja wchodzę normalnie albo przez Chrome albo przez Google, które mam dostępne bezpośrednio z ekranu . Zapamiętałam mu nick i hasło i tylko nie zaznaczałam żeby się logował za każdym razem.
Admete - Śro 15 Sie, 2018 19:49
Na pewno dobrze wpisujesz? Też nigdy czegoś takiego nie miałam.
Agn - Śro 15 Sie, 2018 20:09
Przez chrome na pewno jest ok. Dziwna sytuacja. Moge tylko rozlozyc lapki.
BeeMeR - Śro 15 Sie, 2018 20:16
Wszystko było ok do czasu jak mu kazałam zapamiętać hasło (bez "loguj zawsze") - przy pierwszej następnej próbie telefon bąknął coś raz o niepasującym mailu (nie miałam wpisanego żadnego ani uruchomionego fb) i wywala na główną bez pardonu. Wszelkie kolejne próby wpisania się ignorował - czy wielkość liter ma znaczenie?
Admete - Śro 15 Sie, 2018 20:53
Może jakaś inna wyszukiwarka? Z Chrome nie korzystam. Wolę taką od Xiaomi.
Admete - Śro 15 Sie, 2018 21:22
Tak mi się jeszcze przypomniało - może wyczyść historię i ustawienia przeglądarki.
BeeMeR - Śro 15 Sie, 2018 21:43
| Admete napisał/a: | | może wyczyść historię i ustawienia przeglądarki. | nie pomogło
|
|
|