To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

trifle - Sob 11 Paź, 2008 14:45

Chciałam tylko powiedzieć, że ja też oglądam GA ;) Tzn obejrzałam pierwszy sezon, bo tylko tyle miałam - gdzieś tak w lipcu (nie miałam wtedy dostępu do internetu, więc nie pisałam tutaj). Podobał mi się, fajnie skonstruowany serial, ciekawe postacie, zawsze lubiłam seriale medyczne, bo mnie swego czasu do medycyny ciągnęło (albo ciągnęło mnie do medycny, bo oglądałam seriale? :mysle: ). Co do Dereka - podobał mi się w odcinku z małą dziewczynką, gdzie jakoś ją zagadywał, był taki miły, a ten stażysta - taki trochę sierotowaty, nie pamiętam imienia.. - stwierdził, że nawet nie może się na niego wkurzać :D Zakończenie było intrygujące, więc jestem ciekawa ciągu dalszego, drugi sezon już mam, będę oglądać w najbliższym czasie.
A muzyka jest rewelacyjna! Przez połowę wakacji jej słuchałam! Mam vol1, 2 i 3. Najbardziej lubię pierwszą część i trzecią. Druga jakoś mi tak umykała.

Gosia - Sob 11 Paź, 2008 15:05

Druga seria jest bardzo dobra, według mnie najlepsza. Ciekawe przypadki medyczne, no i sporo fajnych scen, mimo tego, że Mer i Der nie są razem, ale za to w serialu jest Addison i Sloan.
Ten sierotowaty stażysta to George, pozniej sie staje mniej sierotowaty i tym samym bardziej irytujący ;)
A w tej scenie z małym dzieckiem, ech, Derek był słodki, jak zawsze zresztą :mrgreen:
Trifle, serdecznie zapraszam do komentowania serialu w stosownym wątku ;)
Cieszę się, że jeszcze ktoś ogląda ten film :D

Aragonte - Sob 11 Paź, 2008 15:51

Gosia napisał/a:
Aragonte, pożyczę Ci dwa pierwsze sezony, są najlepsze :mrgreen: :mrgreen:

Dzięki :mrgreen:

praedzio - Sob 11 Paź, 2008 16:41

Gosia napisał/a:
Praedzio, nigdy wojny nie było. ;)

Taaaa? U mnie kule świstały aż miło. :P Ale sama sobie jestem winna, skoro wywołałam wilka z lasu. :frustracja:
Admete napisał/a:
za dwa tygodnie zaczynam nowe studia podyplomowe. Wiem, szalona jestem...Muszę jednak coś zmienić. Mam zamiar zostać logopedą.

No, proszę, jednak się zdecydowałaś... :D Trzymam kciuki zatem! :trzyma_kciuki:
Gosia napisał/a:
Może jednak moją obecną potrzebę nauki zaspokoi kurs języka angielskiego, który ma się zacząć niedługo w pracy (Praedzio - podobno już we wtorek!), mam nadzieję, że zakwalifikowano mnie na kurs dla zaawansowanych :rumieniec:

Co, gdzie, jak, kiedy???!!! :excited:
Gosiek, nie bądź taki skromny! ;) Zapuszczałam żurawia do ciebie podczas testu i wiem, że taki głupi z Anglika to ty nie jesteś! ;)

Gosia - Sob 11 Paź, 2008 16:58

Taki głupi to nie. Ale mam wrażenie, że to ja zapuszczałam żurawia do Twojego testu :mrgreen: W poniedziałek mamy sie dowiedzieć czegoś wiecej..

Admete, miałam wrażenie, że Ty już teraz nie masz zbyt wiele czasu, czy znajdziesz jeszcze czas na studia? I czy to oznaczałoby odejście ze szkoły?

Admete - Sob 11 Paź, 2008 17:22

Jakoś dam radę. Już kiedys robiłam podyplomowe. Będę jeszcze mniej sypiać...Po co komu sen? Planuję kiedyś odejść ze szkoły i mam zamiar za rok pójśc na urlop zdrowotny. Tylko nie wiem czy coś z tych planów będzie.
Caitriona - Sob 11 Paź, 2008 18:23

Admete napisał/a:
Wieczorem wypróbuję amerykańską wersję Life on Mars. Caitri zdam Ci relację.

O, kurczę to już? Jestem tej przeróbki bardzo ciekawa. Co zostawią, poza tytułem, z oryginału? I czy główni bohaterowie będą odpowiadać swoim angielskim odpowiednikom, szczególnie Hunt (w tej roli chyba Keitel, tak?)? I co z muzyką, bo w LoM była niezła. Czekam na wrazenia ;)

Praedzio napisał/a:
Dlaczego ja tak nie umiem ładnie pisać, jak ty, Admete?
Też mnie to pytanie męczy... ;)
Admete - Sob 11 Paź, 2008 22:21

Caitri sama sprawdzisz, bo ja chyba nie zdąże obejrzeć. Podobno wszystko ściągnęli dokładnie, tylko Anglie podmienili na Amerykę. Krytykuja odtwórce roli Tylera, Kaitel podobno w porządku tylko za stary.
Caitriona - Wto 21 Paź, 2008 21:58

Sprawdziłam i sama nie wiem. Na pewno angielska wersja jest dużo, dużo lepsza. Ta amerykańska jest nieco przyciężka. Keitel faktycznie za stary, a Sam był całkiem niezły moim zdaniem. Muzyka za to chyba lepsza ;)
Admete - Śro 22 Paź, 2008 07:24

Ja sobie podaruję oglądanie - przynajmniej na razie.
Caitriona - Śro 22 Paź, 2008 12:55

A wiesz że ja w sumie też nie jestem tak ciekawa dalszej części tego serialu? Oglądajac skupiam się na tym żeby przypomnieć sobie jak to zrobili Angole ;)
Caitriona - Śro 29 Paź, 2008 23:27

Widziałam na tvp zapowiedz serialu Kroniki Sary Connor. Zdaje się że ma być od jutra. Dobre to?
Harry_the_Cat - Czw 30 Paź, 2008 00:00

Z tego, co pamiętam, to Predzia i Admete oglądają. Ja się załapałam na pierwszy odcinek kiedyś na AXN i nie wciągnęło mnie.
Caitriona - Czw 30 Paź, 2008 00:14

Boję się tylko tego całego terminatora... w sumie nie widziałam ani jednego filmu z tej serii... ale zawsze sprawdzic można, a nuż będzie niezłe :D Pierwszy odcinek jutro o 20:20 tvp1.
Admete - Czw 30 Paź, 2008 05:22

Caitri zawsze możesz zacząc ;-)
Caitriona - Czw 30 Paź, 2008 17:40

Dokładnie ;) Najwyżej przestanę oglądać ;)
Caitriona - Czw 30 Paź, 2008 21:52

Wrrr! Musiałam niespodziewnie opuścić domowe pielesze i przegapiłam pierwszy odcinek Sary Conor. Załapałam się tylko na końcówkę i mi się calkiem podobała. Czy ktoś może mi skrócić ten odcinek? :kwiatek:
praedzio - Pią 31 Paź, 2008 21:37

Co ja słyszę??? Ani jednego Terminatora, Caitri nie widziałaś??? :shock:
Hm, w takim razie trudno będzie opowiedzieć odcinek, bo pełno w nim nawiązań do T1 i T2.

Caitriona - Sob 01 Lis, 2008 00:03

No nie widziałam...
Admete - Sob 01 Lis, 2008 08:48

caitri to pczytaj jakies streszczenia jedynki i dwójki :-D
praedzio - Sob 01 Lis, 2008 10:07

Albo przywiozę T1 i T2 do Wawy i będziem edukować Caitri. :P
Admete - Sob 01 Lis, 2008 10:42

Ja mam tylko T1. Koniecznie przywieź :-)
Caitriona - Sob 01 Lis, 2008 20:59

praedzio napisał/a:
Albo przywiozę T1 i T2 do Wawy i będziem edukować Caitri.

Jestem za! :D :D :D

praedzio - Nie 02 Lis, 2008 07:35

Mam jeszcze T3, ale w fatalnej jakości. Poza tym rzecz w Kronikach dzieje się między T1, T2 a T3, więc trójkę mozna sobie spokojnie odpuścić.

Tylko żebym nie zapomniała... :ops1: Uprasza się o SMS-przypominajkę w okolicach 16.00... ;)

Caitriona - Pon 03 Lis, 2008 11:59

praedzio napisał/a:
Uprasza się o SMS-przypominajkę w okolicach 16.00...

Oki doki! :D :D