Seriale - Oczko!
Trzykrotka - Czw 15 Gru, 2022 22:05
Ech, szkoda dramy z Nadechem i Yayą na takie coś. To nie będę już jej wstawiać na swoją listę, trudno.
Dokończyłam Love Is For Suckers - jedna wielka szczęśliwość na koniec - no i dobrze, teraz odpalam Coronera.
W LifS dali happy endy większości par, a najbardziej podobało mi się okropnie naciągane spotkanie pani w halce w galerii sztuki z mężczyzną, który zakochał się w niej od razu i z mety pod wspólnie oglądanym obrazem. Naciągane jako rzekłam i na siłę, ale sala pełna obrazów i pan - czarny charakter wielbiciel sztuki z Dali - o, to było ładne mrugnięcie do widza. Nawet fryzurę miał taką samą.
Aragonte - Czw 15 Gru, 2022 22:19
| Loana napisał/a: | | Ja dalej nic nie oglądam, ale to przez pracę i domowe obowiązki. A teraz jeszcze jadę jutro na weekend do Warszawy - może w pociągu coś mi sie uda obejrzeć, bo poza nim na pewno nie będę miała na nic czasu, mam mocno zajęty ten weekend. |
O, w Wawie będziesz? A co planujesz robić?
BeeMeR - Czw 15 Gru, 2022 22:51
| Trzykrotka napisał/a: | | To nie będę już jej wstawiać na swoją listę, trudno. | Absolutnie nie - przede wszystkim jest zbyt brutalna bym polecała komukolwiek: krew, np. wymiotowanie krwią, porwania, pobicia, podrzynanie gardła, gwałty....
A w razie tęsknoty za parą lepiej obejrzeć kilkuminutową kompilacyjną głupotkę z życia wziętą jak ta
https://www.youtube.com/watch?v=LC4nupIrfAI
albo każdą inną dramę, w innych max w 4-5 odcinku przestają się kłócić i zaczynają współpracować, nie czekają na finał
co za pomysł durny
Edit: osobiście najmniej lubię Ramina i Petrę, bo to palant i histeryczka, ale przynajmniej byli zabawni i nie było wątpliwości, że są stworzeni dla siebie.
W LK ten duet nie gra, bo im nie dano tej możliwości, totalne marnotrawstwo potencjału. Do tego Nadech gra "on and off", najpiękniejsze emocjonalne sceny należą do niego, w tym finałowa
Ale do niego i do kluczowej pani o imieniu Kinnare należy też największy overacting
Yaya jest piękna, ale tu trochę mdła, chyba wolę ją młodszą, bo jej aktorstwo miało więcej szczerej emocji niż wystudiowania, choćby było niedoskonałe technicznie. Nadech w sumie bardzo podobnie, acz on wciąż umie jeszcze emocje wyciągnąć gdy nie szarżuje i nie robi głupich min.
Drugi mi się ogromnie podobał, acz tu też nie wykorzystano potencjału, mógł mieć większy pazur, aktor by to spokojnie zagrał. Jestem ciekawa jego kolejnej roli. Muszę też sprawdzić kapitana Paula (tego w koszuli nocnej), doskonale zagrana rola, bez najmniejszego złego akcentu
Podobnie wdowa po innym kapitanie -piękna i bardzo dobra
I już przestaję spamować o tym lakornie
Trzykrotka - Pią 16 Gru, 2022 09:23
| BeeMeR napisał/a: |
Edit: osobiście najmniej lubię Ramina i Petrę, bo to palant i histeryczka, ale przynajmniej byli zabawni i nie było wątpliwości, że są stworzeni dla siebie.
|
O tak Ale popróbowałabym ich jeszcze w czymś - muszę od nowa poczytać Twoje recenzje. No i dla Yayi mam jeszcze Bad Romeo.
BeeMeR - Pią 16 Gru, 2022 17:58
Wybierz sobie obrazek, wyliczanka albo cokolwiek, no, może pierwszy i ostatni oraz Perłę z Raminem bym odrzuciła
Każda para prócz ostatniej jest doskonała na swój sposób a każda drama niedoskonała na swój
Skończyłam 3 odcinek Parasolki - bardzo mi się podoba wizualizacja tytułu - i ogólnie drama
Panie główne świetne.
Admete - Pią 16 Gru, 2022 22:15
10 odcinek First Responders trzymał w napięciu. Kim Rae Won
BeeMeR - Sob 17 Gru, 2022 00:00
Parasolka 4 - powoli zaczynam odróżniać książęta, ale jeszcze nie wszystkie
Admete - Sob 17 Gru, 2022 11:11
Na koniec są całkiem odróżnialni
BeeMeR - Sob 17 Gru, 2022 12:02
Odrożniam najmłodszego pucusia, tego co się przebierał i ma talie smutne oczęta, następcę i tego, który mieszkał za pałacem pierwsze kilka lat a teraz najbardziej myśli o działaniach matki i babki, ale czasem mi się myli z innym. Odróżniam też takiego brzydkiego od ciekawej konkubiny, który był poważnym kandydatem na towarzysza następcy.
Jeszcze trochę przede mną
Obecnie jestem w pierwszym odcinku Koronera i pierwsze wrażenie jest pozytywne
Admete - Sob 17 Gru, 2022 12:05
To odróżniasz wszystkich, których trzeba Ważny jest też ten od tej ambitnej konkubiny.
BeeMeR - Sob 17 Gru, 2022 12:28
Tam niejedna jest ambitna
Ale chyba chodzi o Bogusia- no właśnie on mi się czasem myli z tym drugim co mi się myli
Trzykrotka - Sob 17 Gru, 2022 15:45
Ja też powolutku zaczynam ich odróżniać, ale jeszcze mi daleko do doskonałości Pierwszy odróżnialny to ten najwredniejszy - znam go z ról dziecięcych, zawsze pozytywnych. Choćby w Sky Castle. Tego który zdobył leki dla następcy tronu też kojarzę, tylko nie wiem skąd. Panie są świetne, nie tylko obie królowe. Wczoraj obejrzałam chyba 5 odcinek. Pewnie w święta będzie więcej czasu. Jeszcze ten ostatni tydzień zapowiada zadyszkę niestety.
RaczejRozwazna - Sob 17 Gru, 2022 20:21
Witajcie dziewczyny po przerwie, spowodowanej przez tzw. życie.
Miałam do niedawna długą przerwę w oglądaniu czegokolwiek, ale od kilku tygodniu śledzę na bieżąco Curtain Call - zaczęłam oczywiście ze względu na Kang Ha Neula i jego uśmiechu, ale drama ostatecznie przykuła mnie (też ) innymi zaletami. Tak mi się przynajmniej wydawało na początku bo pierwszy odcinek świetny, z bardzo fajnymi retrospekcjami do lat 50-tych (czy ja swego czasu nie pisałam, że Ha Neulowi pasuje kostium historyczny?). Główna bohaterka, dziewięćdziesięciolatka, to uchodźczyni z Korei Północnej, rozdzielona z rodziną w dramatycznych okolicznościach, której na Południu udało się zbić fortunę i wystawić imponujący hotel. Wychowała trójkę dziedziców - wnuków z jej nowej, południowokoreańskiej rodziny, ale nigdy nie zapomniała o swojej pierwszej rodzinie zostawionej na Północy. Jedyne o czym marzy to spotkać przed śmiercią swojego wnuka stamtąd. I tu wkracza jej oddany kamerdyner, który postanawia wynająć nieznanego aktora teatralnego, by odgrywał rolę tego wnuka, chcąc w ten sposób przysporzyć trochę szczęścia stojącej na grobem pracodawczyni.
Drama zapowiadała się naprawdę dobrze. Ciekawie zarysowano portrety psychologiczne głównych bohaterów i postaci pobocznych, fajnie odmalowano zacieśniającą się przyjaźń między nowym "kuzynostwem", zwłaszcza między nim a Nooną (Ha Ji-won - borze szumiący, jak ta kobieta się trzyma na swoje 44 lata! Nie mogłam wręcz uwierzyć, że to aktorka z cesarzowej Ki - prawie nie widać dwunastoletniej różnicy między nią a Neulem). Intrygująca wydawał się postać "drugiego" (przystojny Kwon Sang-woo) i dobrze zagrane postaci kobiece (babcia oraz "żona" głównego - w dramie podobnie jak on, aktorka). Irytowała mnie natomiast gra mojego ulubieńca, który jako "przybysz z Północy" chyba zbyt przejął się swoim wizerunkiem z Camellii - niezbyt gustuję w tym rodzaju humoru.
Po dobrych początkach tempo dramy jednak spadło i już widzę, że nie uda się zrealizować tkwiącego w niej potencjału. Szkoda, ale i tak oglądam z przyjemnością - jest to moja pierwsza drama, w której romans nie ma pierwszorzędnego znaczenia. Kang Ha Neul bez grzybka (cóż może zdziałać przedziałek!) nieziemsko przystojny, aczkolwiek mam trochę wątpliwości co do strony, w którą podąża jego kariera. On ma fantastyczny potencjał dramatyczny, dość tego komediowania.
Fragment soundtracku ze scenami retrospekcji.
https://www.youtube.com/watch?v=aKkJrhINko4
Admete - Sob 17 Gru, 2022 20:26
Witaj po przerwie Miło cię znów widzieć. Miałam oglądać Curtain Call, ale przeczytałam gdzieś o tym, że drama traci impet i na razie się wstrzymałam.
Nie ma w tym tygodniu drugiego odcinka First responders - buuu.
Admete - Nie 18 Gru, 2022 12:04
Zaczęłam Reborn Rich - fajne - dobrze, że poczekałam i jest już prawie całość Rewelacyjna obsada.
Trzykrotka - Nie 18 Gru, 2022 21:14
Witaj z powrotem, RR i dzięki za ostrzeżenie. Nie będę się szarpać ze zwalniającą dramą, mam i tak dużo do oglądania - a zbierałam sobie Courtain Call na kiedyś.
| Admete napisał/a: | Zaczęłam Reborn Rich - fajne - dobrze, że poczekałam i jest już prawie całość Rewelacyjna obsada. |
Bo to też zbieram.
A na razie jadę równo z Parasolem królowej.
Ależ to jest drama! Trzyma w napięciu jak najlepszy thriller. Królowa jest nieprawdopodobna, jestem zachwycona i postacią i aktorką. Jak ona gra tą kobietę, która walcząc o życie równocześnie zadaje ciosy i jeszcze daje radę chronić tych, których kocha. Gra rewelacyjnie, ale ja cały czas obserwuję ten pojedynek na umysły między nią a teściową.
No cudo.
BeeMeR - Nie 18 Gru, 2022 21:49
Też jadę z Parasolem - skończyłam 5. odcinek, jeden książę mniej do pamiętania...
Tak, pojedynek jest świetny
Admete - Nie 18 Gru, 2022 22:10
Parasolka jest rzeczywiście rewelacyjna, ale Reborn też. Nie dziwię się już, że ma taką oglądalność. Nasz pan Oh tam gra i to jak gra
BeeMeR - Nie 18 Gru, 2022 23:25
6. odcinek za mną, co za gniazdo żmij w tym pałacu
Aragonte - Pon 19 Gru, 2022 02:46
Włączyłam sobie Under the Queen's Umbrella. Co za błąd Nie, że włączyłam, ale że tak późno, tj., w środku nocy, bo nie mogę przestać oglądać
To jest fantastyczne! Już wiem, co będę oglądała podczas świąt Super, od razu mi się humor poprawił
Dojechałam do lekcji dla książątek "O relacjach", na którą tak zapamiętale biegli w podskokach I musiałam wyłączyć, żeby się wyśmiać.
Edit. dokończyłam pierwszy odcinek i niestety muszę iść spać. A chętnie bym pożarła od razu ze cztery odcinki.
Trzykrotka - Pon 19 Gru, 2022 07:08
Ja tak wczoraj maratonowałam, że dziś mam oczy jak piaskiem posypane. Dojechałam do 9 odcinka, na NF jest jeszcze jeden, ale nie wiem czy będę czekać na dodawanie nowych czy nie pojadę po całości, bo aż mnie nosi. Gniazdo żmij, o tak. A królowa zdolna do wszystkiego procz zbrodni - przynajmniej na razie. Jak ja się śmiałam kiedy zagoniła konkubiny do haftowania parawanu
Ale tak w ogóle to nie ma na tym dworze nuc zabawnego.
Drama świetna
I super, że Reborn też, bo na Wachlarza zawsze czekam i się cieszę
Trzykrotka - Wto 20 Gru, 2022 06:46
Królowa nie zwalnia, mimo że pewne cele osiągnęła. Im wiecej jej się udaje, tym bardziej jej nienawidzą.
Bardzo współcześnie potraktowana jest w dramie kwestia kobieca. Królowa staje w obronie pokrzywdzonych służek. Córka jednego z ministrów jedzie za jednym z wielkich książąt aż na odległą wyspę i nie widać, żeby tatuś jakoś się pieklił z tego powodu. To oraz wargi królowej to najbardziej współczesny element dramy.
Niebyt podoba mi się ta aż zbyt przedsiębiorcza ministrówna. Za to niemal-kurtyzana młodszego księcia bardzo, choć też charakter ma bardziej współczesny niż segukowy.
11 odcinek za mną.
BeeMeR - Wto 20 Gru, 2022 09:25
Pięknie jedziesz z dramą, czasem tak warto
Ja wczoraj przemarzłam nieco na przystankach plus miałam płaczliwy dzień cyklu więc wszystkie dramy wstrzymałam i sama nie do końca wiem jak na włączył mi się melodramat wojenny - i nie miało znaczenia, że już go widziałam kiedyś i wiedziałam, że się źle kończy, a w dodatku dziewczyna jest taką sobie aktorką - chyba podświadomie potrzebowałam pretekstu by się spokojnie wyryczeć i oczyścić emocje
Sunset at Chaophraya,
Nie sądzę, by ktoś był zainteresowany historią japońsko-tajską z drugiej wojny światowej, daruję sobie dłuższy opis , mv:
https://youtu.be/Fi0LGTG6ULQ
Loana - Wto 20 Gru, 2022 12:10
A mnie skusiły zdjęcia na fejsie, których miałam chyba setki w podpowiedziach, mimo tego, że nie skończyłam oglądać Alchemy of Souls pierwszy sezon - zatrzymałam się chyba na 12 odcinku i doczytałam tyle spojlerów, żeby zdecydować, że dokończę jak będzie całość. No i nie wytrzymałam i włączyłam sobie wczoraj odcinki 2-4 z drugiego sezonu, z przewijaniem, bo są długie, ale jednak obejrzałam te interakcje Naksu i Uka... bardzo mi się to podobało, świetna jest ta para, nawet bym powiedziała, że nowa aktorka bardziej pasuje wiekiem do Uka teraz. Ech ech, dobrze, że nie mam parcia na oglądanie strasznie mocne, ale nie powiem, jestem ciekawa co będzie dalej, bo jak to u sióstr Hong historia jest mega zakręcona. Ale muszę też im to przyznać, główna postać męska im wyszła ŚWIETNIE! naprawdę ciekawy bohater i świetnie zagrany
Trzykrotka - Wto 20 Gru, 2022 13:12
No ba, to bardzo dobry aktor, nie ma się co dziwić. Podobno druga seria ma być mroczniejsza.
Poczekam aż będzie więcej, na razie dokończę Królową - dawno tak nie maratonowałam, to prawda - i Reborn Rich może skoro Admete tak się zachwyca.
|
|
|