Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Trzykrotka - Czw 27 Maj, 2021 08:16
O tak! I mnie ucieszył jego brak umiejętności zaciagania się Rola jest ciekawa, a nie w każdej trzeba wyglądać jak młody bóg. On dobrze wypada w roli złego - dobrego chłopca.
Loana - Czw 27 Maj, 2021 11:24
Odpaliłam sobie wczoraj odcinek "Sungkyunkwan Scandal" (tytuł dla mnie nie do zapamiętania ) i spodobało mi się
Już wiem, o co chodziło z tymi operacjami, minimalnie zauważam, jak się zmieniła ParkMinYoung - stała się taka bardziej wyrazista, ma ostrzejsze rysy teraz. Ale i tak jest śliczna, nawet przed operacjami I jestem zaskoczona, jak dobrze wygląda jako chłopak - nie spodziewałabym się tego O_o Za to w damskich ciuchach jakoś nie do końca mi pasuje, mam wrażenie, że ma za współczesną urodę do historycznej dramy. Śmiesznie to brzmi Ale to samo mam z Gumisiem, którego widziałam tylko w historycznej dramie, a i tak uważam, że gościu wygląda mega współcześnie
W pierwszym odcinku miałam wrażenie ciągle, że aktorów już gdzieś widziałam, ale okazało się, że po prostu zapamiętałam Vincento z Waszych opisów i dlatego ten aktor wydawał się znajomy, a drugi aktor grał w "The Girl Who Sees Smell" - dwa odcinki sobie odpaliłam jakiś czas temu. Dobrze, że w tych historycznych łażą w innych ciuchach, to chociaż mam rozróżnienie trochę
Trzykrotka - Czw 27 Maj, 2021 12:07
| Loana napisał/a: |
W pierwszym odcinku miałam wrażenie ciągle, że aktorów już gdzieś widziałam, ale okazało się, że po prostu zapamiętałam Vincento z Waszych opisów i dlatego ten aktor wydawał się znajomy, a drugi aktor grał w "The Girl Who Sees Smell" - dwa odcinki sobie odpaliłam jakiś czas temu. Dobrze, że w tych historycznych łażą w innych ciuchach, to chociaż mam rozróżnienie trochę |
To już będziesz wiedziała, dlaczego Vincenza nazwałyśmy Wachlarzem - to moja ukochana postać z dramy Ten z Girl to tak zwany Misiek. Nie gra już, wycofał się z branży po tym, jak wplątał się w skandal i oskarżenia o molestowanie seksualne. Nie ma tez już wśród nas chłopaka, który gra głownego wroga naszych studentów. Popełnił samobójstwo.
A z dobrych wieści - ten, który gra długowłosego Świrusa w czerni, to Yoo Ah In, jeden z najlepszych aktorów koreańskich swojego pokolenia.
Admete - Czw 27 Maj, 2021 12:13
Teraz doczytałam, że to był młodszy brat Ha Ji Won.
Trzykrotka - Czw 27 Maj, 2021 12:36
| Admete napisał/a: | | Teraz doczytałam, że to był młodszy brat Ha Ji Won. |
Tak. Mniej znany, mniej popularny. Bardzo przykra sprawa. Wtedy była istna plaga samobójstw wśród idoli i aktorów koreańskich.
BeeMeR - Czw 27 Maj, 2021 12:45
Przed operacjami to ją masz tu
https://channel-korea.com/park-min-young-plastic-surgery/
W SKKS już dawno była po
Też nie zawsze pamiętałyśmy nazwę - stąd skrót
Loana - Czw 27 Maj, 2021 13:13
Yyyyy...
no dobra, jeśli to są prawdziwe zdjęcia, to naprawdę wyrzeźbiła sobie twarz wygląda zupełnie inaczej! Nawet nie wiedziałam, że aż tak można
BeeMeR - Czw 27 Maj, 2021 13:26
Tu blog z licznymi innymi przykładami, sama chętnie obejrzę później inne znajome - wydawałoby się- twarze
http://plasticsurgeryexam...fore-after.html
Loana - Czw 27 Maj, 2021 13:34
Jedna zrobiła sobie garb na nosie O_o a druga poprawiała czoło - po co poprawiać czoło???
Większość to oczy sobie robi, w sumie rozumiem, bo ładniej im z większymi oczkami Ewentualnie dla mnie ładniej, bo w mojej strefie wizualnej ludzie mają jednak większe te oczy i jestem przyzwyczajona.
Admete - Czw 27 Maj, 2021 13:35
Ona tam dodatkowo jest jeszcze młoda, więc to tez trzeba wziąć pod uwagę. Widać ciągle podobieństwo - mimo wszystko. Jej operacje nie zaszkodziły.
Trzykrotka - Czw 27 Maj, 2021 15:57
| Admete napisał/a: | | Ona tam dodatkowo jest jeszcze młoda, więc to tez trzeba wziąć pod uwagę. Widać ciągle podobieństwo - mimo wszystko. Jej operacje nie zaszkodziły. |
Tak, to zdjęcie PMY jest z dzieciństwa albo nastolęctwa, potem pewnie sama z siebie straciła sporo dziecięcego tłuszczyku. Operacje ją wypiękniły, ale nie zmieniły jakoś drastycznie. Ale na przykład Oh Yeon Seo zaczynała karierę jako idolka; jej zespół nie byl szczególnie popularny i zaczęła próbować sił w aktorstwie. Kiedy zaczynała karierę, wyglądała jak na zdjęciu z lewej strony.
Ona bardzo mi sie podoba, ma ładne dołeczki i uśmiech. Ale i we wcześniejszej wersji była ładna. Tylko taka kwadratowa twarz nie mieści się w kanonach koreańskiego piękna. Chyba usuwała sobie cześć kości żuchwy. Podobnie zrobili CSW i panna Rozdarta z Mystic Pop Up Bar. Ona po operacji wyglądała strasznie.
Admete - Czw 27 Maj, 2021 16:47
Bardzo ładna była także przed operacją. Usuwanie części żuchwy - brrr...Naszej Zosi chcieli przedłużać...
BeeMeR - Czw 27 Maj, 2021 21:14
Bardzo ładna była, ale widać za mało na jedno kopyto
A pamiętacie modę na oponki na czole? To dopiero było wtf...
Admete - Czw 27 Maj, 2021 21:32
Jakie oponki na czole?
BeeMeR - Czw 27 Maj, 2021 21:37
Kojarzę, że sobie koreańskie kobiety wstrzykiwały coś na czole, takie jak tu tylko w kształcie oponki/obwarzanka
http://plasticsurgeryexam...-shin-mina.html
wyglądało to niedorzecznie
BeeMeR - Czw 27 Maj, 2021 22:56
Prison Playbook
Kapitan mi się socjalizuje, nawet już się odzywa czasem
A Superstar śpiewał w autobusie do telefonu dla dziewczyny piosenkę z AM1994
Trzykrotka - Pią 28 Maj, 2021 08:48
Który odcinek z tą piosenką? Scenę pamiętam, ale piosenki nie.
Kapitan po brawurowej akcji "napadu" na wartownika ma teraz w pace wielbicieli Bardzo lubię tego aktora - kapitana znaczy.
Trzykrotka - Pią 28 Maj, 2021 10:14
Obejrzałam wczoraj tak z 3/4 odcinka My Roommate is Gumiho. Przyjemna głupotka, choć widzę na soompi narzekania na aktorstwo. Ja narzekałabym raczej na scenariusz - jak to z webtonu, nie dość, że sam w sobie niezbyt mądry, to jeszcze przelożony zbyt dosłownie; np bohaterka przeżywa coś wstrząsającego, w następnej scenie leży w łóżku i widzimy jej myśli: jestem przestraszona. Nie mogę zasnąć. No raczej....
Hyeri ładna i dynamiczna, pan Jang przystojny i chmurny, pokazała się jeszcze wredna księżniczka z Scarlett Heart. Młodzieży na pewno się spodoba. ale mnie chyba szkoda na to czasu.
BeeMeR - Pią 28 Maj, 2021 11:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Który odcinek z tą piosenką? Scenę pamiętam, ale piosenki nie. | Jestem w odcinku 10, więc piosenka była chyba w 9. Nie mogę znaleźć tej piosenki, mam teraz duże wątpliwości, czy ona jest oficjalna dla AM1994, po prostu miałam ją w jakimś mv i muzycznie kojarzyłam z głównym wątkiem miłosnym z tej dramy.
U mnie kapitan lał się tylko z więźniem który mu ubliżał, strażników jeszcze nie tykał
A, wróć, "napadł" na jednego faktycznie Aktor jest bardzo fajny, no i ładniutki
Sprawę ma parszywą, najgorsze, że prawdziwy morderca ma takie plecy, że nawet armia świadków kłamie o tym co się naprawdę wydarzyło
Trzykrotka - Pią 28 Maj, 2021 11:38
| BeeMeR napisał/a: |
A, wróć, "napadł" na jednego faktycznie Aktor jest bardzo fajny, no i ładniutki |
Grywa w dramach cięższego kalibru, jak One Spring Night czy Something in The Rain, ale widziałam go po raz pierwszy w While You Were Sleeping, gdzie Brzydactwo zasłaniał jego piękne absy (wielce zgorszony) przed bardzo zainteresowaną Suzy Pokazał się też na moment w AM1988, grał kolegę Duk Seon z gimnazjum, takiego, który się wtedy w niej kochał. Jung Hwan był o niego zazdrosny.
BeeMeR - Pią 28 Maj, 2021 11:55
Raczej nie będę szukać z nim rad ale tu mi się podoba
Strażnika lubię, bardzo interesująca, wielowymiarowa postać - bardzo się cieszę, że tym razem nie jest typowym Zuym.
A tu Misio puszcza oczko
Pełna intymność czytania listów
edit:
Przenieśli księgowego...
Za to pojawił się w migawce Profesor
Trzykrotka - Pią 28 Maj, 2021 12:31
Taaa, come back Profesora
Ta cela to w ogóle była intymna jak nie wiem co, nawet na kibelku siedziało się z lekka na widoku.
Przyznam się, że mnie odejście każdego z bohaterów aż bolało. Bo wymieniali obsadę osobową naszej celi, a potem to już naturalną koleją rzeczy wyroki się kończyły.
Bardzo lubiłam postać tego strażnika - wielbiciela Mozarta.
Czy Misio juz mówił, że podobno jest podobny do Park Bo Geuma?
BeeMeR - Pią 28 Maj, 2021 15:08
I jeszcze to spanie pokotem na podłodze...
Nic dziwnego, ze się człowiek zżywa, bo nie ma wyboru, zarówno więźniowie jak i widz
Tak, Misio jest podobny do Bogusia, nieziemsko wręcz
Właściwie to ja się prędzej spodziewałam młodego o lepkich rękach, "syna", ale chętniej zobaczę profesora
Cudnie błysnął pustoletem z Aliekspresu
BeeMeR - Pią 28 Maj, 2021 23:25
Pojawił się Syn - aż się zdziwiłam - trochę to nierealne, ale miłe.
Wrócił też Łysy - do celi Superstara - Misio mu pokazał, żeby nie podskakiwał, ale coś czuję, że będzie się działo...
Trzykrotka - Sob 29 Maj, 2021 13:08
Tak, pojawienie się Syna było super miłą niespodzianką.
Łysol z zaostrzoną morderczą szczoteczką! Teraz cała ekipa z celi będzie miała rozrywkę pod hasłem "strzec Superstara."
Zerknęłam wczoraj na 2 odcinek Gumiho i już wiem, że to ekstremalnie mangowa i durna drama. Pokazują się rysuneczki (jak bohaterka się cieszy, to ma promyczki wokół głowy), wszyscy gadają sami do siebie oraz mamy haha śmieszne rzyganko i tym podobne. Do widzenia, jest kilka innych rzeczy w kolejce.
W MTH dwa odcinki pokazujące bardzuej dzieje bohaterów i ich przeszłość. Trochę mniej mi się podobały, ale konieczny był taki zabieg, żeby wszystko pojąć i żeby drama nie stała się monotonna.
Jestem już poza połową.
|
|
|