To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

Admete - Pią 18 Gru, 2015 19:27

Wiedziałam, że gościa skąd kojarzę, a to faktycznie pan służący z X Files ;) BYH taki zupełnie inny w Miaeang i w Smokach. A fryzura musiała taka być, bo naśladowali styl fryzurowy z komiksu. Zresztą tam będzie z ta grzywką fajny motyw potem. Nie wiem, ile kasy mieli na Królowa, ale chyba jakieś duże ilości, bo takich scen batalistycznych, to dawno w dramach nie widziałam. Takie długie dramy, to mają różne fazy - najpierw było krótkie wprowadzenie, potem absolutnie uroczy film przygodowy z nastolatkami w rolach głównych, teraz były wyprawy wojenne, w tle knucie na królewskim dworze. Dzieci już dorosłe - przyszłą królową gra policjantka z My Beautiful Bride, przyszłego generała mąż z Valid Love, a księżniczkę ( niestety ) woskowa lalka z Last. A SSK byłą taka śliczna i naturalna jako nastoletnia wersja. Wiecie co - ona jest urodzona do seguków. W serialu gra też aktor, który grał premiera Hong In Banga w Smokach.
BeeMeR - Pią 18 Gru, 2015 20:08

Postanowiłam, że Królową SD zacznę po Miseang - nie da się wszystkiego na raz. W którym m.w jesteś odcinku?

zwiastun 11 OMV w pigułce: ;)
http://cdn.makeagif.com/m...2015/0r4c7Y.gif

oraz głupotka objaśniająca to i owo:
http://www.dramafever.com...mention-shu-qi/

Admete - Pią 18 Gru, 2015 20:38

W 14 odcinku jestem.
Agn - Pią 18 Gru, 2015 22:08

BeeMeR napisał/a:
Niby skandal polegać ma na tym, że przyszły-niedoszły dyrektor wielkiej firmy był związany ze skandalistką z Hollywood - a zarazem jej prywatnym trenerem. Och, jej straszne.
Wraz z powrotem z USA związek (nie potwierdzony coby było zabawniej) i tak przestał istnieć w jakiejkolwiek formie - no ale widać skandal ze skandalistką jest skandaliczny :P

Pewnie chłop, miast żenić się z porządną Koreanką i potomstwo płodzić, szwenda się z jakąś wywłoką z USA. No przecież, że skandal. Nawet ja jestem zgorszona. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Coś tam przebąkiwali, że "konserwatywni dyrektorzy" nie zgodzą się na objęcie przez syna prezesa funkcji kolejnego dyrektora.... No powód jest faktycznie po zbóju.

Śmichy-chichy na bok - wierzę, że to możliwe. Serio. Jeśli facet, który się rozwiódł, może zostać pominięty przy awansie, to potencjalny prezes nie może się prowadzić z latawicą. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Napiszę jeszcze trzy słowa o dramie Shine or Go Crazy,

Z twojego opisu podsumowującego wynika, że nie powinnam się jednak za to brać.
Objaśnij, jak to wszyscy zostali w tych konfiguracjach, co byli? Znaczy się bohater miał do końca życia dwie żony? :mysle:
Życiowe - tylko w dramach wykoncypujesz cud, który ci rozwiąże problem w trymiga. No ale... seguki to też trochę bajki i SoC też na taką wyglądał z twojego opisu... ale widzę, że potem się skończyła zabawa i pojechali po bandzie.
To sobie daruję. Niemniej dziękuję za doniesienia - czytało się je cudownie. :)
BeeMeR napisał/a:
A na razie tylko nadmienię niemerytorycznie, że była tu (Smoki 22) śliczna wymiana uśmiechów między rodzeństwem :serce2:

Też mi się podobała. Sekunda na ekranie, a jaka ładna. :)

BeeMeR - Pią 18 Gru, 2015 22:28

Agn napisał/a:
Pewnie chłop, miast żenić się z porządną Koreanką i potomstwo płodzić, szwenda się z jakąś wywłoką z USA. No przecież, że skandal. Nawet ja jestem zgorszona. :lol:
Porządną Koreankę już mu pod nos podetknięto. Podejrzewam, że chodzi też o zajęcie niegodne dziedzica, no a skandal swoją drogą. Teraz tylko czekam aż będzie następny, aż bohaterom wreszcie ktoś zdjęcie zrobi jak się publicznie całują czy przytulają ;)

Cytat:
Też mi się podobała. Sekunda na ekranie, a jaka ładna. :)
W tej sekundzie było więcej ciepła i chemii między bohaterami :serduszkate: niż w 20 odcinkach z książątkiem :P
Agn - Pią 18 Gru, 2015 23:02

BeeMeR napisał/a:
W tej sekundzie było więcej ciepła i chemii między bohaterami niż w 20 odcinkach z książątkiem

Mnie to nie wadzi. Admete słusznie zauważyła, że ten romans-nie-romans jest pozbawiony wszelkiego sentymentalizmu. Miał momenty zabawne, ale ogólnie oszczędnie serwują ten wątek. Raczej pokazują współpracę i porozumienie, a nie długie spojrzenia, westchnienia i deklaracje. Zresztą to już żonaty facet jest.
Nie przeszkadza mi to. W takiej wersji w zupełności to kupuję. I jak dla mnie do niczego więcej poza deklaracją sprzed paru odcinków może nie dojść.
Natomiast relacja rodzeństwa jest ładna. Tam się sporo wydarzyło, odnaleźli się po latach, brat się o nią martwi, ale nie zamyka jej też pod kluczem. Na klatę przyjął, że siostra to nie cicha trusia, tylko lubi działać i świetnie sobie z tym radzi. Podoba mi się, że on podjął słuszną decyzję w ramach pilnowania siostry, by nic jej się nie stało. I wilk syty, i owca cała. :)

A teraz oglądam w końcu pierwszy odcinek Miseang - jest już Kang So Ra (przepadam za tą aktorką, nic nie poradzę), Kang Ha Neul, Im Siwan. Jeszcze nie widzę pana Oh, nie ma też BYH (on chyba miał wejście w drugim odcinku).
Ładnie jest zrobiony ten serial. Obserwuję sobie znane tereny i widzę trochę rzeczy, które mi umknęły przy pierwszym oglądaniu. Np. Baek Ki pracuje z bucem, który
Spoiler:
potem będzie szefem naszej jedynej dziewczyny w drużynie żółtodziobów - wygląda więc na to, że gnój wyżywał się na niej za to, że nie była Baek Ki, który mu się od razu spodobał. Co za chamidło...

BeeMeR - Sob 19 Gru, 2015 09:08

Agn napisał/a:
Mnie to nie wadzi. Admete słusznie zauważyła, że ten romans-nie-romans jest pozbawiony wszelkiego sentymentalizmu. Miał momenty zabawne, ale ogólnie oszczędnie serwują ten wątek. Raczej pokazują współpracę i porozumienie, a nie długie spojrzenia, westchnienia i deklaracje. Zresztą to już żonaty facet jest.
Mnie to też nie wadzi i nie oczekuję fajerwerków w związku BY-YBW, po prostu odnotowałam fakt.
Podobnie nie oczekuję rom-komowych zachowań w Miseang - np. takie wiązanie krawata jakie było - było doskonałe :mrgreen:

Trzykrotka - Nie 20 Gru, 2015 00:40

Po całej tej świątecznej robocie zapuściłam sobie Heartless City. Jakoś tak na coś ostrzejszego naszła mnie ochota. Dwa odcinki łyknęłam nie wiedząc kiedy. Bardzo podoba mi się obsada. Brutalne jest bardzo, ale próbowałam też podejrzeć My Beautiful Bride i tam było albo brutalniej, albo trafiło mnie w jakiś czuły punkt, bo na razie musiałam odłożyć.
Mam tylko pytanie: czy polski sos kończy się na numerku 3, czy jest go więcej i jakaś szlachetna osoba mogłaby mnie poratować? :kwiatek:

Aragonte - Nie 20 Gru, 2015 00:53

Ja oglądam Misaeng - fragmentarycznie, teraz np. podglądam sobie odcinek 13.
Nic specjalnie mądrego nie jestem jednak w stanie napisać w tej chwili, zbyt okropnie się czuję :-|

Edit: zerknęłam na Soompi, na wątek BYH, i zaczęłam się zastanawiać, czy to nie Agn napisała tego posta z 13 grudnia :wink:

Bump!

Sorry, I just have to...

Well... As I'm watching Six flying dragons now I can't hide (and I don't want to!) that Byun Yo Han made me love the show even more (and I LLLLLOVE IT!!!). He's my new discovery. I remember him from Misaeng and gosh - is that the same guy as in Dragons??? I can't believe he's such a good actor, he's so different in Misaeng and Dragons. And in Ex-girfriend club too! Wow!

I heard his drama Ex-girlfriend club isn't that good but I watched it anyway. I prepared myself to suffer because of the level and surprisingly I had good time - the drama isn't perfect but it's not bad either. It's actually very funny. And Byun Yo Han? Once again he's diffferent than his other roles. He's amazing. And he was so - there's no better word for that - cute! I mean he was the cutest guy EVER. The perfect boyfriend I dare say. There's no such man in the world but hey - dramas are not about reality. ;)

Don't kill me for my words but when it comes to Byun Yo Han it has nothing to do with his looks. Okay, I know - as Yi Bang Ji he looks more than good :wub: but actually he's not that handsome imho. It doesn't matter actually. There are a lot of actors who can't act but they look good. Byun Yo Han is different - his acting is awesome and the more I watch his works, the more I think he's handsome hehehehe. He's getting more handsome with every drama. ;)

Anyway he's my new discovery and I just added him to my top favourite actors list. He's fascinating.

I'm def. going to watch his movies (IF I find english subtitles to Social phobia or Madonna, since I don't understand korean :( ) and I can't wait to have that occasion. I think I'm actually in love with his acting.

Go, Byun Yo Han! You're great!!!:D

http://forums.soompi.com/...D%95%9C/?page=6

Edit: specjalnie dla BeeMeR - scena z wiązaniem krawata w Miseang:

Powinnam spać, ale zamiast tego siedzę przed kompem z Banshee na kolanach i co jakiś czas sprawdzam, czy rozpłaszczona w transporterku Fairy jeszcze oddycha :-|

BeeMeR - Nie 20 Gru, 2015 09:06

Aragonte napisał/a:
Powinnam spać, ale zamiast tego siedzę przed kompem z Banshee na kolanach i co jakiś czas sprawdzam, czy rozpłaszczona w transporterku Fairy jeszcze oddycha :-|
Fairy już w kocim raju :pociesz:
Miała najlepszą panią jaką mogła mieć w ostatnim etapie życia :przytul:

Miseang 3

Drama jest świetna, to widać (i słychać, bo w końcówce 3 coś bardzo ładnego idzie) - to, że kocham pana Oh to już nie będę powtarzać (albo będę :) ) ale jak podłożył nogę Plotkarzowi (będę go tak nazywać, bo krócej niż Pies na baby a też pasuje) to dostałam głupawki :rotfl:
Przy walce kogucików-partnerów na dachu też ciekawie się porobiło, nie bardzo rozumiem, czemu Sierotek wybrał nieznanego totalnie gościa na partnera, ale w sumie to nie znał nikogo z innych stażystów. A relację mają panowie ciekawą, obu lubię :mrgreen:

Admete - Nie 20 Gru, 2015 11:48

To początek pięknej przyjaźni. Bardzo lubię odcinek z prezentacją.
Aragonte - Nie 20 Gru, 2015 19:59

Oglądam - dla pocieszenia i dla zajęcia czymś myśli - Misaeng, no i dojechałam już do szóstego odcinka. Jaka to dobra drama.
Agn - Nie 20 Gru, 2015 22:49

Trzykrotka napisał/a:

Po całej tej świątecznej robocie zapuściłam sobie Heartless City. Jakoś tak na coś ostrzejszego naszła mnie ochota. Dwa odcinki łyknęłam nie wiedząc kiedy.

Ło raju! Dawaj znać, jak ci to idzie, bo to jedna z moich ulubionych dram. :)
Aragonte napisał/a:
Edit: zerknęłam na Soompi, na wątek BYH, i zaczęłam się zastanawiać, czy to nie Agn napisała tego posta z 13 grudnia

Esz ty... teraz wszyscy widzą, jaki koszmarny jest mój angielski. :P
BeeMeR napisał/a:
Drama jest świetna, to widać (i słychać, bo w końcówce 3 coś bardzo ładnego idzie) - to, że kocham pana Oh to już nie będę powtarzać (albo będę ) ale jak podłożył nogę Plotkarzowi (będę go tak nazywać, bo krócej niż Pies na baby a też pasuje) to dostałam głupawki

Właśnie się zaraz zabieram za trzeci odcinek. :)
BeeMeR napisał/a:
nie bardzo rozumiem, czemu Sierotek wybrał nieznanego totalnie gościa na partnera, ale w sumie to nie znał nikogo z innych stażystów

Generalnie on jeden był w pewnym sensie szczery. Reszta chciała go, by na jego tle błyszczeć. Kiedy się o tym dowiedział, zaczął podejrzewać, że i Young Yi ma taki zamiar. A tu nowa twarz, potencjalnie nie wie, jaki status ma Sierotek.

Aragonte - Pon 21 Gru, 2015 00:19

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Edit: zerknęłam na Soompi, na wątek BYH, i zaczęłam się zastanawiać, czy to nie Agn napisała tego posta z 13 grudnia

Esz ty... teraz wszyscy widzą, jaki koszmarny jest mój angielski. :P

Nie mów, że trafiłam :wink: Naprawdę nie wiem, jaki nick przybrałaś na Soompi.

Jeszcze a propos Misaeng - szalenie mi się podoba puenta szóstego, depresyjnego nieco odcinka, kiedy to pan Oh ( :serce: ) odtwarza nagranie z udziałem jednego ze swoich synków, który przekonuje całą klasę, że największym superbohaterem jest Salaryman. Urocze to było i pełne ciepła. I nawet pan Oh na tę okoliczność odwrócił zdjęcie rodzinne :wink:

Agn - Pon 21 Gru, 2015 00:37

Aragonte napisał/a:
Nie mów, że trafiłam Naprawdę nie wiem, jaki nick przybrałaś na Soompi.

W dziesiątkę. Teraz się wstydzę. :rumieniec:

Ja finiszuję trójkę Misaeng - podstawienie haka już było. A jaka wymiana, kto tu jest starszy w tym duecie. :lol: I czytanie w myślach. :lol: Pan Oh chyba naprawdę nie cierpi Suk Yoola. No fakt, trudno go lubić, przynajmniej na początku. To strasznie denerwujący typ jest. ;)
Edycja: No i na koniec panowie dali sobie po ryju. "Czekaj, sms!" :rotfl:

Zmieniając temat - Piękne Oczy na dobranoc. :serduszkate:

To ostatnie jest świeżutkie, prosto z instagramu. :)

PS Oho! Źródełko wyschło!

Aragonte - Pon 21 Gru, 2015 01:41

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Nie mów, że trafiłam Naprawdę nie wiem, jaki nick przybrałaś na Soompi.

W dziesiątkę. Teraz się wstydzę. :rumieniec:

Ale czego właściwie? Wynurzeń? Moje - tu, w wątku - były dość podobne, jeśli nie bardziej jeszcze osobiste. Przynajmniej mogę świrować na punkcie BYH w dobrym towarzystwie :mrgreen:
A swojej angielszczyzny się nie czepiaj - gdybyś miała okazję zobaczyć próbkę moich angielskich wynurzeń, prychnęłabyś ze śmiechu nad ich poziomem :-P Jak myślisz, dlaczego tylko czytam Soompi?

Agn napisał/a:
PS Oho! Źródełko wyschło!

Ale jak to? Tak tuż przed poniedziałkiem??? :nudelkula1_zolta:

Jutro mam nadzieję nadrobić Smoki - wzięłam wolny dzień, chcę zrobić parę rzeczy przed świętami (ciasto na pierniczki alpejskie siedzi na balkonie już półtora dnia, ale nie miałam dzisiaj siły, żeby coś z nim zrobić), no i zebrać siły przed pójściem do pracy :-|

Jeszcze co do Seok Yula - wkurza, trudno go lubić, ale bardzo się cieszę, kiedy pojawia się na ekranie, bo wnosi sporo lekkości (BTW jego rola zozstała mocno rozbudowana w serialu, jak rozumiem, w porównaniu z oryginałem, tam znikał chyba zaraz po prezentacji).

Agn - Pon 21 Gru, 2015 11:13

Aragonte napisał/a:
Ale jak to? Tak tuż przed poniedziałkiem???

Mówię oczywiście o tym naszym pierwszym źródełku, drugie chyba działa.
Aragonte napisał/a:
Jutro mam nadzieję nadrobić Smoki - wzięłam wolny dzień, chcę zrobić parę rzeczy przed świętami (ciasto na pierniczki alpejskie siedzi na balkonie już półtora dnia, ale nie miałam dzisiaj siły, żeby coś z nim zrobić), no i zebrać siły przed pójściem do pracy

Smoczki dadzą radę, są dobre na choćby malutką pociechę. Choć w sumie wiem, że nie aż tak. :przytul:
Aragonte napisał/a:
Jeszcze co do Seok Yula - wkurza, trudno go lubić, ale bardzo się cieszę, kiedy pojawia się na ekranie, bo wnosi sporo lekkości (BTW jego rola zozstała mocno rozbudowana w serialu, jak rozumiem, w porównaniu z oryginałem, tam znikał chyba zaraz po prezentacji).

Mam dokładnie takie same odczucia. Najchętniej bym go trzepnęła w łeb. I... kurde, co to za "sprawdzanie materiału" na tyłku panny, nic dziwnego, że go wytrzaskała po obliczu. :?
Prywatnie bym go chyba unikała jak ognia, ale w dramie mogę podziwiać z przyjemnością, bo faktycznie jego się fajnie ogląda. Szczególnie w połączeniu ze stonowanym Sierotkiem, który wiecznie milczy. :lol:
Aragonte napisał/a:
Ale czego właściwie? Wynurzeń? Moje - tu, w wątku - były dość podobne, jeśli nie bardziej jeszcze osobiste. Przynajmniej mogę świrować na punkcie BYH w dobrym towarzystwie

Jeśli moje towarzystwo uznajesz za dobre, to - a, pal licho. :mrgreen:

Aragonte - Pon 21 Gru, 2015 12:09

Oczywista, że uznaję - miałaś jakieś wątpliwości???

Fotki z nowych Smoków - chyba nasi mieczowi będą walczyć, fajnie:
http://uhd.img.topstarnew...50681010-18.jpg
http://t1.daumcdn.net/new...3226202tytn.jpg
http://t1.daumcdn.net/new...5542805nprn.jpg

I Książątko w akcji:
http://s13.postimg.org/4e50ssjt3/1450656899_38.jpg

I jeszcze a propos Misaeng i Seok Yula - on pięknie ewoluował w czasie dramy, swoje też przeszedł, bo łatwo mu nie było w firmie (jego szef był do odstrzału, gorsi byli tylko ci, którzy dręczyli Young Yi :uzi: ), więc dość szybko zaczęłam go lubić. A już kiedy pisał wiadomy list w końcówce ze łzami w oczach, to chyba płakałam razem z nim :serce:

Admete - Pon 21 Gru, 2015 13:37

A u mnie w Królowej chyba bohaterka dojdzie w końcu prawdy o swoim pochodzeniu. Chilsuk wrócił znaczy się czekają ją gwałtowne zmiany w życiu ;)
BeeMeR - Pon 21 Gru, 2015 13:39

Ja wczoraj miałam maleńko czasu, więc tylko obejrzałam Kota & Nefryta odc. 1

Jaki ten Nefrycik młody i uroczy :serce:
Jaki ten kot uroczy :serce: i nieruchawy :shock:
Chyba jeszcze nie widziałam tak statycznego kota, ale przynajmniej Nefryt może nim wywracać na wszelkie strony bez uszczerbku na zdrowiu i kontaktu z pazurami ;)

Co do Miseang

(dalej jestem po 3 odc.), to podłożenie nogi podobało mi się nie samo w sobie, jako podstęp, ale jako opieka nad swoimi ludźmi, na zasadzie "tylko ja mogę ochrzaniać/ustawiać mojego stażystę, innym wara" - może nadinterpretowuję, ale tak to odebrałam. Pan Oh nie mógł mieć dobrego zdania o SY, Sierotek też nie.

Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2015 14:22

Na dramabeans przy okazji dorocznych recenzji napisali o Jun Ki, że on "starzeje się jak dobre wino, o ile w ogóle się starzeje" (śliczne zdjęcia, jak zawsze. Agn :kwiatek: )- i to samo jest z Nefrytem. Wygląda jak licealista momentami, a nie żołnierz armii koreańskiej. Tylko te różowe szminki :roll: Ji Subowi też je aplikują. Niechby tak wzięli poprawkę na widza nie-skośnookiego :trzyma_kciuki:
Kot spokojny jest nad podziw, po 4 odcinku stwierdzam to samo.

Wiecie, że jak kompletnie nie pamiętałam, że Plotkarz był niesympatyczny? Wspominam go przez pryzmat czasów, kiedy strasznie obrywał po łbie :mysle:
Pan Oh był wspaniałym szefem, bo chyba jako jedyny, a przynajmniej jeden z nielicznych, myślał o ludziach powierzonych sobie i miał jakąś etykę. Pamiętam odcinek, w którym przeżył bardzo poważny kryzys psychiczny, kiedy jego człowiek nie dostał awansu, propozycji wyjazdu na placówkę, niczego. Winił za to swoją nieudolność. Bardzo mnie wtedy chwycił za serce.

zooshe - Pon 21 Gru, 2015 14:49

Korzystając z pierwszego w tym roku urlopu nadrabiam Reply 1988 i znowu mam SLS.
9 odcinek znowu należał do Teaka. Awwww. :serce: Nie mogę oderwać wzroku od Park Bo Guma taki jest słodziachny. Kiedy się patrzy tymi swoimi wielkimi oczami szczeniaczka mam ochotę go ukraść. Awww.
Gdybym wcześniej nie oglądała Remember me nigdy bym nie uwierzyła, że ktoś taki może tak przekonująco grać seryjnego mordercę.

Tu przypomina mi Nanę chowającą się za misiem. :thud:

Ktoś nawet zrobił FV z Teakiem przy muzyce KMHL.
https://www.youtube.com/watch?v=-Ne152xT_ss

Trzykrotka - Pon 21 Gru, 2015 14:58

O rany, on jest Drugim? To jaki jest Pierwszy? :shock:
zooshe - Pon 21 Gru, 2015 15:08

Trzykrotka napisał/a:
O rany, on jest Drugim? To jaki jest Pierwszy? :shock:

No właśnie nie wiadomo kto. Drama ma format podobny do "Jak poznałem waszą matkę", w tym przypadku męża poznamy pewnie na sam koniec.

Głównym kandydatem i moim osobistym faworytem jest Jung Hwan, na zdjęciu może nie wygląda wyglądnie ale swoją rolą robi wrażenie.

Tak więc nieważne który z nich okaże się pierwszym SLS i tak gwarantowany. :frustracja:
Tu jeszcze kompilacja z JH.
https://www.youtube.com/watch?v=PmgY9bi7uGc

BeeMeR - Pon 21 Gru, 2015 15:23

Trzykrotka napisał/a:
Wiecie, że jak kompletnie nie pamiętałam, że Plotkarz był niesympatyczny?
Moim zdaniem on nie jest niesympatyczny, wręcz przeciwnie - jest za to egoistyczny - jak każdy z tamtych stażystów po trochu lub nawet bardziej. Plotkarz natomiast miał to wypisane na twarzy, czego Sierotek się sam nie domyślił tylko trzeba mu było powiedzieć - że został wybrany, by na jego tle - zielonego szczypiorku - wypaść dobrze. Z tym, że nie nikt nie wziął pod uwagę, jak w ostre obroty wziął Sierotka pan Oh, każąc mu się nauczyć terminologii i wszelkich pracowych spraw bez najmniejszego cackania, w koreański sposób, tj. ryjąc nocami i weekendami bez przerwy. No i nie znali samozaparcia Sierotka, ryjącego nocami i chłonącego wszelką wiedzą, której mu nie dostawało z braku edukacji wyższej.
Plotkarz na razie obija się i nieco wywyższa, próbując postawić na swoim, a Sierotek mu przytakuje - i taką scenkę widział pan Oh, za co obsztorcował Sierotka, a Plotkarzowi zrobił wiadomo co ;) udzielił światłych uwag o tężyźnie męskiej i zalecie chodzenia schodami :lol:

Co do Nefryta - spokojnie wygląda jak licealista, a nie rezerwa wojskowa.
Monologi kota mnie chwilami - hm. mam mieszane uczucia :roll:
Odnośnie właściciela księgarni również. :roll: