Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje
Aragonte - Sob 21 Sty, 2012 00:48
Zaraz Ci prześlę Mam nadzieję, że masz to czym rozpakować, bo kiecki siedzą w walizce
A ostatni odcinek oglądała, a?
Anonymous - Sob 21 Sty, 2012 01:37
Kochana, ja sobie zostawilam wszystko na ten weekend. Ja naprawde uwielbiam czekac na najwieksze przyjemnosci i od razu hurtem leciec w calosci.
Ten weekend mam sherlockowany. Ejmen. A jak mnie najdzie, to sprzedam sie, albo dam w zastaw, ale poszukam i wybiore sie na jakas sztuke Martina (jesli gdzies gra - ale wiekszosc angielskich aktorow pojawia sie w teatrach... )
Agn - Sob 21 Sty, 2012 09:54
| Aragonte napisał/a: | | Jakiś fanfik do HP? |
Fanfik do HP. Pigmejka i Kalevatar cudnie komentują takie chłamy. Dziewczyny są źródłem mej nieustającej radości.
| Aragonte napisał/a: | | Agn, widzę, że rozpakowałaś zawartość różowej walizeczki z grafiką |
Taaaaaak i prawdziwie po babsku oddałam się szaleństwu przebierania w ciuszkach.
Eeeej... Czekaj, na komórce? Masz nieco większą wersję...?
zuza - Sob 21 Sty, 2012 10:27
No dobra, ide ogladac
Agn - Sob 21 Sty, 2012 10:29
Zuza, baw się dobrze, syć oczy każdym detalem i wracaj do nas ze spisem wrażeń!
Aragonte - Sob 21 Sty, 2012 12:56
| zuza napisał/a: | No dobra, ide ogladac |
Niech Moc będzie z Tobą Mnie były potrzebne chusteczki
Agn, na komórce mam tego rodzaju tapetę:
Jest na bazie jednego ze screenów, które zrobiłam (z tego ujęcia, kiedy Sherlock przekazywał już komórkę Irene Mycroftowi, a napis wyświetlał się na tle pokoju), przycięta tak, żeby pasowała, i to wszystko.
Agn - Sob 21 Sty, 2012 13:01
Pomyśl, co ci będzie potrzebne, kiedy panowie przed twymi oczami będą odgrywać chwilę ponownego spotkania. Ponieważ wiemy, do czego są aktorsko zdolni...
Ja już szykuję prześcieradło. Będzie czekało na trzeci sezon i nabierało mocy urzędowej.
PS Nie mogę oderwać oczu od mej nowej tapety na komórce. Taaa, czasem jednak fajnie mieć komórkę z kolorowym wyświetlaczem.
PPS Aragonte, to ja mam taką:
Aragonte - Sob 21 Sty, 2012 13:07
Pochwal się tapetką
Podczas gdy Ty napisałaś tego posta, ja uzupełniłam swój nad nim
I jak nic będę potrzebować prześcieradła. Nie ukrywam, że płaczę na filmach (na kreskówkach też ). BTW większość recenzentów obstawia, że Sherlock tym razem oberwie od Johna - w sumie to mu się należy trochę...
Agn - Sob 21 Sty, 2012 13:08
Chwalę się!
| Aragonte napisał/a: | | Podczas gdy Ty napisałaś tego posta, ja uzupełniłam swój nad nim |
I ja także.
O rany, chcę obejrzeć cały serial od początku...
Ech, muszę poczekać do weekendu...
zuza - Sob 21 Sty, 2012 13:09
Jakos najwyrazniej mocne uczucia sa we mnie zarezerwowane dla Matthew albo moze to dlatego, ze mnie strasznie glowa boli? W kazdym razie nie plakalam.
Podobal mi sie odcinek, ale koncowka nie bardzo. Natomiast pierwsza czesc szalenie
I oczywiscie wierze w Sherlocka i ze Moriarty istnial naprawde I czekam z utesknieniem na kolejne odcinki.
Agn - Sob 21 Sty, 2012 13:11
| zuza napisał/a: | | W kazdym razie nie plakalam. |
Może to i dobrze? Wystarczy, że ja się prawie odwodniłam, inni już nie muszą...
zuza - Sob 21 Sty, 2012 13:12
| Agn napisał/a: | Chwalę się!
| Aragonte napisał/a: | | Podczas gdy Ty napisałaś tego posta, ja uzupełniłam swój nad nim |
I ja także.
O rany, chcę obejrzeć cały serial od początku...
Ech, muszę poczekać do weekendu... |
MNie sie zdawalo, ze jest weekend?
zuza - Sob 21 Sty, 2012 13:12
| Agn napisał/a: | | zuza napisał/a: | | W kazdym razie nie plakalam. |
Może to i dobrze? Wystarczy, że ja się prawie odwodniłam, inni już nie muszą... |
No moze, ale czuje sie troche jak profanka
Agn - Sob 21 Sty, 2012 13:13
Do następnego. Zamierzam obejrzeć w znakomitym towarzystwie, zatem nie będę oglądała teraz, bo bez sensu...
Znaczy się nie bez sensu... Ale wolę poczekać i na towarzystwo, i na seans.
zuza - Sob 21 Sty, 2012 13:16
O kurtynka, to Ty silna wole masz.
Aragonte - Sob 21 Sty, 2012 13:17
Współczuję bólu głowy, Zu - ja dzisiaj też czuję się tak se, może to coś z ciśnieniem?
A co do odcinka - mnie z kolei podobał się calutki, od początku do końca. I chyba jest moim numerem jeden w rankingu dwóch sezonów, również przez to, że w sumie jest w tonacji serio, dramatyczny, i nie da się bawić tylko postmodernistyczną grą z widzem i popkulturą.
Ale ja tam jestem zaSherlockowana, więc nieobiektywna
Aragonte - Sob 21 Sty, 2012 13:19
| Agn napisał/a: | Do następnego. Zamierzam obejrzeć w znakomitym towarzystwie, zatem nie będę oglądała teraz, bo bez sensu...
Znaczy się nie bez sensu... Ale wolę poczekać i na towarzystwo, i na seans. |
Ooo, z kim będziesz oglądać? Tzn. z kimś z forum?
A tapetki obie mamy zacne
Agn - Sob 21 Sty, 2012 13:26
Dopiero teraz zauważyłam edycję Aragonte.
| Aragonte napisał/a: | | BTW większość recenzentów obstawia, że Sherlock tym razem oberwie od Johna - w sumie to mu się należy trochę... |
Ma to jak w banku! Na moją głowę najpierw strzeli go w zęby, a potem mu powie, że się cieszy. I pewnie będzie mu bardziej patrzył na ręce, bo Sherlock wyprawia różne rzeczy. Już z nim eksperymentował, teraz zadał mu cios prosto w żołądek. Ech... | zuza napisał/a: | | No moze, ale czuje sie troche jak profanka |
Oj tam, oj tam... Profanka to byś była, gdybyś twierdziła, że serial jest be, Sherlock jest be, a aktorzy to miernoty. Ja tam akurat rozumiem, że między Mateuszkiem a Sherlockiem (całym) cholewnie ciężki wybór, a na coś się zdecydować trzeba.
To ja taka latawica, że jak nie Sherlock, to Cullen Bohannon, Aramis i jeszcze cała zgraja facetów, których nie jestem w stanie nawet wyliczyć.
Zuza, po prostu serca wiernego się nie gani!
| zuza napisał/a: | | O kurtynka, to Ty silna wole masz |
*siedzi skręcona jak paragraf, z szaleństwem w oczach, drżącymi łapkami i głodem w sercu* Tak, oczywiście... Silna wola to cała ja. *telepie się dramatycznie*
| Aragonte napisał/a: | | ja tam jestem zaSherlockowana, więc nieobiektywna |
Wpisz mnie na listę obecności tego fanklubu...
zuza - Sob 21 Sty, 2012 13:30
No ba, mnie sie Sherlock tez podoba O Aramisie to juz nawet nie wspomne
Agn - Sob 21 Sty, 2012 13:33
No i widzisz? Taka z ciebie profanka jak ze mnie baletnica.
PS Ja znowu zmieniłam fatałaszki. Niezdecydowana jestem, grzebię w szafie i wszystko mi się podoba...
Aragonte - Sob 21 Sty, 2012 19:38
Bo to zacna szafa jest
Zuza, ale podoba Ci się Sherlock czy Sherlock serial?
Jakoś mam wrażenie, że sam SH to średnio jest w Twoim typie
milenaj - Sob 21 Sty, 2012 19:38
Sherlock może powrócić jeszcze w tym roku:
http://www.digitalspy.co....ven-moffat.html
zuza - Sob 21 Sty, 2012 19:44
| Aragonte napisał/a: | Bo to zacna szafa jest
Zuza, ale podoba Ci się Sherlock czy Sherlock serial?
Jakoś mam wrażenie, że sam SH to średnio jest w Twoim typie |
Obaj
Benedict jest za chudy troche, ale ma w sobie cos, co jak wiadomo jest najwazniejsze, no i ten rys geniuszu Madrzy faceci zawsze mnie pociagali.
A serial tez mi sie podoba
Agn - Sob 21 Sty, 2012 19:50
AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[reakcja na poziomie obślinionej trzylatki]
| Aragonte napisał/a: | | Jakoś mam wrażenie, że sam SH to średnio jest w Twoim typie |
No, w wyborach na mistera universum przegrałby w przedbiegach, ale kogo to obchodzi? He thinks... that's new sexy.
Agn - Sob 21 Sty, 2012 20:12
Okej, zrobiłam ten test, który Aragonte (Aragonte?) podrzuciła kilka stron temu. To niepokojące, że wyszedł mi Moriarty! Jakaś bzdura, w ogóle go nie przypominam!
...............................prawda?
|
|
|