Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
Admete - Wto 20 Mar, 2012 19:09
Po pierwszym stwierdziłam, że seriał jest kiczowaty i głupi. Możesz poszukać gdzieś tutaj mojej wypowiedzi. A teraz się przednio bawię. Wszystko przez Mr Golda
praedzio - Wto 20 Mar, 2012 21:23
A mnie się podobał od samego początku.
Anonymous - Wto 20 Mar, 2012 21:53
| Admete napisał/a: | Po pierwszym stwierdziłam, że seriał jest kiczowaty i głupi. Możesz poszukać gdzieś tutaj mojej wypowiedzi. A teraz się przednio bawię. Wszystko przez Mr Golda |
No wlasnie takie wrazenie mialam - takie silenie sie na polaczenie bajki z rzecywistoscia. Z marnym skutkiem...
milenaj - Śro 21 Mar, 2012 10:10
A mnie też się podobał od początku. A teraz jeszcze bardziej przez Mr. Golda.
Admete - Śro 21 Mar, 2012 11:49
Potem jest lepiej Zaczeli sobie śmielej poczynac z baśniami.
praedzio - Śro 21 Mar, 2012 12:25
Ale że Czerwony Kapturek...
Anonymous - Śro 21 Mar, 2012 13:19
Ja przyznaje, ze obecnosc Roberta Carlyle byla dla mnie jedynym atutem tego filmu - ale zanim doszlam do konstrukltywnych wnioskow czy warto poswiecic czas na nudny serial dla jego osoby, czy nie - napatoczyly mi sie na drodze zalegle odcinki seriali, ktore namietnie ogladalam, a mialam spore zaleglosci (od Bones, ktora znowu smieszy mnie jak w I sezonie - i nie wiem, czy to wynik przerwy i ponownie swiezego podejscia, czy tez scenarzysci wrocili do starej Bones do wszystkich innyc seriali, ktore mnie kiedys zainteresowalyl. Nawet z Spn i GA jestem mniej wiecej na biezaco ) .
Admete - Śro 21 Mar, 2012 17:17
| praedzio napisał/a: | Ale że Czerwony Kapturek... |
Czerwony Kapturek to jedno, ale że Snieżka
praedzio - Śro 21 Mar, 2012 19:23
Do Śnieżki jeszcze nie doszłam. :->
milenaj - Śro 21 Mar, 2012 19:38
| Admete napisał/a: | praedzio napisał/a:
Ale że Czerwony Kapturek...
Czerwony Kapturek to jedno, ale że Snieżka |
Bardzo mi się podobała ta scena, co zaczyna się jak z filmu Disney'a a kończy...inaczej.
Admete - Śro 21 Mar, 2012 20:35
Dostałam wtedy napadu śmiechu. Ogólnie Śnieżka i Grumpy - świetnie im wyszło. Moim ulubionym odcinkiem jest ten, w którym połączyli baśń o Rupelsztyku ( nazywam go tak za nowym tłumaczeniem baśni Grimmów ) i Pięknej i bestii. Miodzio Aine zaczęłam oglądać ze względu na Roberta Carlyle - stwierdziłam, że nie mógł zagrać w czyms totalnie beznadziejnym.
milenaj - Śro 21 Mar, 2012 21:24
| Admete napisał/a: | | Moim ulubionym odcinkiem jest ten, w którym połączyli baśń o Rupelsztyku ( nazywam go tak za nowym tłumaczeniem baśni Grimmów ) i Pięknej i bestii. Miodzio |
Jak się nie wzruszam, to dla mnie był to bardzo wzruszający odcinek.
Anonymous - Śro 21 Mar, 2012 21:46
| Admete napisał/a: | | Aine zaczęłam oglądać ze względu na Roberta Carlyle - stwierdziłam, że nie mógł zagrać w czyms totalnie beznadziejnym. |
No wlasnie dlatego sobie skombinowalam cala serie, ale zostawilam na posuche serialowa, gdy juz nie bede miec wyjscia.
Widze jednak, ze lepsze czasy nadchodza
Aragonte - Sob 24 Mar, 2012 21:30
Zaczęłam oglądać (w końcu) Once Upon A Time. Na razie uczucia mam mieszane, dojechałam prawie do końca drugiego odcinka i coś mi w tym serialu nie leży. Ale pewnie zaufam Waszym ocenom i będę oglądać dalej
Admete - Sob 24 Mar, 2012 21:57
A ja obejrzałam kolejny odcinek Fringe - nosi tytuł Short story about love ( coś jakby znajomo brzmi ) . Ładne miał zakończenie.
praedzio - Pon 26 Mar, 2012 20:22
O, rety, rety!... Zapowiedź najnowszego Grimma: http://www.nbc.com/grimm/...evealed/1392463
Admete - Pon 26 Mar, 2012 20:24
Widziałam wczoraj Zapowiada sie ciekawy odcinek
praedzio - Wto 27 Mar, 2012 07:38
Podejrzałam sobie wczoraj najnowsze Once i... chyba nie wytrzymam do chwili, kiedy pojawi się polskie wspomaganie... Szalony Kapelusznik!!!
Admete - Wto 27 Mar, 2012 07:50
Też widziałam, coraz bardziej lubię ten serial. W końcu Emma zaczyna myśleć. Pozyczyła od Henry'ego książkę. I strasznie spodobało mi się rozumienie przez Kapelusznika opowieści.
praedzio - Wto 27 Mar, 2012 07:51
Właśnie temu czekam na polski sosik, żeby mi nic nie umknęło.
Admete - Wto 27 Mar, 2012 07:55
Kto grał Kapelusznika? Fajny aktor.
praedzio - Wto 27 Mar, 2012 08:07
Niejaki Sebastian Stan: http://www.filmweb.pl/person/Sebastian+Stan-261386
Admete - Wto 27 Mar, 2012 08:09
Nigdy go wcześniej nie widziałam, ale jako Kapelusznik się sprawdził.
Aragonte - Wto 27 Mar, 2012 21:33
Mam obejrzane cztery odcinki Once Upon A Time, ale ponieważ trochę kręcę na nie nosem, to stwierdziłam, że przetestuję dla odmiany Grimm. I na razie, po pierwszym rzucie oka, chyba bardziej mi pasuje tego rodzaju konwencja (mimo że wiem, bo czytałam wątek, że jest wtórna wobec SPN ).
OUAT mnie irytuje jakoś, sama dokładnie nie wiem, czemu
Admete - Wto 27 Mar, 2012 21:36
Mnie Once bawi - w moim odczuciu to taka trochę parodia, choć muszę przyznać, że ewentualne odwołania do opowieści, jako czegoś, co mam moc sprawczą - potraktuję poważniej Grimm ma ciekawe pomysły, choć chwilami jest naciągane. Lubię wilkołaka
|
|
|