Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Haven
Caitriona - Sob 01 Paź, 2011 16:04 Taak, to kiedy kolejny sezon?
Spoiler:
Odcinek ogólnie niezły. Co do końcówki, to czy Nathan miał wcześniej ten tatuaż i go ukrywał? Bo mnie się wydaje że nie. Że tatuaż sam jakby się pojawił na jego skórze w tym konkretnym momencie. I mam nadzieję, że jednak Duke będzie w następnym sezonie
milenaj - Sob 01 Paź, 2011 16:54 Według IMDB czeka nas jeszcze jeden odcinek.
http://www.imdb.com/title...isodes#season-2Admete - Sob 01 Paź, 2011 19:07 Tak mi się wydawało, że powinien byc jeszcze jeden.praedzio - Sob 01 Paź, 2011 19:49 O, rety, rety!! praedzio - Nie 02 Paź, 2011 09:24
Admete napisał/a:
Tak mi się wydawało, że powinien byc jeszcze jeden.
Ale na stronie SyFy była mowa o tym, że to jest Season Finale... A odc. pt. Silent Night był kręcony w grudniu, więc tak sobie myślę, że może to jakiś odcinek specjalny typu świąteczny? Kurczę, nigdzie nie mogę znaleźć żadnego info na ten temat...
EDIT: O, tutejsze komentarze pod artykułem wydają się potwierdzać moje domysły: http://tvbythenumbers.zap...at-10pm/104886/aneby - Nie 02 Paź, 2011 16:50 Na IMDB stoi, że odc. 13 ma być 7 października. W sumie nie wiadomo, czy będzie następny sezon, bo sprawa wyraźnie zmierza ku końcowi.
Chyba nie muszę pisać, że mnie wciągnęło Na początku byłam sceptyczna, ale gdzieś w połowie 1. sezonu zaczęło mi się podobać. Polubiłam bohaterów, miasteczko bardzo ładne (widoki mi przypominają te z "Kronik portowych"), Nathan trochę za chudy, ale w sumie do schrupania A przy odc. 2x12 mało palców nie pogryzłam. corrado - Nie 02 Paź, 2011 18:08 Nam też się spodobał. Kontynuacja nie byłaby zła.
Miasteczko rzeczywiście fajne. Nawet tak bardzo przy oglądaniu nie widać, że posklejane z dwóch czy trzech. Przy okazji poczytałem sobie o okolicy gdzie kręcono. Nawet fajne miejsce do mieszkania. Nie spodziewałem się, ze tak daleko na północ od Nowego Jorku mogą być łagodne zimy.Admete - Nie 02 Paź, 2011 18:43 Ja bym chetnie sobie zamieszkała w takiej nadmorskiej okolicy.corrado - Nie 02 Paź, 2011 19:19 Góry, morze i las. Szkoda, że w Polsce nie ma żadnych gór nad morzem.
Choćby takich skromnych:
Spojrzenia Nathana i Audrey w biurze, kiedy pracowali nad nowym przypadkiem ramię w ramię - miodzio
Czyżby szykowała nam się wojna braci z gazety?
Co do Duke'a - jakoś mu wierzę w sumie, mimo jego grzeszków większych i mniejszych
Właśnie tego jestem też bardzo ciekawa. I też wierzę Duke'owi, mimo wszystko Aragonte - Pon 03 Paź, 2011 00:40 O, chciałam zmodyfikować posta, żeby coś dopisać, ale napiszę nowego
Spoiler:
Bo najważniejsze pytanie jest takie: czy poprzednie "wcielenia" Audrey były paskudnymi manipulantkami, które wpływały na ludzi, żeby ich wykorzystać do swoich celów? To w każdym razie sugerował Rev Ogółem jakoś słowo "manipulacja" mi się kojarzy...
I co z obecną Audrey-Lucy? Na ile można jej wierzyć, jeśli siedzi w niej coś, nad czym ona sama - w sensie jej nowej tożsamości, pożyczanej od kogoś - nie panuje?
aneby - Pon 03 Paź, 2011 07:04 Już zauważyli, że
Spoiler:
ona jest inna niż tamte poprzednie. Mam wrażenie, ze jeden z braci maczał palce w jej porwaniu. A Duke'owi też wierzę.
Co, do tatuażu - nie sądzę, żeby Nathan miał go wcześniej, aczkolwiek jego pojawienie się mnie nie zdziwiło. Przecież jego prawdziwy ojciec też miał. Być moze trzeba jakichś specjalnych okoliczności żeby się pokoazał
Aragonte - Wto 04 Paź, 2011 11:53 Obudziłam się dzisiaj w środku nocy, przed drugą, z nieprzyjemnym poczuciem - chyba śniło mi się Haven
A skoro już się obudziłam, to zaczęłam się nad paroma rzeczami zastanawiać.
Spoiler:
A może za porwaniem Audrey-Lucy stoi agent Howard, kimkolwiek jest? I za podrzuceniem wisiorka Duke'a do jej pokoju? A wszystko po to, żeby podjudzić Nathana i skłonić go do zaatakowania Duke'a (myślę, że jednak go nie zastrzelić - było słychać strzał w końcówce, ale może Duke jest tylko ranny? W końcu od martwego Duke'a Nathan nie wydobyłby żadnej informacji). Ogółem rozgrywa się tu jakaś partia, w której rozdaje karty ktoś spoza sceny - może ci, których dotknęły Kłopoty, są do czegoś potrzebni tej osobie pociągającej za sznurki? I co to za haczyki, które trafiły Audrey?
aneby - Wto 04 Paź, 2011 18:06 Ja nie sądzę, żeby ktokolwiek tam zginął. Bez sensu by to było.
A to chyba nie były haczyki, a końcówki od paralizatora Aragonte - Wto 04 Paź, 2011 19:31 Paralizator pasuje Prawdę mówiąc nie wiedziałam, jak toto wygląda, więc ciężko było mi zgadnąć.aneby - Wto 04 Paź, 2011 23:09 A to widziały ? Duke w stroju Mikołaja http://video.syfy.com/shows/haven/v1359641praedzio - Czw 06 Paź, 2011 18:57 Ładna kompozycja: http://prettybutt.tumblr....y-radiohead-otppraedzio - Pią 07 Paź, 2011 09:10 Wczoraj wieczorem obejrzałam sobie do poduszki odc. 5 pierwszego sezonu - głównie z powodu piosenki Ashleya MacIsaaca, która się tam przewija, ale nie tylko.
Hm, zapomniałam, ze Duke ma córkę. Szkoda, że nie pociągnięto tego wątku. Ogólnie zbieram się do maratonu Havenowego (2 sezony).asiek - Pią 07 Paź, 2011 09:38 A jak skończył się drugi sezon ? Rozwiązano zagadkę ? Aragonte - Pią 07 Paź, 2011 10:00 Jeszcze się nie skończył, będzie jeszcze jeden odcinek (chodzą ploty, że taki świąteczny, ale mam nadzieję, że jednak zwykły).aneby - Pią 07 Paź, 2011 10:24 Chyba to jednak będzie odcinek specjalny, bo inaczej od razu byłoby wiadomo, jaki był wynik strzelaniny na końcu tego sezonu
Mam nadzieję, wiecie o co mi chodzi asiek - Pią 07 Paź, 2011 15:52
Aragonte napisał/a:
Jeszcze się nie skończył, będzie jeszcze jeden odcinek (chodzą ploty, że taki świąteczny, ale mam nadzieję, że jednak zwykły).
Dzięki Aragonte - Pią 07 Paź, 2011 16:01
aneby napisał/a:
Chyba to jednak będzie odcinek specjalny, bo inaczej od razu byłoby wiadomo, jaki był wynik strzelaniny na końcu tego sezonu
No tak, ale chyba w ogóle nie ma gwarancji, że będzie kolejny sezon, więc po co trzymać widzów w niepewności?praedzio - Śro 12 Paź, 2011 22:17 Dziś stacja SyFy oficjalnie potwierdziła, że Haven powróci do nas z trzecim sezonem. Natomiast zagubiony odcinek pt. Silent Night, tak jak przypuszczałam, będzie odcinkiem specjalnym, puszczonym w okolicach Bożego Narodzenia.