To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Babylon 5

Aragonte - Śro 07 Paź, 2009 22:08

Na razie ostrzę sobie ząbki na tę podlinkowaną, bo ponoć dotyczy wcześniejszych losów pewnego Rangera :wink:

Zauważyłaś podpis pod moim avkiem?
Postanowiłam dotrzymać Marcusowi towarzystwa przez jakiś czas :wink:
Nie ma to jak dobre towarzystwo :mrgreen:

Ogarnia mnie lekka głupawka.

Admete - Śro 07 Paź, 2009 22:14

Teraz zauważyłam ;) Ja nieustannie mam podpis - cytat z B5. To kopalnia pięknych tekstów.
Aragonte - Śro 07 Paź, 2009 22:21

Dawno zwróciłam na niego uwagę :)

Myślę też o jakimś kubku albo koszulce :mysle:

Admete - Śro 07 Paź, 2009 22:29

Z Marcusem? Któraś z dziewczyn mogłaby zaprojektowac, tylko trzeba dobre zdjęcie, a z tym moze być trudno.
Aragonte - Śro 07 Paź, 2009 22:46

Pewnie, że z Marcusem :D Uwielbiam mnóstwo postaci z Babylon 5 (G'Kar, Garibaldi, Ivanova, Vir), ale Marcus ma w mym sercu szczególne miejsce :serduszkate:
Spróbuję coś skombinować. Może zrzut ekranu z DVD wystarczy?

A tak w ogóle, to przydałaby się jakaś koszulka na ten przyszły babylonowy zlot :-P

Admete - Czw 08 Paź, 2009 05:16

Babylonowy zlot? To znaczy - ja, Ty, Riella i Soph ;)
Aragonte - Czw 08 Paź, 2009 10:51

No co? Bardzo zacny skład :mrgreen:

Notabene mam wrażenie, że jeśli faktycznie postanowimy zrobić zlot, to zechcą dołączyć osoby spoza fanclubu B5 :wink:

Aragonte - Czw 08 Paź, 2009 17:28

Hyhy - Alison po obejrzeniu mego avka na Halsztuku stwierdziła, że dokładnie tak wyglądał arturiański rycerz z pocztówki, którą mi wysłała z Bretanii i która nigdy do mnie nie dotarła. Nie ma co, przeznaczenie jak nic, bo dotarł inną drogą, przez inne uniwersum :lol:
Admete - Czw 08 Paź, 2009 17:35

W którym wątku? Ja tam za bardzo nie mam czasu czytać. Szkoda, że ta karteczka nie dotarła...
Aragonte - Czw 08 Paź, 2009 17:36

W żadnym wątku, na PW mi to napisała, kiedy zameldowałam, że się zadurzyłam i objaśniłam, w kim :wink:

A karteczkę chyba ktoś sobie ukradł :?

Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 04:20

W ramach odreagowywania różnych rzeczy pobawiłam się zrzutami z ekranu - chyba ze zdjęciem na kubek albo koszulkę problemu nie będzie :wink:
Wzięłam na tapetę dwa odcinki, Exogenesis i Ceremonies of Light and Darkness.
Sorry za niejaką monotematyczność :-P Poprawię się, obiecuję :wink:

No na razie wyjątki z Exogenesis, czyli cytaty z Makbeta oraz dręczenie Garibaldiego i doktorka :wink:

Admete i Soph wiedzą, jak się to skończyło:

Taką mam aktualnie tapetkę:

A tu jedna z moich ulubionych scen z tego odcinka:

Admete - Sob 10 Paź, 2009 07:21

:D Wybaczam Ci monotematyczność ;)
Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 14:56

To jeszcze trochę zrzutów (i wcale nie będą czysto monotematyczne :wink: ).
Tym razem z Ceremonies of Light and Darkness.

Najpierw rycerz i pewna dama :wink:

"Bastards!" :wink:

Garibaldi nie może się dogadać z komputerem:

Babylonowa ekipa w różnych odsłonach:

Marcus podczas negocjacji i stosowania odrobiny perswazji :wink: No i z Lennierem - na ostatnim zdjęciu.

Sheridan i Delenn:

Swoją drogą podczas wyłapywania tych ujęć (mam ich znacznie więcej, linkuję nieliczne :wink: ) doszłam do wniosku, że odtwórca roli Marcusa, Jason Carter jest naprawdę niezłym aktorem - te jego miny :lol:

Admete - Sob 10 Paź, 2009 15:54

Garibaldi i komputer - to było dobre :)

A scena między Delenn i Sheridanem piękna.

Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 16:34

Tak, pojedynek z komputerem był cudny :lol:

Chyba odstawię na razie B5 i poczekam z obejrzeniem V sezonu - wolę, żeby mnie nie wciągnęło jak bagno, powinnam raczej wykorzystywać wolne chwile, żeby redagować tfurczość :roll:
Na szczęście sezon V kusi mnie duużo mniej - w końcu będzie bez Marcusa i Susan.

soph - Sob 10 Paź, 2009 20:59

Aragonte napisał/a:

Święte słowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 21:41

soph napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Święte słowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Nareszcie ktoś zareagował z entuzjazmem :mrgreen:

Aragonte - Nie 11 Paź, 2009 03:05

Przeczytałam jeden fanfik Babylonowy z tej stronki, którą kiedyś Admete tu podawała. Nie będę wyjaśniać, na czyj temat był to fanfik :-P A potem drugi z rozpędu. Pierwszy był lepszy, dialogi były pisane z nerwem i czuło się, że to faktycznie mówią bohaterowie B5. Drugi był gorszy (ale znacznie krótszy i czytany z ciut większym zrozumieniem, przy pierwszym nawet słownik nie zawsze mi pomagał).
Jeszcze trochę fanfików mi zostało :mrgreen:

Edit: łyknęłam trzeci. Taki se, w dodatku niedokończony :wink:

Heh... zaczynają mi się tworzyć w głowie scenki z II tomu mej tfurczości - kiedy ja to napiszę? :cry2:

Admete - Nie 11 Paź, 2009 13:42

Idź i pisz zamiast czytac ff-y ;) Jaką ja stronkę podawałam? ;)
Aragonte - Nie 11 Paź, 2009 14:32

Admete napisał/a:
Idź i pisz zamiast czytac ff-y ;) Jaką ja stronkę podawałam? ;)

Eeee, boję się, że mnie tfurczość wessie :roll: Zresztą to, co mi chodzi po głowie, to takie urywane fragmenty, zapiszę je tylko jako luźne pomysły.

To ta stronka: http://www.fanfiction.net/
Siedzę w dziale B5, szkolę angielski i się odmóżdżam :wink:
Nawet jakieś fragmenty tłumaczenia mam. Ale nie pokażę :-P

Aragonte - Nie 11 Paź, 2009 21:10

Przetłumaczyłam z 5 stron fanfika :shock:
Odbiło mi noremalnie :wink:
Tzn. nie mam złudzeń - uciekam w to, bo mi życie skrzeczy :?

No i tak przyjemnie poczytać o dobrym zakończeniu wątku Marcusa i Susan...

Jeszcze tak z dziesięć fanfików i może przestanę tak cierpieć z powodu zamiany Marcusa w mrożonkę :wink:
Swoją drogą niektóre są całkiem nieźle napisane :) I jeśli mi się uda, tzn. jeśli uznam, że jestem w stanie, to przełożę parę na polski.

Aragonte - Pon 12 Paź, 2009 23:01

Zarejestrowałam się na OT Forum - głównie po to, żeby ożywić tam dyskusję o B5 :wink:
Aragonte - Wto 13 Paź, 2009 21:31

Hehe - znalazłam wiadomą petycję :D

Brzmi dokładnie tak:

To: J. Michael Straczynski

This is a petition to ask you to bring Jason Carter as Ranger Marcus Cole into the new Babylon 5 spin off show: BABYLON 5: THE LEGEND OF THE RANGERS. The character and actor are much loved by fans throughout the world and is considered by all to be a �fan favourite�. We appreciate the he is officially dead, but the stories of his cryogenic stasis are legendary among fans, and surely it�s time to bring him in from the cold.

Please hear and heed our pleas.

Sincerely,

The Undersigned

Admete - Wto 13 Paź, 2009 22:12

Nic z tego ;) teraz juz za późno. Pozostaja ff-y i te powieści, które znalazłaś.
Aragonte - Wto 13 Paź, 2009 22:17

Admete napisał/a:
Nic z tego ;) teraz juz za późno. Pozostaja ff-y i te powieści, które znalazłaś.

Wiem, wiem - kontynuacje już skasowano :-|
Podaję to bardziej jako ciekawostkę.

Recenzji i wrażeń na razie nie będzie, bo stanęłam po końcu IV sezonu... Jak coś się odblokuje, to ruszę dalej :roll: