Fantastyka - Babylon 5
Aragonte - Śro 07 Paź, 2009 22:08
Na razie ostrzę sobie ząbki na tę podlinkowaną, bo ponoć dotyczy wcześniejszych losów pewnego Rangera
Zauważyłaś podpis pod moim avkiem?
Postanowiłam dotrzymać Marcusowi towarzystwa przez jakiś czas
Nie ma to jak dobre towarzystwo
Ogarnia mnie lekka głupawka.
Admete - Śro 07 Paź, 2009 22:14
Teraz zauważyłam Ja nieustannie mam podpis - cytat z B5. To kopalnia pięknych tekstów.
Aragonte - Śro 07 Paź, 2009 22:21
Dawno zwróciłam na niego uwagę
Myślę też o jakimś kubku albo koszulce
Admete - Śro 07 Paź, 2009 22:29
Z Marcusem? Któraś z dziewczyn mogłaby zaprojektowac, tylko trzeba dobre zdjęcie, a z tym moze być trudno.
Aragonte - Śro 07 Paź, 2009 22:46
Pewnie, że z Marcusem Uwielbiam mnóstwo postaci z Babylon 5 (G'Kar, Garibaldi, Ivanova, Vir), ale Marcus ma w mym sercu szczególne miejsce
Spróbuję coś skombinować. Może zrzut ekranu z DVD wystarczy?
A tak w ogóle, to przydałaby się jakaś koszulka na ten przyszły babylonowy zlot
Admete - Czw 08 Paź, 2009 05:16
Babylonowy zlot? To znaczy - ja, Ty, Riella i Soph
Aragonte - Czw 08 Paź, 2009 10:51
No co? Bardzo zacny skład
Notabene mam wrażenie, że jeśli faktycznie postanowimy zrobić zlot, to zechcą dołączyć osoby spoza fanclubu B5
Aragonte - Czw 08 Paź, 2009 17:28
Hyhy - Alison po obejrzeniu mego avka na Halsztuku stwierdziła, że dokładnie tak wyglądał arturiański rycerz z pocztówki, którą mi wysłała z Bretanii i która nigdy do mnie nie dotarła. Nie ma co, przeznaczenie jak nic, bo dotarł inną drogą, przez inne uniwersum
Admete - Czw 08 Paź, 2009 17:35
W którym wątku? Ja tam za bardzo nie mam czasu czytać. Szkoda, że ta karteczka nie dotarła...
Aragonte - Czw 08 Paź, 2009 17:36
W żadnym wątku, na PW mi to napisała, kiedy zameldowałam, że się zadurzyłam i objaśniłam, w kim
A karteczkę chyba ktoś sobie ukradł
Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 04:20
W ramach odreagowywania różnych rzeczy pobawiłam się zrzutami z ekranu - chyba ze zdjęciem na kubek albo koszulkę problemu nie będzie
Wzięłam na tapetę dwa odcinki, Exogenesis i Ceremonies of Light and Darkness.
Sorry za niejaką monotematyczność Poprawię się, obiecuję
No na razie wyjątki z Exogenesis, czyli cytaty z Makbeta oraz dręczenie Garibaldiego i doktorka

Admete i Soph wiedzą, jak się to skończyło: 
Taką mam aktualnie tapetkę:
A tu jedna z moich ulubionych scen z tego odcinka:

Admete - Sob 10 Paź, 2009 07:21
Wybaczam Ci monotematyczność
Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 14:56
To jeszcze trochę zrzutów (i wcale nie będą czysto monotematyczne ).
Tym razem z Ceremonies of Light and Darkness.
Najpierw rycerz i pewna dama

"Bastards!"
Garibaldi nie może się dogadać z komputerem:

Babylonowa ekipa w różnych odsłonach:

Marcus podczas negocjacji i stosowania odrobiny perswazji No i z Lennierem - na ostatnim zdjęciu.

Sheridan i Delenn:
Swoją drogą podczas wyłapywania tych ujęć (mam ich znacznie więcej, linkuję nieliczne ) doszłam do wniosku, że odtwórca roli Marcusa, Jason Carter jest naprawdę niezłym aktorem - te jego miny
Admete - Sob 10 Paź, 2009 15:54
Garibaldi i komputer - to było dobre
A scena między Delenn i Sheridanem piękna.
Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 16:34
Tak, pojedynek z komputerem był cudny
Chyba odstawię na razie B5 i poczekam z obejrzeniem V sezonu - wolę, żeby mnie nie wciągnęło jak bagno, powinnam raczej wykorzystywać wolne chwile, żeby redagować tfurczość
Na szczęście sezon V kusi mnie duużo mniej - w końcu będzie bez Marcusa i Susan.
soph - Sob 10 Paź, 2009 20:59
| Aragonte napisał/a: | No co? Bardzo zacny skład |
Święte słowa .
Aragonte - Sob 10 Paź, 2009 21:41
| soph napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | No co? Bardzo zacny skład |
Święte słowa . |
Nareszcie ktoś zareagował z entuzjazmem
Aragonte - Nie 11 Paź, 2009 03:05
Przeczytałam jeden fanfik Babylonowy z tej stronki, którą kiedyś Admete tu podawała. Nie będę wyjaśniać, na czyj temat był to fanfik A potem drugi z rozpędu. Pierwszy był lepszy, dialogi były pisane z nerwem i czuło się, że to faktycznie mówią bohaterowie B5. Drugi był gorszy (ale znacznie krótszy i czytany z ciut większym zrozumieniem, przy pierwszym nawet słownik nie zawsze mi pomagał).
Jeszcze trochę fanfików mi zostało
Edit: łyknęłam trzeci. Taki se, w dodatku niedokończony
Heh... zaczynają mi się tworzyć w głowie scenki z II tomu mej tfurczości - kiedy ja to napiszę?
Admete - Nie 11 Paź, 2009 13:42
Idź i pisz zamiast czytac ff-y Jaką ja stronkę podawałam?
Aragonte - Nie 11 Paź, 2009 14:32
| Admete napisał/a: | Idź i pisz zamiast czytac ff-y Jaką ja stronkę podawałam? |
Eeee, boję się, że mnie tfurczość wessie Zresztą to, co mi chodzi po głowie, to takie urywane fragmenty, zapiszę je tylko jako luźne pomysły.
To ta stronka: http://www.fanfiction.net/
Siedzę w dziale B5, szkolę angielski i się odmóżdżam
Nawet jakieś fragmenty tłumaczenia mam. Ale nie pokażę
Aragonte - Nie 11 Paź, 2009 21:10
Przetłumaczyłam z 5 stron fanfika
Odbiło mi noremalnie
Tzn. nie mam złudzeń - uciekam w to, bo mi życie skrzeczy
No i tak przyjemnie poczytać o dobrym zakończeniu wątku Marcusa i Susan...
Jeszcze tak z dziesięć fanfików i może przestanę tak cierpieć z powodu zamiany Marcusa w mrożonkę
Swoją drogą niektóre są całkiem nieźle napisane I jeśli mi się uda, tzn. jeśli uznam, że jestem w stanie, to przełożę parę na polski.
Aragonte - Pon 12 Paź, 2009 23:01
Zarejestrowałam się na OT Forum - głównie po to, żeby ożywić tam dyskusję o B5
Aragonte - Wto 13 Paź, 2009 21:31
Hehe - znalazłam wiadomą petycję
Brzmi dokładnie tak:
To: J. Michael Straczynski
This is a petition to ask you to bring Jason Carter as Ranger Marcus Cole into the new Babylon 5 spin off show: BABYLON 5: THE LEGEND OF THE RANGERS. The character and actor are much loved by fans throughout the world and is considered by all to be a �fan favourite�. We appreciate the he is officially dead, but the stories of his cryogenic stasis are legendary among fans, and surely it�s time to bring him in from the cold.
Please hear and heed our pleas.
Sincerely,
The Undersigned
Admete - Wto 13 Paź, 2009 22:12
Nic z tego teraz juz za późno. Pozostaja ff-y i te powieści, które znalazłaś.
Aragonte - Wto 13 Paź, 2009 22:17
| Admete napisał/a: | Nic z tego teraz juz za późno. Pozostaja ff-y i te powieści, które znalazłaś. |
Wiem, wiem - kontynuacje już skasowano
Podaję to bardziej jako ciekawostkę.
Recenzji i wrażeń na razie nie będzie, bo stanęłam po końcu IV sezonu... Jak coś się odblokuje, to ruszę dalej
|
|
|